X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 1981. Jesteście Staraczki?
Odpowiedz

Rocznik 1981. Jesteście Staraczki?

Oceń ten wątek:
  • Alicja81 Autorytet

Wysłany: 18 września 2018, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszła dzisiaj. Jedyny test, który mam w domu przeterminował się w czerwcu.
    Kropka teraz Ty najprędzej test?

Alicja81
    mama 11- letniej Juleńki
    Ponowne starania od 2014r
    08.2020- beta 2,3
  • bertha Autorytet

Wysłany: 18 września 2018, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja81 wrote:
    Przyszła dzisiaj. Jedyny test, który mam w domu przeterminował się w czerwcu.
    Kropka teraz Ty najprędzej test?
    buuuuuu

teraz Kropka.

ja ide jutro na monitoring zeby sprawdzic jak rosnie pecherzyk, a potem w zaleznosci od wielkosci pecherzyka, musze jakos rozplanowac serduszka, bo mozemy sie nie widziec w owu :/

https://www.facebook.com/akupunkturaBertha/
    Rocznik 81, 0 dzieci, 1 aniołek, starania od 2014
    Immuno-agresywna, MTHFR A i C, pai1 - hetero, plemniki lepkość ++ i 0% msome w 1gr.
    2xiui, 3xivf (2 zarodki)
  • Karoluś81 Autorytet

Wysłany: 18 września 2018, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj byłyśmy na szczepieniach. Obie płakałysmy. Coś strasznego. Teraz siedzę i obserwuję Malutka. Oby nic złego się nie działo.

Alicja szkoda że nie ma plusika tylko wredna @.

U mnie jednak okres. Pediatra Rity, moja koleżanka, też po córeczce, mimo karmienia piersią, dostała okres po 6 tygodniach od porodu. Tak więc nie ma reguły.
    Wyciągnąłam więc kartę z modelem craightona i zaczęłam przylepiac znaczki i zapisywać obserwacje. Ciekawe jakie te cykle poporodowe będą.
    Zaczynam zabawę od nowa. Ale kiedy starania zaczniemy? Czas pokaże. Pewnie nie tak szybko.

• Alicja81 Autorytet

Wysłany: 18 września 2018, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie Karoluś- te szczepienia najgorsze :-(
    podejrzewam, że te cykle na początku trochę się rozjadą, a kiedy planujecie powrócić do stara tak na maksa?

Alicja81
    mama 11- letniej Juleńki
    08.2020- beta 2,3
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 18 września 2018, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karoluś, wcześnie szczepiłaś. My byłyśmy dwa tygodnie temu na pierwszych i chyba obie mamy traumę ciągle :-( na kolejne chciałabym pójść z mężem i inaczej to rozegrać, żeby dziecko nie było przerażone tak bardzo. Na pobraniu krwi w piątek nawet się nie skrzywiła - trzymałam ją na kolanach i śpiewałam do uszka. W czasie szczepienia leżała na przewijaku i we dwie ją trzymalyśmy nieruchomo. To było straszne i nigdy więcej :-(

age.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 18 września 2018, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja, szkoda :-(

age.png
  • Karoluś81 Autorytet

Wysłany: 18 września 2018, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taki termin wyznaczyli..
    Podobno przeciwciała przekazane od matki chronią dziecko tylko do 6 tygodnia. Dlatego tak wcześnie się szczepi.

Alicja jeszcze nie byłam na pierwszej wizycie u ginekologa po porodzie. Zobaczymy co tam się dzieje na dole, odpoczniemy trochę i jak wszystko będzie ok, to może po nowym roku ruszymy z działaniami.

• Ulas Znajoma

Wysłany: 18 września 2018, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja, trzymam kciuki w takim razie nadal. Kropka za Ciebie również. Z Berthą jestem w podobnym momencie cyklu.

Na szczepienia lepiej wysyłać tatusia. Przetestowane. Zupełnie inaczej maluch się zachowuje. Nasza rola powinna ograniczać się do tulenia, jak już wyjdą z gabinetu.

Oj dziewczyny doła mam. Czekam na wyniki AMH, dopiero w przyszłym tygodniu odbieram.

• Alicja81 Autorytet

Wysłany: 18 września 2018, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalina- ale jak leżała na przewijaku i we dwie ją trzymałyście??? straszne.
    Jak pamiętam u mnie pielęgniarka kazała małą posadzić, przytrzymać rączkę czy nóżkę i ją np. zagadać. Babka wprawiona więc szybko szło szczepienie, ale darła się strasznie. Do tej pory pamiętam, że tydzień przed szczepieniem już mnie brzuch bolał...
    Pierwsze szczepienie też miałyśmy jak młoda miała 6 tygodni.

Ulas nie stresuj się na zapas.

