X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 1981. Jesteście Staraczki?
Odpowiedz

Rocznik 1981. Jesteście Staraczki?

Oceń ten wątek:
  • ktosiowa Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jeszcze zatoki bolą.

2r7Ip1.png

jVVIp2.png
  • Nanatasza Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ktosiowa, wysyłam Ci duuużoooo dobrej energii i słonka!!

ktosiowa lubi tę wiadomość

starania od 2007
    mama bliźniaków [*] [*] grudzień 2015 10tc
    "..nie mieliśmy szansy na dotyk.."
    ivf czerwiec 2016 [*] [*]
  • Karoluś81 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktosiowa głowa do góry. Ja poprzedni miesiąc miałam taki podły z chorymi zatokami i totalnym brakiem energii. Nawet nie mogłam porządnie wykorzystać magicznej siły moich urodzin: dziewczyny różnie piszą, że wtedy łatwiej się zaciaza :-) podobno ;)
    Kattalinna aż mnie ciary przeszły na tę dobrą wróżbe. Takie pozytywne. Ach te emocje. Jak je trzymać na wodzy i zachować równowagę? :-)

• Nanatasza Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, a co tu się dzieję, że aż nasz wątek spadł na 2 stronę??

Hewa - czekamy na wiadomość, jak tam u Was :)

my z M działamy intensywnie Choć zaczęły mnie niepokoić bóle macicy i jajnika podczas stosunku .. :( nie miałam tak nigdy. Zastanawiam się, czy po zabiegu nie zrobiły się cholerne zrosty..

starania od 2007
  • Karoluś81 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nanatasza ja myślę że to przejdzie. Raz na jakiś czas różne części ciała bolą. Nie myśl o tym za dużo. Jeśli faktycznie będzie się ból utrzymywał to sprawdź to u lekarza. Ja zauważyłam po sobie że często różne bóle są efektem stresu,przeważnie nieświadomego. Jak mnie coś pobolewa dłuższy czas to najpierw zastanawiam się czym aktualnie się przejmuję,później staram się przestać przejmować i ból mija. Tzw.nerwobol :-)
    Dzisiaj śniło mi się że mam córeczkę,ze razem z Mężem karmimy ją,bawimy. Słodki sen i jednocześnie emocjonalnie trudny. Bo zaczynam się zastanawiać czy to nie znaczy że za bardzo się nakręcam. A wiadomo że jak się za bardzo chce to bla bla bla. Jak mówią wszyscy dookoła, którym łatwo mówić :-)

Nanatasza lubi tę wiadomość

• Nanatasza Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dokładnie tak Karoluś, staram się nie zastanawiać nad tym, ale pierwszy raz mocno mnie blizna po operacji bolała wczoraj podczas <3 (rok temu miałam laparotomię mięśniaków)

a sen faktycznie słodki :)
    weź go, jako dobrą wróżbę na przyszłość :)

ja dziś dziwne sny - krew z nosa i miesiączka, leciało mi i leciało.. nie nadążałam zmieniać podpasek. Czytałam rożne interpretacje, ale uczepiam się tych pozytywnych - szczęście i pomyślność :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2016, 10:40

Karoluś81 lubi tę wiadomość

starania od 2007
  • Karoluś81 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja Babcia mówiła zawsze " sen mara, Bóg wiara". Czy jakoś tak co miało znaczyć że nie trzeba się snami przejmować. Ja zresztą należę do osób,którym śni się dużo,intensywnie i co noc. Jakbym miała to analizować to chyba nawet Freud by nie pomógł :-)
    Po operacji zawsze jakieś blizny zostają i od czasu do czasu bolą. Ja np.po usuwaniu torbieli mam blizne od jajnika do jajnika i choć minęło 10 lat to też czasem boli. Zwłaszcza jak podzwigam.
    Nanatasza coś nas koleżanki opuscily ostatnio. Pewnie zajęte staraniami Staraczki :-) :-) :-) ja biorę się do roboty od niedzieli ;)

• ktosiowa Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dzisiaj kryzys...

