X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 1981. Jesteście Staraczki?
Odpowiedz

Rocznik 1981. Jesteście Staraczki?

Oceń ten wątek:
  • Eni_gma Autorytet

Wysłany: 10 maja 2017, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bertha wrote:
    Mamy dwa prawidłowe zarodki w pierwszej dobie. :)
    Jedno jajo nie było dojrzałe..
    niby fajny wynik, ale z drugiej strony oznacza to ze już straciliśmy 33% szans..
    Chcemy podać 2 zarodki, wiec teraz musiałyby oba przeżyć do piątej doby... nie wiem czy to w ogóle możliwe... :(
    Następne info dostanę w piątek. Boje się po pierwsze czy cokolwiek dotrwa a potem się boje ze będę rozczarowana jak przetrwa tylko 1, a już jestem nastawiona na 2... :(
    Bertha 2 zarodki to dobry wynik. Nie przejmuj się. Czasem starczy jeden i to średniej klasy a tak się wtuli, że zostaje na 9 miesięcy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2017, 18:38

https://www.maluchy.pl/li-73053.png

km5shdgexoin43nx.png

• Annie1981 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2017, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bertha. Rozumiem Twoje obawy, pewnie sama też bym w ten sposób myślała, ale dwa zarodki to zawsze DWA, a nie żaden ;) Pewnie rzadko sie zdarza, żeby wszystkie sie zaplodnily.
    Trzymam kciuki :)

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
  • ktosiowa Autorytet

Wysłany: 11 maja 2017, 06:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja beta z wczoraj 634 :D

14 dpo: 53
    16 dpo: 154
    18 dpo: 634

I kończę z testowaniem :D

Alicja81, bertha, Dakota, Annie1981, Eni_gma, Anulka0407, Tulipanka, MamaLili, Karoluś81, doty22 lubią tę wiadomość

2r7Ip1.png

jVVIp2.png
  • Alicja81 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2017, 06:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To teraz czekamy na serduszko, kiedy masz wizytę???

ktosiowa lubi tę wiadomość

Alicja81
    mama 11- letniej Juleńki
    Ponowne starania od 2014r
    08.2020- beta 2,3
  • ktosiowa Autorytet

Wysłany: 11 maja 2017, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja81 wrote:
    To teraz czekamy na serduszko, kiedy masz wizytę???
    18 maja... ale bardziej, żeby się pochwalić i pogadać z lekarką... może wypisze jakieś badania z krwi etc... I niech powie, kiedy chce mnie zobaczyć (niech Ona zadecyduje). Co prawda pochwaliłam się już smsowo, ale to niważne... pochwalę się też osobiście ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2017, 08:42

Dakota, Eni_gma, Alicja81 lubią tę wiadomość

2r7Ip1.png

jVVIp2.png
  • Eni_gma Autorytet

Wysłany: 11 maja 2017, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Korosiowa piękne przyrosty bety :D

km5shdgexoin43nx.png

• MamaLili Ekspertka

Wysłany: 11 maja 2017, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś dostałam @ :-( Trzy dni wcześniej. Nigdy nie miałam tak krótkiego cyklu - 23 dni :-\
    No nic. Trzeba działać dalej.

• Dakota Autorytet

Wysłany: 11 maja 2017, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaLili faktycznie krótki ten cykl, może to przez ten egzamin, może jednak bardziej się stresowałaś niż myślisz. Mam nadzieję, że teraz Ci sie unormuje, a jakie masz średnie długości cyklu?

Ktosiowa ja właśnie czekam na wyniki drugiej bety ale mi wychodzi według obliczeń, że ja mam już 5 tydzień. Zobaczymy, bo po tej becie mam zamiar zadzwonić do ginekolog. Ale na wizytę to chyba lepiej poczekać do 7 tc?

Co u reszty dziewczyn? Bertha? Karoluś,Karolinams, Alicja, które dc macie?

Kropka zadziałałaś coś w sprawi tego hsg?

Dakota
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2017, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dakota. Zdecydowanie na wizytę warto poczekać do 7tc, bo wtedy już powinno być serduszko. Wcześniej może nic nie być widać, co nie będzie oznaczało nic złego, ale jednak kobiety się denerwują. Nie warto przez to przechodzić. Ja byłam 6+6 i było piękne serduszko :) Belly pokazuje, ze ma być już 6+4.

