X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik '87 - Zapraszam :)
Odpowiedz

Rocznik '87 - Zapraszam :)

Oceń ten wątek:
  • Alexiaa Autorytet

Wysłany: 3 maja 2016, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila bedzie dobrze :-) mon gin zawsze powtarza, zeby była ciąża to wszystko musi idealnie ze soba współgrać :-)

Kamila ;) lubi tę wiadomość

rfxgvfxmlhof5yo3.png
    km5stv73t4xzfb4j.png
    ......
    Moje bliźniaczki Liwia <3 :-* i Adrianna (35 tc [*] :-( Nasz Aniołek...) - Z miłości powstałaś miłością pozostaniesz ... ;-( Dozobaczenia córeczko ...

• Owieczqa Ekspertka

Wysłany: 4 maja 2016, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilka, gratulacje i zdrówka dla Was :) Ja w tym cyklu na luzaku, nawet mi ccm się nie chce temp. mierzyć. Niech się samo dzieje :)

Witam nowe dziewczyny :*

34bw9jcgm80ieq8u.png
    PKXvvWz.jpgPKXvp1.png
  • Kamila ;) Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie...co taka cisza? co u Was? :*

ma6n13bx3stfpcr8.png
  • Jagah Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie zaczal sie 2 cykl po laparo :) Wywalczylam monitoring w tym cyklu, jestem bardzo zadowolona :)

Milego dnia :)

Owieczqa, Kamila ;) lubią tę wiadomość

1o5qp2.png<3 kAlMp1.png
  • sosenka Ekspertka

Wysłany: 5 maja 2016, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagah, trzymam kciuki! Ja dzisiaj idę na drugą wizytę, wg gin owulacja miała być wczoraj. Zobaczymy. Ja kompletnie zgłupiałam w tym cyklu, i nie potrafiłam wyczuć owulacji ani typowych objawów. Wszystko dlatego, że nie musiałam się skupiać bo przecież jestem pod okiem ginekologa. No nie wiem, zobaczymy co dzisiaj powie/zobaczy.

Kamila, chyba ta pogoda, albo niektore z nas moze maja dłuzej wolne :). A Ty jak tam? jak sie czujesz? <3

• Alexiaa Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja czuje sie na @ :-/ piersi zrobiły sie bardziej miękkie ,dziwny ten cykl jakiś ,po owu czułam sie tak
    jak w 1 ciąży a tu wczoraj nagle zaczełam sie czuć jak na typowa @ :-/ jeszcze 4 dni i rozpocznę 13 cs...

rfxgvfxmlhof5yo3.png
    km5stv73t4xzfb4j.png
    ......
    Moje bliźniaczki Liwia <3 :-* i Adrianna (35 tc [*] :-( Nasz Aniołek...) - Z miłości powstałaś miłością pozostaniesz ... ;-( Dozobaczenia córeczko ...

• Kamila ;) Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam dzis powtórzyć bete, jakas nie spokojna jestem :(

ma6n13bx3stfpcr8.png
  • Alexiaa Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila :-*

rfxgvfxmlhof5yo3.png
    km5stv73t4xzfb4j.png
    ......

• sosenka Ekspertka

Wysłany: 6 maja 2016, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila wiadomo, najpierw starania, pozniej szczęście, a na końcu zmartwienia. Nie daj sie zwariować, myśl pozytywnie <3.

• Kamila ;) Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staram sie! i ciagle ślę Wam wiruski! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2016, 22:26

Owieczqa lubi tę wiadomość

ma6n13bx3stfpcr8.png
  • Owieczqa Ekspertka

Wysłany: 7 maja 2016, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila, i jak beta? Uspokoiłaś się troszkę? Co u was dziewczyny? Ja podejrzewam ovul. temp. niska, jajniki bolały, śluz rozciagliwy był. Ale tan cykl na luzie. Co ma być, to będzie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2016, 10:11

34bw9jcgm80ieq8u.png
    PKXvvWz.jpgPKXvp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2016, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila jak beta?
    U mnie cykl jest dziwny... wyjątkowo długo mam dni płodne (jak na mnie)... Temperatura... w zeszłym cyklu ładnie spadała, w tym... chyba nie wie czego chce :P
    Testy LH nie pozostawiają złudzeń (testy tym razem kupiłam o czułości 20)...
    Pozostaje mi czekać...

Dobra wiadomość to taka, że... mam tsh na poziomie 1,44 <3 <3 <3

• Kamila ;) Autorytet

Wysłany: 7 maja 2016, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwsza beta z sob. 18,55 druga z pon 69,15 w piatek zrobilam wyszlo 489,9 wedlug kalkulatora wzrost w normie ale cos mi sie daje spokoju, strach jest okropny! W wtorek ide do gina.

Owieczqa działajcie! :)

Magda87 robiłas w tym cyklu fsh i lh?

