X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 1981. Jesteście Staraczki?
Odpowiedz

Rocznik 1981. Jesteście Staraczki?

Oceń ten wątek:
  • hewa81 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczęta :)

Bardzo TU smutno ostatnimi czasy :(

VESPER, AQGA - mam nadzieje, że Wasze problemy rodzinne zostaną rozwiązane i wszystkie przykre sytuacje zakończą się pozytywnie - mocno za to trzymam kciuki <3

NATASZKA ... ech .... brak mi słów pocieszenia dla Ciebie. Bardzo wiele przeżyłaś i jak już się wydawało, że nadszedł promyk nadziei, to znów się tak to pogmatwało .... Ciężka sprawa ... Jest mi strasznie przykro, że tak to między Wami się rozlazło :( Ale liczę na to, że może mąż jeszcze zmieni zdanie i nie pozbawi Cię podjęcia walki o macierzyńskie spełnienie się, może jakaś optymistyczna relacja z lekarzem przywróci mu wiarę i da nadzieję w szczęśliwe zakończenie. Bardzo mocno za to trzymam kciuki. A kiedy macie tą wizytę? Przypomnij proszę, bo jakoś mi umknęło czy pisałaś.
    W każdym bądź razie życzę Wam żebyście doszli do jakiegoś porozumienia i żeby ta cała sytuacja nie zepsuła relacji między Wami. Wiem, że ciężko jest we wspólnym "współżyciu", kiedy w tak ważnej sprawie ma się tak odmienne podejście, ale musicie być silni.
    Tulę Cię mocno <3 <3 <3

KAROLUŚ - m.w. połowa cyklu za Tobą, teraz ta gorsza jego część. Dużo spokoju i wytrwałości Ci życzę i również tego żeby M nie musiał robić tak stresującego dla facetów badania :)

GREETTA - u Ciebie z kolei już sama końcówka. Dużo spokoju masz w sobie skoro nie chcesz testować - ja bym nie wytrzymała. A może ten spokój to dobry znak ..... Wiesz czego Ci życzę <3

Moc buziaków dla pozostałych pięknych i silnych Pań :***

Greetta, Karoluś81 lubią tę wiadomość

Im bardziej w życiu ma się pod górkę.... tym piękniejsze będą później widoki
    n59yk6nlzydvnhbr.png
    ........................................................................
  • Karoluś81 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masz rację Hewa. Połowa za mną. Przede mną ta trudniejsza. Muszę się trzymać żeby sobie nie zrobić takiej jazdy jak ostatnio. Więc myślę że raczej nie jestem w ciąży. Ale próbujemy i to jest najważniejsze. Jakiś postęp w stosunku do tego co miałam w życiu wcześniej:-) unikam myślenia typu: o w lipcu podczas urlopu to nie będę mogła robić tego i tego bo pewnie będę w ciąży tylko planuję różne szalone rzeczy które mam ochotę zrobić. I nie jest to jakieś zaklinanie rzeczywistości tylko tak szczerze myślę. Ciekawe czy w przyszłym tygodniu też będę taka rozsądna :-) a badanie tak czy siak zrobimy. Zbiegnie się z terminem @. Zdaję sobie sprawę że dużo od niego zależy. Jak będzie zły wynik to znaczy że nie ma co. Przy moim jednym jajniku to by było jak start w paraolimpiadzie zapladniania. Ale luz. Co by go nie tracić...
    Faktycznie smutno tu ostatnio. Przydałaby się jakaś nowa ciąża :-)

hewa81 lubi tę wiadomość

• Karoluś81 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PS. Żeby Was rozbawic to pochwalę się że mój Mąż jest młodszy ode mnie o 6 lat :-) po cichu liczę że to może nam pomóc w staraniach bo lekko nam to zaniza średnią wieku ;)

hewa81, Nanatasza, Maggia lubią tę wiadomość

• Vesper Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, wpadam na chwilę ;)

Karoluś :) dzięki za info. Nie będę się w takim razie teraz rozpisywać, ale w takim razie napiszę do Ciebie na priv po powrocie, ok? Jestem ciekawa, czy po zmianie przepisów jest dla nas jakaś nadzieja ;)

zgadzam się, z tym, co piszesz odnośnie poczęcia...i naturalne poczęcie, i wspomagane to 'ruletka' ;) i też mam poczucie, że "nie wszystko od nas zależy"...

