X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik '84 stara się o dzidziusia :)
Odpowiedz

Rocznik '84 stara się o dzidziusia :)

Oceń ten wątek:
  • Rudziutka7 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku Milcia, za 2 dni przekroczysz magiczną granicę :)

83c27385cd.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już bym mogła rodzić ale żadnych oznak nie ma.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Mg Przyjaciółka

Wysłany: 3 grudnia 2014, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam, że dla nas to jest szok. Cykl listopadowy spisaliśmy na straty - przewiało mnie porządnie, więc z serduszkowania wyszły raptem 2 podejścia w okolicach dni płodnych. Potem (jak mnie przewiało) nie dałam więcej rady - wszystko bolało. Myślałam, że bardziej w grudniu może coś zaskoczy.

Ja w tej ciąży czuję się przecudownie. Nawet jak drugi test wyszedł negatywny, pomyślałam sobie, że przynajmniej było warto poczuć się przez moment w 100% spełnioną i zobaczyć te 2 kreseczki.
    Jeżdżę sobie do pracy warszawską komunikacją, morda mi się cieszy. Imbecyle i niekulturalni ludzie nagle przestali mnie tak irytować. To wszystko jest dla mnie teraz bez znaczenia.
    Gadam do Fasolki. Mówię na nią "Perła". Mąż się ze mnie śmieje, bo ostatnio usłyszał: "a może, Fasolinko, mandarynkę byś sobie zjadła"?

Nie chcę się za mocno nakręcać. Nie patrzę na ubranka dla dzieci itd... Podchodzę do tego z dystansem i w ogromnym szczęściu. Często mi się łzy kręcą, jak mam czas zatrzymać się na chwilę i posłać całusa tam do środka :)
    Tak bym chciała, żeby wszystko było w porządku.

A tak swoją drogą, Kochane, jak to jest z tą betą? O czym świadczy dokładnie nasz wynik?

Coś jeszcze: rozmawiałam ze swoją koleżanką ostatnio, która szczęśliwie urodziła synka. I też mi tłumaczyła, że to tak łatwo powiedzieć, żeby się wyluzować. Ale ona płakała miesiącami, że nie może zajść w ciążę. Zaszła po roku, kiedy powiedziała "co ma być, to będzie".
    Mój listopadowy cykl był chyba podobny. A serduszkowaliśmy z mężem w takiej miłości, jakby miał to być ostatni raz... A, i nogi do góry!!! :D

Całuski, uściski i zapylające pszczółki do Was ślę! <3

l22n9vvj598syim3.png

O spem miram...
  • Rudziutka7 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mg, tym większe gratulacje! Czyli przeziębienia nie przeszkadzają :)

Hormon beta hCG występuje we krwi kobiety w ciąży i krwi płodu.

HCG to gonadotropina kosmówkowa, hormon produkowany w ciąży najpierw przez zarodek, a potem przez łożysko. Hormon hCG ma za zadanie wspomaganie i stymulację wydzielania progesteronu. Progesteron to hormon niezbędny do utrzymania ciąży.

3 tydzień ciąży: 5 – 50 mIU/ml
    4 tydzień ciąży: 5 – 426 mIU/ml
    5 tydzień ciąży: 18 – 7340 mIU/ml
    6 tydzień ciąży: 1080 – 56500 mIU/ml
    7 – 8 tydzień ciąży: 7650 – 229000 mIU/ml
    itd.

83c27385cd.png
  • Walcząca Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mg na pewno będzie wszystko dobrze. Trzeba myśleć pozytywnie i cieszyć się ile wlezie. Perła na pewno to czuje więc daj jej radość:)

Wiem, że nie łatwo jest się odciąć od tego wszystkiego. Teraz idą Święta wszystkie Mamusie z dziećmi spacerują po ulicach, kupują prezenty bo tak naprawdę cała radość Świąt jest w Dziecku. To Ono daje nam radość swoją spontanicznością, ubieraniem choinki, ekscytacją ze spotkania z Mikołajem. A tutaj człowiek się stara i nic nie wychodzi. Mimo wszystko wierzę, że kiedyś będziemy tak szczęśliwe jak Ty i Twój Mąż:)

Buziaczki Dziewczynki

Mg lubi tę wiadomość

Dwie nieudane IUI
    2 nieudane ICSI - 3 transfery - dwie ciąże biochemiczne
    Szczepienia immunologiczne
    do 31.12.2016 liczymy na naturalny Cud potem 3 procedura
    Od­puść, od­pocznij, odzys­kaj siły... Do­piero wte­dy będziesz mógł zacząć na no­wo walkę, do­piero wte­dy będziesz mógł wygrać.
  • Mg Przyjaciółka

