X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 1981. Jesteście Staraczki?
Odpowiedz

Rocznik 1981. Jesteście Staraczki?

Oceń ten wątek:
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hewa81 wrote:
    Hej Robaczki :)
    KATTALINA <3 Podglądałam i smutno mi się zrobiło, bo do końca wierzyłam, że będzie jak u mnie - brak mierzenia temp i zaskoczy. Powodzenia :)
    coraz bardziej się przekonuję, że mamy jakiś problem i to nie tylko z moją głową. ale teraz mnie tak odrzuca od lekarzy, że wszystkie wizyty odwołuję...

age.png
  • Lianna Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natasza, wspaniała historia. Mam łzy w oczach ze wzruszenia, że są tacy ludzie. Bardzo się cieszę, że macie taką możliwość. I oczywiście mocno kibicuję.

Nanatasza lubi tę wiadomość

PWZJp2.png
  • Nanatasza Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny dzięki za wsparcie :)
    Sama nie dowierzam. Zbieraliśmy przecież już na komercyjne, w grudniu nam powiedzieli, że nie łapiemy się na program. Wtedy, po poronieniu, ta pielęgniarka pobierała mi krew do badań i mówi :jest pani bardzo dzielna". Może ją to wzruszyło, nie wiem.. w każdym razie od połowy kwietnia ruszamy.

Hewa, tak z chórem (właściwie to zespół, bo jest nas kilkanaście osób) koncert wielkopostny robiliśmy :)
    W tym roku mamy 20-lecie :D z większością ludzi znamy się jeszcze ze szkoły muzycznej. Dużo pracy i wysiłku, ale później, jak ludzie płaczą ze wzruszenia na koncercie, to zapomina się wszystkie wyrzeczenia :) cieszę się, że możemy dać ludziom odrobinę radości :)

kattalinna, hewa81, Lianna, Eni_gma, Greetta lubią tę wiadomość

starania od 2007
    mama bliźniaków [*] [*] grudzień 2015 10tc
    "..nie mieliśmy szansy na dotyk.."
    ivf czerwiec 2016 [*] [*]
  • Nanatasza Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kattalina - ja w Białymstoku znalazłam takiego lekarza, że sam jego głos jest kojący. Wysłucha, pogada, o wszystkim opowie, a na koniec jeszcze do nas mówi, dbajcie o siebie. No cud miód :)
    może i Ty znajdziesz swojego, od którego nie będzie Cię odrzucać :)

hewa81 lubi tę wiadomość

starania od 2007
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nanatasza wrote:
    kattalina - ja w Białymstoku znalazłam takiego lekarza, że sam jego głos jest kojący. Wysłucha, pogada, o wszystkim opowie, a na koniec jeszcze do nas mówi, dbajcie o siebie. No cud miód :)
    może i Ty znajdziesz swojego, od którego nie będzie Cię odrzucać :)
    mój jest miły, sympatyczny, ciepły. zawsze uśmiechnięta wychodzę z gabinetu. co z tego, że bez konkretów? po tych 13 cyklach jestem na etapie, że mam dość. mieliśmy iść na tę promocyjną wizytę do invicty, dwa razy termin zmieniałam, w końcu odwołałam. wolę męża wysłać na badanie i zapłacić 100% niż kolejny raz mieć nawijkę makaronu na uszy. wszyscy twierdzą, że ja jestem okazem zdrowia, a nawet jeli nie, to to i tak nie ma wpływu na poczęcie. no to niech się mąż teraz bada. także zawieszam mierzenie temperatury do odwołania :) czyli do ewentualnych wyników, jak będziemy konkretnie wiedzieli na czym stoimy :)

age.png
  • Lianna Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natasza, też długo śpiewałam. Zawsze z uśmiechem wspominam czasy życia chóralnego :)

Kattalinna, zdecydowanie mąż powinien się przebadać zanim coś dalej ruszycie.
    A Ty odpocznij od termometru, skoro Cię stresuje ;)

kattalinna, Nanatasza lubią tę wiadomość

PWZJp2.png
  • AQga Ekspertka

Wysłany: 24 marca 2016, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,
    u mnie niestety spadek formy @ przyszła i myślałam, że przyjmę to z godnością na klatę ale niestety polały się łzy:(

Dochodzę więc do wniosku, że jednak musi być jakaś przyczyna takiego stanu rzeczy... chciałabym tylko jak najszybciej ją znaleźć.

