X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 1981. Jesteście Staraczki?
Odpowiedz

Rocznik 1981. Jesteście Staraczki?

Oceń ten wątek:
  • Alicja81 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sobotę będziesz u napro?
    Jak mała Rita?

Ja ostatnio miałam tsh- 0,28

Alicja81
    mama 11- letniej Juleńki
    Ponowne starania od 2014r
    08.2020- beta 2,3
  • Karoluś81 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja Twoje tsh super. Bierzesz coś na tarczyce? Jak zaszłam w ciążę też takie miałam :-) ja teraz biorę euthyrox 0,50. Widać za mało.

W sobotę naprogin.

Rita super. Tylko taka przylepka, mama i mama. Najlepiej na rączkach. Więc dobrze że kupiłam chustę, sprawdza się. Wieczorami Tatuś Ja rozsmiesza, zasypia przy cycusiu, ładnie śpi ale lubi w nocy podjadac. Oczywiście jest śliczna, rozkoszna i jest naszym największym skarbem i szczęściem :-) :-) :-)

Greetta, Annie1981 lubią tę wiadomość

• Karoluś81 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2019, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już po wizycie.
    Wracam do obserwacji CrMs.
    Usg ok, wyniki hormonów tarczycy wiadomo, do poprawy więc większa dawka euthyroxu 100.
    W związku z planami staraniowymi mam wrócić do acardu 75, oprócz tego femibion 1 i inofem 2x1. Dodatkowo Liponexin. To chyba coś na cukier.

Ogólnie jestem bardzo zadowolona i podekscytowana, że tak na poważnie wracamy do starań :-)
    Tsh mam zbadać za trzy tygodnie i wysłać email z wynikiem lekarzowi. W razie czego zmienimy lek.
    Kolejna wizyta za trzy miesiące.

U nas taka piękna, prawie wiosenna pogoda. Pozdrawiam cieplutko :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2019, 14:13

stresant lubi tę wiadomość

• Alicja81 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2019, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I u nas też pięknie, wiosennie. Ale rano był mrozek. Ja biorę euthyrox połowę 25 więc malutko. Mam nadzieję, że szybko u was ta ciażunia Bedzie.

Karoluś81 lubi tę wiadomość

Alicja81
    mama 11- letniej Juleńki
    08.2020- beta 2,3
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2019, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karoluś, super, że tak wszystko ładnie wygląda :-) kciuki za starania w takim razie! Oby pamięć organizmu zadziałała i na Boże Narodzenie było rodzeństwo dla Rity :-)

preg.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karoluś81 wrote:
    Już po wizycie.
    Wracam do obserwacji CrMs.
    Usg ok, wyniki hormonów tarczycy wiadomo, do poprawy więc większa dawka euthyroxu 100.
    W związku z planami staraniowymi mam wrócić do acardu 75, oprócz tego femibion 1 i inofem 2x1. Dodatkowo Liponexin. To chyba coś na cukier.

Ogólnie jestem bardzo zadowolona i podekscytowana, że tak na poważnie wracamy do starań :-)
    Tsh mam zbadać za trzy tygodnie i wysłać email z wynikiem lekarzowi. W razie czego zmienimy lek.
    Kolejna wizyta za trzy miesiące.

U nas taka piękna, prawie wiosenna pogoda. Pozdrawiam cieplutko :-)
    Karolus dzialajcie dzialajcie przydalaby sie kolejna ciaza na forum, ja sie za chwile rozpakowuje wiec spokojnie ktoras moze brzusio zabrac :)

pamietam jak bralam od Ciebie :) wiec teraz moge oddac :)

a co tam u Kropusia ? witaminki i inne cuda łyka?

Karoluś81, krrropka lubią tę wiadomość

• krrropka Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2019, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stresant, na kiedy masz termin?
    No ja czekam aż Katta zabierze moją @, Karoluś ma przejąć twój brzuch, będzie się działo na forum :D

thumb.png
    My Ovulation Chart
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2019, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krrropka, ja czekam aż mi oddasz :-D

preg.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2019, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krrropka wrote:
    Stresant, na kiedy masz termin?
    No ja czekam aż Katta zabierze moją @, Karoluś ma przejąć twój brzuch, będzie się działo na forum :D
    z tymi termianami porodu, to mi zmieniaja co tydzien ....niby 16 kwietnia ale jak bylam w poniedzialek na usg to mowili 21 kwietnia......a tak naprawde to mnie chyba rozpakuja w 37 tygodniu czyli za miesiac.....i tak ide na CC wiec moga ustalic kiedy dziecku bedzie najlepiej

