X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 1981. Jesteście Staraczki?
Odpowiedz

Rocznik 1981. Jesteście Staraczki?

Oceń ten wątek:
  • Lolipop Autorytet

Wysłany: 5 października 2020, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luusia wrote:
    Wieczne dylematy w czasie owulacyjnym codziennie czy co 2 dwa?🤔😂
    u mnie już wyjdzie że zaś codziennie a planowałam co dwa dni to mąż nakręca i się ciężko dostosować 😂 , i na dodatek mega pozytyw mi wyszedł dzis, mocniejszy jak wczoraj ... jak też inne znaki na niebie mówią że to już tuż tuż 😆 teraz niech się to zgra i zobaczymy

zapewne zniknę na dni parę aby się odezwać przy testowaniu 😆 szybko mi wtedy leci

bertha lubi tę wiadomość

Pozytywny test z 3 bobo 11 dpo -25 luty 2018r.
    syn 2006❤️, córeczka 2010❤️,syn 2018❤️
    6f7dde92892e2ec43e959361faadd90e.png
  • kalcia64 Autorytet

Wysłany: 5 października 2020, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny wkoncu ogarnelam badania i mam totalnego dola . Jeszcze rodzinny lekarz mnie zbył spytałam czy może określić mi te wyniki to powiedziała ze chodzę prywatnie do ginekologa to mam iść z tym do niego . Czy któraś coś z tego kuma . 9c9d026cd667.jpg

[link=https://www.suwaczki.com/]4c3tkw7iss6l03u2.png[/link]
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 5 października 2020, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalcia64 wrote:
    Hej dziewczyny wkoncu ogarnelam badania i mam totalnego dola . Jeszcze rodzinny lekarz mnie zbył spytałam czy może określić mi te wyniki to powiedziała ze chodzę prywatnie do ginekologa to mam iść z tym do niego . Czy któraś coś z tego kuma . 9c9d026cd667.jpg
    Takim ciurkiem napisane, że ciężko to odczytać. Coś nie tak z estradiolem, ale jest notatka, że bierzesz jakieś leki, które mogą zaburzać wynik. Poza tym lekko podwyższone LH i FSH sięgające poziomu menopauzalnego.
    W jakim dniu cyklu robiłaś te badania? Te hormony akurat dobrze zrobić w 2-3 dc, wtedy wynik jest najbardziej rzetelny. Może te hormony też są zaburzone przez ten lek, co bierzesz.
    AMH badalas? Ja wiem, że to kiepsko wyglada, ale ja mam podobne wyniki a mimo wszystko ciąża jest naturalna.

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
  • bertha Autorytet

Wysłany: 5 października 2020, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalcia64 wrote:
    Kalcia, ja nie umiem sie tu polapac niestety...
    tak jak pisza annie, fsh i lh i estrogen w 2-3dc trzeba robic.

https://www.facebook.com/akupunkturaBertha/
    Rocznik 81, 0 dzieci, 1 aniołek, starania od 2014
    Immuno-agresywna, MTHFR A i C, pai1 - hetero, plemniki lepkość ++ i 0% msome w 1gr.
    2xiui, 3xivf (2 zarodki)
  • kalcia64 Autorytet

Wysłany: 5 października 2020, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie1981 wrote:
    Takim ciurkiem napisane, że ciężko to odczytać. Coś nie tak z estradiolem, ale jest notatka, że bierzesz jakieś leki, które mogą zaburzać wynik. Poza tym lekko podwyższone LH i FSH sięgające poziomu menopauzalnego.
    W jakim dniu cyklu robiłaś te badania? Te hormony akurat dobrze zrobić w 2-3 dc, wtedy wynik jest najbardziej rzetelny. Może te hormony też są zaburzone przez ten lek, co bierzesz.
    AMH badalas? Ja wiem, że to kiepsko wyglada, ale ja mam podobne wyniki a mimo wszystko ciąża jest naturalna.
    hej ta adnotacja jest jeśli któreś z tych leków bym brała to może być wynik z fałszowany ale nie biorę żadnych . Badanie zrobiłam w 3 dc . A AMH będę badać . Słyszałam ze cuda się zdarzają 🙈☘️A ty jesteś przykładem . A jakie masz ty AMH . A widzę twoje AMH . A jakie było fsh i lh

