Rocznik 1981. Jesteście Staraczki?
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny 81 to piękny rocznik :)Mam starsze koleżanki które urodziły pierwsze dziecko w wieku 35+ więc i dla nas jest nadzieja. Nigdy bym nie podejrzewała, że mogę mieć jakiś problem z zaciążeniem. Cykle jak w zegarku, chorowanie to raz w roku 3 dniowa grypa, nawet do tej pory nie wiem gdzie w mojej mieścinie jest przychodnia. No ale niestety wyszło jakieś zawirowanie z tarczycą, wszystko się wydłuża a człowiek fiksuje i się nakręca:) Damy radę:)Ja póki co w to wierzę a z tego co podczytywałam wcześniej to same równe, silne babki tu są które nie jedno przeżyły więc w takim towarzystwie MUSI być dobrze:)Oby mężczyźni z nami wytrzymali:)
hewa81, Lianna, Nadzieja Pauli lubią tę wiadomość
-
hewa81 wrote:ZUZIA, od połowy września biorę nieduże dawki, 25mg/50mg. Także pewnie za małe, skoro skoczylo.
Podpytuję, bo właśnie myślałam iż moje dawki są za duże...
pod koniec stycznia zrobię badania to się okaże. Mam nadzieję, że spadło. Tobie nie zostaje nic innego jak wizyta kontrolna u endo bo samemu to chyba strach zwiększać.hewa81 lubi tę wiadomość
-
Witam Zuzię i Szyszkę. Wiek nie jest najistotniejszy. To tylko cyfra. Ważne by dbać o siebie, być w dobrej formie. Zdrowa dieta, bez używek - zacznijmy od tego. A jakieś tam odstałości od normy w postaci np hormonów tarczycy da się wyrównać.
Gorzej gdy nasienie partnera jest słabej jakości, bo to już gorzej leczyć.hewa81, Zuzia1, kaasik, Szyszka1 lubią tę wiadomość
-
Zuzia1 wrote:Dziewczyny 81 to piękny rocznik :)Mam starsze koleżanki które urodziły pierwsze dziecko w wieku 35+ więc i dla nas jest nadzieja. Nigdy bym nie podejrzewała, że mogę mieć jakiś problem z zaciążeniem. Cykle jak w zegarku, chorowanie to raz w roku 3 dniowa grypa, nawet do tej pory nie wiem gdzie w mojej mieścinie jest przychodnia. No ale niestety wyszło jakieś zawirowanie z tarczycą, wszystko się wydłuża a człowiek fiksuje i się nakręca:) Damy radę:)Ja póki co w to wierzę a z tego co podczytywałam wcześniej to same równe, silne babki tu są które nie jedno przeżyły więc w takim towarzystwie MUSI być dobrze:)Oby mężczyźni z nami wytrzymali:)
hewa81, Zuzia1, kaasik, Lianna lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, to ja nie będę pisać, który to mój cykl.starań.. Bo.sie wszystkie zdołujemy
Heva hsg jest,do przejścia a przynajmniej wiadomo czy,wszystko,drozne.
Jak mogę podepnę sie pod styczeń, skoro szczęśliwy, bo ja na swoje urodziny musze do czerwca czekaćhewa81 lubi tę wiadomość
starania od 2007
mama bliźniaków [*] [*] grudzień 2015 10tc
"..nie mieliśmy szansy na dotyk.."
ivf czerwiec 2016 [*] [*] -
Nanatasza, Twój podpis mówi sam za siebie nie potrafię sobie wyobrazić nawet ile to czasu wiem, że teraz żadne słowa nie będą pocieszeniem, zwłaszcza od obcych, ale masz już pewność, że możesz zajść w ciążę. Teraz tylko jak najszybciej powtórka i dotrzymanie do szczęśliwego rozwiązania w czerwcu moja droga to już będzie Ci ciężko robić skłony
Nanatasza, Szyszka1 lubią tę wiadomość
-
Ja wiem ze hsg jest do przejścia i wiem ze wiele wnosi, ale ... dobry pretekst nie jest zły
Widzę NANATASZA ile lat starań za Tobą, tym bardzie przykro mi podwójnie, że ta upragniona i tak wyczekiwana ciąża tak się skończyła. Tule mocnoSzyszka1, Nanatasza lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny - nie dajmy się jakimś dziwnym teoriom, jesteśmy młode i jeśli chodzi o "parametr wieku" możemy mieć jeszcze nawet dwójkę dzieci spokojnie:)
A poza tym - ja wierzę w czynnik nadprzyrodzony - w Boga
pozdrawiam wieczornieWiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2016, 23:15
hewa81, kattalinna, kaasik, Tova33 lubią tę wiadomość
-
Dzieki dziewczyny
Kattalinna czasem pocieszenie od obcych dużo lepsze niż od bliskich - teściowa mi powiedziała, ze dobrze ze się dzieci nie urodziły,.bo jakby byly chore to cala rodzina by na to patrzyła...a ja w swej naiwności myślałam, ze matka matkę zrozumie..
