X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik '87 - Zapraszam :)
Odpowiedz

Rocznik '87 - Zapraszam :)

Oceń ten wątek:
  • sosenka Ekspertka

Wysłany: 17 maja 2016, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alexiaa, tule, wszystko będzie dobrze, zobaczysz, Wasz Aniołek czuwa nad nową Falosolinką.

Owieczqa, wydaje mi się, że co miesiąc doszukujemy się nowych objawów rzekomej ciąży :/. Ja mam to samo. Częstomocz miałam w ubiegłym miesiącu. Teraz skupiłam się na piersiach :P heheh. Szkoda gadać.

Magda87, trzymajmy się razem w tym ciężkim okresie :)

Aaaaa ja chciałam się pochwalić, że !w końcu! pięknie mi spadło TSH -> 1,470. ( w lutym ponad 4 było) ach ach ach przynajmniej jedna wiadomość pocieszająca.
    Progesteron 20,00 ng/ml (norma w fazie lutealnej 1,7-27);
    Testosteron 18,51 ng/dl (norma 6-82), szczerze powiem nie wiem jak interpretować ten testosteron, wiecie?

Jagah, Kamila ;), Alexiaa, Magda87 lubią tę wiadomość

• Jagah Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sosenka- świetne wyniki, gratuluję zbicia TSH, no i progesteron masz bajeczny, oby wyszła z tego ciążunia ;)

U mnie T w dół, czyli teoretycznie powinnam być przed owulką, a czuję się już po. Lada moment ta wątpliwość będzie rozwiana ;)

sosenka lubi tę wiadomość

1o5qp2.png<3 kAlMp1.png
  • Kamila ;) Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyniki TSH rewelacja, ja nigdy nie milam tak nieskiego. Wyniki mówia same za siebie, super :)

U mnie wizyta 24 maja, oby bylo serduszko.

sosenka, Alexiaa lubią tę wiadomość

ma6n13bx3stfpcr8.png
  • sosenka Ekspertka

Wysłany: 17 maja 2016, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łooo Jagah, faktycznie temka jakby zaraz miała wystrzelić w górę, daj koniecznie znać jak tam po monitoringu.

Kamila, będzie pięknie biło serduszko <3, 24 maja już tuż tuż :D

Alexiaa, Kamila ;) lubią tę wiadomość

• Jagah Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje przeczucia sie sprawdzily, pierwszy komentarz pani doktor w trakcie USG to 'mam nadzieje, ze mieliscie udany weekend';) Jestem po owulacji, pecherzyk (torpeda!) peknal ;) W srodku idealne warunki do zajscia w ciaze, powiedziala ze w srodku widzi jeszcze plodny sluz?! i zeby dzisiaj jeszcze dzialac, na co moj Maz ochoczo i dziko sie do mnie usmiechnal :D

25 maja, czyli 21 dc - mam zrobic progesteron ;)
    Jesli nie bedzie ciazy to dostalam juz pakiet badan hormonalnych na kolejny cykl, no i takie podejscie mi sie podoba, bo ciagle robimy cos w kierunku ciazy :)

Kamila- nastawiaj sie pozytywnie, jestes w ciazy i teraz wszystko bedzie dobrze! zycze Ci, zebys uslyszala serduszko i zaczela sie cieszyc zdrowym macierzystwem :)
    <3

Alexiaa, Kamila ;), Magda87 lubią tę wiadomość

1o5qp2.png<3 kAlMp1.png
  • sosenka Ekspertka

Wysłany: 17 maja 2016, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagah, PIĘKNIE <3 trzymam kciuki. A dzisiaj upojnego wieczorku, pogoda sprzyja do przytulania.

Ja w 3 dc planuje zrobić prolaktynę, FSH, LH i estradiol.