Nataszko... zdaję sobie sprawę, że in vitro może być i dla nas nadzieją, ale mnie osobiście przeraża chemia, która towarzyszy procedurze i ... trochę zgadzam się z Twoim mężem, jeśli chodzi o ryzyko wad dziecka. Ale ciąża naturalna też niesie takie ryzyko. To niewiadoma. Szanuję i podziwiam pary, które się decydują na IV. I bez względu na metodę poczęcia, uważam, że "wszystko w rękach Boga". To są procesy, których nie jesteśmy w 100% kontrolować.
    Cytat:
    "Jak mówił, z międzynarodowych danych wynika, że u dzieci, które przyszły na świat w sposób naturalny, wykrywa się 3 proc. wad wrodzonych, z kolei u tych, które rodzą się po zabiegach wspomaganego rozrodu – 4,5 proc."
    http://odkrywcy.pl/kat,111396,title,Eksperci-in-vitro-nie-zwieksza-ryzyka-wad-genetycznych,wid,15768063,wiadomosc.html?smg4sticaid=616eb4
    Poza tym medycyna idzie do przodu ;)
    http://www.invitrobezryzyka.pl/

Wierzę jednak, że wszystkie będziemy mieć zdrowe dzieci i tego Ci z serca życzę <3
    A jakość jajeczek da się trochę poprawić, więc głowa do góry, kochana <3 Nie poddawajcie się!

AQga - też mam Hashi - ono bardziej skutkuje ryzykiem utraty ciąży... dlatego tak ważna jest dbałość o tarczycę (zaniedbana tarczyca może być groźna dla dziecka i skutkować wadami u niego, ale jeśli masz ją pod kontrolą, to uważam, że ryzyko jest minimalne). Mam takie naiwne poczucie, że jeśli zarodek będzie zdrowy i silny, to "nic go nie ruszy" ;) Nie martw się na zapas ;)

Leeecęeeee ;)

Maggia lubi tę wiadomość

staramy się od września 2015
    ,,Zwycięzcy nigdy nie rezygnują, rezygnujący nigdy nie zwyciężają"

• Karoluś81 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vesper pisz. Może coś wymyslimy. Odpoczywaj :-)

Vesper lubi tę wiadomość

• Vesper Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o, i jeszcze:

http://odkrywcy.pl/kat,111396,title,Pierwsze-dziecko-z-nowego-in-vitro,wid,15745174,wiadomosc.html

staramy się od września 2015
    ,,Zwycięzcy nigdy nie rezygnują, rezygnujący nigdy nie zwyciężają"

• Karoluś81 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    www.minrol.gov.pl/Ministerstwo/Biuro-Prasowe/Informacje-Prasowe/Ustawa-o-ziemi-pytania-i-odpowiedzi
    Vesper to tak na szybko. Jak mam pytania to sięgam do źródła :-) przepisy prawa są pogmatwane coś wiem bo jestem urzędniczka z krwi i kości :-) poczytaj, może będą odpowiedzi na Twoje pytania.

• AQga Ekspertka

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vesper dzięki Ci za słowa otuchy i pocieszenia, ja też mam nadzieję, że Twoje starania zaowocują zdrowym i ślicznym maleństwem :)

Karoluś, no to wasza średnia jest faktycznie nie do pobicia :) przynajmniej w moim wypadku :) Chciałam jednak zauważyć, że to już Twoja druga owulacja w czasie, kiedy ja wciąż walczę z tym samym cyklem z marca, a za dwa dni maj :(
    Masz przynajmniej większą szansę próbować.

Aqga
  • Karoluś81 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz doceniam, że moje cykle są z tych krótszych. Aqga nie martw się, o ile pamiętam to zaczelas brać leki w tym cyklu no i miałaś sporo zmartwień. To z pewnością wydłużylo cykl. Zresztą jest szansa przecież, że wydłuży się do 9 miesięcy? :-)

