X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 1981. Jesteście Staraczki?
Odpowiedz

Rocznik 1981. Jesteście Staraczki?

Oceń ten wątek:
  • Greetta Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny :) ja również rocznik '81 :)
    Wiosen nam trochę upłynęło i czasem śmiejemy się z moim partnerem, że połowa życia za nami a my się za robienie dzieci zabieramy. Tylko ja właściwie nie czuję się jeszcze stara ;)
    We wrześniu "udał" nam się CUD, lecz długo nasze szczęście nie trwało. W listopadzie poronienie i zabieg :(
    Obecnie rozpoczęliśmy na nowo nasze starania :)

pozdrawiam

kaasik, hewa81 lubią tę wiadomość

<3 Synio 02.02.2006 31tc cc <3 Aniołek [*] ( 8/11tc ) XI.2015 <3 Synio 05.01.18 39tc sn :D <3
    82down152kmv2jv8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2016, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nanatasza wrote:
    dziewczynki, niestety wróciłam na różowe strony .. moje dzieciaczki umarły w 10 tygodniu ciąży ...
    Ale już zaczęliśmy starania na nowo, czyli znów jestem staraczką 81 :)

Za wszystkie mocno trzymam kciuki!!!

Bardzo mi przykro :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2016, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Greetta wrote:
    Witajcie dziewczyny :) ja również rocznik '81 :)
    Wiosen nam trochę upłynęło i czasem śmiejemy się z moim partnerem, że połowa życia za nami a my się za robienie dzieci zabieramy. Tylko ja właściwie nie czuję się jeszcze stara ;)
    We wrześniu "udał" nam się CUD, lecz długo nasze szczęście nie trwało. W listopadzie poronienie i zabieg :(
    Obecnie rozpoczęliśmy na nowo nasze starania :)

pozdrawiam

:( Przykro mi.

witamy! oby na króciutko ;)

Greetta lubi tę wiadomość

• Nanatasza Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ktosiowa wrote:
    Przykro mi :(.
    Znasz powody swojej straty?

najprawdopodobniej wada genetyczna, pewnie dzieci źle się podzieliły, umarły w tym samym czasie
    Oboje jesteśmy zdrowi. Po poronieniu miałam robiony zespół antyfosfolipidowy i wszystko ok.

Dzięki dziewczyny i Wam życzę, byśmy jak najszybciej spotkały się na fiolecie :)

starania od 2007
    mama bliźniaków [*] [*] grudzień 2015 10tc
    "..nie mieliśmy szansy na dotyk.."
    ivf czerwiec 2016 [*] [*]
  • Tova33 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paskudne i podstępne te chorubska.
    U mnie ta insulina to trochę na własne życzenie - łakomczuch jestem i tyle. No i trochę dziedzicznie po ojcu, który ma cukrzycę. Jak tak dalej pójdzie to i mnie to czeka.
    Ale skąd to kaasik u Ciebie? Pojęcia nie mam. Skoro brak nadwagi i PCO. W dodatku zdrowa dieta i sport...
    Musisz wierzyć, że się uda. Trzymam kciuki :-)
    Za Was wszystkie dziewczynki :-)

jnmq43r83wkg2ahp.png
    MICHAŁEK
    zrz6wn15l66uy1jq.png
  • ktosiowa Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj rozpoczęłam 18 cykl...
    Jutro kończę 35 lat.
    Podobno (tak tu znazłam, tu czyli na OF) kobieta jest najplodniejsza w miesiącu swoich urodzin, a więc voilà... styczeń jest mój.

hewa81, Tova33, Nanatasza lubią tę wiadomość

2r7Ip1.png

jVVIp2.png
  • Greetta Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieję, że nie będę musiała czekać aż do maja na największą płodność :)

Życzę powodzenia :)

<3 Synio 02.02.2006 31tc cc <3 Aniołek [*] ( 8/11tc ) XI.2015 <3 Synio 05.01.18 39tc sn :D <3
    82down152kmv2jv8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2016, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ktosiowa wrote:
    Jutro kończę 35 lat.
    Podobno (tak tu znazłam, tu czyli na OF) kobieta jest najplodniejsza w miesiącu swoich urodzin, a więc voilà... styczeń jest mój.

