Forum Starając się - ogólne Rocznik 1981. Jesteście Staraczki?
Odpowiedz

Rocznik 1981. Jesteście Staraczki?

Oceń ten wątek:
  • Alicja81 Autorytet
    Postów: 1302 857

    Wysłany: 8 lutego 2018, 19:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny taka intensywna @ mnie dopadła, że takiej to ja chyba nie pamiętam. Masakra. Ledwo do domu dojechałam

    Alicja81
    mama 11- letniej Juleńki
    Ponowne starania od 2014r
    08.2020- beta 2,3
  • Alicja81 Autorytet
    Postów: 1302 857

    Wysłany: 9 lutego 2018, 08:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Upusciłam krwi na hormony. Jakie to wszystko drogie.

    Alicja81
    mama 11- letniej Juleńki
    Ponowne starania od 2014r
    08.2020- beta 2,3
  • Karoluś81 Autorytet
    Postów: 1633 1988

    Wysłany: 9 lutego 2018, 08:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja oj drogie, drogie.
    Ale jeśli ma się te pieniądze to naprawdę warto. Mam nadzieję że u Ciebie efekt będzie taki szybki jak u mnie :-)
    Dzisiaj kolejna wizyta. W sumie bardziej się cieszę na to że popatrze na dziecko niż zastanawiam nad tym co powie stary gin.
    Zamówiłam wczoraj poduszkę ciążowa typu U. Mam nadzieję że pomoże mi spokojnie spać na boku. Nie wyrabiam na ból bioder.

  • kattalinna Autorytet
    Postów: 8693 7452

    Wysłany: 9 lutego 2018, 10:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karoluś, może uda się podejrzeć co tam między nóżkami się dzieje ;-) kciuki za wizytę. Ja teraz wizyty raz miesiąc od II trymestru i rzadko USG. A ciekawa jestem ile młoda waży bo już ma tej pary trochę <3

    Alicja, współczuję krwawej masakry :-( może to tak na pożegnanie? Kciuki za wyniki!

    Krrropka, powodzenia :-D

    Karoluś81 lubi tę wiadomość

    zem3qps6in5tddof.png
  • Moona Przyjaciółka
    Postów: 61 51

    Wysłany: 9 lutego 2018, 12:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krrropka kiedy testujesz i czy w ogóle?. Wykres ładny

  • bertha Autorytet
    Postów: 1630 1052

    Wysłany: 9 lutego 2018, 13:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka, kiedy test? wg mnie dzisiaj masz 10dpo i wykres ładniusi! mozesz juz testowac :):):):)

    krrropka lubi tę wiadomość

    https://www.facebook.com/akupunkturaBertha/
    Rocznik 81, 0 dzieci, 1 aniołek, starania od 2014
    Immuno-agresywna, MTHFR A i C, pai1 - hetero, plemniki lepkość ++ i 0% msome w 1gr.
    2xiui, 3xivf (2 zarodki)
  • krrropka Autorytet
    Postów: 999 566

    Wysłany: 9 lutego 2018, 13:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojtam ojtam, moje wykresy są zawsze ładne, a potem przychodzi @ Ale zakupiłam parę testów więc może się skuszę :) Na razie jeszcze mnie nie ciągnie do testowania.
    Wczoraj któraś z appek, które używam przysłała mi fajny artykul na temat testowania w określone dni po owulacji. Chciałam Wam wrzucić, ale nie mogę go znaleźć. Z tego co pamiętam było tam podane, że najwięcej negatywnych testów ciążowych w szczęśliwych cyklach jest właśnie w 10 dpo :D

    Moona a jak u Cieie? Masz jakieś przeczucia?
    Bertha u Ciebie dni płodne, trzymam kciuki.
    Alicja, ehhh głoopia, francowata @. Oby ostatnia przez dłuższy czas.
    Karoluś daj znać jak po wizycie.
    Gretta no takie czasy, że pod wykresem napisać nie można :/ ;)

    thumb.png
    My Ovulation Chart
  • Annie1981 Autorytet
    Postów: 7025 6657

    Wysłany: 9 lutego 2018, 13:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gretta. Pięknie maluszek przybiera :) Na kolki polecam probiotyk BioGaia, on przyspiesza dojrzewanie układu pokarmowego. U nas rewelacyjnie spisał się przy refluksie.

