Rocznik 1981. Jesteście Staraczki?
-
WIADOMOŚĆ
-
bertha wrote:Mamy dwa prawidłowe zarodki w pierwszej dobie.
Jedno jajo nie było dojrzałe..
niby fajny wynik, ale z drugiej strony oznacza to ze już straciliśmy 33% szans..
Chcemy podać 2 zarodki, wiec teraz musiałyby oba przeżyć do piątej doby... nie wiem czy to w ogóle możliwe...
Następne info dostanę w piątek. Boje się po pierwsze czy cokolwiek dotrwa a potem się boje ze będę rozczarowana jak przetrwa tylko 1, a już jestem nastawiona na 2...Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2017, 18:38
-
Alicja81 wrote:To teraz czekamy na serduszko, kiedy masz wizytę???
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2017, 08:42
Dakota, Eni_gma, Alicja81 lubią tę wiadomość
-
MamaLili faktycznie krótki ten cykl, może to przez ten egzamin, może jednak bardziej się stresowałaś niż myślisz. Mam nadzieję, że teraz Ci sie unormuje, a jakie masz średnie długości cyklu?
Ktosiowa ja właśnie czekam na wyniki drugiej bety ale mi wychodzi według obliczeń, że ja mam już 5 tydzień. Zobaczymy, bo po tej becie mam zamiar zadzwonić do ginekolog. Ale na wizytę to chyba lepiej poczekać do 7 tc?
Co u reszty dziewczyn? Bertha? Karoluś,Karolinams, Alicja, które dc macie?
Kropka zadziałałaś coś w sprawi tego hsg?ktosiowa lubi tę wiadomość
Dakota -
Dakota. Zdecydowanie na wizytę warto poczekać do 7tc, bo wtedy już powinno być serduszko. Wcześniej może nic nie być widać, co nie będzie oznaczało nic złego, ale jednak kobiety się denerwują. Nie warto przez to przechodzić. Ja byłam 6+6 i było piękne serduszko Belly pokazuje, ze ma być już 6+4.
Dakota lubi tę wiadomość
💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔 -
Dakota, moje gratulacje beta śliczna i też jestem zdania że jeśli się nic nie dzieje, to 7tc jest najwałaściwszy na pierwszą wizytę jeszcze raz gratuluję
Dakota lubi tę wiadomość
Antek ur.24-06-2005 Janek ur. 29-04-2017
Aniołki [*] (14 tc) 15-09-1998, (9 tc) 02-04-2008 (6tc) 26-03-2018, Gabrysia 11.06.2018 (11tc)
Szósta ciąża w toku -
Dakota,
ja umówiłam się na wizytę na 18 maja, czyli 5t2d, 26 dpo... i wiem, że to wcześnie i nic nie będzie widać... Chcę pogadać z lekarką (pochwalić się, co prawda już jej wysłałam SMSa, ale chcę się spotkać). Nastawiam się tylko na rozmowę, ewentualne zlecenie badań i żeby ona wyznaczyła mi termin następnej wizyty.Dakota lubi tę wiadomość
-
Dakota mam udostępniony wykres- mozesz podejrzec jak to u mnie wygląda. A tak w ogóle to @ juz się kończy, krwawienie średnie (przed clo miałam bardzo obfite- teraz to jest 70% mniejsze krwawienie), byłam u fryzjera i się odstresowałam.
MamaLili może idz do innego lekarza, może niech da Ci dupka na wyregulowanie cykli. 23 dni to bardzo mało.
Dakota- pięknie rośnie beta.
Bertha jak twoje dzieciaczki, wiesz juz coś???Dakota lubi tę wiadomość
Alicja81
mama 11- letniej Juleńki
Ponowne starania od 2014r
08.2020- beta 2,3 -
Dakota Ktosiowa gratuluję bety pięknie się wszystko rozwija.
MamaLili nie przejmuj się krótkim cyklem. Raz na ruski rok takie anomalie się zdarzają. Jeśli powtórzy się w najbliższym czasie to sprawdź o co chodzi.