Wysłany: 4 grudnia 2014, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jestem pewna w 100%, że każdej z Was się uda. I naprawdę bardzo mocno za Was trzymam kciuki, żeby stało się to jak najszybciej <3

Rudziutka7 lubi tę wiadomość

l22n9vvj598syim3.png

O spem miram...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2014, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny !
    Straszny wczoraj miałam humor, było mi tak źle, wszystkiego miałam dosyć. Dziś trochę lepiej pewnie dlatego, że jest piątek. Jedyne co mi przeszkadza to ta myśl, że za chwilę przyjdzie @

• Walcząca Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    ja też już dzisiaj odstawiłam Orgametril i czekam na @ a potem zaczynam 2 cykl z clo. Nie jest łatwo ale głowa do góry Paaulla;)

Dwie nieudane IUI
    Od­puść, od­pocznij, odzys­kaj siły... Do­piero wte­dy będziesz mógł zacząć na no­wo walkę, do­piero wte­dy będziesz mógł wygrać.
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, wczoraj o 19.50 przyszła na świat w terminie Aleksandra. Urodziłam siłami natury, choć było ciężko, bo mała miała 4150 g i 56 cm.

paaulla84, Mg, Rumianek, Ania_84, Misi@, Mamissima, Rudziutka7 lubią tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2014, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia wspaniałe wiadomości ! Gratulacje dla Ciebie i Męża, teraz życzę, aby Was szybko wypuścili do domku :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2014, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogóle to witam się w tą ponurą sobotę dziewczyny !

Mamissima po obiedzie zabieram się za robienie ciasta do pierniczków według Twojego przepisu, wszystko już kupiłam :)

• Mg Przyjaciółka

Wysłany: 6 grudnia 2014, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Graaaatulacje i uściski dla Was !!!! <3 Trzymajcie się zdrowo :*

l22n9vvj598syim3.png

O spem miram...
  • Mg Przyjaciółka

Wysłany: 6 grudnia 2014, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Kochane,

jestem po pierwszej wizycie u gin. Pęcherzyk ciążowy za malutki (6 mm). Mam brać Duphaston po 1 tabl.na noc i Prenatal I trymestr.
    Wczoraj zaczęłam 6 tc, a kropeczka wygląda jak na 5-ty.

Życzę Wam udanego weekendu :)

l22n9vvj598syim3.png

O spem miram...
  • Rumianek Ekspertka

Wysłany: 6 grudnia 2014, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia gratulacje!!! :) fantastycznie że Wasze maleństwo jest już z Wami. Nie zapominaj o nas i wpadnij czasem zdać relację jak Ci jest na macierzyńskim :))

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia wrote:
    Dziewczyny, wczoraj o 19.50 przyszła na świat w terminie Aleksandra. Urodziłam siłami natury, choć było ciężko, bo mała miała 4150 g i 56 cm.
    Gratulacje alez macie pieknego Mikołaja :D

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2014, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny !
    Co taka cisza? Pochwalić się co robiłyście przez weekend :)

Ania_84 lubi tę wiadomość

• Milcia Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2014, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zdycham póki co ;)

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2014, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia, a wyszliście już do domku?

• Walcząca Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2014, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia Gratulację:) Zdrówka, zdrówka i jeszcze raz zdrówka dla Was:)

Mg jeszcze raz gratulację i trzymaj się ciepło z tą Kropeczką:)

Ja jak zwykle cały weekend poza domem. Teraz w końcu u siebie:) Jutro mam wolne więc będę odpoczywała.

Spokojnej nocki:)

Dwie nieudane IUI
  • Mamissima Koleżanka

Wysłany: 7 grudnia 2014, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia!! Ogromne gratulacje! Jestes Mistrzem!!!!!!To wielkie wyzwanie wydac na swiat taki kawal Dzidzi!!! Jeszcze raz ogromnie Wam gratuluje!!! Jezeli planujesz karmic naturalnie to zaopatrz sie w PureLan, bo ciezkich kilka dni przed Toba, ale on bardzo pomaga! Wystarczy jak najmniejsza tubka bo naprawde niewiele go trzeba, tylko mocno brudzi ubranie wiec trzeba sie zabezpieczyc:) AAAAle masz cudowny Mikolajkowy prezent:)))))))) Jezszce raz GRATULUJE!!!!!:))))

Paaulla mam nadzieje, ze sie udalo zarobic ciasto:) Prawdziwa frajda jest dopiero przy ozdabianiu:)))))

Mg jeszcze raz gtaulacje:) trzymaj sie cieplo, dbaj teraz o Was i duzo odpoczywaj:)

8944aa5cc23d4c91186fd8c997dc6697.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
‹‹ 83 84 85 86 87 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