X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik '87 - Zapraszam :)
Odpowiedz

Rocznik '87 - Zapraszam :)

Oceń ten wątek:
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:
    7 lat... długo ale fajnie, że się Im udało! :)
    Wyniki mojego M. na szczęście są dobre, choć muszę je pokazać jeszcze lekarzowi, zobaczymy co powie.
    A u Was Mężowie mają dobre wyniki ?

Mojego pierwsze wyniki to był wyrok - teratozoospermia i tylko In Vitro, ale na szczęście okazało się, że za długo przed badaniem się nie kochaliśmy i jak poszedł 2x na badanie po 3 dniach abstynencji, to wszystko wyszło super :)

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Mgiełka, kochana, skoro to już 10 cykl, to ja bym nie czekała i wysłała męża na te badania, a sama poszła na monitoring. Wiesz dlaczego? Dlatego, że ja właśnie przy 10-11 cyklu doznałam olśnienia, że coś jest nie tak i zamiast pójść do gina i zacząć działać, to kolejne pół roku sama robiłam testy owulacyjne (nic to, że ani razu nie wyszły pozytywne), aż w końcu mąż sam kazał mi pójść do lekarza i tak się zaczęło. Żałuję, że wtedy zamiast testów nie zainwestowałam w wizytę, bo może już bym była w ciąży...? Czekać można 4, 6 może nawet 8 miesięcy, bo wiadomo, że nie zawsze się udaje, ale skoro jest już prawie rok, to nie ma co zwlekać. Mi hormony też wyszły OK (sama robiłam), a dopiero na monitoringu okazało się, że mogłam wcale nie mieć owulacji i dopiero 2 cykl po 1,5 roku starań owulkę miałam. Także nie łam się i do dzieła!
    Ja również nie czekałabym do lipca tylko wysłała Męża na badania i sama zaczęła działać ze sobą, bo tak jak pisze polkosia można starać się długo a dopiero później dowiedzieć się co jest nie tak i wtedy okaże się, że gdyby były badania to udałoby się dużo szybciej i nie potrzebnie byłoby tyle czekać.
    Podobnie z Nami, niby to u mnie jest do wyregulowania prolaktyna i progesteron, obserwacja pęcherzyków ale Mąż sam zaproponował, że zbada się na początku i faktycznie lekarz dał Nam nawet zniżkę bo nie chcieliśmy bym brała leki kilka miesięcy czy rok a później by się okazało, że u Męża coś nie gra i moje leczenie wszystkiego nie zdziała. Na szczęście u mojego Męża badania są w normie więc już wiem, że to moja kwestia i można działać dalej.

polkosia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Mojego pierwsze wyniki to był wyrok - teratozoospermia i tylko In Vitro, ale na szczęście okazało się, że za długo przed badaniem się nie kochaliśmy i jak poszedł 2x na badanie po 3 dniach abstynencji, to wszystko wyszło super :)
    To musiał być stres.. Nas od razu poinformowano by nie współżyć 3-4 dni przed badaniem. Dobrze, że u Was okazało się jednak wszystko dobrze :)
    Co do Mamy, to masz szczęście ;) jak mówisz sama bo chcesz to co innego niż ktoś kto rozpowiada bez Twojej zgody i wiedzy :(

• polkosia Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pielka, a Wy ile się staracie, bo albo nie doczytałam albo nie pisałaś?

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdzieś tam pisałam ;) przestaliśmy się zabezpieczać w listopadzie ale tak naprawdę starania bez przeszkód (choroby, wyjazdy, goście) można powiedzieć, że 2-3 miesiące z czego dostinex biorę 2-gi miesiąc a z duphastonem za mną dopiero pierwszy cykl.
    Za badania zabrałam się już październik-listopad i początkiem roku wyszła ta prolaktyna i progesteron, pęcherzyki miesiąc temu :(
    Mimo to jestem dobrej myśli, że się uda.
    Dopiero w tym cyklu zdecydowałam się na mierzenie temp. i zapisywanie tego ;)

polkosia, ewcia21k lubią tę wiadomość

• ewcia21k Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    to samo stwierdzono u mojego szwagra,poszłam z siostra do gin z wynikami jej męża i dr powiedziała,że z takimi wynikami to tylko in vitro,uświadamiając siostrę, że zbliża się owu i żeby mimo wszystko próbować w week,wizyta była w piątek a w sobotę-niedzielę miał pęcherzyk pęknąć i wtedy właśnie siostra zaszła :)

Nasz Madziulek kochany-zasnęła w 35tc.16.12.2013r.(*)
    aniolek-dziecko.gif
    Czekamy na Alicję :D
    ad68819281.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi prolaktyna wyszła podwyższona w badaniu po owu, ale musiała być czymś zaburzona, bo potem robiłam jeszcze 2x i była w normie, więc jakby to to nie sugeruj się po jednym badaniu. Progesteron miałam za niski, dlatego teraz biorę Luteinę po owulce, to dopiero mój 1 cykl z lekami. Dziś lub jutro powinna przyjść @, ale mam nadzieję, że nie przyjdzie! ;) W poniedziałek lecę na betę, jeśli @ nie będzie.