Myślę, że mnie się jednak nie uda... :(

(Musiałam się wyżalić, a nie chciałam plakać ani u Wiedź ani w marcowym wątku)

2r7Ip1.png

jVVIp2.png
  • ktosiowa Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nanatasza wrote:
    ktosiowa, wysyłam Ci duuużoooo dobrej energii i słonka!!
    Dziękuję :*

2r7Ip1.png

jVVIp2.png
  • Lianna Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktosiowa <3 Też parę dni temu tak miałam. Zawsze się oburzam, kiedy słyszę w domu, że to normalne - mam @ i jest kryzys, płacz, zgrzytanie zębami... I jakoś parę dni mija i wszystko wraca do normy. Musi się w końcu udać.
    Przytulam Cię mocno.

PWZJp2.png
  • Eni_gma Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wiem jak wasi mężowi i partnerzy, ale mój jakoś nie rozumie jak comiesięczny okres jest dla mnie powodem do płaczu. On po prostu "nie zyskuje" dziecka, a ja przy każdym okresie czuję jakbym dziecko traciła :(
    Ot taka różnica między nami :(

https://www.maluchy.pl/li-73053.png

km5shdgexoin43nx.png

• Alicja81 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tylko tak co miesiąc bardzo przeżywać @ to się psychicznie można wykończyć, a przy okazji zblokować na zaciążenie. Tak mi tłumaczył lekarz, że jak kobieta zbyt mocno chce i przeżywa to trudniej jest jej zajść,trzeba na spokojnie, aleja wiem tak spokojnie się nie da.

Alicja81
    mama 11- letniej Juleńki
    Ponowne starania od 2014r
    08.2020- beta 2,3
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bo ci lekarze to głównie faceci i im to łatwo mówić... :/

ale ale dziewczyny, głowy do góry, idzie wiosna i jest weekend :) nie ma co zasmucać tylko nastrajać się pozytywnie i do przodu :D

preg.png
  • Eni_gma Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehh no właśnie, niby wiadomo, że nie można się spinać, ale ciężko oderwać myśli.

W końcu będzie dobrze dziewczyny, musi być! :D

Alicja81 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-73053.png

km5shdgexoin43nx.png

• Maggia Ekspertka

Wysłany: 6 marca 2016, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eni_gma wrote:
    Ja nie wiem jak wasi mężowi i partnerzy, ale mój jakoś nie rozumie jak comiesięczny okres jest dla mnie powodem do płaczu. On po prostu "nie zyskuje" dziecka, a ja przy każdym okresie czuję jakbym dziecko traciła :(
    Ot taka różnica między nami :(

Moj ukochany powiedzial kiedys bardzo madra rzecz, kiedy po raz kolejny marudzilam, ze mam miesiaczke, ze mnie boli brzuch, ze krwawie - wprawdzie wtedy jeszcze nie staralismy sie o dzidziusia, ale ta rzecz utkwila mi na dobre w glowie od tamtego czasu. Powiedzial, ze powinnam sie cieszyc z tych "objawow kobiecosci i plodnosci, ktore do mnie przychodza co miesiac". Dla niego fakt noszenia przeze mnie podpasek (jak gdzies ujrzal skrzydelko wystajace z majtek przypadkiem) to byla najwieksza radosc, bo to bylo takie w 100% kobiece i tylko kobiece (w koncu faceci nie nosza podpasek ze skrzydelkami, lol). Mysle, ze takie jego podejscie zmienilo mi cos na stale w glowie i zaczelam bardziej celebrowac "miesieczne objawy kobiecosci i plodnosci", przestalam to traktowac jak masakre, tragedie, cierpienie i w ogole fe i ble. Cieszylam sie z tej regularnosci, bo to oznaczalo zdrowie i ze wszystko tam w srodku dziala, jak nalezy. Psychika faktycznie odgrywa mega wazna role w plodnosci. Wiekszosc z nas jest, jesli nie wszystkie, jest plodna, a trudnosci z poczeciem wynikaja z psychiki. Ale te psychike najtrudniej zmienic, wiem. Ale od tego warto zaczynac kazda przemiane, od siebie...

Wybaczcie te sentymenty z rana w niedziele, tak mnie jakos zebralo...

