Rocznik '84 stara się o dzidziusia :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Czesc Dziewczyny!
Dawno tu nie zagladalam... a tu tyle ciekawych spraw!!!
Mg GRAAATUUULUUUUJEEE!!!! Nie martw się tym wieczornym testem, jutro rano zrob nowy, albo od razu 2 rozne Takie bledy na plus zdarzają się meeeega rzadko! Na pewno wszystko się wyjasni - będą 2 krechy i znow będziesz najszczesliwsza na swiecie:))))
Ania , ja trzymam kciuki za Ciebie i Twojego meza, oby kuracja przyniosła wymierne efekty, na które tak czekacie!!!! Może iv nie będzie potrzebne:) Lekarze na pewno wiedza co robia:)))
Walczaca Twoje pozytywne nastawienie jest straaasznie motywujące!!!Trzymam kciuki za ten cykl!!)))
Milcia a Wy jeszcze w pakiecie?? Myslalam ze już masz swojego skarba w ramionach! a skoro już grudzień to Tobie na pewno Mikolaj prezencik przyniesie;)Najwspanialszy na swiecie! Powodzenia:))))
Paaulla dla Ciebie mam przepis który jest w mojej rodzinie już od 3 pokoleń(jest już odrobine zmodyfikowany i dostosowany do dostępnych produktów) Zawsze się sprawdza, ale jest przy tym trochę roboty. Ja już swoje ciasto zarobiłam, teraz leżakuje:)
1 kg maki pszennej
2 plaskie lyzeczki sody
szczypta soli
2 lyzki kakao
2 paczki przypraw korzennych do piernikow
te składniki wymieszać w misce (make przesiać)
w rondelku:
20 dkg masla
30 dkg cukru (najlepiej drobny do wypiekow)
50 dkg miodu (sztucznego)
na malym ogniu rozpuscic, nie zagotować, ciagle mieszac, odstawić i ostudzić.
Ostudzona mase wlewac do miski z maka mieszając lyzka drewniana;
dodac 1 jajko cale i 3 zoltka
Dobrze wyrobić reka az zacznie odchodzis od miski (ok 20 min- reka boli:))
Mase odstawić na kilka dni, tydzień lub dluzej:)
Potem ciasto rozwalkowac, wyciac foremka pierniczki i piec w temp 180 stopni na oko - każdy piec jest inny czasem 7-8 min czasem 15:)
Po upieczeniu pierniki musza polezec i zmieknac kilka dni. Najlepiej zamknąć je z obranymi jabłkami w szczelnym pudelku. Tylko uwaga żeby jabłka nie splesnialy! Potem można dekorować i gotowe:))))
Rudziutka7, Mg lubią tę wiadomość
-
Cześć Dziewczynki
Test z porannego sika - pozytywny.
Wstaję siku w nocy, co mi się ogólnie nie zdarzało wcześniej.
Natomiast na tym drugim teście, który miał wynik negatywny, pojawiła się druga kreska - zobaczyłam ją dzisiaj rano.
Życzę Wam miłego dnia i oczywiście zafaszolkowania
Uściski!paaulla84, Mamissima, Misi@ lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Mg! Super! Teraz betka i wizyta u lekarza
Mamissima, fajny przepis na pierniczki, też gdzieś mam, robiłam 3 lata z rzędu, ale nie mogłam znaleźć, a poza tym nie czuję atmosfery świąt w tym roku... muszę zacząć słuchać świątecznych piosenek
Życzę dziś ciepełka!Mg lubi tę wiadomość
-
Poleciałam na betę
I kur*a mać nie mogę się zalogować do portalu, żeby wyniki podejrzeć (babeczki z laboratorium powiedziały, że mogą być już dzisiaj późnym wieczorem).
Krzyczy mi system, że hasło nieprawidłowe. A wpisuję literka w literkę z kartki.
Wizyta u gina w czwartek o 17:40.
Całuski i dziękuję Wam za ciepłe słowa
P.S. Od 3 dni żrę na potęgę. Dziś zapakowałam sobie do pracy przeróżne rzeczy, żebym nie chodziła głodna tak jak wczoraj. No i nie udało się. Mimo że zjadłam przed wyjściem do pracy śniadanie, już po przyjściu do roboty wsunęłam pół obiadu. Łącznie zjadłam dziś 3 kotlety z piersi kurczaka, ziemniaki z mizerią (a jadam o 1/3 tego może na co dzień). Przed miesiączką też zawsze więcej jadłam, ale żeby aż tak...?Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2014, 16:59
paaulla84 lubi tę wiadomość
-
Mg super:) Żeby niekulturalnie powiedzieć żryj na potęgę bo Dzidzia teraz najwięcej potrzebuje:) Jejciu jak się cieszę Wierzę, że każdej z Nas się uda i to w niedługim czasie:)
Buziaki Śnieżynki:)paaulla84, Mg lubią tę wiadomość
Dwie nieudane IUI
2 nieudane ICSI - 3 transfery - dwie ciąże biochemiczne
Szczepienia immunologiczne
do 31.12.2016 liczymy na naturalny Cud potem 3 procedura
Odpuść, odpocznij, odzyskaj siły... Dopiero wtedy będziesz mógł zacząć na nowo walkę, dopiero wtedy będziesz mógł wygrać. -
nick nieaktualny
-
Rudziutka7 lubi tę wiadomość
Dwie nieudane IUI
Odpuść, odpocznij, odzyskaj siły... Dopiero wtedy będziesz mógł zacząć na nowo walkę, dopiero wtedy będziesz mógł wygrać. -
Powyżej moje wielkanocne jaja:) Poniżej dzisiaj zrobiona bombeczka. Coraz bliżej Święta:)
Dwie nieudane IUI
Spokojnej nocki i kolorowych snów:)
Dwie nieudane IUI
Cieszę się, że się podobają Ogólnie wykonane są ze wstążek satynowych metodą karczocha:). Dość pracochłonne bo bombeczkę robiłam około 3 godzin ale bez powycinanych pasków:) Jak wytnę sobie paski to wydaje mi się, że dwie godziny i bombka będzie:)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2014, 22:27
Mg, paaulla84 lubią tę wiadomość
Dwie nieudane IUI
nick nieaktualny