Co do tempki, to też mój 1 cykl, kiedy mierzę ;)

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewcia21k wrote:
    to samo stwierdzono u mojego szwagra,poszłam z siostra do gin z wynikami jej męża i dr powiedziała,że z takimi wynikami to tylko in vitro,uświadamiając siostrę, że zbliża się owu i żeby mimo wszystko próbować w week,wizyta była w piątek a w sobotę-niedzielę miał pęcherzyk pęknąć i wtedy właśnie siostra zaszła :)

No właśnie, Ewcia, już ktoś pisał na forum, że w rodzinie ma faceta z teratozoospermią, który pomimo to ma 2 zdrowych dzieci :D

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prolaktynę miałam za wysoką po obciążeniu 17-krotnie, bez obciążenia była w normie dlatego dostałam na spadek i spadła szybko, po 3 tygodniach po obciążeniu była tylko 2 razy większa a bez obciążenia była nawet troszkę poniżej normy dlatego lekarz zmniejszył mi dawkę, pod koniec mies. będę robić ponownie badanie prolaktyny.
    Progesteron też miałam za niski w 19 dc tylko 1,19... ponoć ciąża nawet by się nie utrzymała gdyby się udało wcześniej zajść.

Widzę, że jesteśmy na podobnym etapie ;) miło mi.

• ewcia21k Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mierzę 2 cykl-ale ten jest mało wiarygodny bo biorę ovulastan na torbiel.Jutro ostatnia tabl i czekam na @ i wizytę u gin,zobaczymy co powie.

arizona 87 lubi tę wiadomość

aniolek-dziecko.gif
    ad68819281.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pirelka, to może w końcu i nam się uda :)

Ewcia21k, życzę owocnego nowego cyklu w takim razie :) Czy ta torbiel to po nie pękniętym pęcherzyku?

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia trzymam kciuki za Nas wszystkie :)

polkosia, arizona 87, ewcia21k lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 2 dc od wtorku bede brac clostilbegyt, pozniej monitoringi, zastrzyk i dupek. Zobaczymy co z tego wyjdzie, w kazdym badz razie nadziei wielkiej nie mam bo nie pierwszy raz bede brac te leki, oprocz dupka. M wraca juz w przyszly piatek, wiec znowu nam zlecialo. Pozdrawiam i zycze abyscie wszystkie w koncu zaskoczyly :-)

ewcia21k lubi tę wiadomość

• ewcia21k Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Pirelka, to może w końcu i nam się uda :)

Ewcia21k, życzę owocnego nowego cyklu w takim razie :) Czy ta torbiel to po nie pękniętym pęcherzyku?
    Tak po pęcherzyku,podejrzewam,że nie pękł dlatego że dużo samolotem latałam.

aniolek-dziecko.gif
    ad68819281.png
  • 19ilonka87 Ekspertka

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopisuję się staramy się 11 miesięcy, w 10 cyklu udało się ale niestety poroniłam.

III 2014 - 8tc; XII 2014 - ciąża biochemiczna; X 2015 IVF; XII 2015 transfer; I 2016 IVF transfer 2 zarodków c. biochemiczna; V 2016 IVF
    ckaivfxmnzhi9kva.png
  • ewcia21k Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilonka współczuję Ci bardzo :(.Napisz coś o sobie :)

aniolek-dziecko.gif
    ad68819281.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilonka za jakies 3 cykle wznowicie starania i na pewno sie uda, a teraz pociesz sie mysla ze oboje jestescie plodni i nastepnym razem wszystko pojdzie dobrze.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    19ilonka87 wrote:
    Dopisuję się staramy się 11 miesięcy, w 10 cyklu udało się ale niestety poroniłam.
    Bardzo mi przykro, jestem niesamowicie zszokowana, że tak często dotyka to kobiety :(
    arizona ma rację, pomyśl pozytywnie że jesteście oboje zdrowi, płodni i szybko się uda :) Pozdrawiam.

• 19ilonka87 Ekspertka

Wysłany: 13 kwietnia 2014, 00:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny bardzo dziękuję za wsparcie :) o dzieciątko staramy się prawie od roku,w tym czasie u męża wykryto Łuszczycowe Zapalenie Stawów, zalecono terapię lekiem Methotrexat i Sulfalazine (dopiero gdy zajdę w ciążę).
    Udało się w 10 cyklu starań byłam w ciąży, w 8 tc zaczęłam plamić, szpital,badania,USG,diagnoza w 7tc zatrzymał się rozwój ciąży, zarodek 8mm brak akcji serca,kolejne USG potwierdziło najgorsze,tabletki poronne,łyżeczkowanie. Dziś wiem jedno nadzieja umiera ostatnia. Wszyscy lekarze tłumaczyli poronienie wadami genetycznymi i nie zalecali badań, zrobiłam na własną rękę, wszystkie wyniki w porządku,poza P/c. p. jądrowe i p.cytoplazmatyczne (ANA1) wynik dodatni,stwierdzona obecność przeciwciał antycytoplazmatycznych,jestem w trakcie dalszej diagnostyki. Tydzień przed poronieniem mąż rozpoczął kurację. Po ostatniej wizycie u Gina dostałam zielone światło, jest szansa że u męża zachowały się jeszcze zdrowe plemniki,możemy próbować teraz i w przyszłym cyklu.

III 2014 - 8tc; XII 2014 - ciąża biochemiczna; X 2015 IVF; XII 2015 transfer; I 2016 IVF transfer 2 zarodków c. biochemiczna; V 2016 IVF
    ckaivfxmnzhi9kva.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2014, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam zatem mocno kciuki ! :)

arizona 87 lubi tę wiadomość

‹‹ 15 16 17 18 19 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