Rocznik '87 - Zapraszam :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnymartynka870 wrote:Hej dziewczyny
Zaczynam swoją przygodę z ovufriend. Z narzeczonym staramy się o bebjbika już od jakiegoś czasu. W kwietniu przestałam brać tabletki anty (po b.długim stosowaniu). Okres mam regularny. Dzisiaj niestety znowu dostałam @
Na razie nic nie biorę oprócz kwasu foliowego, może polecacie coś jeszcze? Po jakim czasie poszłyście do lekarza na te wszystkie badania?
Pozdrawiam i powodzenia nam wszystkim
Od jakiegoś czasu tzn. jak długo?
Jeśli chcesz być spokojna, idź do ginekologa, porób badania i wtedy zobaczysz.. ale jak masz wszystko regularnie to ja bym najpierw się postarała na spokojnie, zanim wpadniesz w ten szał ! Wiem to z doświadczenia.
Ja badania robiłam chwilę przed rozpoczęciem starań. -
Dzięki za odpowiedź dodającej otuchy
A staramy się od 4 miesięcy, robię testy owulacyjne,żeby być pewną na 100% kiedy następuje.
Właśnie zapisałam się do lekarza na za 2 tygodnie, pryz okazji cytologię zrobię. Zobaczę jakie badania mi wykona/zaproponuje.
A jakie badania robiłaś ,pirelka ? -
nick nieaktualny
-
Hejka jak tam dziewczyny za oknem nie za.specjalna pogoda.
Miluszka kiedy lecisz do lekarza ?
Pirelka,Dea,Dabtka,Aneta,Angela jak sie czujecie i co tam u reszty dziewczyn ?
Martyna umow sie z gin. Pewnie sie spyta ile sie stracie i caly wywiad bedzie. Zaleci tez badania, na poczatku cyklu 3-5 lh fsh tsh ft3 ft4 estradiol anty tpo anty tg, pozniej mozna zbadac prl, testosteron glukoze itd. Najczesciej sa problemy z prl i tarczyca. Twoj tez niech sie zbada. -
nick nieaktualnywerni u mnie piękne błękitne niebo i słońce ;)choć chłodno jak co dzień.
Ogólnie u mnie wszystko ok, zero wszystkiego.. i trochę martwi mnie brak objawów i okresu ale staram się nie świrować. Jak do końca tygodnia będzie tak samo, chyba pójdę do ginekologa. -
U nas ciemno za oknem, dziewczyny pisaly ze w nie ktorych miejscach pada snieg. A co do objawow to moze byc pierwsza oznaka ciazy ze nic nie czujesz
-
nick nieaktualnyHej dziewczyny!
Martynka - tak jak mówią dziewczyny, idź po prostu do ginekologa (najlepiej z polecenia), który rutynowo wykonuje usg dopochwowe, niech obejrzy jajniki, zmierzy endometrium, powie Ci, jakie badania w którym dniu cyklu zrobić. Najlepiej zapisz sie ne wizytę (skoro robisz testy owulacyjne) w dniach spodziewanej owulacji - wtedy lekarz w ramach wizyty sprawdzi, czy wszystko wygląda na fazę owulacji.
Nie panikuj - 4 cs to niedużo, zdrowa para zachodzi w ciąże do 12 mcy starań - ale warto już sprawdzić, czy wstępnie wszystko ok, powodzenia!!
U mnie luteina już 4 dzień, nie czuję żadnych zmian, w czwartek mam robić betę. Chociaż zastanawiam się, czy ją robić, bo już tyle kasy poszło, a przecież lekarz powiedział, że nic w tym cyklu z tego nie będzie.. -
martynka najlepiej jak będziesz zrób badania a na razie wszystko na luzie na spokojnie.
werni u mnie sypie śnieg z deszczem czuje sie kiepsko, jestem mega przeziębiona, jajnik przestał fiksować co jakiś czas sie delikatnie odzywa ale nie nastawiam sie na ten cykl. -
Hej dziewczyny.
U mnie 6 dzień kolejnego cyklu...
W tym miesiącu postanowiłam odpuścić mierzenie temperatury, monitoring owulacji itd... Mąż mówi, że trochę przeginam i popadam w paranoje... Jeśli i w tym miesiącu się nie uda to w listopadzie znów wybiorę się na monitoring, w związku z tym chciałam Was prosić o namiar na porządnego gina we Wrocławiu , który skrupulatnie mnie zbada i przepisze co trzeba (w sensie badań.
Pirelka trzymam kciuki żeby to była mała beta!
Za resztę dziewczyn oczywiście też ściskam mocno kciuki!pirelka lubi tę wiadomość
-
witajcie:)
my mamy dość długą przerwę w staraniach... 29.10.2015r. mamy wizytę kwalifikacyjną do in vitro... przeraża mnie to wszystko
P.S. u mnie rano był śnieg, a teraz pada deszczWiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2015, 14:04
-
werni wrote:Angela trzymam kciuki oby sie udalo
U nas pochmurno i zimnooo
dziękuję
jak na razie staram się o tym nie myśleć... zobaczymy co czas pokaże... ale czasem przychodzą dni że się zamartwiam
ostatnio cykl mi się skrócił do 25-26 dni... a wcześniej miałam 30-37 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyANGELA wszystko sie uda i bedzie dobrze, trzymam za to kciuki:*:* ja sie przeziebilam:( bylam dzis u lekarza na konsultacji i rowniwz powiedzial, ze dwa cykle CLO i probowalby inseminacji. Ciezki okres teraz u nas bo tesc bedzie przechodzil operacje wstawienia zadtawki serca. Miesiac w szpitalu plys rehabilitacja. Stres wiadomo bo trzeba zatrzymac akcje serca:(( i ogolnie kiepsko:( a pogoda fatalna:\
-
ojej to trzymam mocno kciuki za tescia by udala sie operacja i nie bylo pozniej powiklan itd. A u Ciebie zeby udalo sie z clo. :*