X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik '84 stara się o dzidziusia :)
Odpowiedz

Rocznik '84 stara się o dzidziusia :)

Oceń ten wątek:
  • _sky_ Przyjaciółka

Wysłany: 12 lutego 2015, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczynki. Ja czekam na @ i na nowy cykl. Ten już spisałam na straty. I chyba brzuch zaczyna mnie pobolewać okresowo...chociaż to jakby za wcześnie na mnie.

My z okazji walentynek idziemy jutro na kolację i do kina - oczywiście 50 twarzy Grey'a :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2015, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katada wrote:
    Mój M prawdopodobnie rano 14stego będzie musiał wyjechać. w ten dzień zajmę się czytaniem dwóch zamówionych książek o niepłodności. poczytam może nabiorę dystansu :)

Jak coś ciekawego wyczytasz to się podziel wiedzą :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2015, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ktosik wrote:
    jeszcze kilka dni i wszystko będzie jasne.. kurde w pracy nie mogę się skupić.. miałam zamiar dzisiaj rano zrobić test ale stchórzyłam.. ;/

Podejrzałam Twój wykres, temperatura ładnie się trzyma, może 13-stego w piątek będzie szczęśliwy ?:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2015, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _sky_ wrote:
    Cześć Dziewczynki. Ja czekam na @ i na nowy cykl. Ten już spisałam na straty. I chyba brzuch zaczyna mnie pobolewać okresowo...chociaż to jakby za wcześnie na mnie.

My z okazji walentynek idziemy jutro na kolację i do kina - oczywiście 50 twarzy Grey'a :D

Sky dopóki nie ma @ jest nadzieja ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2015, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie dziewczyny w tłusty czwartek, pączki były? :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2015, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paczki były, a jak ;)
    ja zapomniałam, że to dzisiaj ale szef pamiętał i na biureczku czekały już na mnie ;)

paaulla84 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2015, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paaulla84 wrote:
    Podejrzałam Twój wykres, temperatura ładnie się trzyma, może 13-stego w piątek będzie szczęśliwy ?:)

temperatura się trzyma, sama jestem zaskoczona i czasami zastanawiam się czy przypadkiem termometr nie jest zepsuty.. ;)

przed chwilą zrobiłam test, niestety jedna kreska.. wiem, że jeszcze za wcześnie, a poza tym lepiej robić rano ale jakoś tak.. ehh
    jutro rano nie zrobię bo nie chce mi się iść po test.. :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2015, 18:57

• zona_marcysia Nowa

Wysłany: 12 lutego 2015, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, dziś postanowiłam do Was dołączyć :) więc Witam!!!
    Od 4 miesięcy staramy się o dziecko, póki co bezskutecznie, ale z każdym cyklem pojawia się nowa nadzieja...oby starczyło jej do samego szczęśliwego końca :)
    Dziś powinnam dostać @ ale jeszcze się nie pojawiła i nie czuję się jakoś specjalnie "na okres", co oznacza, że nadzieja jest :)
    Nie dopadł mnie jak co miesiąc dokuczliwy PMS, temp. utrzymuje się 37-37.3... robiłam test tydzień po owulacji, wynik negatywny.
    Czekam cierpliwie, choć o niczym innym nie myslę od miesięcy...
    W grupie raźniej, ciesze się, że tu trafiłam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2015, 21:42

zona_marcysia
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy kolejną osobę :)

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Rudziutka7 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy! i trzymamy kciuki! Szkoda, że wykresu nie udostępniasz, bo bym chętnie podejrzała :)

Miłego piąteczku! Ja już po kawce i pączusiu domowej roboty cioci :)

83c27385cd.png
  • Rumianek Ekspertka

Wysłany: 13 lutego 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej kochane i ja sie witam z wczorajszym pączkiem :) U mnie niestety klapa jak co miesiąc :( jakoś co miesiąc mniej we mnie tej nadzieji eh

Dzisiaj przedostatni dzień w starej pracy więc biorę się za robotę żeby pozamykać co się da :)

Ściskam Was mocno. Witam nową staraczkę. Trzymam kciuki za Nas wszystkie!

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2015, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Nową Koleżankę, fajnie, że jest nas coraz więcej, oby przerodziło się to jak najszybciej w forum zaciążonych a nie Staraczek ! :)

Rumianku, u mnie też była ciężko jak dostałam @, ale teraz nie mogę się już doczekać kiedy zaczną się płodne, głowa do góry !

