Forum Starając się - ogólne Rocznik '84 stara się o dzidziusia :)
Odpowiedz

Rocznik '84 stara się o dzidziusia :)

Oceń ten wątek:
  • Rudziutka7 Autorytet
    Postów: 1641 1566

    Wysłany: 23 września 2015, 18:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello! No i co ja mam myslec? Lozysko I/II stopnia, szyjka zanikla, rozwarcie 1 cm, skurcze brzuszka sa - te straszaki, zadne bolesne.
    Za 3 tygodnie kontrola. Pani doktor twierdzi, ze nie doczekam terminu porodu, ale nie mam sie juz bac. Latwo sie mowi hehe

    83c27385cd.png
  • Milcia Autorytet
    Postów: 6798 5797

    Wysłany: 23 września 2015, 19:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudziutka dasz radę :) Po to zostałyśmy stworzone ;)

    Rudziutka7 lubi tę wiadomość

    ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Rudziutka7 Autorytet
    Postów: 1641 1566

    Wysłany: 23 września 2015, 19:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie, ze tak!

    83c27385cd.png
  • Walcząca Autorytet
    Postów: 526 683

    Wysłany: 23 września 2015, 22:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczynki:)

    Rudziutka trzymam kciuki:) Na pewno dasz radę:)

    Aniu nawet nie wiesz jak się cieszę:) To nasze cholerne Państwo zamiast ułatwiać to znowu numeruje ludzi jak w obozach. Masakra!!!! Ale będzie dobrze zobaczysz:)

    U mnie torbiel się wchłonęła i podchodzimy do inseminacji ale jak zwykle czuje, że okres pokrzyżuje plany bo jeszcze nie przyszedł. Mam się stawić 8 dnia a jak dostane okres w piątek lub w sobote to bedzie ciężko. Mam bolesne miesiączki i jak dostane w sobote to będzie hu... bo mamy wesele i zamiast się bawić będę zdychała:(. najlepszą opcją jest jutro ale mój organizm zawsze mi na złośc robi:(

    Ale cieszę się, że znowu idziemy do przodu. Nasza ostatnia deska ratunku. Ale jak to mówią niech się dzieje wola nieba... My już nic nie jesteśmy w stanie zrobić wszystko w rękach Boga.

    Dwie nieudane IUI
    2 nieudane ICSI - 3 transfery - dwie ciąże biochemiczne
    Szczepienia immunologiczne
    do 31.12.2016 liczymy na naturalny Cud potem 3 procedura
    Od­puść, od­pocznij, odzys­kaj siły... Do­piero wte­dy będziesz mógł zacząć na no­wo walkę, do­piero wte­dy będziesz mógł wygrać.
  • nowatorka Autorytet
    Postów: 4185 3392

    Wysłany: 23 września 2015, 22:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walczaca super ze mozecie niedlugo dzialac, trzeba isc do przodu i musi sie udac :)
    Na moim wykresie wyglada na to ze byla owu w tym miesiacuvczyli bromek zadzialal. Za kilka dni zatestuje i zobaczymy co z tego wyjdzie. Niestety narobilamsobie nadziei, tak musze to przyznac wiec jak sie nie udalo to bede miala przejsciowe rozczarowanie

    iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Rudziutka7 Autorytet
    Postów: 1641 1566

    Wysłany: 23 września 2015, 23:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walczaca! Wierzylam, ze torbiel sie wchlonie! Teraz wierze w powodzenie inseminacji! No i oby nie bylo bolu w sobote imprezie. Oby jutro przyszla!
    Nowatorka! Kazda z nas robi sobie nadzieje! Grunt to wiara i nie poddawanie aie! Teraz trzymam kciuki za test!
    Dobranoc!

    83c27385cd.png
  • JRY1984 Autorytet
    Postów: 1185 1084

    Wysłany: 24 września 2015, 23:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki!!!

    Trochę was zaniedbałam przepraszam ale miałam trochę lataniny ostatnio... czasami myślę że łatwiej byłoby się rozdwoić byłoby łatwiej :(
    Jeśli chodzi o gina to narazie jestem w zawieszeniu dopóki nie będę miała kompletu badań. Dziś odebrałam wyniki pierwszych badań reszta za trzy tygodnie. Boję się ze jak lekarz zobaczy wyniki to powie : "Droga pani z takimi wynikami nie zdziałamy cudów" nawet mi się tak śniło :-( ale nie poddam się tak łatwo o nie!!!!