I powodzenia w nowym cyklu
Alicja u Ciebie teraz całkiem naturalny cykl? Niech się organizm zmobilizuje i zaskoczy Cię miło
Bertha kciuki zaciśnięte
Wczoraj byłam u ginekologa. Zadowolona jestem z wizyty. Ale jak się słyszy dobre rzeczy to jak się nie cieszyć? Wczoraj 9 dc. Owulacja gdzieś za trzy dni powinna być. Lekarz widział piękne dwa pęcherzyki w prawym jajniku. Mówił że po hsg płodność się zwiększa dlatego przepisał mi pregnyl na dzisiaj żeby nie zmarnować tych jajek no i przepisał też obowiązkowo seks, ale to już bez recepty hehehe
Mówił że na tą chwilę wszystko z nami ok. Teoretycznie piwinno się udać. Ale będziemy szukać głębiej przyczyny. Mam załatwić od lekarza rodzinnego skierowanie do poradni genetycznej dla siebie i męża. Mój ginekolog jest też genetykiem i zrobi nam badania pod kątem płodności.
Porozmawialam od serca z położną. Dała mi numer telefonu do pani doktor w Łodzi, ktora zajmuje się też akupunktura i ziołami. Podobno ma spore sukcesy w leczeniu niepłodności. Muszę poczytać o niej i wybrać. Ona czy naprotechnologia u bonifratrow. Bardziej sklaniam się ku tej drugiej opcji, ale sama nie wiem. Pewnie poczekam z decyzją do następnego cyklu.
No i powraca temat inseminacji. To też musimy przemyśleć.
Nie wiem co robić. Czekam na jakiś znak z góry myślę że niedługo nabiorę pewności co do kolejnych działań.
Pozdrawiam serdecznie
Nareszcie przyszło ciepełko co mnie bardzo cieszy
A pytanko mam. Ten zastrzyk pregnylu niestety muszę sama ogarnąć bo położna pojechała na konferencję. Któraś z Was kłuła się sama? Wydaje mi się że Bertha Ty ostatnio pisałaś o tym. Ja poproszę tatę żeby zrobił zastrzyk, ma doświadczenie. Mąż stanowczo odmówił, przerasta Go ta sprawa heheheWiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2017, 08:50
MamaLili, ktosiowa, Dakota, Alicja81 lubią tę wiadomość
-
Karoluś tak się właśnie zastanawiałam jak tam u Ciebie po wizycie, a tu same dobre wiadomości. Wydaje mi się, że jesteś pod dobrą opieką lekarską i w końcu będzie sukces. Bardzo Ci tego życzę
MamaLili przy 26 dniowych cyklach te 23 nie wygląda już tak źle, to na pewno jednorazowy wyskok .
Bertha halo, halo? Mam nadzieję, że wszystko w porządku u Ciebie
Alicja co sobie zafundowałaś u fryzjera? Ja też się powinnam wybrać tylko nie wiem czy moge teraz
Ktosiowa ja się jednak umówię na ten 7 tc, najwcześniej na koniec 6 tc chociaż w sumie mam tyle różnych pytań, najwięcej głupich hehe. Ale to może dziewczyny mi tu pomożecie .
Annie daj znać jak po badaniu, choć jestem przekonana, że wszystko jest ok właśnie mąż mnie wczoraj pytał kiedy płeć będziemy znali hehe, to jeszcze musi trochę poczekać.
A w ogóle to powiedzcie mi dziewczyny czy powinnam jeszcze bete robic raz? Bo moge albo dzisiaj (to bedzie jakies 30 h od wczorajszej jesli pojde popołudniu) albo w poniedziałek. I czy mam dalej zażywać wit d3? Ze wszystkiego co zażywałam do tej pory zostawiłam tylko femibion 1, wit d3 1000(brałam 4000 ale teraz jakoś 1000 biorę) i magnez.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2017, 10:51
Karoluś81 lubi tę wiadomość
Dakota -
Karolus ja robiłam sobie raz zastrzyk z ovitrelle bo M byl w pracy a musiałam miEC o konkretnej godzinie. Chwytasz fald skóry w okolicach pępka. Igła jest krótka wiec nie powinnaś mieć żadnych problemów jeśli zdecydowała byś się zrobić samodzielnie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2017, 12:35
Karoluś81 lubi tę wiadomość
-
Enigma sama to na 100% nie zrobię. Poproszę tatę, bo on kiedyś robił sobie i mamie zastrzyki. Dzięki za rady poczytałam trochę instrukcji na internecie i już wiem co po kolei, rozpuszczalnik, proszek, dwie igły itp. Myślę że będzie dobrze. Czuję te jajcory, zwłaszcza prawy mocno. Znowu się nakręce jak szalona. Ciężko będzie wytrzymać dwa tygodnie po owulacji
Dakota spytaj się lekarza co brać w ciąży. Femibion na pewno możesz zostawić, bo to do 12 tygodnia. Później zmienisz na fenibion 2. SłodkoDakota, Eni_gma lubią tę wiadomość