Dakota lubi tę wiadomość

mnNAp0.png
    80wKp0.png

• Dakota Autorytet

Wysłany: 11 maja 2017, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Annie, a właśnie odebrałam wynik bety, drugiej, nie wiem czy wynik jest ok?

09 maja : 312,70
    11 maja : 789

Alicja81, Eni_gma lubią tę wiadomość

Dakota
  • doty22 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2017, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dakota, moje gratulacje :-) beta śliczna :-) i też jestem zdania że jeśli się nic nie dzieje, to 7tc jest najwałaściwszy na pierwszą wizytę :-) jeszcze raz gratuluję :-)

Dakota lubi tę wiadomość

Antek ur.24-06-2005 Janek ur. 29-04-2017
    Aniołki [*] (14 tc) 15-09-1998, (9 tc) 02-04-2008 (6tc) 26-03-2018, Gabrysia 11.06.2018 (11tc)
    Szósta ciąża w toku
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2017, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dakota. Beta jak najbardziej ok :) Teraz tylko na spokojnie czekać na pierwsze USG :)

Dakota lubi tę wiadomość

mnNAp0.png
    80wKp0.png

• MamaLili Ekspertka

Wysłany: 11 maja 2017, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dakota beta super :-)
    Ja mam zazwyczaj 26 dniowe cykle +- 1 dzień.
    Ten cykl postanowiłam mierzyć temperaturę, może da mi to trochę lepszy obraz cyklu.

Dakota lubi tę wiadomość

• ktosiowa Autorytet

Wysłany: 11 maja 2017, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dakota,
    ja umówiłam się na wizytę na 18 maja, czyli 5t2d, 26 dpo... i wiem, że to wcześnie i nic nie będzie widać... Chcę pogadać z lekarką (pochwalić się, co prawda już jej wysłałam SMSa, ale chcę się spotkać). Nastawiam się tylko na rozmowę, ewentualne zlecenie badań i żeby ona wyznaczyła mi termin następnej wizyty.

Dakota lubi tę wiadomość

2r7Ip1.png

jVVIp2.png
  • Alicja81 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2017, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dakota mam udostępniony wykres- mozesz podejrzec jak to u mnie wygląda. A tak w ogóle to @ juz się kończy, krwawienie średnie (przed clo miałam bardzo obfite- teraz to jest 70% mniejsze krwawienie), byłam u fryzjera i się odstresowałam.

MamaLili może idz do innego lekarza, może niech da Ci dupka na wyregulowanie cykli. 23 dni to bardzo mało.

Dakota- pięknie rośnie beta.

Bertha jak twoje dzieciaczki, wiesz juz coś???

Dakota lubi tę wiadomość

Alicja81
    mama 11- letniej Juleńki
    Ponowne starania od 2014r
    08.2020- beta 2,3
  • Karoluś81 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2017, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dakota Ktosiowa gratuluję bety :-) pięknie się wszystko rozwija.
    MamaLili nie przejmuj się krótkim cyklem. Raz na ruski rok takie anomalie się zdarzają. Jeśli powtórzy się w najbliższym czasie to sprawdź o co chodzi.
    I powodzenia w nowym cyklu :-)
    Alicja u Ciebie teraz całkiem naturalny cykl? Niech się organizm zmobilizuje i zaskoczy Cię miło :-)
    Bertha kciuki zaciśnięte :-)
    Wczoraj byłam u ginekologa. Zadowolona jestem z wizyty. Ale jak się słyszy dobre rzeczy to jak się nie cieszyć? Wczoraj 9 dc. Owulacja gdzieś za trzy dni powinna być. Lekarz widział piękne dwa pęcherzyki w prawym jajniku. Mówił że po hsg płodność się zwiększa dlatego przepisał mi pregnyl na dzisiaj żeby nie zmarnować tych jajek no i przepisał też obowiązkowo seks, ale to już bez recepty hehehe :-)
    Mówił że na tą chwilę wszystko z nami ok. Teoretycznie piwinno się udać. Ale będziemy szukać głębiej przyczyny. Mam załatwić od lekarza rodzinnego skierowanie do poradni genetycznej dla siebie i męża. Mój ginekolog jest też genetykiem i zrobi nam badania pod kątem płodności.
    Porozmawialam od serca z położną. Dała mi numer telefonu do pani doktor w Łodzi, ktora zajmuje się też akupunktura i ziołami. Podobno ma spore sukcesy w leczeniu niepłodności. Muszę poczytać o niej i wybrać. Ona czy naprotechnologia u bonifratrow. Bardziej sklaniam się ku tej drugiej opcji, ale sama nie wiem. Pewnie poczekam z decyzją do następnego cyklu.
    No i powraca temat inseminacji. To też musimy przemyśleć.
    Nie wiem co robić. Czekam na jakiś znak z góry :-) myślę że niedługo nabiorę pewności co do kolejnych działań.
    Pozdrawiam serdecznie :-)
    Nareszcie przyszło ciepełko co mnie bardzo cieszy :-)
    A pytanko mam. Ten zastrzyk pregnylu niestety muszę sama ogarnąć bo położna pojechała na konferencję. Któraś z Was kłuła się sama? Wydaje mi się że Bertha Ty ostatnio pisałaś o tym. Ja poproszę tatę żeby zrobił zastrzyk, ma doświadczenie. Mąż stanowczo odmówił, przerasta Go ta sprawa hehehe :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2017, 08:50