Nie miałam wczoraj siły tu zajrzeć, a nazbierało się tyle postów :)Uśmiałam się z tymi gaciami :)

Natasza bardzo dobre wieści - jeśli chodzi o tarczycę jakie miałaś wyniki? Ja wybieram się jutro rano do laboratorium, poszłabym dzisiaj ale głupia jak się opamiętałam, kończyłam śniadanie ;)

Eni_gma zaszalałaś.

kattalinna zaczynamy razem nowy cykl, oby szczęśliwy :)

Hewa dzieki za pozytywna enegrię, przyda się :)

Aqga
  • Eni_gma Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalinna my badania M zrobiliśmy w pierwszej kolejności - stety, niestety dobre. Od jego wyników zaczęła się cała diagnostyka.
    I właśnie najgorsze jest to, że nie wiadomo co jest nie tak!

https://www.maluchy.pl/li-73053.png

km5shdgexoin43nx.png

• Eni_gma Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aqga tak mi przykro.

https://www.maluchy.pl/li-73053.png

km5shdgexoin43nx.png

• Szyszka1 Ekspertka

Wysłany: 24 marca 2016, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny - w noty total przypał u mnie, plamienie, łzy, czarne myśli, ból miesiączkowy etc. Rano poszłam an betę. Mam już wynik: 97,27......
    AAAAAAAAAAAAAAAA!!!! Nie wierzę....

hewa81, Lianna, ktosiowa, Nanatasza, kattalinna, Eni_gma, Zuzia1, Maggia lubią tę wiadomość

c6bc98262226b9dff363104a7b4a8939.png
  • Szyszka1 Ekspertka

Wysłany: 24 marca 2016, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nataszka - życzę Ci wszystkiego bardzo, bardzo dobrego. Daj znać co t za koncert!
    Edit: doczytałam - chóralny - zazdroszczę umiejętności śpiewu!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2016, 13:55

Nanatasza lubi tę wiadomość

• AQga Ekspertka

Wysłany: 24 marca 2016, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szyszko, ja ciemna masa jestem ale rozumiem, że się udało !!!
    Gratulacje :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2016, 13:41

Aqga
  • hewa81 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szyszka1 wrote:
    Dziewczyny - w noty total przypał u mnie, plamienie, łzy, czarne myśli, ból miesiączkowy etc. Rano poszłam an betę. Mam już wynik: 97,27......
    AAAAAAAAAAAAAAAA!!!! Nie wierzę....

O kurde .... Ale się cieszę :) GRATULUJĘ !!!!!
    Hura, hura, hura <3
    Ja czułam, że tak to się skończy.
    Ale mam radę: zrób progesteron, bo może te plamienia to w wyniku słabego proga, więc wtedy jak najszybciej do dr po receptę.

Im bardziej w życiu ma się pod górkę.... tym piękniejsze będą później widoki
    n59yk6nlzydvnhbr.png
    ........................................................................
  • Szyszka1 Ekspertka

Wysłany: 24 marca 2016, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Heva - wizytę mam szybciutko - w mojej przychodni pani mni eupchnęła na dzisiaj na 15.20:) O wszystko wypytam!! Właśnie to plamienie skłoniło mnie do zrobienia bety, bo inaczej bym czekała, a przecież jest mozliwość, że trzeba coś pozażywać etc.
    Dam znać:)

hewa81 lubi tę wiadomość

• hewa81 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale to już kolejny przypadek w moim otoczeniu, że pojawiają się plamienia, dziewczyna szykuje się na nadejście @, a tu bach .... i ciąża.

Szyszka1 lubi tę wiadomość

Im bardziej w życiu ma się pod górkę.... tym piękniejsze będą później widoki
    n59yk6nlzydvnhbr.png
    ........................................................................
  • Lianna Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szyszka, super :*

PWZJp2.png
  • Nanatasza Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szyszka wieści cudne!!!!!!!
    Teraz czekamy, co pani doktor powie :)

AQga najpierw miałam tsh 3,47, potem 2,7 - czyli cały czas za duże. Do tego ft4 dużo za niskie. Dostała euthyrox. Z tego, co mi wiadomo, to hormony tarczycy można spokojnie po śniadaniu robić :P ja robiłam po kawie :)

starania od 2007
  • Nanatasza Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kattalina - ja też odpoczywam od termometru :) a mąż koniecznie niech idzie na badania.
    Nasz lekarz jest konkretny, z dużą wiedzą. No i w klinice od początku był plan ułożony. Same konkrety, bez nawijania makaronu

kattalinna lubi tę wiadomość

starania od 2007
  • Karoluś81 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szyszka wiedziałam wiedziałam :-) ale się cieszę. Życie jest piękne :-)
    Teraz jesteś pewnie na wizycie. Wszystkiego dobrego :-)

• kattalinna Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szyszka, fantastycznie :) też wiedziałam, że tak się skończy, a w zasadzie zacznie :D bo to cudny początek nowego :)

age.png
‹‹ 45 46 47 48 49 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