• Eni_gma Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karoluś81 wrote:
    PS. Żeby Was rozbawic to pochwalę się że mój Mąż jest młodszy ode mnie o 6 lat :-) po cichu liczę że to może nam pomóc w staraniach bo lekko nam to zaniza średnią wieku ;)

o żesz, mój jest 5 lat starszy :P

https://www.maluchy.pl/li-73053.png

km5shdgexoin43nx.png

• Greetta Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hewa - to nie spokój, to strach przed tym co mogę zobaczyć testując teraz :O sory za bezpośredniość ale wolę zobaczyć krew niż jedną kreskę na teście :/
    Poczekam na rozwój sytuacji :P plan jest taki, że @ jak do poniedziałku nie przyjdzie to idę na betę i tu klops bo wynik dopiero w śr bo przecież wt wolny i na wynik tyle czekać trzeba :/ M nalega na test ale ja jakąś blokadę mam, nie mogę :O ale pewnie w pn zrobię przed betą. Jednak to tyle czsu jeszcze do pn że ho ho ... wiele zdarzyć może się :D
    Na weekend wyjeżdżamy do znajomych więc odwrócę myśli choć trochę :O :D

Nataszko chciała bym Ci napisać wiele na pocieszenie, ale żadne słowa nie będą dobre :/ <3 Jednak razem z M potrzebujecie teraz czasu na oswojenie się z tymi nieoczekiwanymi wiadomościami, ze swoimi reakcjami i rozgoryczeniem.
    Jesteście ze sobą tyle lat i tak wiele przeszliście, więc kto jak nie Wy właśnie dacie radę zmierzyć się z tymi przeciwnościami losu. Zaszliście tak daleko i zajdziecie jeszcze dalej tylko potrzebny jest czas na wzajemne zrozumienie. Może to nie istotne dla Ciebie ale ja wierzę, że podejmiecie kolejną próbę zbliżając się do siebie mocniej niż wcześniej <3 <3 tego życzę Kochana <3 i mocno trzymam kciuki aby było po Twojemu ;) taka babska solidarność ( bo słuszność przecież jest po Twojej stronie ) :)

Maggia szczęśliwego rozwiązania w dogodnym terminie :P czekamy na wieści :)
    Vesper, AQga oby Wasze "problemy" rozwiązały się jak najszbciej, abyście mogły na spokojnie powrócić do działań :)
    Ktosiowa gratuluję podwyżki ;)
    Karoluś trzymam kciuki, ku zieloności :)

Wiem, że wszystkich nie wymieniłam ale wszystkim rówieśniczkom życzę udanego, owocnego o spokojnego weekendu :) choć imprezowego również, a co :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2016, 19:49

hewa81, Maggia, Vesper lubią tę wiadomość

<3 Synio 02.02.2006 31tc cc <3 Aniołek [*] ( 8/11tc ) XI.2015 <3 Synio 05.01.18 39tc sn :D <3
    82down152kmv2jv8.png
  • Nanatasza Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczynki witam się weekendowo i pracowicie :) cóż innego pozostało ;)

Dziękuję za słowa otuchy :)
    póki co u nas bez wyjaśnienia.

Vesper, już czytam linki od Ciebie :)

Karoluś, nie panikuj, wytrzymaj jakoś :D

Hewuś, wizyta jak dostanę @ do 7 maja biorę dupka, obstawiam że 10-11 dostanę, to wtedy do lekarza, więc jeszcze sporo czasu.
    Nie wiem, jak to u nas będzie, najprawdopodobniej M, nawet jak się zdecyduje, 15 maja musi wyjechać na Ukrainę, a nie chce być tylko dawcą nasienia.. nie wiem, jak to rozwiązać..
    póki co czekamy, może samo się ułoży

Gretto dziękuję <3
    Czekamy na Twój pozytywny test :D

Maggia, spokojnego porodu kochana, coś się nie odzywasz, może to już?
    Niech Olaf będzie dla mamy delikatny :)

Wszystkim Wam udanego, słonecznego weekendu!!

Greetta, hewa81, Maggia, Vesper lubią tę wiadomość

starania od 2007
    mama bliźniaków [*] [*] grudzień 2015 10tc
    "..nie mieliśmy szansy na dotyk.."
    ivf czerwiec 2016 [*] [*]
  • Maggia Ekspertka

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane Dziewczyneczki Sliczne i Cudowne, jeszcze nie urodzilam. Wczoraj bylam na USG w Szpitalu Bielanskim, wyczekalam sie za wszystkie czasy, badanie mialam wykonane w srednio godnych warunkach, traktowanie kobiet w ciazy raczej przedmiotowe (do tej pory wizyty prenatalne mialam prywatne, w pieknej klinice pani Dr)... No niewazne, mam nadzieje, ze mi bedzie dane "urodzic po ludzku", a nie kurde tak taśmowo, z tymi wszystkimi absurdami sluzby zdrowia. Moj ukochany strasznie sie denerwuje, jak slucha, jak sie ze mna obchodza w szpitalach czasami. Ja to i tak jestem swiadoma, bo jestem z branzy medycznej, wiec czesto sobie nie pozwalam w kasze dmuchac, staram sie tez zawsze zachowac dobry humor i poczucie godnosci, nawet jesli lekarz kaze mo sciagac majty tuz za drzwiami bez zadnego parawanu a pozniej przejsc z gola pupa ba kozetke, podczas gdy w pokoju lekarskim poza nim sa jeszcze dwie inne osoby. No pomaszerowalam z umiechem na kozetke, rozlozylam nogi i poddalam sie badaniu. A pozniej w podobny sposob w kaciku z tym wielkim brzuchem jakos sie z powrotem ubralam i jakby nigdy nic opuscilam z usmiechem gabinet.

Wnioski z usg: dzidzius gotowy, juz sie zwinal w kulke armatnia (do wyjscia), ale szyjka macicy jeszcze trzyma mocno, nie chce palca nawet wpuscic, lol
    Wiec teraz sie nie oszczedzac, duzo kochac, spacerowac, sprawiac, aby szyjka sobie w swoim rytmie dojrzala...

Im blizej porodu, tym wiecej slysze od "zyczliwych" znajomych opowiesci o komplikacjsch, ryzyku, a ja teraz jestem taka wrazliwa i podatna jak gabka... Staram sie zachowac pozytywne nastawienie, ale zostal we mnie zaszczepiony lek, ze cos moze pojsc nie tak i 9 miesiecy radosnego oczekiwania skonczy sie....nawet nie chce pisac :(

Naprawde, po co te osoby mowia takie rzeczy kobietom w ciazy?
    No to jest tak, jakbym teraz kazdemu, kto wsiada za kolko mowila "ale wiesz, ja slyszalam, ze wczoraj ktos mial wypadek samochodowy, wiec naprawde uwazaj jak bedziesz jezdzic"...

Mam dobry humor, ale chce juz Olafa! Tak go kocham... <3

Podziwiam Wasza sile, Dziewczynki :*
    Ciaza musi byc tuz za horyzontem, skoro teraz tyle negatywnych fluidow bylo... To znaczy, ze zaraz sie sytuacja odwroci i bedzie pieknie u ktorejs z Was w domu!!! :D <3

Greetta lubi tę wiadomość

Olaf - okaz zdrowia i szczęścia 10/10 urodzony 7.05.2016 <3
    f2w3ugpjd54wqphk.png
    atdcwn151udni0f0.png
  • Alicja81 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maggia trzymaj się mocno, a te historie to pewnie opowiadają koleżanki, kuzynki i ciocie, które wszystko widziały i wszystko słyszały... szkoda gadać. Nie wiem dlaczego kobiety ciężarne zawsze się takimi opowieściami karmi.

A jeżeli chodzi o poród to 90 procent "dobrego" porodu to fajna położna, bo lekarz to często tylko się przygląda, przychodzi na koniec, a przy tobie od samego początku jest położna.

Trzymaj się mocno, ciepło i oby wszystko było dobrze i przede wszystkim szybko.

Alicja81
    mama 11- letniej Juleńki
    Ponowne starania od 2014r
    08.2020- beta 2,3
  • Greetta Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka Dziewczyny :) ładna pogoda dziś w centralnej PL :D mam nadzieję, że weekend udany :)

U mnie jakiś cykl popaprany jak na moje cykle, ale wczoraj test zrobiony bo M mi nie dawał spokoju no i oczywiście negatywny :/ ... życie.
    Pisałam już wcześniej, że ten cykl będzie ostatni i tak jest ( z różnych względów i nie pytajcie bo dużo by pisać, tłumaczyć ;) ). Starania zakończone.
    Jeśli życie nas zaskoczy ciążą to super, jeśli nie to trudno świat się z tego powodu nie zawali. Mam dla kogo żyć :) to najważniejsze :)
    Niepokoi mnie tylko to, że cykl mi się wydłuża a dwa razy w życiu tak miałam :O przecież test negatywny, a tu @ brak gdzie u mnie cykle 26-dniowe :O obawiam się, że to przez te leki na stymulację bo pierwszy raz owe stosowałam i tylko to przychodzi mi do głowy. Czas pokaże, no i czekam @ i jak to brzmi prawda :D