Szyszka, mi ten czynnik nadprzyrodzony chyba umknął..mam wielki żal do Boga
Jak śpiewa Geppert "czemu mi dałeś wiarę w cud, a potem odebrałeś wszystko?"
Staram się myśleć pozytywnie i łapać sie kazdej nadziei, ale jakos Boga już przestalam prosić
Milej niedzieli babeczki! I sobie tez tego życzę bo właśnie do teściowej jadę....kaasik lubi tę wiadomość
starania od 2007
mama bliźniaków [*] [*] grudzień 2015 10tc
"..nie mieliśmy szansy na dotyk.."
ivf czerwiec 2016 [*] [*] -
KTOSIOWA,
Wszystkiego najlepszego z okazji urodzin. Życzę Ci dużo zdrowia, wszelkiej pomyślności, oparcia wśród najbliższych, samych pogodnych dni i spełnienia tych najskrytszych marzeń. 100 lat!!!ktosiowa, Elf lubią tę wiadomość
-
hewa81 wrote:KTOSIOWA,
Wszystkiego najlepszego z okazji urodzin. Życzę Ci dużo zdrowia, wszelkiej pomyślności, oparcia wśród najbliższych, samych pogodnych dni i spełnienia tych najskrytszych marzeń. 100 lat!!!hewa81 lubi tę wiadomość
-
ktosiowa wrote:Dziękuję i częstuje wystawnym winem
(no chyba ze miało być wytrawne, a napisało się inaczej ;P )
Twoje zdrowie!!! -
hewa81 wrote:Wystawne, jak wystawne. Lepiej żeby było wytrawne czerwone, bo na endometrium dobre A Ty jesteś na początku cyklu wiec teraz jest wskazane
(no chyba ze miało być wytrawne, a napisało się inaczej ;P )
Twoje zdrowie!!!hewa81, Tova33 lubią tę wiadomość
-
Ale narobiłaś mi smaka tym winem ktosiowa...
Ja to już niemal dni liczę i butelki zbieram w barku - taka jestem smakoszka hehe.
A co do zajścia w ciążę... To tak jak już pisałam w innym temacie...
Nie znacie dnia ni godziny...
Ile jest ciąż w cyklach "bezowulacyjnych" wg OF?
Ile jest ciąż w cyklach "bezowulacyjnych" potwierdzonych przez monitoring?
Dla mnie to jest działalność Boża - cud w wielu przypadkach. Nie mówię tu o sobie, bo u mnie chyba nie było aż tak wielkiego problemu, bo zaszłam w 10cs, ale znam tu na OF dziewczynę, która stara się właśnie 8 lat, ma 7 Aniołków, przygodę z nieudana adopcją na koncie i na 40-ste urodziny dostała prezent w postaci kolejnej ciąży. W chwili obecnej jest na początku II trymestru - czyli chyba najgorsze za nią. Bardzo jej kibicuję i lecą mi łzy wzruszenia gdy czytam jej historię.
Także wiecie...
Nie znacie dnia ni godziny...
A, że czasem Bóg coś daje i zabiera...
Pewnie ma w tym jakiś cel, choć dla nas - małych Ludków jest to nie do pojęcia i powoduje w nas bunt.
Możecie napisać: co ty tam wiesz, przecież w ciąży jesteś...
Ale i ja przeżyłam wiele złych okresów w swoim życiu choć na innych płaszczyznach. Wiara w Boga wtedy mi pomagała.Lianna, kattalinna, ktosiowa, hewa81 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKtosiowa ja też dołączam się do życzeń! Stukam się lampką z wystawnym winem
Życzę świadomego, pięknego przeżywania "dziś", bez uciekania w "jutro" czy rozpamiętywania "wczoraj". Tylko to nas uratujektosiowa, Tova33, Greetta, Nanatasza lubią tę wiadomość