    Dziewczyny widzę że u was się sporo dzieję - super że działacie i pamiętajcie całym sercem jestem z WAMI !!!!

    bl9czbmhs4h9y8xp.png
    Insulinoodporność, PCOS, dna moczanowa- walczymy o rodzeństwo ;)
  • nowatorka Autorytet
    Postów: 4185 3392

    Wysłany: 25 września 2015, 00:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    JRY1984 wrote:
    Hej dziewczynki!!!

    Trochę was zaniedbałam przepraszam ale miałam trochę lataniny ostatnio... czasami myślę że łatwiej byłoby się rozdwoić byłoby łatwiej :(
    Jeśli chodzi o gina to narazie jestem w zawieszeniu dopóki nie będę miała kompletu badań. Dziś odebrałam wyniki pierwszych badań reszta za trzy tygodnie. Boję się ze jak lekarz zobaczy wyniki to powie : "Droga pani z takimi wynikami nie zdziałamy cudów" nawet mi się tak śniło :-( ale nie poddam się tak łatwo o nie!!!!


    Dziewczyny widzę że u was się sporo dzieję - super że działacie i pamiętajcie całym sercem jestem z WAMI !!!!
    A co to za badania co tak dlugo trwaja?? A te co juz odebralas sa w normie ?

    iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • aiszza1 Koleżanka
    Postów: 63 5

    Wysłany: 25 września 2015, 09:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś

    Wiadomość została wyedytowana przez moderatora forum z powodu łamania zasad regulaminu- handel lekami.

    Wiadomość wyedytowana przez moderatora forum: 25 września 2015, 17:33

    aiszza1
  • JRY1984 Autorytet
    Postów: 1185 1084

    Wysłany: 25 września 2015, 12:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Rudziutka jak tam skurcze nadal są? Powodzonka i pamiętaj że myślami jesteśmy z Tobą i na porodówce też będziemy he he ;)

    Nowatorka już ci piszę kochana:
    Otóż w 5 dc miałam zrobić:
    1. LH wynik to 4,84 norma w fazie folikularnej to: 2,4 - 12,6
    2. FSH wynik to 5,83 norma w fazie folikularnej to: 3,5 - 12,5
    3. ESTRADIOL wynik 31,82 norma w f. folikularnej to: 24,5 - 195

    Nowatorka bo 5dc to f. folikularna prawda? Bo mam tu jeszcze normy do fazy owulacyjnej, lutealnej i po menopauzie.

    W 25 dc mam zrobić
    1. PRL + TEST Z MCP
    2. PROGESTERON

    Dodatkowo w którymkolwiek dc takie badania:

    1. MORFOLOGIA
    2. MOCZ BADANIE OGÓLNE
    3. GLUKOZA NA CZCZO
    4. TOXOPLAZMOZA IGG
    5. TOXOPLAZMOZAIGM
    6. CMV IGG
    7. CMV IGM
    8. HCV

    bl9czbmhs4h9y8xp.png
    Insulinoodporność, PCOS, dna moczanowa- walczymy o rodzeństwo ;)
  • nowatorka Autorytet
    Postów: 4185 3392

    Wysłany: 25 września 2015, 13:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia no to widze ze wyniki w normie. Poczekamy na prolaktyne. :)
    Ps. Tak 5 dc to faza folikularna:)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2015, 13:01

    iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • nowatorka Autorytet
    Postów: 4185 3392

    Wysłany: 25 września 2015, 18:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczeta co porabiacie? Ja ide na zumbe. nie chce mi sie jakos dzisiaj ale idebo jak zaczne sie opuszczac to juz bedzie po mnie ;)

    iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Rudziutka7 Autorytet
    Postów: 1641 1566

    Wysłany: 25 września 2015, 19:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    Asia, bylam dzis na KTG i skurcze sie nie maluja, ale tak czesto jest. Jak wstalam to juz znow byl twardy brzusio. Lekarka mnie zbadala, usg tez mialam. Mala jest bardzo nisko, szyjka zanikla, wiec mam na siebie uwazac i oszczedzac sie i te 2 tyg.lepiej zebym sobie poodpoczywala.
    Twoje wyniki w f.folik.sa super.
    Oby reszta tez.
    Nowatorka, zumba? Super sprawa!