    Karolus. Trzymam kciuki za wizytę :)

    Wczoraj była położna. Emilka waży 6680g. Podwoiła swoją wagę urodzeniową :)
    Wczoraj też osiągnęliśmy krok milowy, Emilka wyciąga rączki do wiszących zabawek na macie. Jestem taka dumna :)

    Karoluś81, kattalinna, Greetta, Greta lubią tę wiadomość

    wk6Yp1.png
    WWOcp1.png

    💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
  • krrropka Autorytet
    Postów: 999 566

    Wysłany: 9 lutego 2018, 14:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie, brawa dla Emilki. Dużą dziewczynkę masz już w domu :)

    Annie1981 lubi tę wiadomość

    thumb.png
    My Ovulation Chart
  • Moona Przyjaciółka
    Postów: 61 51

    Wysłany: 9 lutego 2018, 15:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krrropka co do moich przeczuć to sama nie wiem. Piersi mnie bolą już od tygodnia i są takie pełniejsze. Poza tym innych objawów zupełnie brak. Temp. waham się w granicach wczoraj i dzisiaj 36,84 36,81. Przedwczoraj była 36,74 - taki delikatny spadek. W środę zatestuje. No zobaczymy :)

  • Karoluś81 Autorytet
    Postów: 1633 1988

    Wysłany: 9 lutego 2018, 15:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krropka ja też miałam zawsze ładne wykresy, i długo nic się nie działo. aż wreszcie przyszedł mój czas :) U Ciebie tez tak będzie. Trzymam kciuki :)

    Annie cieszę się razem z Tobą z rozwoju córeczki :)

    Wizyta ok. Dziecko rośnie, zdrowe, kość nosowa jest, przezierność karkowa ok, NT 1,4.
    Mam się niczym nie martwić, nie szukać sobie chorób, cukier jest dobry, w 24 tygodniu mam zrobić druga krzywą cukrową.Tak wiec do diabetologa nie pójdę na razie, ale będę przestrzegała diety, bo to chyba najlepsze co mogę teraz zrobić dla siebie i dziecka. Za miesiąc robiąc morfologię i mocz zbadam tez poziom cukru. Po prostu będę trzymać rękę na pulsie.
    Przytyć nic nie przytyłam przez dwa miesiące, ale może teraz kiedy odzyskuje apetyt, waga skoczy.
    Luteinę stopniowo odstawiamy, i można powoli zacząć myśleć o miłości ;)
    Mój stary gin ma chyba bardziej klasyczne podejście do tematu (tak na oko profesor jest po 70-tce). Napro-gin ma podejście nowoczesne (na bank jest młodszy ode mnie). Będę więc chodzić tu i tu. A kto mi zabroni? :)
    A co do porodu, to się jeszcze zobaczy.

    Greetta, Annie1981 lubią tę wiadomość

  • kattalinna Autorytet
    Postów: 8693 7452

    Wysłany: 9 lutego 2018, 18:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karoluś, super że maluszek ok. Może jakieś zdjęcie? :-D

    Co do cukru... Decyzja Twoja. Z dietą jak najbardziej słusznie. Jeśli jeszcze mogę coś zasugerować, skoro nie chcesz tego konsultować na razie. Popytaj w aptece o glukometr. Najczęściej dają za darmo, płaci się za paski. Kontrolując cukier będziesz wiedziała na czym stoisz. I druga sprawa, tak mi się skojarzyło z moimi wynikami - kiedy jesz ostatni posiłek? Bo cukier potrafi skakać przy zbyt długiej przerwie. Ja mam zalecenie od lekarza dwóch kolacji: jedna normalna, dla mnie i druga na godzinę przed snem dla dziecka, już taka lżejsza. Faktycznie jak późno wstawałam to cukry były powyżej normy, jak zaczęłam pilnować pobudek i śniadań to się poprawiło. W przypadku wysokiego poziomu na czczo najpierw trzeba zweryfikować kolacje i zacząć od eliminacji pieczywa (nawet ciemnego)

    Krrropka, ciekawe z tym 10 dpo :-) kciuki!

    Moona, cierpliwości i powodzenia :-)

    Bertha, staracie się teraz czy jakieś procedury?

    Karoluś81 lubi tę wiadomość

    zem3qps6in5tddof.png
  • Alicja81 Autorytet
    Postów: 1302 857

    Wysłany: 9 lutego 2018, 21:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam wyniki- lukniecie???
    homocysteina 8,21 (<12);
    LH 8.75 (2.4-12.6)
    FSH 9.04 (3,5-12.5)
    estriadol 313.9 (45-854)
    progesteron (0,56)
    testosteron 0,88 (0.29-1.42)
    DHEAS 160.5 (65-407)
    SHGB 64.23 (32.4-128)
    Prolaktune 482 gdzie max jest 496- wysoko

    LH i FSH spadło- było więcej!!!

