Rocznik 1981. Jesteście Staraczki?
-
WIADOMOŚĆ
-
No tak kazda ma dola na początku cyklu, ale jak juz dojdzie do głowy, że jest ta wredna @ to zazwyczaj i czarne myśli znikają (przynajmniej tak jest i u mnie). No właśnie Karolus myślałam o Tobie i myślę, że powinnaś spróbować z napro- chociaż ostatnio na tvn oglądałam reportaż o cesarskim cięciu i była wzmianka o centrum napro w łodzi, które od grudnia stoi pusto. Ja podobnie jak MamaLili nawet jeżeli nie zaciąże to nie będę pdchodziła do IUI ani IVF z uwagi na fundusze no i fakt, że mieszkam na totalnym zadupiu i wszędzie mam bardzo daleko.
Bertha, kochana to, że urosły tylko trzy jajeczka o niczym nie przesądza-wiesz o tym, że czasami z jednego marnego jajeczka jest piękna ciążunia, a z pobranych 10 może nic nie wyjść (czasami podczytuje dziewczyny z IVF) i podziwiam za siłę.
Za reszę dziewczyn trzymam kciuki bardzo mocno.Dakota, MamaLili, Karoluś81, bertha lubią tę wiadomość
Alicja81
mama 11- letniej Juleńki
Ponowne starania od 2014r
08.2020- beta 2,3 -
Annie wszystkiego najlepszego z okazji urodzin Miłego dnia Ci życzę
Karoluś przeczytałam Twój wpis i mi się też smutno zrobiło, tzn nie, że przez Ciebie absolutnie, tylko uświadomiłam sobie, w jakim jestem położeniu. Z mężem podjęliśmy decyzję o IUI, choć boję się właśnie rozczarowania i hormonów, mam nadzieję, że będzie się dało na naturalnym cyklu. Obawiam się, że z mężem jesteśmy "niezgodni" i nigdy nie uda się nam naturalnie począć dziecka. A dookoła naprawdę wszyscy mają dzieci lub ciąże, to mnie przeraża bo jestem coraz starsza. Nie wiem jak Cię pocieszyć, mam nadzieję, że smutek minie i znów spojrzysz na wszystko optymistycznie. Pomyśl, że mu tu jesteśmy wszystkie i wszystkie przechodzimy to co Ty i doskonale Cię rozumiemy. Głowa do góry!
Bertha nie znam się na IVF, ale mam nadzieję, że wszystko dobrze pójdzie pomimo 3 a nie 10 pęcherzyków Trzymam za Ciebie kciuki!
Dziewczyny u mnie pojawił się wczoraj ból piersi ale jakiś słabszy, myślę, że cykl może mi się wydłużyć. Najlepsze, że mimo, iz jestem pewna, że @ przyjdzie to jak już przyjdzie to czuję się zawsze wielce rozczarowana.Annie1981, Karoluś81 lubią tę wiadomość
Dakota -
Dakota wrote:Dziewczyny u mnie pojawił się wczoraj ból piersi ale jakiś słabszy, myślę, że cykl może mi się wydłużyć. Najlepsze, że mimo, iz jestem pewna, że @ przyjdzie to jak już przyjdzie to czuję się zawsze wielce rozczarowana.
Dakota lubi tę wiadomość
-
Ja dziś 18 dc i straszne kłócie w podbrzuszu. I lekkie plamienie. Byłam dziś na badaniach w laboratorium i postanowiłam zrobić progesteron. Kurcze...od kiedy się staramy to już trzeci raz tak mam, plamienie ok tygodnia po przypuszczalnej ovu i wkręcanie sobie, że to implantacja a potem @ i dół poprzednio jak tak miałam to na usg było to ciałko krwotoczne...ech...w poniedziałek idę do gina, muszę sobie zrobić listę pytań na kartce żeby znów nie było, że się zestresuje i zapomnę
-
Dziewczyny dziękuję za ciepłe słowa. Dzisiaj już dużo lepiej
Alicja a o którym centrum napro w Łodzi mówili w tym programie? O jakimś konkretnym? Ja wybieram się do poradni napro u bonifratrow. Ale będę dzwonić dopiero po wizycie u mojego starego gina w przyszłym tygodniu.
Dakota mam nadzieję że do Ciebie @ nie przyjdzie ale jakby co to ostrzegam że mój okres po hsg jest jednak bardziej intensywny niż zazwyczaj. Może u Ciebie tak nie będzie, ale w razie czego ostrzegam. Na szczęście nie boli
Wczoraj wieczorem wypilismy z Mężem winko na poprawę humoru, powspominaliśmy nasze szalone początki znajomości i wrócił optymizm. Mąż mówi że w tym cyklu spróbować za radą znajomych sposób na "nawalenie się". W sumie alkoholu w piwnicy nie brakuje, więc spróbujemy. Najwyżej wątroba dostanie w kość. Tak więc w następny weekend ostro dajemy a szyję heheheDakota, Alicja81, MamaLili, bertha lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny mnie już cyce na całego bolą więc czekam na @. Sprawdzałam tez w necie gdzie się wybrać w temacie inseminacji, jest tego tyle w Krakowie, że nie mam pojęcia gdzie iść. Jeszcze zrobię ten test na wrogość śluzu na pewno i powtórzę sobie hormony na początku cyklu. Dziś w ogóle mam jakiś 11 dpo i pierwszy raz od długiego czasu pomyślałam o teście ciążowym.
Karoluś to może być dobry pomysł :)Ja w ogóle mam takie jakieś uczucie, że gdybyśmy odpuścili a zwłaszcza mój mąż to by się udało. A po moich nerwach w tym cyklu to spodziewam się właśnie jakiejś wielkiej @.
MamaLili koniecznie skonsultuj to z lekarzem, ja nigdy nie miałam podobnej sytuacji, ale nie brzmi to dobrze, no chyba, ze jednak implantacja czego bardzo Ci życzę
Eni_gma lubi tę wiadomość
Dakota -
U mnie w mieście otworzył się gabinet akupunktury, normalnie kilka kroków od mojego domu gadałam z mężem i jak dostanę teraz @ to chyba się wybiorę na konsultację. Nie wiem czy pomoże ale raczej nie zaszkodzi zawsze jakaś alternatywa, na razie zobaczę jakie będą wyniki dzisiejszych badań i co mi powie w poniedziałek lekarz.
Karoluś81, bertha, Annie1981, Alicja81 lubią tę wiadomość
-
Annie1981 wrote:Bertha. Tak, to dzisiaj, dziękuję
Na pewno lepiej byłoby, gdyby pecherzykow było więcej, ale myślę że 3 to nie tragedia. Pamiętaj sie ile masz ochotę a jutro na pewno spojrzysz na całą sprawę z nadzieją. Powodzenia
Karolus. Ja bym spróbowała z nowym lekarzem. Podoba mi sie takie powiedzonko 'szaleństwem jest robić ciągle te same rzeczy i spodziewać się innych rezultatow' Mi nadzieję dawało to, że w każdym cyklu próbowałam coś zmienić, chociaż witaminki czy pozycje
Czasami też trzeba dac sobie prawo do smutku i zwątpienia. Mi udało sie w cyklu, w którym miałam doła
Dziekuje za zyczenia i trzymam kciuki za Ciebie.Dakota, Annie1981 lubią tę wiadomość
https://www.facebook.com/akupunkturaBertha/
Rocznik 81, 0 dzieci, 1 aniołek, starania od 2014
Immuno-agresywna, MTHFR A i C, pai1 - hetero, plemniki lepkość ++ i 0% msome w 1gr.
2xiui, 3xivf (2 zarodki) -
Karoluś wydaje mi się, że mówili o Centrum Zdrowia Dziecka w Łodzi.Jakiś blok wyremontowali i wyposażyli. To napro miało być finansowane z Państwa, no ale oczywiście jak na razie kasy brak.
Alicja81
mama 11- letniej Juleńki
08.2020- beta 2,3 -
Mam wyniki, progesteron 12.20 ng/ml przy podanej normie labolatoryjnej dla fazy lutealnej od 1.7 do 27. Czyli mniej więcej w środeczku. Nie wiem czy dobrze ale ważne że nie jest na granicy dolnej normy owu chyba była
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2017, 19:45
-
Teraz siedzę i googluje wychodzi na to, że owulacja raczej była ale nawet gdyby doszło do zapłodnienia to progesteron powinien być wyższy żeby ciąża się utrzymała ech...zobaczymy co powie lekarz, nawet bardzo ciekawa bo on nie zlecił mi tego badania, robiłam na własną rękę
-
Dziewczyny u mnie dzisiaj piękna pogoda- wiosna aż miło. Niestety ja w pracy i widzę przez okno jak innym pięknie schnie na słoneczku pranie, a ja zanim wrócę to będzie musztarda po obiedzie.
A tak w ogóle to 29 dc, brzuch boli, czekam na plamienie i może jutro albo w poniedziałek @
Dakota, Kropka jak u Was sytuacja???Alicja81
mama 11- letniej Juleńki
08.2020- beta 2,3 -
Bertha oj tam 3. Ważne żeby się pięknie zapłodnilo bo 3 czekające na transfer zarodki to już naprawdę dobry start. Trzymam kciuki najmocniej jak się da.
MamaLili o przebytej owulacji świadczy progesteron w okolicach 20 wiec może miałaś cykl bezowulacyjny albo akurat trafiłaś na spadek progesteronu (wyrzucany jest do organizmu pulsacyjnie i za kilka godzin wynik mógł być zupełnie inny).
-
Hej
Bertha szkoda, że tylko 3, ale przecież może sie okazać, że to Wam wystarczy. Właściwie może wystarczyć 1
Karoluś u mnie też ostatnio spadek nastroju, nie mam czasu na nic, sytacja ogolna taka sobie i szczerze mówiąc u nas jest teraz nie najlepszy czas na dziecko. I mam takie jazdy bo z jednej strony powiedziałam sobie że nie odpuszcze, z drugiej zaś czasem mam już tego wszystkiego dosyć i najchętniej dałabym sobie spokój. Wkurza mnie wszystko, dlatego staram sie jak najmniej smęcić
A i dzisiaj nowy cykl, w poprzednim sie nie staraliśmy, wieć żadna niespodzianka, tylko @ trzy dni za wcześnie.Karoluś81 lubi tę wiadomość
-
Kropka no to może w tym cyklu trochę lepiej ze staraniami będzie??? I proszę się nie poddawać- nasza Ktosiowa po prawie 3 latach starań wysikała dzisiaj plusika.
ktosiowa lubi tę wiadomość
Alicja81
mama 11- letniej Juleńki
08.2020- beta 2,3