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2020, 22:39

• kalcia64 Autorytet

Wysłany: 5 października 2020, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bertha wrote:
    Kalcia, ja nie umiem sie tu polapac niestety...
    tak jak pisza annie, fsh i lh i estrogen w 2-3dc trzeba robic.
    Wiem ze ciężko ogólnie wyniki rewelacja fsh tragedia lh lekko ponad normę . Estrogen niski testosteron ledwo przy najniższej normie . I do tego jeszcze niedobór żelaza . Robiłam w 3dc 🙈💋 wogole w niedziele byłam u znajomej co zajmuje się medycyna nie konwencionalna . Robi masaże akupunkturę reflesjologue chyba tak to się zwie , ziole lecznictwo . I sprawdzała mi ze stop ze mam jakieś zachwiania tarczycy gdzie 2 miesiące temu robiłam tarczyce i piękny wynik ale tylko to podstawowe badanie . 17 mam wizytę w Londynie u nowego ginekologa ponoć ma bardzo dobra renomę . Jest z Katowic nazywa się Artur Chelmicki ktoś może słyszał .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2020, 22:45

• Annie1981 Autorytet

Wysłany: 5 października 2020, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalcia64 wrote:
    hej ta adnotacja jest jeśli któreś z tych leków bym brała to może być wynik z fałszowany ale nie biorę żadnych . Badanie zrobiłam w 3 dc . A AMH będę badać . Słyszałam ze cuda się zdarzają 🙈☘️A ty jesteś przykładem . A jakie masz ty AMH . A widzę twoje AMH . A jakie było fsh i lh
    Aha, czyli w takim razie wyniki są rzetelne. Pewnie AMH nie będzie najlepsze przy takich wynikach, ale to tak na prawdę o niczym nie świadczy. Ja jestem przykładem, a takich jest znacznie więcej, także trzeba być dobrej myśli.

Moje wyniki były takie:
    AMH - 0.36 ng/ml
    Estradiol 150 pmol/L
    LH 6.9 IU/L
    FSH 8.7 IU/L

LH i FSH niby w normie, ale słuchałam podcastu lekarza od niepłodności i on mówił, że tak wysoki estradiol zaburza wyniki LH i FSH, więc to, że są dobre nie jest prawdziwa informacją.

Ja byłam załamana tymi wynikami, lekarze mówili, że tylko in vitro, a 3 miesiące później byłam w naturalnej ciąży 😂

mnNAp0.png
    80wKp0.png

• kalcia64 Autorytet

Wysłany: 5 października 2020, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie1981 wrote:
    Aha, czyli w takim razie wyniki są rzetelne. Pewnie AMH nie będzie najlepsze przy takich wynikach, ale to tak na prawdę o niczym nie świadczy. Ja jestem przykładem, a takich jest znacznie więcej, także trzeba być dobrej myśli.

Moje wyniki były takie:
    AMH - 0.36 ng/ml
    Estradiol 150 pmol/L
    LH 6.9 IU/L
    FSH 8.7 IU/L

LH i FSH niby w normie, ale słuchałam podcastu lekarza od niepłodności i on mówił, że tak wysoki estradiol zaburza wyniki LH i FSH, więc to, że są dobre nie jest prawdziwa informacją.

Ja byłam załamana tymi wynikami, lekarze mówili, że tylko in vitro, a 3 miesiące później byłam w naturalnej ciąży 😂
    No ale fsh 21 a 8.7 to już różnica . Ale patrząc na moje wykresy to wyglądają na owulacyjne i te skoki są dość widoczne wiec progesteron działa nadal . Ja to ogólnie już nic nie rozumiem z tego ha ha 🙈🥺

• Annie1981 Autorytet

Wysłany: 5 października 2020, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalcia64 wrote:
    No ale fsh 21 a 8.7 to już różnica . Ale patrząc na moje wykresy to wyglądają na owulacyjne i te skoki są dość widoczne wiec progesteron działa nadal . Ja to ogólnie już nic nie rozumiem z tego ha ha 🙈🥺
    Tylko u mnie wysoki estradiol zafałszował wynik FSH. A Ty estradiolu chyba nie masz tak dużego, więc też jest lepiej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2020, 23:14

mnNAp0.png
    80wKp0.png

• bertha Autorytet

Wysłany: 6 października 2020, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalcia64 wrote:
    Aha, FSH masz 21, to faktycznie wysoko...
    Ja coprawda nie mialam takiego wysokiego, ale mialam 11, a po roku jak robilam, po roku z ziółkami, to mialam juz 9. a amh mam 5. wiec to wszystko to tylko liczby...

Immuno-agresywna, MTHFR A i C, pai1 - hetero, plemniki lepkość ++ i 0% msome w 1gr.
    2xiui, 3xivf (2 zarodki)
  • Maggia Ekspertka

Wysłany: 10 października 2020, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, co tu tak cicho?