Jagah, Alexiaa, Kamila ;) lubią tę wiadomość

• Jagah Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sosenka- wlasnie taki sam pakiet badan dostalam na ewentualny przyszly cykl ;)

Jestem pozytywnie nastawiona, nawet jesli nie zajde w tym cyklu to mam swiadomosc, ze pecherzyki rosna i pekaja, dochodzi do owulacji i moj organizm stwarza dobre warunki do zaciazenia. Ciesze sie, bo brak tych informacji dlugo nie dawal mi spokoju :) Po dzisiejszej wizycie wiem, ze wszystko sie dobrze ulozy, no i jakas taka niespozyta energia we mnie wstapila :D

W czwartek wyjazd do PL, takze powoli ogarniam walizki ;)

sosenka, Alexiaa, Kamila ;) lubią tę wiadomość

1o5qp2.png<3 kAlMp1.png
  • sosenka Ekspertka

Wysłany: 17 maja 2016, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagah, chyba nie muszę Ci mówić jak możesz spożytkować tę swoją wielką energię :). Ja w tym cyklu miałam to samo z obawami czy wszystko działa po laparoskopii, na przyszły miesiąc też już jestem wstępnie umówiona na monitoring, żeby sprawdzić czy może wreszcie owulka będzie z prawego mniejszego operacyjnego jajniczka. A badania sama sobie zleciłam :D , pewnie to by był następny krok ale wole przyspieszać pewne rzeczy.
    Miłego pobytu z rodzinką :D, no i urodzinek try ty ty ty.

Męża też w tym tyg wysyłam na badania krwi. A co :).

• Alexiaa Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny :-* Kamila ma wizytę 24 a ja 25 :-D
    Jagah ten optymizm i dobre samopoczucie też dużo pomaga w zaciążeniu :-) Fajnie,że jesteś zadowolona po wizycie i widać lakarka konkretna :-) sądzę,że coś może teraz z tego wyjść,wszystko się fajnie zgrało u Ciebie :-)

dziewczyny ja przez te parę miesięcy to miałam już wszystkie możliwe objawy ciąży,łącznie ze ślinotokiem :-D hehe a w cyklu w który się udało, tylko te piersi były ciężkie po owu zaraz i żyłka na jednym taka mocna no i w 22 dc wszystko ustało i straciłam nadzieję,bo w pierwszej ciąży miałam te bóle mocne @ a teraz były bardzo słabe więc los bywa zaskakujący ,naprawdę się nie spodziewałam,że po tym jak piersi zrobiły się okresowe będzie ciąża :-) za to teraz już są ciążowe znów :-D

rfxgvfxmlhof5yo3.png
    km5stv73t4xzfb4j.png
    ......
    Moje bliźniaczki Liwia <3 :-* i Adrianna (35 tc [*] :-( Nasz Aniołek...) - Z miłości powstałaś miłością pozostaniesz ... ;-( Dozobaczenia córeczko ...

• Alexiaa Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sosenka wyniki masz teraz super :-D a więc życzę powodzenia i pozytywnego myślenia :-* widzisz mi się udało jak prolaktyna była w normie -1 cykl :-D

rfxgvfxmlhof5yo3.png
    km5stv73t4xzfb4j.png
    ......
    Moje bliźniaczki Liwia <3 :-* i Adrianna (35 tc [*] :-( Nasz Aniołek...) - Z miłości powstałaś miłością pozostaniesz ... ;-( Dozobaczenia córeczko ...

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2016, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sosenka wrote:
    Magda87, trzymajmy się razem w tym ciężkim okresie :)
    widziałam że zamierzasz testować w niedzielę <3 Zaciskam mocno za II grube krechy na teście <3
    sosenka wrote:
    Aaaaa ja chciałam się pochwalić, że !w końcu! pięknie mi spadło TSH -> 1,470. ( w lutym ponad 4 było) ach ach ach przynajmniej jedna wiadomość pocieszająca.
    Progesteron 20,00 ng/ml (norma w fazie lutealnej 1,7-27);
    Testosteron 18,51 ng/dl (norma 6-82),
    super wyniki! Mamy bardzo zbliżone tsh <3

sosenka, Kamila ;) lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2016, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagah wrote:
    Moje przeczucia sie sprawdzily, pierwszy komentarz pani doktor w trakcie USG to 'mam nadzieje, ze mieliscie udany weekend';) Jestem po owulacji, pecherzyk (torpeda!) peknal ;) W srodku idealne warunki do zajscia w ciaze, powiedziala ze w srodku widzi jeszcze plodny sluz?! i zeby dzisiaj jeszcze dzialac, na co moj Maz ochoczo i dziko sie do mnie usmiechnal :D
    super wieści! <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2016, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alexiaa wrote:
    widzisz mi się udało jak prolaktyna była w normie -1 cykl :-D
    ja się właśnie zastanawiam, co z moją prolaktyną :/ mam nadzieję, że jest już poniżej 25...

Jest takie stwierdzenie, że ciąża pojawia się w najmniej oczekiwanym momencie ;)
    Dziś dostałam aneks do umowy, z 3/4 etatu przeszłam na cały etat :P

sosenka, Jagah, Kamila ;), Owieczqa lubią tę wiadomość

• sosenka Ekspertka

Wysłany: 17 maja 2016, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda! Super, gratulacje :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2016, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sosenka wrote:
    Magda! Super, gratulacje :D
    cieszę się niesamowicie, bo właśnie wyczytałam w przepisach o zasiłku chorobowym, że przy zmianie etatu, dla L4 chorobowego, które wystąpi w miesiącu w którym jest zmiana etatu to nalicza się 100% wynagrodzenia z nowego etatu, a nie z 12 ostatnich miesięcy. To jest różnica na mojej wypłacie prawie 400 zł! Jestem w szoku jak się w końcu los do mnie uśmiechnął <3

Jagah, sosenka, Kamila ;) lubią tę wiadomość

• Owieczqa Ekspertka

Wysłany: 17 maja 2016, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagah, super! Oby wszystko się udało zgodnie z planem :)

Sosenka, właściwie pisząc o moich dolegliwościach nie miałam na myśli objawów ciąży. Ja jestem w 24dc, więc na objawy raczej za wcześnie :D

Bardziej obawiam się, że mój org. znów jest przeciwko mnie, by przypadkiem nie zaburzył naszych starań: )

Kamila, Ania, Alexia, zdrówka dla Was i dla Waszych maleństw: )

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2016, 18:52

34bw9jcgm80ieq8u.png
    PKXvvWz.jpgPKXvp1.png
  • sosenka Ekspertka

Wysłany: 18 maja 2016, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Owieczqa, a to widzisz, ja znowu się doszukuje niepotrzebnie objawów, nawet jak jest za wcześnie o_O. Zdrówka dla Ciebie <3

• Owieczqa Ekspertka

Wysłany: 18 maja 2016, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W pierwszej ciąży objawy się pojawiły dopiero jak beta bardziej skoczyła. Ok 8tyg., choć wiem, że każda ciąża jest inna

sosenka lubi tę wiadomość

34bw9jcgm80ieq8u.png
    PKXvvWz.jpgPKXvp1.png
  • Kamila ;) Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tymi objawami to u mnie przed @ zawsze cos sie znalazlo, a teraz jak chce miec objawy ciązowe to ustaja. Takze ja jestem mistrzynia w nakrecaniu siebie samej :D

W przeciagu tygodnia bedziecie testowac sosenka, Magda87 oraz Owieczqa? :)
    Werni co u Ciebie?

sosenka, werni lubią tę wiadomość

ma6n13bx3stfpcr8.png
  • sosenka Ekspertka

Wysłany: 18 maja 2016, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila, Heheh moze i lepiej, że nie masz i spokojnie przebrniesz przez 1 trymestr. :)
    mi @ wypada w niedziele. Jejuuuuu jak ja pragnę żebym sie jej nie doczekała. Tak wiele problemów by sie rozwiązało. Niestety moje przeczucia mówią, ze jednak sie pojawi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2016, 13:47

‹‹ 237 238 239 240 241 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