Mnie gin polecil m.in. badanie AMH ale z racji ze zebrały sie inne badania w jednym cyklu nie robiłam go ze wzgledu kase. Badanie jest kuszące daje wynik tzw rezerwy jajnikowej jesli dobrze pamietam, ale cena juz nie! U mnie 150-170zl wyniki po 7 dniach.

ma6n13bx3stfpcr8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2016, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila ;) wrote:
    Magda87 robiłas w tym cyklu fsh i lh?
    nie robiłam. Wszystkie hormony zrobię jak prolaktyna będzie w połowie normy żeby moja ginekolog nie wyskoczyła z tekstem "być może prolaktyna jest przyczyną że pozostałe hormony są podwyższone" :/ Cały czas w myślach słyszę jej poprzedni tekst "faktycznie tsh jest ponad normę (5,21 norma - <4,2), ale to może ale nie musi być przyczyna problemów z zajściem w ciążę" :/ także tego... Gdyby nie pracowała w szpitalu, nie była na NFZ i nie prowadziła trzech ciąż moich znajomych (ciąże różne) to już bym ją olała...

Do endokrynologa idę 25 maja, rano zrobię tsh/ft4 i liczę, że zamiast prolaktyny, to zrobię betę ;)

Właśnie zrobiłam test LH i mogę zaryzykować stwierdzeniem że jest pozytywny, nie wiele mu brakuje do tego...
    Szkoda że muszę iść do pracy, bo bym porównała za 5 h :/ A tak porównam dopiero o 1 w nocy :/

• Kamila ;) Autorytet

Wysłany: 7 maja 2016, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ktory masz dzien cyklu? 3 mam kciuki za pozytywna bete ;)

ma6n13bx3stfpcr8.png
  • sosenka Ekspertka

Wysłany: 8 maja 2016, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow Magda, ale pieknie spadlo, jaka masz dawkę hormonu? Ja za tydzien zrobię prolaktyne i TSH i ft4. Ostatnio jak sie badałam jakies 3tyg temu to mialam TSH lekko ponad 2 (w lutym 4). biorę Euthyrox25 i jodid200.

Kamila, bądź spokojna, nie stresuj sie tak :-*

Jak Wam dziewczyny weekend mija? U mnie dni polodne, wg monitoringu pecherzyk ma pęknąć w weekend, a maz ciagle ma wymówki, ciagle cos mu jest. Denerwuje sie. Nic na sile, wiadomo. Ale czas ucieka.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2016, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila ;) wrote:
    A ktory masz dzien cyklu? 3 mam kciuki za pozytywna bete ;)
    tak jak na suwaczku - 16 dc :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2016, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sosenka wrote:
    Wow Magda, ale pieknie spadlo, jaka masz dawkę hormonu? Ja za tydzien zrobię prolaktyne i TSH i ft4. Ostatnio jak sie badałam jakies 3tyg temu to mialam TSH lekko ponad 2 (w lutym 4). biorę Euthyrox25 i jodid200.
    W lutym miałam 5,21 i zaczynałam z dawką 1/2 tabl. N 50 przez dwa tygodnie, później 4 tyg cała tabletka i po 6 tyg (13 kwietnia) miałam 2,57. Od dwóch tygodni mam dawkę 75, w piątek (6 maja) minęło 10 tyg brania leku (byłam przed owulacją), więc z ciekawości zrobiłam tsh :)
    Podejrzewam, że za 3 tyg na wizytę będę miała poniżej 1, i endo nie będzie mi zwiększać dawki (chyba że będzie ciąża).
    Żałuję, że nie dałam rady zrobić prolaktyny (przez prace) :/
    W 6 tygodni z 62,9 zeszłam do 38... Teraz gdybam że pewnie wynosi koło 20-25, czyli jest w górnej granicy normy... Mam nadzieję, że mi nie zablokuje owulacji...

sosenka lubi tę wiadomość

• Alexiaa Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda świetny wynik tsh :-D gratulacje !

Sosenka powodzenia i zeby ta beta wtedy była wskazana i wyszla ;-) czasami lepiej jest rzadziej serduszkować , mi w pierwszej ciąży zaskoczyło dopiero jak 2 razy w okolicach owu <3
    Mój to zawsze ma ochotę tylko co z tego jak nie wychodzi ,a pozycje i metody to juz chyba wszystkie możliwe były ;-)

Kamila ;), sosenka lubią tę wiadomość

rfxgvfxmlhof5yo3.png
    km5stv73t4xzfb4j.png
    ......

• Owieczqa Ekspertka

Wysłany: 10 maja 2016, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, bo już się gubię. Jak śluz jest rozciagliwy i gęsty to znaczy, że jest ovulka, czy już po?

34bw9jcgm80ieq8u.png
    PKXvvWz.jpgPKXvp1.png
‹‹ 233 234 235 236 237 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