    83c27385cd.png
  • Bratek Autorytet
    Postów: 1744 2331

    Wysłany: 26 września 2015, 23:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudziutka7, dobrze, że się troszkę uspokoiło. Teraz faktycznie wypoczywaj i uważaj na siebie! :-*

    Walcząca - ufffffff, "grzeczna torbiel" ;) Jej szczęście, że sobie poszła!!!!! :)

    nowatorka, kciuki za testowanko! Kiedy pierwsze? :)

    JRY1984 - super, że tak porządnie się przebadasz :) Trzymam kciuki za pomyślne wyniki :)


    Powiem Wam, że w zeszłym cyklu dostałam recepty na zapas - bo takie ładne pęcherzyki były, że hej i daliśmy sobie czas do końca roku. Ale jakoś mi to spokoju nie dawało i napisałam do mojej lekarki, że jednak nie chciałabym dawać Pregnylu w ciemno, tylko wolałabym zrobić monitoring przed i po ovu (a przynajmniej spodziewanym terminem tejże ;) ).
    Hmmm, chyba miałam dobre przeczucia... Poszłam dziś, w 10dc, a tu prawy jajnik śpi, a w lewym naćkane drobnych pęcherzyków. Jest jeden ok.12-12,5mm i drugi nieco mniejszy, ale jak na cykle ok.28-dniowe, to troszkę kiszka.... :(
    Nie powiem, żeby mnie to uradowało, chociaż w ostatecznym rozrachunku powinnam się pewnie cieszyć, bo ruszamy z kolejnymi działaniami. W poniedziałek robimy posiewy z szyjki i jeśli wszystko będzie ok, w następnym cyklu HSG i ruszamy ze stymulacją. Mimo wszystko przykro trochę, że musi się to tak wlec, że nie może być "normalnie". Ale przy tym coś w środku mnie mówi: "Ej, głowa do góry. Widzisz? Dobrze, że się uparłaś i wzięłaś za sprawdzanie wcześniej! Spójrz, o ile miesięcy jesteśmy do przodu".
    No nic... tyle z wiadomości z naszej linii frontu ;)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2015, 23:29

    W 12 cs... <3 :) SYN <3 :-D
    3jvz2n0asudxzqnn.png
  • nowatorka Autorytet
    Postów: 4185 3392

    Wysłany: 26 września 2015, 23:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratek testowalam dzisiaj i - :(
    Tez bym chciala zajsc "normalnie" hehe. Dzisiaj musialam wrocic z pubu przed koncertem bo zapomnialam spraya do nosa isie dusilam ( po bromku mi sietak zatyka nos zenie moge oddychac). Poza tym dzisiaj stwierdzilam ze musze sie przylozyc do diety bo puchne po dupku mimo ze chodze na fitness. A i tak jeszcze malo biore w porownaniu do innych ;)
    Milego weekendu !

    iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Walcząca Autorytet
    Postów: 526 683

    Wysłany: 27 września 2015, 12:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej:)

    Bratku ja mając cykle 32 dniowe w 18 dniu cyklu miałam pęcherzyki 11mm, 9 mm. Ale u mnie to wszystko było hamowane przez prolaktyne i tarczyce. Podejrzewam, że dlatego tak szybko ta rezerwa jajnikowa mi sie kończy bo próbowały dojrzewać po trzy a czasami nawet po 5 pęcherzyków (na usg nie przekraczające 10mm) a nie mogły więc jajniki pracowały podwójnie no i się przepracowały:( Później jak miałam już wszystko uregulowane i nie miałam żadnej stymulacji to cykl skrócił się do 28 dni i w 12 dniu cyklu pęcherzyk 18mm:) Tak więc wyregulujesz co trzeba i będzie ok:)

    Nowatorka przykro mi:( Ale uda się na pewno tylko widocznie nie jest Wam dane teraz:)

    Ja tak jak zakładałam okresu dostałam wczoraj. Jakoś dałam radę na weselu ale niestety tylko do 24:00 bo potem mnie ból brzucha złapał i zebraliśmy się do domku.
    Powiem Wam, że się ubawiłam ale i tak myślami byłam gdzie indziej. Od jutra zaczynam stymulację więc jedziemy do przychodzi, żeby pani mi pokazała jak mam sobie sama (bądź mój mąż)dawać zastrzyki. W sobotę jadę na kontrol i mam nadzieje, że poniedziałek lub wtorek będzie inseminacja. Trzymajcie kciuki żeby się tym razem udało.