    Znalazłam stare badania z sierpnia:
    H- 12.61 (norma 2.4 do 12.6)
    FSH - 13.57 (norma 3.5 do 12.5)
    estriadol- 285.7 (norma 45.4 do 854)
    Prolaktyna- 804.4 ( norma 102 do 496)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2018, 22:59

    Alicja81
    mama 11- letniej Juleńki
    Ponowne starania od 2014r
    08.2020- beta 2,3
  • kattalinna Autorytet
    Postów: 8693 7452

    Wysłany: 10 lutego 2018, 05:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja, zupełnie nie mam pojęcia o tych wynikach... Patrząc na normy to ok, ale czy do zachodzenia w ciążę też to nie wiem...

    zem3qps6in5tddof.png
  • Karoluś81 Autorytet
    Postów: 1633 1988

    Wysłany: 10 lutego 2018, 08:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prolaktyna na pewno do poprawki. Naprotechnolodzy mają inne normy niż laboratorium, bardziej restrykcyjne. Bo oni zajmują się kobietami które chcą zajść w ciążę a często normy laboratorium uwzględniają przedział od małego dziecka do staruszka.
    Poczekaj cierpliwie do wizyty Alicja. Myślę że nie jest źle :-)
    A co to SHGB?

  • Alicja81 Autorytet
    Postów: 1302 857

    Wysłany: 10 lutego 2018, 08:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani powiedziała w laboratorium, że to hormon rezerwy jajnikowej- sama zaproponowała to badanie. Jak się wczytywałam to jest on powiązany z LH, FSH i estriadolem.
    To teraz tylko do 1 marca doczekać.

    Kroopka, Moona jak u Was???

    Alicja81
    mama 11- letniej Juleńki
    Ponowne starania od 2014r
    08.2020- beta 2,3
  • Moona Przyjaciółka
    Postów: 61 51

    Wysłany: 10 lutego 2018, 09:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja estradiol masz za wysoki jak na 3 dc. Ja miałam 27. Taki duzy powinien być dopiero w czasie owulacji. No i FSH od 9 do 12 moze stanowic problem.Mam trochę inne normy dla estradiol u bo od 21. Endo powiedziała że w 3dc i ogólnie na początku jest cisza hormonalna. Zrobiłam badania bo myślałam że mam menopauzie albo coś. Ona na to że w menopauzie właśnie estradiol jest wtedy wysoki. Nie chce Cie niepokoić ale coś jest nie tak.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2018, 10:46

  • Karoluś81 Autorytet
    Postów: 1633 1988

    Wysłany: 10 lutego 2018, 09:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja czyli coś takiego jak amh? Tego badania nie robiłam, nie chciałam się dolowac w razie złego wyniku, a nie było konieczne. To chyba przy invitro jest potrzebne.
    Kattalina spytam w aptekach co i jak z glukometrem. Naprogin mówił że to drogie zabawki, ale jak ma się od lekarza kwit to nie kosztuje tyle.

  • kattalinna Autorytet
    Postów: 8693 7452

    Wysłany: 10 lutego 2018, 10:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drogie, drogie. Ja mam teraz dwa: pierwszy dostałam od teściowej jak pierwszy raz krzywą zrobiłam i wyszło, że coś nie tak jest. To się kobieta przejęła ;-) ale to właśnie taka wersja darmowa z apteki, nawet na pudełku było takie info. Firmy dają urządzenia a potem mają ciągły napływ kasy z pasków i lancetów, bo jak ktoś na insulinie to to idzie jak woda. A do konkretnego modelu są dedykowane inne akcesoria. Ja teraz już nie sprawdzam po każdym posiłku więc czasem tylko 1 na dzień zużyję. A, w takim zestawie "startowym" też jest kilka pasków na początek jakby co.
    Drugi glukometr dostałam teraz za free od lekarza. Najciekawsze jest to, że nie wskazują tak samo, na szczęście różnica nie jest ogromna.

    zem3qps6in5tddof.png
  • Alicja81 Autorytet
    Postów: 1302 857

    Wysłany: 10 lutego 2018, 10:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem o co chodzi z dołowaniem, bałam się tych wyników strasznie. I tak jest lepiej szczeg. w LH i FSH, pół roku temu były masakrycznie wysoko, teraz spadly- zbaczymy co powie napro lekarz.
    21 lutego pójdę podejrzeć jajca do gina na NFZ, zobaczę też co powie na prolaktynę.
    Od listopada z uwagi na nerwy w pracy chodzę do psychiatry, dal leki na uspokojenie i podczas rozmowy o ciąży zasugerował, że niemoc zaciążena może być od tych nerwów i stresu. Może coś jest na rzeczy-chociażby to ostatnie jajo, które urosło do 19 mm, wczesniej w 12 dc jajca miały po 10 mm.

    Alicja81
    mama 11- letniej Juleńki
    Ponowne starania od 2014r
    08.2020- beta 2,3
‹‹ 353 354 355 356 357 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Ciążooporna - historia kobiety, która pragnie zostać Mamą ♡

Emilia mówi o sobie, że jest ciążooporna. Jej walka o bycie Mamą trwa już kilka lat, więc sama zaczęła nazywać siebie dinozaurem ciążooporności. Przeczytaj prawdziwą historię kobiety starającej się o dziecko. Kobiety, która pomimo wielu trudnych doświadczeń nie poddaje się i nie traci nadziei. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego