Rocznik 1981. Jesteście Staraczki?
-
WIADOMOŚĆ
-
Karoluś, mój gin powiedziałby, że szkoda na to kasy, ale ja bym poczekała do wizyty i spytała twojego lekarza czy robić ten posiew, będziesz pewniejsza.
Jeśli wyniki wyszły dobre, to nie ma tam czego szukać, tak myślę U nas ewidentnie widać było, że rybki są tylko stoją w miejscu
Co do badania, to się nie zastanawiaj tylko dzwoń, może ktoś tam się pomylił...Karoluś81 lubi tę wiadomość
Aqga
-
KAROLUŚ, jeśli w podstawowym badaniu nasienia nie wyszły bakterie i leukocyty, to nie ma sensu posiew robić. Szkoda kasy. Ale jeśli wyszły to posiew pokaże jakie bakterie i jakim antybiotykiem wytępić dziadostwo.
-
AQga nie wiem, jak to jest mieć córkę, ale przypomnij sobie, jak Ty byłaś nastolatką!
Ja wczoraj odgrzebałam stare listy swoje, jej, jaka ja kochliwa byłam
i faktycznie mama nie była potrzebna do paplania, ale sama wiesz, ze z wiekiem, to się zmienia i jak ugotować pierwszą szczawiową, to tylko do mamy
a teraz masz W KOŃCU CZAS DLA SIEBIE! no ja mam nadmiar, ale jak słucham koleżanek dzieciatych, to marzą o tym
przewróć kolejną kartę książki życia i znajdź w tym rozdziale wszystko, co najlepsze
A młodej jesteś potrzebna, ale jako wsparcie taki trochę bufor na odległość - wiesz, niespełnione miłości, kłótnie z koleżankami, niesprawiedliwy nauczyciel
wierzę, że szybko sie odnajdziesz, a konewka też dobra terapia
hewa81, Alicja81, Karoluś81, Maggia lubią tę wiadomość
starania od 2007
mama bliźniaków [*] [*] grudzień 2015 10tc
"..nie mieliśmy szansy na dotyk.."
ivf czerwiec 2016 [*] [*] -
Witacie dziewczyny,
Ja również jestem z tego rocznika, ale wątek odkryłam dopiero dziś. Lepiej późno niż wcale Czytam, że przymierzacie się do badania wrogości śluzu. Są dwa rodzaje. Jeden to ten, o którym piszecie, a nazwę podała Eni_gma, a drugi (taki ja mialam) polega na pobraniu jedynie śluzu szyjkowego, bez konieczności współżycia wczesniej i zbadania przeciwciał. Mi lekarz pobrał na wizycie śluz, który w przeciągu godziny dowiozlam do laboratorium. Ale zarówno w jednym jak i drugim przypadku istotą jest śluz płodny. Mam nadzieje, ze pomogłam Trzymam kciuki za Was dziewczyny, pozdrawiamhewa81, Karoluś81 lubią tę wiadomość
szczęśliwa łac. beatum -
hej Beatum
zadomawiaj się u nas :)Napisz nam kilka zdań o sobie
Dziewczyny ja już na nogach, kot mi spać nie dał, jakieś harce o 4 odstawiał..
M na Ukrainie też nie spał, więc jakiś taki synchron
szykuję się powoli do wyjazdu. Rano jeszcze kosmetyczka i siuuu w drogę podglądać kurnik
miłego dnia!!!beatum, Karoluś81, Maggia lubią tę wiadomość
starania od 2007
mama bliźniaków [*] [*] grudzień 2015 10tc
"..nie mieliśmy szansy na dotyk.."
ivf czerwiec 2016 [*] [*] -
Ahoj
BEATUM, witaj na forum rocznika 81'. Życzę Ci powodzenia w staraniach
NATASZKA - powodzenia w podglądaniu kurnika - ubawiłaś mnie tym określeniem Niech tam jajeczka będą odpowiednie Ściskam mocno
KTOSIOWA - wyszkoliłaś się ???? Jak tam Twoje testowanie ??? Widziałam, że dzisiejszą temp. zaznaczyłaś jako niewiarygodną, ale ładnie poszybowało. A te plamienie ??? Masz tak ??? Może to dobry znak Zaciskam kciuki
KATTA - Ty też już przy końcówce Kciuki również odpalone
VESPER - co się Dziewczyno z Tobą dzieje ????? Odezwij się ....
ENIGMA - jak tam ??? Doszłaś do siebie ???
KAROLUŚ - a Ty dziś śmigasz do dr ??? Bo już mi się pomieszało ...
Pozdrawiam pozostałe Babeczki i życzę spokojnego dniaWiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2016, 08:01
beatum, Karoluś81 lubią tę wiadomość
-
Hej
HEWA lekarz w piątek. Dzisiaj zadzwonię upewnić się co do badania i jego zasad.
Pozdrowienia dla Twojej maleńkiej Księżniczki :*
BEATUM witam. Rozgosc się i zostań z nami
NATASZA chwilę mi zajęło zanim załapałam ten kurnik. Ko ko ko ko jajka spoko
Powodzenia!
A ja mam dzisiaj bardzo dobry humor. Mój M. kochany działa jak trzeba, pod każdym względem
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2016, 08:36
hewa81, Alicja81 lubią tę wiadomość
-
Początkowo mi się właśnie wydawało, że masz w piątek tą wizytę KAROLUŚ, ale wczorajsze posty a propos planu wykonania telefonu dzisiejszego dnia mnie jakoś zmyliły.
