Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik '84 stara się o dzidziusia :)
Odpowiedz

Rocznik '84 stara się o dzidziusia :)

Oceń ten wątek:
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja tęsknię za brzuchem. W sobotę szwagier nam oznajmił, że zostanie tatusiem.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Rudziutka7 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia! To do roboty!

83c27385cd.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie da rady, bo karmię piersią ;) Ja teraz tak mówię, a podczas porodu mówiłam, że nigdy więcej , bo tak bolało ;)

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Rudziutka7 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :) A pewnie jak zobaczyłaś gwiazdeczkę to od razu zapomniałaś o bólu...

83c27385cd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2015, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wczoraj widziałam w tv program gdzie Kossakowski poddał się symulacji porodu, nie wytrzymał do końca, a kobiety wytrzymują i rodzą. nigdy nie rodziłam niestety, nie wiem jak to jest jaki to ból, ale gdy patrzyłam jak ten mężczyzna wije się z bólu, hmm.. wydaje mi się, że kobiety spokojniej, pokorniej to znoszą..

• Milcia Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez to oglądałam. Wytrzymał do 8 cm rozwarcia.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Rudziutka7 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też widziałam, mój mąż nie wytrzymał samego oglądania hehe

83c27385cd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2015, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    każdy mężczyzna powinien to przeżyć ;) bo jak to Kossakowski powiedział, że gdy mężczyźni mówią, że "rodziliśmy razem" to nie wiedzą co mówią bo to żadne "wspólne rodzenie" ;))

• Milcia Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nie strasząc nikogo, ból jest straszny, choć teraz pamiętam, że mnie bolało, ale nie pamiętam siły bólu. No ale starając się o dziecko, każda z nas musi się niestety z tym liczyć :)

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2015, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny !

Ja jestem gotowa na ból, wszystko zniosę, aby tylko być w ciąży.... co niestety nie jest proste

JusWik lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2015, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też dam radę, najwyżej pokrzyczę trochę na męża i już, bo chciałabym żeby był przy mnie jak będę rodzić ;)
    w każdym razie jak będę w ciąży to wolałabym rodzić naturalnie, oczywiście rozumiem, że to nie zawsze jest możliwe, ale po laparoskopii wstałam z łóżka dopiero za drugim podejściem i tak sobie pomyślałam, że na własne życzenie nie będę sobie fundowała podobnych przeżyć, tym bardziej że po laparoskopii mam tylko trzy małe nacięcia, a po cesarce to troche inaczej to wygląda, zresztą nie wiem czy w ogóle da się to porównywać..

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2015, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja również chciałabym, aby mąż był ze mną podczas porodu :)

• Mamissima Koleżanka

Wysłany: 20 lutego 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Dziewczyny!
    U mnie znowu srednio…bylam na wizycie i niestety odkleja mi sie kosmowka i zrobil sie krwiak, a do tego mam skurcze… dostalam turbodawke luteiny oprocz dupka i mam sie oszczedzac…a przy malutkiej to praktycznie graniczy z cudem. Poprosilam mame o pomoc i codziennie po pracy bedzie mi pomagac to przynajmniej wtedy poleze. Ale skurcze mam caly czas i nospa srednio pomaga, strasznie jestem zmartwiona. Mowie caly czas do mojego Haribo tam w brzuszku zeby sie trzymal dzielnie, ze damy rade, ale mega sie boje…Zobaczymy co bedzie….Poki staram sie o zastepstwo w pracy…Staram sie myslec pozytywnie!!!!!Bedzie dobrze!!! Musi!!!!!!

8944aa5cc23d4c91186fd8c997dc6697.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Rudziutka7 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamissima! Musi być dobrze! Oszczędzaj się, może jakąś kuzynkę, siostrzenicę ktokolwiek sprowadź sobie do pomocy! Odpoczywaj i trzymam mocno kciuki! mocno mocno mocno!

Tak z moich info, to zrobiłam dziś test i jest pozytywny... boję się i płaczę na zmianę z uśmiechem... duphaston poszedł w ruch a w pon. do gina... boję się, bo miałam słabe endometrium, ledwo 8 i TSH skoczyło mi, więc muszę o siebie teraz zadbać!

Ściskam i pozdrawiam ze słonecznego Torunia!

paaulla84, Ania_84, Mamissima, Mg lubią tę wiadomość

83c27385cd.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudziutka gratuluję :)

Rudziutka7 lubi tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamisima głowa do góry. Wiem, co czujesz. Miałam to samo. Tylko ja jeszcze krwawiłam żywo czerwoną krwią. Musiałam leżeć bite 5 tygodni. Dawki leków duże, do tego jeszcze relanium brałam. Ciąża zagrożona, a teraz ta ciąża zagrożona waży prawie 6 kilo. Ma pewno będzie wszystko dobrze. Wiem, że przy dziecku to trudne, ale będziesz miała pomoc.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2015, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamissima będzie, dobrze, musi uważajcie na siebie i odpoczywaj jak najwięcej teraz w weekend.

Rudziutka gratuluję ! Obserwowałam codziennie Twój wykres i miałam ogromną nadzieję, że ta zielona tam się pojawi :) Super! Biegnij jutro na bete !

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2015, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Radziutka super ;)
    Cuda się zdarzają. Niech Twój pięknie rośnie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2015, 17:42

• Rudziutka7 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :) Ja niedowierzam...
    Spokojnego weekendu!

paaulla84 lubi tę wiadomość

83c27385cd.png
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ojjj widze ze sie rozmnazamy :D

Gratulacje :)

Mamisimma - trzymaj sie dzielnie bedzie dobrze :)

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
‹‹ 102 103 104 105 106 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