A ja we wtorek :)
    To będzie zatem nasz miesiąc :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2016, 13:56

ktosiowa, hewa81, Tova33 lubią tę wiadomość

• kattalinna Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ramach Waszego miesiąca też chętnie skorzystam ;)

ktosiowa, hewa81, Tova33 lubią tę wiadomość

preg.png
  • ktosiowa Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kattalinna wrote:
    W ramach Waszego miesiąca też chętnie skorzystam ;)

Zapraszamy :)

2r7Ip1.png

jVVIp2.png
  • Zuzia1 Znajoma

Wysłany: 9 stycznia 2016, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam:)
    Czy mogę dołączyć do zacnego grona rówieśniczek? :) Cieszę się że takowe tutaj są bo podczytuję inne posty to sama młodzież. Moja Pani ginekolog ostatnio stwierdziła, że w moim wieku to już nie ma co hulać z czasem i brać się do roboty trzeba. Troszkę mnie to zdołowało ale... przejęłam się i działaliśmy ale chyba sylwestrowe szaleństwo nie było trafione. Niby @ ma przyjść 14 ale już czuję jej nadejście a test z 1 krechą. Nie tracę nadziei bo styczeń dłuuugi więc ewentualnie załapiemy kolejne starania:)

hewa81, Greetta, Tova33 lubią tę wiadomość

• Zuzia1 Znajoma

Wysłany: 9 stycznia 2016, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodam, że staramy się o pierwsze dzieciątko od czerwca 2015 niestety z przerwami, gdyż po 2 niepowodzeniach zrobiłam badania hormonalne i okazało się iż mam za wysoką prolaktynę oraz tsh. Od października na lekach troszkę pospadało ale ponoć nadal TSH 3,08 nie jest szałowym wynikiem dla staraczki:(

hewa81, Tova33 lubią tę wiadomość

• hewa81 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Dziewczyki ponownie :)

Dawno mnie TU nie było, ale widzę, że wątek ponownie ruszył, wiec postaram się częściej zaglądać, bo przecież tak ważne jest dla nas staraczek wsparcie drugiej osoby.

Szczególnie witam się z Nowymi Dziewczynami - KAASIK, KTOSIOWA, GREETTA, ZUZIA1 - miło mi poznać kolejne rówieszniczki; fajnie, ze jest nas 35latek coraz więcej.

KAASIK, NANATASZA, GREETTA - bardzo mi przykro z powodu Waszych strat <3 Żadne słowa nie są w stanie Was pocieszyć, wiem o tym doskonale (tez kiedyś byłam w Waszych sytuacjach). Musicie być silne i nie tracić wiary i nadziei - przyjdzie pora na każdą, każda jeszcze przytuli małego bombelka do serca, mocno w to wierzę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2016, 19:44

Zuzia1, Greetta lubią tę wiadomość

Im bardziej w życiu ma się pod górkę.... tym piękniejsze będą później widoki
    n59yk6nlzydvnhbr.png
    ........................................................................
  • hewa81 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RUTELKA, przykro mi, ze druga IUI, sie nie powiodła <3 Podchodzisz do kolejnej?

n59yk6nlzydvnhbr.png
  • hewa81 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ktosiowa wrote:
    Jutro kończę 35 lat.

Mnie już 35 lat stuknęło (na początku stycznia). To ojciec Sroka uważa, ze kobieta jest najbardziej plodna w miesiącu swoich urodzin, więc styczniowe kobietki - ten miesiąc jest nasz :D :D :D Poza tym ja nie mam innej opcji, musi mi sie udać, bo w perspektywie porażki czeka mnie hsg, zajebiscie się boję i chciałabym tego uniknąć.