lewy przeplyw krwi przez tetnice maciczna mam bardzo zly.....do tej pory prawy przeplyw nadazal i pracowal za dwie tetnice, maluszek byl prawidolowo odzywiany dotleniany i ladnie rosnal.....teraz juz ten prawy nie nadaza bo dziecko potrzebuje coraz wiecej.....wiec moje cialo zeby odzywiac malego reaguje wzrostem cisnienia krwi (zeby przepchac przez te zla tetnice krew) a wysokie cisnienie w ciazy jest niewskazane i grozi zatruciem ciazowym.....wiec co 1,5 tyg. chodze na kontrolne usg .......narazie mam byc spokojna ale trzeba sytuacje monitorowac.........oprocz tego jestem cala popuchnieta i ogolnie jest mi ciezko.....co w poprzednich ciazach sie nie zdarzalo (no ale minelo juz 10 lat)

Dziewczyny przesylam gorace pozdrowienia i dzialajcie kochane dzialajcie :)

• krrropka Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2019, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Stresant, niefajnie, że tak się dzieje. Wytrzymaj jeszcze trochę, oby jak najdłużej.

A tak zmieniając temat, to jakie tutaj nowości na forum. Podoba Wam się nowy dizajn?

thumb.png
    My Ovulation Chart
  • Alicja81 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2019, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stresant- mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze i te przepływy polepszą się.

Krropka - tak średn mi się podobają te zmiany. Jakieś takie rozlazłe teraz to forum jest (wizualnie oczywiście).
    Jak tam cykl u Ciebie?

Bertha- jesteś?

Alicja81
    mama 11- letniej Juleńki
    08.2020- beta 2,3
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stresant, niefajnie to brzmi, ale dobrze, że monitorujecie często. W tej sytuacji to faktycznie zaraz będziesz miała młodego po tej stronie brzucha :-) pokaż zdjęcie w dwupaku!

Forum jest beznadziejne! Na telefonie tylko korzystam - jest malutkie i nie można dopasować do ekranu :-|

Edit: dalej ucina jak się emoty wrzuca. Ale po napisaniu posta przynajmniej się powiększyło okno...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2019, 12:41

preg.png
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie podoba mi się forum, jest nieczytelne, ale może to kwestia opatrzenia się.

Papierówka lubi tę wiadomość

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od momentu gdy okno mam normalnej wielkości to już mi odpowiada ta nowa szata ;-)

preg.png
  • krrropka Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To tylko mi się podobają zmiany :) ? Szata graficzna może niezbyt piękna, ale bardziej przejrzysta. Ale najbardziej podoba mi się że szerokość jest dopasowana do telefonu, nie trzeba nic powiekszac, ani przesuwać, wchodzę w wątek i widze całą wypowiedz na szerokość, poprzedni układ mnie mocno irytował

thumb.png
    My Ovulation Chart
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2019, 03:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krrropka, nie tylko Tobie, ja już też jestem zadowolona :-) dla mnie w końcu normalne pisanie posta - widzę co piszę ;-) ciekawe czy i kiedy belly tak zrobią. Ano właśnie, mało różowo tu teraz ;-) chociaż to dodatkowy plus gdy się odpala forum np. w pracy ;-)

preg.png
  • Karoluś81 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2019, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba potrzebuje więcej czasu żeby się przyzwyczaić. Choć faktycznie, wygodniej się pisze.
    U mnie 12 dc i suchutko. No nic, obserwuję się dalej i zażywam specyfiki od naprogina. Za pierwszym razem zadziałało po 3 miesiącach, zobaczymy jak pójdzie teraz :-)

• kattalinna Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2019, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karoluś, a jak tam idzie Wam wielopieluchowanie?

preg.png
  • krrropka Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2019, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kattalinna wrote:
    Krrropka, nie tylko Tobie, ja już też jestem zadowolona :-) dla mnie w końcu normalne pisanie posta - widzę co piszę ;-) ciekawe czy i kiedy belly tak zrobią. Ano właśnie, mało różowo tu teraz ;-) chociaż to dodatkowy plus gdy się odpala forum np. w pracy ;-)
    To już nie czuję się samotna :D

kattalinna lubi tę wiadomość

thumb.png
    My Ovulation Chart
  • Karoluś81 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2019, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę że dobrze :-) w dzień otulacze i tetra, w nocy pampersy. Cieszę się że dzięki Tobie dowiedziałam się o tym "wynalazku" :-)

kattalinna lubi tę wiadomość

‹‹ 462 463 464 465 466 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