    Głęboko wierzę, że mój plan uda się zrealizować czy to poprzez inseminację, czy poprzez in vitro i do końca roku uda mi się zajść w ciążę.:)

    Miłego dnia Dziewczynki ja lece się szykować na poprawiny:)

    Dwie nieudane IUI
    2 nieudane ICSI - 3 transfery - dwie ciąże biochemiczne
    Szczepienia immunologiczne
    do 31.12.2016 liczymy na naturalny Cud potem 3 procedura
    Od­puść, od­pocznij, odzys­kaj siły... Do­piero wte­dy będziesz mógł zacząć na no­wo walkę, do­piero wte­dy będziesz mógł wygrać.
  • Rudziutka7 Autorytet
    Postów: 1641 1566

    Wysłany: 27 września 2015, 13:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratku, dziekuje. Uwazam na siebie.
    Nowatorkan przykro mi. Ale tak jak Walczaca mowi, nie tym razem, ale na pewno uda sie. Wierzymy w to mocno.
    Ja po dupku nie puchlam. Nie zauwazylam, zebym od razu duzo przytyla, ale slyszalam, ze takie rzeczy sie dzieja.
    Walczaca, fajnie, ze sie wybawilas. Nam sie kroi w rodzinie wesele za rok, ale nie wiem jeszcze czy bedziemy zaproszeni

    83c27385cd.png
  • nowatorka Autorytet
    Postów: 4185 3392

    Wysłany: 27 września 2015, 14:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny ze trzymacie kciuki za nastepny cykl. Ciekawe teraz kiedy @ przyjdzie. Mam nadzieje ze bardzo szybko i znow od nowa energia :). Dzosiaj zapodalam mojemu pierwsza dawke wit c i kazalam mu pic codziennie ;)
    Walczaca super ze dzialasz od jutra ze stymulacja. Pisz na biezaco jak tam a my trzymamy kciukasy i na pewno predzej czy pozniej sie uda, teraz oczywiscie liczymy na to ze bedzie to "predzej". Co do rezerwy jajnikowej ciekawe jak to jest przy pigulkach anty.wtedy chyba zadne pecherzyki nie rosna wiec co rezerwa jest wieksza ?
    Ja po zakupach jedzeniowych, wykapaniu psa i obiadku padam na krotka drzemke

    iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Bratek Autorytet
    Postów: 1744 2331

    Wysłany: 27 września 2015, 15:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walcząca, dzięki za pocieszenie :-*
    Ech, tarczyca obecnie wygląda niby nieźle, PRL aż tak wystrzelona nie była, ale i tak biorę bromergon, więc wydawało się, że powinno być ok. No ale niestety.
    Jestem ciekawa czy aż tak odcisnęło się, że teraz miałam załapane zatoki, siedziałam na atb - i, niestety, miałam 3 dyżury nocne w ciągu 6 dni, więc ledwo zipiałam? No chyba, że AŻ TAKIE efekty w zeszłym cyklu dało picie ziół o.Sroki ;) (16mm w 10dc :) ).
    EDIT: Albo 2 saszetek Inofemu na dzień.

    Trzymam kciuki najmocniej, jak potrafię, za następne dni. Niech się Twój organizm pięknie przygotowuje, armia Męża zwiera szyki i.... DO BOJU!!!!!!!! <3 :)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2015, 16:09

    nowatorka lubi tę wiadomość

    W 12 cs... <3 :) SYN <3 :-D
    3jvz2n0asudxzqnn.png
  • nowatorka Autorytet
    Postów: 4185 3392

    Wysłany: 27 września 2015, 15:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratek a wiesz co do bromka to probowalam2kieliszki wina wypic i bylo ok ;) zadnych reakcji niepozadanych. A ty tez masz po nim taki zatkany nos ciagle?

    Ps. Na pocieszenie wykupilam sobie abonament premium :D a co ! kolorki dodaja energii na dalsze dzialania

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2015, 15:23

    iv09mg7y3g8rfy1m.png
‹‹ 138 139 140 141 142 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego