X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 1981. Jesteście Staraczki?
Odpowiedz

Rocznik 1981. Jesteście Staraczki?

Oceń ten wątek:
  • Dakota Autorytet

Wysłany: 9 maja 2017, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Alicja, mąż się cieszy oczywiście, ale oboje uznaliśmy, że w sumie zupełnie inaczej wyobrażaliśmy sobie ten moment. Ja w sumie jak zobaczyłam drugą kreskę to chyba nie poczułam niczego nadzwyczajnego, dziwne to ale pomyślałam tylko - o to chyba ciąża :)

Dziewczyny jeszcze raz powtórzę, na pewno, jestem pewna, ze wszystkim się uda!

Karoluś81, Alicja81 lubią tę wiadomość

Dakota
  • MamaLili Ekspertka

Wysłany: 9 maja 2017, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa...Dakota cudownie! Gratulacje! No, no... mam nadzieję że teraz będzie wysyp zielonych plusików :-)

Dakota lubi tę wiadomość

• Annie1981 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2017, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dakota. Tobie też sie udało? Co za wspaniały miesiąc mamy. Gratuluję! Zapraszam na fioletowa stronę :)

Papierowka. Bardzo się cieszę, że wróciłaś. Silna babka z Ciebie. Cały czas o Tobie myślałam i mocno zaciskam kciuki :)

Papierówka, Dakota lubią tę wiadomość

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
  • Eni_gma Autorytet

Wysłany: 9 maja 2017, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dakota wrote:
    Dziewczyny bo ja jeszcze nie dzwoniłam do gin żeby się umówić, a jak ten progesteron mój? Kajka, Enigma, ekspertki nasze, jest ok?

Ktosiowa no to proszę, jak nam się złożyło :)
    Dakota jest cudnie! Piękna beta i piękny progesteron! Tak trzymaj

Dakota lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-73053.png

km5shdgexoin43nx.png

• bertha Autorytet

Wysłany: 9 maja 2017, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dakota!!!! Co za wiadomość cudowna!!!!! Gratulacje!!!!!! :) super! Pokazuj nam tu zdjęcie testa!! Naforum.zapodaj.pl :)

MamaLili, zapomniałam napisać - tak byłam na akupunkturze dzień przed punkcja, żeby przygotować jajniki do punkcji.. No ciekawe czy to coś działa, bo w sumie nie wiadomo :) jajek po punkcji więcej niż na usg nie było :). Kolejna wizyta po transferze żeby zarodek się ładnie wgryzł. :)

Papierowka, kochana, dobrze ze wróciłaś!! Mocno cię tulam! Mam nadzieje ze szybko się wam uda i będziemy we Wrocku chodziły na spacerki z wózkami ;)

Jestem po punkcji! Pobrali 3 komórki. Wszystko sprawnie poszło, miło się spało. :)
    Niewiele więcej wiem na dzisiaj. Jutro do południa powinnam dostać informacje ile się zapłodnilo... kurczę, liczę ze będą moje dzieciaczki czekać do niedzieli i wrócą do brzuszka mamusi w niedziele..

Alicja81, Papierówka, MamaLili, Eni_gma, Dakota lubią tę wiadomość

https://www.facebook.com/akupunkturaBertha/
    Rocznik 81, 0 dzieci, 1 aniołek, starania od 2014
    Immuno-agresywna, MTHFR A i C, pai1 - hetero, plemniki lepkość ++ i 0% msome w 1gr.
    2xiui, 3xivf (2 zarodki)
  • ktosiowa Autorytet

Wysłany: 10 maja 2017, 06:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bertha, trzymam kciuki!!! za twoje dzieciaczki

Dakota lubi tę wiadomość

2r7Ip1.png

jVVIp2.png
  • MamaLili Ekspertka

Wysłany: 10 maja 2017, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bertha trzymam kciuki :-)

• Eni_gma Autorytet

Wysłany: 10 maja 2017, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bertha dziś kciuki za telefon od zadowolonego embriologa :) Oby wszystkie się pięknie zapłodnily :D

https://www.maluchy.pl/li-73053.png

km5shdgexoin43nx.png

• Annie1981 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2017, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bertha. Wspaniale. Trzymam kciuki i czekam z niecierpliwością na wiadomość ile sie zaplodnilo :)

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
  • Dakota Autorytet

Wysłany: 10 maja 2017, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bertha daj znać koniecznie jak się wszystko potoczyło :) trzymam kciuki za Ciebie.

Karoluś myślę właśnie o Tobie teraz, bo obie byłyśmy w tym cyklu na hsg. Nie wiem czy nam teraz to hsg pomogło, ale na pewno jedną rzecz 1 raz chyba zrobiliśmy inaczej. To w sumie Wam wszystkim dziewczyny chciałam napisać :) Zawsze zaczynaliśmy przytulanki tak od 8 dc, różnie co drugi dzień albo codziennie. Przy moich regularnych cyklach owulację miałam zawsze tak 14,15 dc. Tym razem 1 raz zrobiliśmy to dokładnie w owulację, nie było wcześniejszych podejść bo miałam hsg, a potem męża nie było. Czyli wychodzi na to, że taki przetrzymany materiał mojego męża zdziałał cuda. A wcześniej się zawsze zastanawiałam czy codziennie czy co 2 dzień się przytulać itp. Może Wam to dziewczyny jakoś pomoże.

