Rocznik '84 stara się o dzidziusia :)
-
WIADOMOŚĆ
-
cherry84 wrote:owca121
bąbel widze ze ty juz sie posiłkujesz menopurem,ciekawa jestem jakie masz dawki i ile dni bierzesz.Mi dr. polecał gonal ale poki co sie wstrzymałam,boje sie troche hiperstymulacji,ale podejrzewam ze i tak bede musiala podjac to ryzyko;)
Clo brałam od 3dc do 7 dc 3 tabletki dziennie - niestety brak pęcherzyka dominującego
9 dc miałam monitoring i od 9 dc do 12 dc wieczorem menopur 75 j. pół dawki
13 dc monitoring są pęcherzyki kontynuacja menopur od 13dc do 15dc po pół dawki
jutro (15 dc) mam kolejny monitoring i mam mieć ze sobą pregnyl.
Już nie mogę się doczekać.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2014, 16:48
cherry84 lubi tę wiadomość
-
Milcia wrote:3 tabletki CLO dziennie?? Ja brałam 2 i to już mi się wydawało dużo. Ja na szczęście nie miałam żadnych dolegliwości przy CLO.
Tak właśnie 3 tabletki dziennie ... oprócz lekkiej bezsenności nie miałam żadnych skutków ubocznych. Nawet ta bezsenność, wydaje mi się, że nie była skutkiem ubocznym, a ogólnie zawirowaniami w naszym życiu (ale już wszystko powoli się prostuje ).
-
cherry84 wrote:bąbel
wow to widze ze masz porządny mix ;)napewno sie uda,zycze powodzenia i trzymam kciuki! A powiedz mi jeszcze jak twoje endo wyglada przy tej kombinacji leków?
Po samym CLO endo cieniutkie
Po menopurze w 13 dc już lepsze, ale jeszcze trochę za cienkie. Po tym jak usłyszałam, że jest pęcherzyk dominujący już nic więcej mnie nie obchodziło. Doktorek powiedział, że do 15dc jeszcze urośnie i będzie OK. Tak więc jutro się okaże. -
bąbel wrote:No więc tak
Clo brałam od 3dc do 7 dc 3 tabletki dziennie - niestety brak pęcherzyka dominującego
9 dc miałam monitoring i od 9 dc do 12 dc wieczorem menopur 75 j. pół dawki
13 dc monitoring są pęcherzyki kontynuacja menopur od 13dc do 15dc po pół dawki
jutro (15 dc) mam kolejny monitoring i mam mieć ze sobą pregnyl.
Już nie mogę się doczekać.
A jakie powinno być prawidłowe endo ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2014, 21:13
-
No ponoć minimum 8 mm powinno byc,ale doktorek mi zawsze powtarzał ze endo nie musi byc mega do zagniezdzenia bo jak zarodek zdrowy to sie zawsze zagniezdzi.Zawsze mi powtarzał ze jakim cudem sa ciaze pozamaciczne,np.zagniezdzone w jajowodzie? wiec nie wiem do konca jak jest z tym endometrium.Ale napewno im grubsze tyl lepiej;)
-
Odebrałam wyniki, na moje niewprawne oko wyglądają ok:
TSH 1,6866 µIU/ml
T4 1,01 ng/dl
FSH 4,27 mIU/ml
LH 4,23 mIU/ml
Estradiol 29 pg/ml
Prolaktyna 12,35 ng/ml
Testosteron 39,41 ng/dl
A FSH i LH jestem zaskoczona, zwykle miałam stosunek powyżej 1,5
No ale zobaczymy co powie gin
Milcia Ty kiedy się wybierasz?V.2014 I ICSI X.2014 II ICSI V.2015 III ICSI
XII.2015 IV ICSI transfer 12.12.
-
No i po wizycie.
Jest pęcherzyk 19 mm, endo 6,5 mm ale cały czas wzrasta. W dalszym ciągu mam brać menopur ( dzisiaj pół ampułki, jutro cała). W piątek 0 20:00 pregnyl. W sobotę wieczorem przytulanko, w niedzielę wieczorem przytulano i w poniedziałek rano przytulanko.
Jestem padnięta... miałam ciężki dzień.
Trzymam kciuki za Was dziewczyny
Dobrej nocki. -
nick nieaktualny
-
Dotty84, to ja jestem od Ciebie starsza równo o tydzień
Co do clo, to też w tym cyklu biorę - mi wystarcza dawka pół tabletki przez 3 dni, bo wtedy pęcherzyk ładnie rośnie, tylko że zwykle po Clo nie pęka i robi się torbiel, więc pewnie będzie potrzebny Pregnyl. Ale mam taki problem, że przy clo w ogóle nie mam płodnego śluzu i boję się, że to z kolei będzie przyczyna niezajścia w ciążę, mimo dobrych pęcherzyków.Dotty84 lubi tę wiadomość