• Rudziutka7 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! A ja odebralam dzis wyniki i korfologia super, a tsh wzroslo do 3,9 i jestem zalamana... musze w pon. dzwonic do gina, isc do ogolnego z wynikiem i przekonac, zeby dala mi pozostale wyniki ft3 ft4 i przeciwciala! A jak nie to prywatnie zrobie. Zalamka, jeszcze maz zasnal i nici z romantycznego wieczoru! Trzeba sie dzis wyplakac i jutro wstac z niwymi silami! Rumianku Tobie tego rowniez zycze! Ja za jakies 9 dni pewnie dostane @, z takimi wynikami na pewno!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2015, 20:39

83c27385cd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2015, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka, kiepski mam dzisiaj humor.. (huśtawka nastrojów- może to ciąża??) ehh.., temperatura podskoczyła ładnie.. ciekawe co będzie dalej. zaczynam się denerwować i stąd chyba te humory.. raz się śmieję, a raz płakać mi się chce gdy mąż nie rozumie co do niego mówię. oni chyba są z innej planety.
    miłej nocki i udanych walentynek, oby były owocne ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2015, 21:39

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2015, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny :)

Rudziutka życzę, aby lekarz dał szybko skierowanie na badania i włączył leki jeśli będą potrzebne !

Ktosik ładny ten Twój wykresik, jestem ciekawa jaka dziś będzie temp.. kibicuję !

• Rudziutka7 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2015, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, wspanialych Walentynek zycze! Ja od rana znow siusiam co chwile! Ide wykapac sie a potem sniadanko i porcja zurawiny!
    Ktosik! Jak tempka dzis?

83c27385cd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej. temperatura "taka o", spadła do poziomu z czwartku. zrobiłam test z rannego siku i tylko jedna kreska więc chyba nie ma co się łudzić, że się uda..
    no cóż trudno.. wypijam kawę i biorę się za porządki w domu, słońce pięknie świeci i widać wszelki kurz, a mam bzika na punkcie porządku ;)

Radziutka7, dopiero zauważyłam, że w tym samym czasie zaczęłyśmy cykl, ale u Ciebie pięknie, uda się? ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2015, 09:34

Rudziutka7 lubi tę wiadomość

• Mamissima Koleżanka

Wysłany: 16 lutego 2015, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was Kochane Staraczki, te juz mi znane i te nowe tez!!!!

Strasznie dawno nie pisalam, ale zagladalam co jakis czas i trzymalam baaaardzo mocno za Was kciuki!Caly czas.
    Strasznie ciezkie mialam ostatnie 2 tygodnie, samopoczucie mnie wykanczalo, bylo naprawde tak zle ze nie mialam sily normalnie funkcjonowac ( a przy malutkiej nie ma mowy o odpoczynku…) fizycznie i psychicznie mnie hormony dojezdzaja…ale nie bede Was zanudzac beznadziejnymi szczegolami, wazne ze zaczelam sie zbierac do kupy i na pewno teraz juz bedzie lepiej!!!!!!
    Sciskam Was mocno i jeszcze raz przepraszam za absencje!!!!!!

Przyjemnego poniedzialku Kobietki!!!!!

8944aa5cc23d4c91186fd8c997dc6697.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Rudziutka7 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello!
    Ktosik, faktycznie, tylko ja miałam dużo później owulkę... a teraz czekam, ale dziś już mnie lekko ćmi w podbrzuszu.

Mamissima, wybaczamy, przecież rozumiemy, że teraz życie toczy się wokół małej kruszynki :)

Mamissima lubi tę wiadomość

83c27385cd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamissima wrote:
    Witam Was Kochane Staraczki, te juz mi znane i te nowe tez!!!!

Strasznie dawno nie pisalam, ale zagladalam co jakis czas i trzymalam baaaardzo mocno za Was kciuki!Caly czas.
    Strasznie ciezkie mialam ostatnie 2 tygodnie, samopoczucie mnie wykanczalo, bylo naprawde tak zle ze nie mialam sily normalnie funkcjonowac ( a przy malutkiej nie ma mowy o odpoczynku…) fizycznie i psychicznie mnie hormony dojezdzaja…ale nie bede Was zanudzac beznadziejnymi szczegolami, wazne ze zaczelam sie zbierac do kupy i na pewno teraz juz bedzie lepiej!!!!!!
    Sciskam Was mocno i jeszcze raz przepraszam za absencje!!!!!!

Przyjemnego poniedzialku Kobietki!!!!!

Witaj ;) miejmy nadzieję, że i my wkrótce będziemy miały swoje kruszynki. ja to chyba swoje maleństwo (jeśli będę miała) to będę cały czas całować, przytulać i patrzeć na nie... a na razie póki nie mam muszą to znosić dzieciaczki mojego rodzeństwa bo ja taka kochana ciocia jestem ;))

@ jeszcze nie przyszła, więc jeszcze jakaś mała nadzieja jest.. ehh
    miłego dnia ;)

Mamissima lubi tę wiadomość

‹‹ 101 102 103 104 105 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