Alicja81
    mama 11- letniej Juleńki
    08.2020- beta 2,3
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 19 września 2018, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja, no straszne :-( od razu byłam niezadowolona bo pielęgniarka przy maluszkach a podejście jak do cegły... Ale dopiero po tym pobraniu krwi, gdy zobaczyłam jak to może wyglądać, zdałam sobie sprawę z okrucieństwa tamtej sytuacji :-( jak będą problemu z pozycją następnym to wyjdę bez szczepienia, niech mnie ścigają ale nie zrobię dziecku powtórki. I tak już się budzi z płaczem i szlocha przez sen :-(

age.png
  • Alicja81 Autorytet

Wysłany: 19 września 2018, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niby takie maleństwa ale dużo kojarzą. Moja Jula zawsze jak szłysmy na szczepienie to zaczynała płakać jeszcze przed badaniem.

Alicja81
    mama 11- letniej Juleńki
    08.2020- beta 2,3
  • Karoluś81 Autorytet

Wysłany: 19 września 2018, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja wczoraj też szlochala przez sen...
    Na szczęście dzisiaj zachowuje się normalnie, nie ma żadnych odczynow na skórze. Masakra z tymi szczepieniami. Ale nie szczepic też strach.

Czy Wy Mamusie przy dziecku w wieku Rity bylyscie w stanie cokolwiek zrobić w domu? Ja ogarniam pranie, czasem uda mi się posprzątać, ale jeszcze nie dotarłam do kuchni żeby cokolwiek ugotować. Gdybym umiała wiązać chustę to kupiłabym, żeby mieć wolne ręce i więcej działać. Większość dnia zajmuje się Malutka. Ona nie lubi sama leżeć a ceną przespanych nocy są mini drzemki w ciągu dnia, takie maks 30 minut, ale przeważnie 5 minut.czasem śpi w ciągu dnia np 3 godziny, ale nigdy nie wiem kiedy to wypadnie więc i tak nic nie zaplanuje.
    Siedzimy więc razem cały dzień i wgapiam sie w Jej słodkie oczka :-)

• kattalinna Autorytet

Wysłany: 19 września 2018, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha, w wieku Rity to jeszcze mogłam wszystko :-) teraz już nie jest tak różowo bo właśnie te drzemki mało i krótkie.

age.png
  • bertha Autorytet

Wysłany: 19 września 2018, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie owu będzie dzisiaj, na usg pęcherzy 2,37mm! Działamy dzisiaj:)

Greetta, Wikisen, Karoluś81, Alicja81, krrropka, Papierówka, Annie1981 lubią tę wiadomość

Immuno-agresywna, MTHFR A i C, pai1 - hetero, plemniki lepkość ++ i 0% msome w 1gr.
    2xiui, 3xivf (2 zarodki)
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 20 września 2018, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bertha, czadu! :-D

bertha lubi tę wiadomość

age.png
  • Karoluś81 Autorytet

Wysłany: 20 września 2018, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bertha powodzenia :-)

Katta wychodzi na to że każde dziecko inne. Teraz Ritka śpi w łóżeczku a ja korzystam i piję kawę zbożowa w ogrodzie. Jest tak pięknie :-)

Jeszcze dwa tygodnie i mam nadzieję że dostaniemy zielone światło na seksik ;)

Alicja81, bertha, Greetta lubią tę wiadomość

• stresant Autorytet

Wysłany: 20 września 2018, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bertha powodzenia uzywajcie :)

Ja po kolejnej kontroli 9+4, widać juz nozki i raczki, serce bije.....jestem dobrej mysli aczkolwiek ciagle mam ogromnego stresa TP 21.4. ...kolejna wizyta za miesiac...

Karolus masz racje u nas tez piekna pogoda...pamietam 10lat temu lezalam w szpitalu przed porodem corki i tez bylo tak pieknie :)

Alicja81, kattalinna, bertha, doty22, Papierówka, krrropka, Annie1981 lubią tę wiadomość

• bertha Autorytet

Wysłany: 20 września 2018, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stresant! Super wieści!!!! :)

2xiui, 3xivf (2 zarodki)
  • krrropka Autorytet

Wysłany: 21 września 2018, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stresant, cieszę się ze wszystko dobrze :)

Bertha, Ulas, kciuki zaciśnięte.

U mnie 17 dc, jakieś przeziębienie mnie bierze, no to już wiadomo, co sobie wkręcam ;)

Spojrzałąm na wasze wykresy, ale dziwny ten nowy wygląd,trudno się połapać, co i kiedy, chyba wolałąm poprzedni...

thumb.png
    My Ovulation Chart
  • Ulas Znajoma

Wysłany: 22 września 2018, 05:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krropka ja tez używam FF. Jest jakaś szansa, ze mogę na tej aplikacji obserwować Twój wykres, a Ty mój?

‹‹ 443 444 445 446 447 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Męska płodność – jakie składniki warto suplementować w czasie starań o dziecko?

Choć przez lata w procesie starania się o dziecko większą uwagę skupiano na zdrowiu kobiety, dziś wiemy, że męska płodność ma dokładnie takie samo znaczenie. Dobra wiadomość jest taka, że wiele wpływających na nią negatywnie czynników możemy poprawić, np. przez zmiany w stylu życia czy świadome uzupełnianie kluczowych składników odżywczych. Jakie suplementy na męską płodność mogą pomóc w staraniach o dziecko?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