n59yk6nlzydvnhbr.png
  • hewa81 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzia1 wrote:
    Dodam, że staramy się o pierwsze dzieciątko od czerwca 2015 niestety z przerwami, gdyż po 2 niepowodzeniach zrobiłam badania hormonalne i okazało się iż mam za wysoką prolaktynę oraz tsh. Od października na lekach troszkę pospadało ale ponoć nadal TSH 3,08 nie jest szałowym wynikiem dla staraczki:(

Ja też miałam przerwę w staraniach przez TSH. W sierpniu wyszedł mi coś ponad 4. Dostałam letrox i po 6 tyg fajnie spadło do 1,99. Niestety teraz cos sie znów porobiło i po 3 m-cach mimo brania leków znów mi skoczylo do 3,88. Ale z takim wynikiem można zajść tyle ze w przypadku ciąży jest większe zapotrzebowanie na hormony bo dzidzia "kradnie" :) Także trze się do endo wybrać. A fakt, dla staraczek najlepiej jak tsh jest poniżej 2, a nawet bliżej 1.

Zuzia1 lubi tę wiadomość

n59yk6nlzydvnhbr.png
  • Szyszka1 Ekspertka

Wysłany: 9 stycznia 2016, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dołączam. Forum podczytuję od jakiegoś czasu, starania zaczęliśmy 2 cykle temu, dzisiaj rozpoczęłam trzeci cykl i jestem pełna nadziei, że tym razem się uda. Mam już dziecko - prawie 7 lat. Mam też wrażenie, że przez te ostatnie dwa cykle trudno to nazwać porządnymi staraniami, bo wprawdzie byłam przekonana;P że właściwy moment itd. ale starania były w każdym z cykli 3-krotne (3 kolejne dni). A jak to wygląda u Was?

Greetta, hewa81 lubią tę wiadomość

c6bc98262226b9dff363104a7b4a8939.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie, to nieszczęsne 35... Ja sobie chyba za bardzo wbiłam w głowę, że to już po mnie, teraz sobie wybijam ;) wiek dobry jak każdy inny a doświadczenie życiowe większe :)

hewa81, Zuzia1, Greetta, Lianna lubią tę wiadomość

preg.png
  • Zuzia1 Znajoma

Wysłany: 9 stycznia 2016, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hewa81 wrote:
    Ja też miałam przerwę w staraniach przez TSH. W sierpniu wyszedł mi coś ponad 4. Dostałam letrox i po 6 tyg fajnie spadło do 1,99. Niestety teraz cos sie znów porobiło i po 3 m-cach mimo brania leków znów mi skoczylo do 3,88. Ale z takim wynikiem można zajść tyle ze w przypadku ciąży jest większe zapotrzebowanie na hormony bo dzidzia "kradnie" :) Także trze się do endo wybrać. A fakt, dla staraczek najlepiej jak tsh jest poniżej 2, a nawet bliżej 1.

To ładnie spadło na początku. Ja najperw dostałam Eutyrox 25 ale po 6 tyg spadło własnie do 3,08. Od początku grudnia zmieniłam endo i dostałam większą dawkę Letrox50 i 75 dzień/na dzień. Oprócz tego Dostinex 1/4 raz w tyg na prolaktyne ale ta akurat fajnie spadła. A jaką masz dawkę Letroxu? Moja ginekolog to mnie tylko straszy i mówi,że z taką cyfrą mogę zajść ale mogę nie donosić.

• hewa81 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kattalinna wrote:
    No właśnie, to nieszczęsne 35... Ja sobie chyba za bardzo wbiłam w głowę, że to już po mnie, teraz sobie wybijam ;) wiek dobry jak każdy inny a doświadczenie życiowe większe :)

Tak jak piszesz, każdy wiek jest dobry, dopóki produkcja jajeczek się nie skończy hehehe
    Bo to tak jest, ze metryka, metryką, a ważne żeby czuć się młodo duchem :) Mi też się wydawało, ze jestem już stara i ze na pewno moich rowiesniczek staraczek jest mało, także tym bardziej się ciesze, ze to forum sie odświeżyło :)

Zuzia1, Greetta, kaasik lubią tę wiadomość

n59yk6nlzydvnhbr.png
‹‹ 2 3 4 5 6 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