Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik '84 stara się o dzidziusia :)
Odpowiedz

Rocznik '84 stara się o dzidziusia :)

Oceń ten wątek:
  • Walcząca Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowatorka trzymam kciukasy za ten cykl:) Oby był owocny:)

nowatorka lubi tę wiadomość

Dwie nieudane IUI
    2 nieudane ICSI - 3 transfery - dwie ciąże biochemiczne
    Szczepienia immunologiczne
    do 31.12.2016 liczymy na naturalny Cud potem 3 procedura
    Od­puść, od­pocznij, odzys­kaj siły... Do­piero wte­dy będziesz mógł zacząć na no­wo walkę, do­piero wte­dy będziesz mógł wygrać.
  • Rudziutka7 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowatorka! Oby teb cykl byl owocny!

83c27385cd.png
  • Bratek Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowatorka wrote:
    Dzieki bratek ! A ty tam dzialasz mamnadzieje bo nie zaznaczasz na wykresie :)
    Działam działam :)
    Zaznaczam, ale w tym cyklu odhaczyłam opcję upubliczniania <3 i komentarzy :) ponieważ w sumie sporo piszę w notatkach - i to mi się potem przydaje, a nie zawsze chcę te notatki upubliczniać :)

W 12 cs... <3 :) SYN <3 :-D
    3jvz2n0asudxzqnn.png
  • azibomba Koleżanka

Wysłany: 6 października 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i jest dół...nic mnie nie cieszy, pracować mi się nie chce, jak tylko widzę gdzieś dzieciaczka to w gardle gula mi staje,moje myśli krążą tylko wokół jednego tematu,czasami dopada lęk a jeśli nigdy się nie uda...październik rozpoczął 3 rok starań

• nowatorka Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azi przytulam. Rozumiem cie. Mnie tez dopadaja chwile kiedy nie moge patrzec na dzieci i boli mnie jak mysle o nich i wtedy sie nie nawidze bo nie chce taka byc isie tak czuc. Na szczescie przechodzi i pojawia sie nowa nadzieja :)

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Walcząca Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej,
    moja inseminacja niestety się troszkę odroczyła i będzie w czwartek po urodzinkach mężusia. Mam nadzieje, że mimo wszystko się uda:0 a jak nie to, że uda się in vitro.

Azibomba znam ten ból. Mi we wrześniu pykneły 4 lata odkąd z mężem zaczeliśmy starania. Mój okres załamania zaczął się po dwóch latach nieudanych starań. Utrzymywał się około roku i na szczęście mam go za sobą. Żyję teraz tym, że cały czas działamy (leki, badania, inseminacja, niedługo być może in vitro). Jestem pełna nadziei, że się uda:)Mimo wszystko pamiętam te chwile jak dowiadywałam się, że koleżanka jest w ciąży, pamiętam ten ból, żal płacz po nocach i odwieczne pytanie "Czemu innym się udaje a Nam nie?". Teraz już się z tym pogodziłam bo widocznie tak musi być.Głowa do góry chociaż wiem, że nie jest to łatwe tym bardziej, że teraz pogody również nie nastrajają optymizmem. Ale będzie dobrze:)

Nowatorka Ty również główka do góry kiedyś się uda (i to w niedługim czasie):)

Trzymajcie się:*

Bratek, h_anulka lubią tę wiadomość

Dwie nieudane IUI
    Od­puść, od­pocznij, odzys­kaj siły... Do­piero wte­dy będziesz mógł zacząć na no­wo walkę, do­piero wte­dy będziesz mógł wygrać.
  • h_anulka Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie staraczki z rocznika 84 :) mam nadzieję, że niebawem wszystkim uda się zobaczyć upragnione dwie kreski na teście ciążowym..
    Pozdrawiam

starania od 05.2015
    niepłodność wtórna idio(pa)tyczna
    zrz6wn15zl9q17rl.png
    f2wlio4pqs48cql0.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej anulka !

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • azibomba Koleżanka

Wysłany: 7 października 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej anulka oby!!!bo latka lecą, znów zaśmiecam łazienkę i wypełniam kosmetyczkę zużytymi testami owulacyjnymi...czy one w ogóle coś dają, niby pokazują owu a nic się nie dzieje...why??

• nowatorka Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi nic nie pokazuja

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Bratek Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walcząca - i jak? Wszystko ok?????
    Wysyłam moooooooooooooooooooooc dobrych myśli!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

anulka, witaj :)

azibomba - coś dają, ale nie załatwiają wszystkiego. Pokazują, że masz pik LH, a to już coś :)

W 12 cs... <3 :) SYN <3 :-D
    3jvz2n0asudxzqnn.png
  • h_anulka Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    azibomba wrote:
    hej anulka oby!!!bo latka lecą, znów zaśmiecam łazienkę i wypełniam kosmetyczkę zużytymi testami owulacyjnymi...czy one w ogóle coś dają, niby pokazują owu a nic się nie dzieje...why??

