Rocznik 1981. Jesteście Staraczki?
-
WIADOMOŚĆ
-
Karoluś ja w pierwszej ciąży poczułam ruchy w 20 tygodniu,
a w drugiej juz w 14 tygodniu. Dlatego tak wcześnie, bo już wiedziałam jak to jest i co mam czuć
Na początu to takie bulgotanie jakby powietrze w środku sie przemieszczyło,albo takie łaskotanie....
Kurcze tak bardzo bym znów to chciała poczuć .....Karoluś81 lubi tę wiadomość
-
Dla mnie ciaża to stan fizycznie rzecz biora bardzo trudny, przynajmniej do tejpory tak było:P natomiast to, co zdecydowanie to wszystko rekompensuje, to własnie odczuwanie ruchów! Te pierwsze są dość rzadki i bardzo subtelne, mozna pomylić z jakimiś jelitowymi tematami. Ale potem jest już czad;)
A ja nie dostawszy dalej okresu poszłam sobie dzisiaj na betę. I jest strasznie niska, ale jest. I teraz pytanie, czy nie za niska... - martwię się! gdzie ja sprawdzę w weekend? chyba w labie jakims przyspzitalnym?krrropka, Karoluś81, kattalinna, Greta lubią tę wiadomość
-
Szyszka super! Gratulacje! Doczytałam pod wykresem i wg mnie nie powinnaś się martwić. Nie patrz na to, który masz dzień cyklu, ale kiedy miałaś owulację. Wg wykresu jesteś dopiero 11 dpo czyli eta ma prawo być tak niska. Ważne że jest! Bedzie dobrze
Szyszka1 lubi tę wiadomość
-
Szyszka myślę że powtórka za dwa dni jest dorym pomysłem.
-
Wow! Szyszka! Gratulacje!!! Nie ważny jest dc tylko dpo! Tygodnie ciąży licz od owu i dodaj 2 tyg i wtedy się pokryje z tym co na usg który to cykl starań? Czułaś coś inaczej?https://www.facebook.com/akupunkturaBertha/
Rocznik 81, 0 dzieci, 1 aniołek, starania od 2014
Immuno-agresywna, MTHFR A i C, pai1 - hetero, plemniki lepkość ++ i 0% msome w 1gr.
2xiui, 3xivf (2 zarodki) -
Moona, to byłoby parzyście
Szyszka, wspaniałe wieści, nie stresuj się
Karoluś, pierwsze wrażenie ruchów to ok 14tc miałam, ale bez pewności, że to to. Bo to takie właśnie bulgotanie trochę, jakieś przelewanie. Ale ponieważ podobne to było do efektów trawiennych, to ręki za to nie dam takie "bardziejsze" z początkiem 18 tygodnia przyszły. A potem to już coraz bardziej wiadomo, że to to mąż bardzo długo nie mógł wyczuć pod dłonią, najpierw widział ruchy brzucha. Zastanawiam się jak to będzie dziwnie, gdy już nic mi nie będzie fikać w brzuchu...
A opisane przez Ciebie objawy to jak najbardziej może być rozciąganie macicy. Aaa, pamiętaj, żeby ruchów nie szukać za wysoko teraz macicę masz naprawdę jeszcze małą, w necie są grafiki pokazujące jak rośnie w trakcie ciąży. Moja teraz wyprzedza te statystyki, ale na początku się zgadzało.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2018, 13:26
Karoluś81 lubi tę wiadomość
-
Takie bulgotanie, czasem jakby smyranie też już mam. Ale podchodzę do tego ostrożnie, bo to bardzo subiektywne odczucia.
W tamten weekend też miałam podobne bóle w podbrzuszu i w poniedziałek sama zauważyłam jak mi brzuch "wywaliło". Osoby, które mnie nie widziały kilka dni zauważyły różnicę. Myślę że teraz to będzie brzuszek rósł regularnie
Ale zawsze takie dolegliwości są nieprzyjemne i lekko stresujące.bertha, kattalinna lubią tę wiadomość
-
Dziekuje dziewczyny za kciuki! :*
Ja niespecjalnie wierze w sukces.. ale chcialabym zeby mnie swiat zaskoczylhttps://www.facebook.com/akupunkturaBertha/
Immuno-agresywna, MTHFR A i C, pai1 - hetero, plemniki lepkość ++ i 0% msome w 1gr.
kattalinna wrote:Karoluś, przypominam, że miałaś pokazać brzuch i się sesją nie wymiguj bo takie ciążowe robi się koło 8 miesiąca, zatem dawaj bez ściemyhttps://www.facebook.com/akupunkturaBertha/
Bertha my wierzymy za Ciebie Bardziej się denerwuję Twoim cyklem niż swoim
Bardzo bym chciała żeby Ci się udało.bertha lubi tę wiadomość