Karoluś81 lubi tę wiadomość

Dakota
  • Karoluś81 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2017, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Dakota :-) moim zdaniem to pokazuje, że jak ma się udać to się uda. Czy zrobimy to raz, czy codziennie, nie ma reguły. Po prostu każdy ma swój czas. Wasz właśnie nadszedł, Ktosiowej też. Ja jeszcze trochę poczekam :-)
    Dla spokoju (i dla przyjemności) wolę starać się codziennie w tym plodnym czasie. Nie zawsze się udaje. Jutro idę do gina na wizytę po hsg. Poproszę o usg i cytologie. To bardzo ważna wizyta. Myślę że w piątek będę już się umawiać do naprotechnologa. Potrzebuję świeżego spojrzenia innego lekarza.
    Bertha wspieram i czekam na dobre wieści :-)

Dakota, ktosiowa lubią tę wiadomość

• Dakota Autorytet

Wysłany: 10 maja 2017, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bertha wrote:
    Dakota!!!! Co za wiadomość cudowna!!!!! Gratulacje!!!!!! :) super! Pokazuj nam tu zdjęcie testa!! Naforum.zapodaj.pl :)

Bertha, nie mam przy sobie testu, w ogóle zdjęcia nie robiłam :), kreska była blada bo to było chyba z 6 siku w ciągu dnia, ale od razu się pokazała.

Dakota
  • Karoluś81 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2017, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dakota mogłabyś napisać jaki dokładnie ubichinol bierzesz i w jakiej dawce? Mój się kończy, spróbuję szczęścia z Twoim. Skuteczny się okazał :-)

• Dakota Autorytet

Wysłany: 10 maja 2017, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolus załączam link, dokładnie ten zażywałam, 2 kapsułki dziennie. W końcu zrobiłam miesięczną kurację, bo ta apteka była nie po drodze ciągle, a w żadnej innej nie mieli żadnego ubichinolu, same ubichinony, nawet w poniedziałek kupując test ciążowy pytałam jeszcze o ubichinol i z kilku koenzymów nie mieli ani jednego.

https://sklep.kenayag.com.pl/pl/suplementy-diety/82-ubichinol-koenzym-q10-50-mg-60-kapsulek-najnowsza-technologia-suplement-diety-.html?gclid=CPXbu-6X5dMCFQ_PsgodxQMMWQ

Dakota
  • Anulka0407 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2017, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dakota, Ktosiowa Wielkie Gratulacje!!!

Dakota, ktosiowa lubią tę wiadomość

Mama 3 dziewczynek: Iza 15 lat, Iga 12 lat i Maja
    Maja ur.31.10.2017r (CC)waga: 3150g dł:53cm
    201710314965.png
  • bertha Autorytet

Wysłany: 10 maja 2017, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś

Mamy dwa prawidłowe zarodki w pierwszej dobie. :)
    Jedno jajo nie było dojrzałe..
    niby fajny wynik, ale z drugiej strony oznacza to ze już straciliśmy 33% szans..
    Chcemy podać 2 zarodki, wiec teraz musiałyby oba przeżyć do piątej doby... nie wiem czy to w ogóle możliwe... :(
    Następne info dostanę w piątek. Boje się po pierwsze czy cokolwiek dotrwa a potem się boje ze będę rozczarowana jak przetrwa tylko 1, a już jestem nastawiona na 2... :(

Eni_gma lubi tę wiadomość

https://www.facebook.com/akupunkturaBertha/
    Rocznik 81, 0 dzieci, 1 aniołek, starania od 2014
    Immuno-agresywna, MTHFR A i C, pai1 - hetero, plemniki lepkość ++ i 0% msome w 1gr.
    2xiui, 3xivf (2 zarodki)
  • Dakota Autorytet

Wysłany: 10 maja 2017, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bertha nie martw się na zapas, musisz być dobrej myśli :) poza tym na pewno wszystko będzie dobrze.

Dakota
  • Anulka0407 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2017, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bertha trzymam kciuki... Musi być dobrze :)

Mama 3 dziewczynek: Iza 15 lat, Iga 12 lat i Maja
    Maja ur.31.10.2017r (CC)waga: 3150g dł:53cm
    201710314965.png
  • ktosiowa Autorytet

Wysłany: 10 maja 2017, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka0407 wrote:
    Dakota, Ktosiowa Wielkie Gratulacje!!!
    :* Dziękuję

2r7Ip1.png

jVVIp2.png
  • ktosiowa Autorytet

Wysłany: 10 maja 2017, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bertha, a czemu mają nie przeżyć do 5 doby?
    Wierz w swoje Dzieci!!

Ja w swoje wierzę :)

2r7Ip1.png

jVVIp2.png
‹‹ 266 267 268 269 270 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