Bardzo dobrze, że humor Ci dopisuje Tak trzymaj I działajcie, chyba że możliwe jest niepokalane poczęcie w Waszym przypadku
A brzusio pogłaskany i Maleńka pozdrowiona od forumowej cioci DziękujemyKaroluś81 lubi tę wiadomość
-
A w ogóle muszę się pochwalić, że wczoraj na świetlicy miałam do ogarnięcia jednocześnie lekcje trzech dziewczynek ( 4, 2 i 3 klasa) i dwóch chłopców (1 i 2 klasa) z którymi zrobiłam lekcje zanim dziewczynki przyszły i chcieli jeszcze ze mną poćwiczyć matematykę oczywiście tylko po to, żeby pokazać jacy są zdolni (ach ta męska rywalizacja ) i prawie trzy godziny było na wyścigi "proszę pani to i proszę pani tamto" i było super:-) Kurczę, mam potencjał na rodzinę wielodzietna ale tak serio to naprawdę rodzice, którzy wychowują kilkoro dzieci i dają radę to wspaniali ludzie. Jest przy tym sporo pracy. Ale i satysfakcji. Tak to sobie wyobrażam.
A w sobotę idę na przedstawienie w wykonaniu dzieciaków, bo koniec roku szkolnego tuż tuż więc na czas wakacji się żegnamy.
Powiem Wam, że cieszę się że zdecydowałam się na ten wolontariatWiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2016, 09:05
hewa81, kattalinna, Nanatasza, Maggia lubią tę wiadomość
-
KAROLUŚ - fajna sprawa czerpać satysfakcję z tego co się robi. Wolontariat - bezinteresowna pomoc innym, a przy okazji spełnianie się. Ale spędzaj czas teraz na pomocy, póki możesz, skoro taką przyjemność Ci to sprawia, bo wróżę Ci, że już niebawem nie będziesz miała na to czasu - pochłonie Cię macierzyństwo na pełny etat Buziole
Karoluś81 lubi tę wiadomość
-
No cóż ... siła wyższa .... Nie ma się co stresować KAROLUŚ
Wyjdzie, że po bzykanku prosto do dra. Jak mus to musKaroluś81 lubi tę wiadomość
-
Fajnie masz Karoluś
A ja właśnie odebrałam wyniki:
Tsh - 1,05 mlU / ml
Ft3 - 2,91 pg / dl (norma 2,6 - 5,1)
Ft4 - 1,02 ng/dl (norma 0,8 - 1,7)
Tpo 11,5 IU / ml (norma <34)
Przeciwciała p/tyreoglobulinie <10 IU / ml
Dobre???Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2016, 14:40
hewa81, Nanatasza lubią tę wiadomość
Antek ur.24-06-2005 Janek ur. 29-04-2017
Aniołki [*] (14 tc) 15-09-1998, (9 tc) 02-04-2008 (6tc) 26-03-2018, Gabrysia 11.06.2018 (11tc)
Szósta ciąża w toku -
No to witam się raz jeszcze. Jestem tu na ovu czwarty cykl. Pierwszy był ot taki. Drugi i trzeci z mierzeniem temperatury. A ten cykl jest z hsg, dlatego opuściłam sobie pomiary, żeby się tam jakieś cholerstwo nie przypaletalo. Urodzinki mam w listopadzie, wiec pocieszam się, że 35jeszcze nie mam. Choć wiem, że to stan umysłu, to jakoś tak mam przekonanie, że zajde w ciążę w wieku 34 lat Co do rodziny, to niezmiennie mam tego samego męża od 11lat. Teraz 11.06 obchodziliśmy 11. rocznicę ślubu i dokładnie w tym dniu pękł pecherzyk Dokladnie tez czerwiec/lipiec 10lat temu zaszłam w ciążę i mam cudownego syna 9letniego. Więcej ciaż nie miałam. Nawet mój lekarz zastanawia się, czy podczas cesarski czegoś tam nie zepsuli. Nie staramy się aż tyle, bo jak to w małżeństwie bywa są wzloty i upadki, wiec od czasu do czasu nachodziła nas chec na kolejne i tym sposobem różnica wieku ... no cóż ... piękna będzie
Karoluś81, hewa81, Maggia lubią tę wiadomość
szczęśliwa łac. beatum -
Hej dziewczynki, witaj Beatum
U mnie dzisiaj zadyma z diagnozowaniem młodej Trochę jej się dojrzewanie rozhulało... za mała jest na takie sprawy więc robimy badania w szpitalu...
Nie wiem czemu, ale mam dziś ewidentne kłucie w podbrzuszu, ciekawe czy może owulka przyjdzie szybciej, bardzo bym chciała
Beatum, no u mnie podobnie ja też z listopada, też 11 rocznica ślubu w sierpniu z tym samym M i młoda 9,5 lat, też po cc I też próbujemy malucha zmajstrować
Karoluś daj znać po badaniu jakie wyniki będą.
Doty wg mnie wyniki dobre moja endo patrzy też na ft4 żeby jednak było bliżej górnej granicy
Pozdrawiam wszystkie babeczkiKaroluś81 lubi tę wiadomość
Aqga