MamaLili, ktosiowa, Dakota, Alicja81 lubią tę wiadomość

• Annie1981 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2017, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolus. Dobra decyzja z tymi badaniami genetycznymi. Inseminacje też bym przemyślał, masz racje :) Trzymam kciuki :)

Ja mam dziś USG polowkowe i w końcu dowiem się płci :)

Dakota, Karoluś81 lubią tę wiadomość

mnNAp0.png
    80wKp0.png

• Dakota Autorytet

Wysłany: 12 maja 2017, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karoluś tak się właśnie zastanawiałam jak tam u Ciebie po wizycie, a tu same dobre wiadomości. Wydaje mi się, że jesteś pod dobrą opieką lekarską i w końcu będzie sukces. Bardzo Ci tego życzę :)

MamaLili przy 26 dniowych cyklach te 23 nie wygląda już tak źle, to na pewno jednorazowy wyskok :).

Bertha halo, halo? Mam nadzieję, że wszystko w porządku u Ciebie :)

Alicja co sobie zafundowałaś u fryzjera? Ja też się powinnam wybrać tylko nie wiem czy moge teraz :)

Ktosiowa ja się jednak umówię na ten 7 tc, najwcześniej na koniec 6 tc chociaż w sumie mam tyle różnych pytań, najwięcej głupich hehe. Ale to może dziewczyny mi tu pomożecie :).

Annie daj znać jak po badaniu, choć jestem przekonana, że wszystko jest ok :) właśnie mąż mnie wczoraj pytał kiedy płeć będziemy znali hehe, to jeszcze musi trochę poczekać.

A w ogóle to powiedzcie mi dziewczyny czy powinnam jeszcze bete robic raz? Bo moge albo dzisiaj (to bedzie jakies 30 h od wczorajszej jesli pojde popołudniu) albo w poniedziałek. I czy mam dalej zażywać wit d3? Ze wszystkiego co zażywałam do tej pory zostawiłam tylko femibion 1, wit d3 1000(brałam 4000 ale teraz jakoś 1000 biorę) i magnez.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2017, 10:51

Karoluś81 lubi tę wiadomość

Dakota
  • Eni_gma Autorytet

Wysłany: 12 maja 2017, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolus ja robiłam sobie raz zastrzyk z ovitrelle bo M byl w pracy a musiałam miEC o konkretnej godzinie. Chwytasz fald skóry w okolicach pępka. Igła jest krótka wiec nie powinnaś mieć żadnych problemów jeśli zdecydowała byś się zrobić samodzielnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2017, 12:35

Karoluś81 lubi tę wiadomość

km5shdgexoin43nx.png

• Karoluś81 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2017, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Enigma sama to na 100% nie zrobię. Poproszę tatę, bo on kiedyś robił sobie i mamie zastrzyki. Dzięki za rady :-) poczytałam trochę instrukcji na internecie i już wiem co po kolei, rozpuszczalnik, proszek, dwie igły itp. Myślę że będzie dobrze. Czuję te jajcory, zwłaszcza prawy mocno. Znowu się nakręce jak szalona. Ciężko będzie wytrzymać dwa tygodnie po owulacji :-)
    Dakota spytaj się lekarza co brać w ciąży. Femibion na pewno możesz zostawić, bo to do 12 tygodnia. Później zmienisz na fenibion 2. Słodko :-)

Dakota, Eni_gma lubią tę wiadomość

‹‹ 267 268 269 270 271 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