Caluje Was Kobiety kochane! Doceniajmy swoje miesiaczki, bo to znaczy ze jestesmy zdrowymi zdolnymi do posiadania potomstwa, kobietami :-)) i tak musimy o sobie myslec!!! :D

Greetta, kattalinna, Lianna, Karoluś81 lubią tę wiadomość

Olaf - okaz zdrowia i szczęścia 10/10 urodzony 7.05.2016 <3
    f2w3ugpjd54wqphk.png
    atdcwn151udni0f0.png
  • Greetta Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, chwile mnie nie było. Dopadł mnie jakiś kryzys, czarne myśli i scenariusze odnośnie mojej potencjalnej ciąży.
    Dziś czuję dziwny spokój, wyciszenie... sama nie wiem skąd takie uczucie. Dawno tak nie miałam, a weekend burzliwy był. Oczekuję @ bo objawy zwiastują przyjście. Jeśli do czwartku nie będzie to mam zamiar zrobić test. Nie spodziewam się dodatniego ale tak proforma bo po południu mam wizytę u stomatologa i wolę mieć pewność, że wszystko można stosować. Tak więc mój kolejny post to albo rozpoczęcie nowego cyklu albo... II kreski ( i tu jestem dziwnie pogodzona, że ich nie będzie spodziewam się @ ).

Pozdrawiam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2016, 23:07

<3 Synio 02.02.2006 31tc cc <3 Aniołek [*] ( 8/11tc ) XI.2015 <3 Synio 05.01.18 39tc sn :D <3
    82down152kmv2jv8.png
  • Nanatasza Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gretto, tak, czy siak, trzymam kciuki :)
    Ja dziś poleciałam zrobić badania - kontrolnie, żeby sprawdzić, czy wszystko ok, morfologia, lipidogram, tarczyca, przy okazji progesteron i prolaktynę. Dziś 21 dc więc badania ni z gruszki ni z pietruszki :P

miłego dnia!!!

Greetta lubi tę wiadomość

starania od 2007
  • Karoluś81 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gretto dobrze że jesteś spokojna. Ja ostatnio też raczej nie spinam się zbyt mocno. Dominuje u mnie myślenie co będzie to będzie. Ale z przewagą optymizmu :-)
    Jestem teraz w połowie cyklu i cieszę się tym,że jesteśmy z Mężem razem. Cieszy mnie to,że On też się stara,że chcemy tego samego. To poczucie baaaardzo pomaga i dodaje sił oraz nadzieję na to,że co by nie było to mamy siebie :-)
    Ja mam dzisiaj wizytę u stomatologa więc fajnie że tak wypadło bez stresu.
    Powiem Wam, że olej z wiesiolka naprawdę daje radę. Plus litry wody,którą wypijam codziennie. Można się przyzwyczaić,już nawet nie biegam co 5 minut siku :-)
    Oby te naturalne wspomagacze były skuteczne.
    Miłego Dnia Kobiet Wam życzę kobietki! :-)
    Ciekawe jakie kwiatki będę dziś wstawiać do wazonu :-)

• Greetta Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A więc Kochane nie muszę czekać do czwartku sprawa się wyjaśniła już teraz bo właśnie rozpoczęłam nowy cykl :) i dziękuję za kciuki a teraz ja za Was trzymam ;) życzę powodzenia :D

<3 Synio 02.02.2006 31tc cc <3 Aniołek [*] ( 8/11tc ) XI.2015 <3 Synio 05.01.18 39tc sn :D <3
    82down152kmv2jv8.png
  • Karoluś81 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Greetta dobrze że przyjmujesz to ze spokojem. Trzeba mieć nadzieję i próbować od nowa. Plusem jest to że starania same w sobie są bardzo przyjemne :-)
    Greetta trzymam kciuki!
    Ja czekam na owulke,głupie testy nie pomagają tylko zaczynają stresować. Póki co trzy negatywne. Jutro 13 dzień cyklu. Śluz całkiem całkiem. Temperatury jeszcze z tych niższych. Może jutro test będzie pozytywny. Tak czy siak działamy bo testy robię pierwszy raz i nie wiem czy przestrzegam wszystkich zasad. Między innymi to że dużo piję a w instrukcji piszą że mocz nie powinien być rozrzedzony a przecież powinno się pić dużo bo to jest korzystne ze względu na śluz płodny.
    Szaleństwo z tym rozmnażaniem :-) bardzo bardzo chciałbym żeby się udało jak najszybciej.

‹‹ 35 36 37 38 39 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