Co u Was?

U mnie dzis 32 dzien cyklu i okresu brak.... 😀🙏🏻

Olaf - okaz zdrowia i szczęścia 10/10 urodzony 7.05.2016 <3
    f2w3ugpjd54wqphk.png
    atdcwn151udni0f0.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 10 października 2020, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maggia, testy były? Jak długie masz cykle?

age.png
  • bertha Autorytet

Wysłany: 10 października 2020, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie!!! Kiedy testy Maggia????
    U mnie dzis 6dpo, nic sie nie dzieje poza jakims stanem zapalnym lekkim :/

2xiui, 3xivf (2 zarodki)
  • Maggia Ekspertka

Wysłany: 10 października 2020, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje cykle 25-28 dni.
    Zrobilam test wczoraj, ale dopiero ochlonelam na tyle, zeby Wam powiedziec. Wielki pozytyw wyszedl! 😱
    Z emocji i niedowierzania nie spalam do 4 nad ranem, wiec dzisiaj jestem jak Zombie i z koncentracja ciezko....
    Wczoraj od razu jeszcze w amoku pojechalam do medicover rzutem na tasme zrobic bete i progesteron, bo ja sie boje duphastonu, nie chce go brac. Jak go bralam to myslalam, ze z okna wyskocze.
    Wiec na szczescie wyniki progesteronu wyszly dobre, a beta ok 2000IU. Wizyte u lekarza mam w czwartek miec, wpisali mnie na liste rezerwowa.
    Caly czas to do mnie nie dociera jakos, moze dlatego ze nie mam z kim sie ta nowina podzielic? 🤔 wie tylko moj narzeczony i Wy teraz.
    Rodzinie, znajomym, w pracy nie chce narazie mowic, za duzo straconych ciaz na moim koncie....

kattalinna, Lolipop, Greetta, bertha lubią tę wiadomość

f2w3ugpjd54wqphk.png
    atdcwn151udni0f0.png
  • Maggia Ekspertka

Wysłany: 10 października 2020, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, nie wiem czy to niewyspanie, czy hormony, ale caly dzien placze albo sie stresuje jak to bedzie. A w przerwach sie ciesze.
    Poza tym czuje sie bardzo dobrze, choc nie mam apetytu za bardzo i wzruszam sie nawet czytajac o nowych obostrzeniach w sprawie koronawirusa albo tej Idze tenisistce, zwyciezczyni Rolland Garros.... 🥺

f2w3ugpjd54wqphk.png
    atdcwn151udni0f0.png
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 11 października 2020, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maggia. Beta 2000? 😱 To już wszystko na USG będzie widać 🙂 Ależ Ty cierpliwa jesteś, że wytrzymalas z testem tak długo.
    Gratulacje 🙂 Ja wiem jak to jest po stratach, ale uwierz w swojego maluszka. Sama wiesz jak bardzo nasza wiara i pozytywne nastawienie mają wpływ na ciało. Zrób sobie jakieś medytacje/relaksacje. Wycisz się trochę, uspokój,prześlij maluszkowi moc pozytywnej energii 🙂

Maggia lubi tę wiadomość

mnNAp0.png
    80wKp0.png

• kattalinna Autorytet

Wysłany: 11 października 2020, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maggia, bardzo się cieszę! Będzie dobrze, jest dobrze! 😊 Emocje normalna rzecz, nie blokuj 😘

Maggia lubi tę wiadomość

age.png
  • bertha Autorytet

Wysłany: 12 października 2020, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maggia, GRATULACJE!!!! :) piekna beta :) czekamy na fotkę maluszka w czwartek :)

Maggia lubi tę wiadomość

2xiui, 3xivf (2 zarodki)
  • Maggia Ekspertka

Wysłany: 12 października 2020, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, DZIEKUJE!!!
    Dzisiaj beta 5077 UI 😊

Nadal nie moge w to uwierzyc, choc tym razem - w porownaniu do dwoch ostatnich ciaz z 2019 i 2020 roku - jakos czuje obecnosc maluszka wokol mnie ❤️

kattalinna, Annie1981 lubią tę wiadomość

f2w3ugpjd54wqphk.png
    atdcwn151udni0f0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2020, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maggia, gratuluję :)
    u mnie pierwsza iui nieudana, wzięła się stara baba za dzieci. Już chyba czas się pogodzić, że nic z tego nie będzie.

Maggia lubi tę wiadomość

‹‹ 541 542 543 544 545 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