Skąd ja to znam..

a co do wyników testów owulacyjnych to wszystko zależy od ich czułości, bo w poprzednim miesiącu testowałam dwa rodzaje - jednym miałam wyniki pozytywne a drugim negatywny, więc ten pik LH chyba nie był u mnie jakiś znaczący ;)

starania od 05.2015
    niepłodność wtórna idio(pa)tyczna
    zrz6wn15zl9q17rl.png
    f2wlio4pqs48cql0.png
  • azibomba Koleżanka

Wysłany: 9 października 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2 cykle jeszcze popróbuje z testami,tempką i badaniem progesteronu i z analizą pójdę do ginka na monitoring żeby potwierdził czy pęcherzyk w ogóle pęka...jaki czas po owulce jest w stanie to stwierdzić?dzień dwa, kiedy najlepiej iść?

Jest jeszcze inna opcja, znajomi mają kumpla który modli się za kobiety które mają problem z zajściem(tylko modli nie wspomaga mężów ;P)podobno kobitki zachodzą raz po raz hihihi, zobaczymy czy mi pomoże,w końcu to Bóg jest dawcą życia no nie:)

jeszcze pociągnę duchowo, błogosławie was wszystkie obyście zaszły!!!!:)

• Walcząca Autorytet

Wysłany: 10 października 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    azizomba mi np testy nic nie pokazywały dopóki nie zczęłam brać leków i nie unormowała mi się tarczyca i prolaktyna. Potem zaczęły pokazywać ale niestety pęcherzyki mi nie pękały.

Bratku u mnie póki co wszystko ok. W czwartek pęcherzyk ładny 23mm i mieliśmy inseminację. Wczoraj byliśmy na sprawdzeniu i wszystko ładnie pękło więc znowu dwa tygodnie czekania. Jak już pisałam nie nastawiam się czy w ten sposób czy poprzez in vitro wierzę, że Nam się uda:)

A co słychać u Was? Niektóre Panie zamilkły.

Pozdrawiam

Bratek lubi tę wiadomość

Dwie nieudane IUI
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 10 października 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam. Walczaca no to kciukasy !! Ja mam 5 dc i narazie nudy, nic sie nie dzieje. Czekam z niecierpliwoscia na dni plodne :D

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jak tam u Was? Rudziutka, rodzisz?
    Ja jutro wybieram się do gina, bo mój cykl to sobie w kulki leci. Zobaczymy co powie, czy wywoływać okres czy czekać aż natura sama zdecyduje. Byłam we wtorek u endokrynologa na kontroli, to powiedziała, że wyniki mam super. Prolaktyna mi już ładnie spadła mimo, że jeszcze karmię choć tylko raz w nocy juz. Tak więc mówi, że organizm powoli wraca do normy. Tylko że jutro będę mieć 90 dzień cyklu..

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Walcząca Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    Milcia to wizyta jest nieunikniona bo trochę za długi ten cykl. A Wy za niecałe dwa miesiące impreza:) Jak ten czas leci:)

Ja póki co czekam w środę chyba pójdę na betę bo to będzie 13 dzień po inseminacji więc już powinna być wiarygodna. W sobotę 24 mam wesele więc wole wiedzieć żeby ewentualnie jak się udało to nie skakać za bardzo (niestety mam przeczucie, że znowu nic z tego:()

Dziewczynki piszcie co tam u Was:)
    Aniu jak postępy u Was?
    Rudziutka kiedy rodzisz?
    Nowatorka jak tam dni płodne?

Dwie nieudane IUI
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane :)

wpadam podki co zdac relacje z tego ze poki co nic sie nie dzieje :) poniedzialek/wtorek ide na IP ustalic termin histeroskopii bo na okologii kazali mi czekac 6 pazdziernika na usg na termin UWAGA 5 listopada :) i wtedy moze laskawie mnie wpisza na styczne/luty rece i sutki mi opadly

poki co zajelismy sie praca zeby oderwac sie od mysli w ciagu tygodnia nasza rodzina p0owiekszyla sie o dwoch chlopcoów ze stron M... pierwsze dni przeszlam strasznie zreszta M tez .. teraz juz jest lepiej, podnieslismy sie i dalej walczymy :)

Rudziutka za porod :)
    Walczaca trzymam kciuki za bete :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2015, 19:56

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walczaca to trzymam kciuki zeby sie udalo !
    A u mnie wlasnie dni plodnych nie ma. W zeszlym cyklu juz mialam sluz i czulam ze cos sie dzieje. Teraz tylko troche jajniki od 2dni czuje ale tez nie tak bardzo. Noistaram sie nie dolowac z tego powodu i czekam....

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Walcząca Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu rozumiem Wasz "ból" bo inaczej tego nazwać nie można. Sama wiele razy to przechodziłam teraz na szczęście takie uczucia mnie nie nachodzą aczkolwiek zawsze mały żal w sercu pozostaje, że inni już mają a tutaj człowiek walczy i nie wiadomo czy się uda ale...

GŁOWA DO GÓRY BO DAMY RADE I ZOSTANIEMY MAMAMI I TATAMI:)

Miłego wieczorka Kochane:)

Dwie nieudane IUI
‹‹ 140 141 142 143 144 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