Moje Drogie Rówieśniczki za Was wszystkie razem i za każdą z osobna bardzo mocno trzymam kciuki i oczywiście będę tu do Was zaglądać i kibicować :D :P nie żegnam się z Wami bo odwiedzę ;) buziaaaaaaki <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3

Kochane życzę Wam owocnych starań, nuuuuudnych 9-ciu mc i szczęśliwych porodów :) <3

Karoluś81, hewa81, Maggia, Vesper lubią tę wiadomość

<3 Synio 02.02.2006 31tc cc <3 Aniołek [*] ( 8/11tc ) XI.2015 <3 Synio 05.01.18 39tc sn :D <3
    82down152kmv2jv8.png
  • Karoluś81 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Greetta :-) możliwe że to przez leki te odstępstwa od normy. Czyli nie staracie się już oficjalnie tylko normalny, regularny seks małżeński a co Bóg da to będzie? Rozumiem i powiem że też jestem coraz bliżej tego etapu. Oczywiście zrobimy badanie nasienia, jak będzie ok to może jeszcze coś u mnie sprawdzimy, ale bez przesady. Na głowie nie będę stawać i psuć nerwów sobie czy też frustrowac męża.
    Mam nadzieję że dobrze się czujecie z taką decyzją. No i nie jesteście sami - macie synka :-)
    Powodzenia i odwiedzaj nas :-)

Greetta, Vesper lubią tę wiadomość

• Greetta Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karoluś tak jak piszesz seks dla przyjemności i kiedy przyjdzie ochota :)
    Zanim zrobiłam test rozmawialiśmy o tym wszystkim, co robimy jak będzie jedna kreska i zgodnie podjęliśmy tą decyzję, że starania zakończone.
    Wcześniej mieliśmy wiele takich rozmów więc ta decyzja jakby już wcześniej podjęta. Mam wrażenie, że odczuwam jakąś ulgę jakby ktoś zdjął ze mnie jakiś ciężar uf ... serio :)

Ps. planuję odchudzanie ;)

Kochane moje i co najważniejsze dziękuję Wam za wsparcie :) na które zawsze mogłam liczyć z Waszej strony :) Dziękuję <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2016, 16:39

hewa81, Karoluś81, Elf, Eni_gma, Maggia, Vesper lubią tę wiadomość

82down152kmv2jv8.png
  • Alicja81 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gretta życzę Wam powodzenia.

Greetta lubi tę wiadomość

Alicja81
    mama 11- letniej Juleńki
    Ponowne starania od 2014r
    08.2020- beta 2,3
  • ktosiowa Autorytet

Wysłany: 3 maja 2016, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też życzę powodzenia! I zajebistego sexu :D

kattalinna, Greetta, hewa81, Karoluś81, Vesper lubią tę wiadomość

2r7Ip1.png

jVVIp2.png
  • Nanatasza Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczynki, jak tam po weekendzie?
    U nas taki szarpany.. sobota praca, poniedziałek praca..
    ale chociaż wyskoczyliśmy na 1 nockę do znajomych, wczoraj do teściowej, to trochę krajobraz zmieniliśmy ;)

Gretta kochana, niech Wam się dobrze seksi i przy okazji zaciąża :P
    Może właśnie to sposób, odpuścić.
    Nie wyobrażam sobie, że tu nie będziesz zaglądać, więc się nie żegnam :)

Ciekawe jak nasza Maggia :) czekamy na sprawozdanie z porodówki

Ja do piątku dupek, a potem czekamy na @
    jeszcze żadna decyzja nie podjęta, daliśmy sobie spokój z myśleniem przez weekend

Greetta, Maggia, Vesper lubią tę wiadomość

starania od 2007
    mama bliźniaków [*] [*] grudzień 2015 10tc
    "..nie mieliśmy szansy na dotyk.."
    ivf czerwiec 2016 [*] [*]
‹‹ 67 68 69 70 71 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