Rocznik '87 - Zapraszam :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Owieczqaaaaa! Jak cudnie gratulacje!!!!! Pewnie jesteś najszczęśliwsza osoba na ziemi
Magda, Werni tulę mocno!
U mnie niestety pierwszy dzien cyklu . Jestem zrezygnowana i zdołowana.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2016, 09:44
werni lubi tę wiadomość
-
Madzia, sosenka
Owieczqa- jeszcze raz gratulacje, trochę pociesza mnie Twój wykres i brak objawów, bo u mnie jak zwykle kompletna cisza
We wtorek idę do wróżki na tarota A potem badania hormonalne i progesteron troche sprawę rozjaśniWiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2016, 09:44
sosenka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Sosenka tak samo jestem juz zmęczona walką. Teraz myślę o pracy której szukam w pl. Milej niedzieli dziewczyny :*
sosenka lubi tę wiadomość
-
Owieczqu- a teraz pytanie w kwestii technicznej, ten duphaston to bralas 10 dni czy będziesz kontynuować do wizyty u gina? Ciąża bezobjawowa to dla mnie niewiarygodne
Zawirusowane dziewczyny, napiszcie jak Wasi mężczyźni zareagowali, dostali jakiś gadżet dla przyszłego potomka? -
nick nieaktualnysosenka wrote:Jestem zrezygnowana i zdołowana.
Jeszcze wczoraj tryskałam energią, a dziś nie potrafię sobie miejsca znaleźć...
M. poszedł do pracy na 14, więc siedzę sama i za dużo myślę
Jeszcze w pracy dopisali mi zmianę na środę i nie dam rady pójść do endokrynologa...
Mam nadzieję, że się uda dodzwonić jutro do przychodni i przenieść wizytę na przyszłą środę (1.06). W piątek (27.05) pójdę do laboratorium i zrobię badania.
Zastanawiam się też nad sprawdzeniem czy mam owulację... jeśli jutro będzie @ to wizyta u gina wypadnie mi 10 dc... Kolejna wypadłaby 17 dc (teoretycznie powinnam być w trakcie/po owulacji). Myślicie że to są dobre dni na monitoring? -
Jagah, dupka brałam od 16-25dc. Nie będę brała nic, poza witaminami i kwasem foliowym. Do tej pory nigdy nie miałam problemóe z utrzymaniem ciąży, więc sądzę, że i tym razem będzie ok. Oczywiście, jak lekarz zaleci to inna sprawa. A co do braku objawów, to chyba dlatego, że to początek
-
Dobrze, że forum zawiruskowane Owieczqa. Co miesiąc przynajmniej dwie kreseczki muszą być .
Madzia, ja widzę, że Ty jeszcze nie dostałaś @, wiesz... wszystko się może zdarzyć. A jeśli chodzi i zgnębienie, to nie wiem jak sobie to tłumaczyć, żeby nie być tak smutną. Dziś jeszcze dobry humor mi nie wrócił.
W tamtym miesiącu byłam na monitoringu i gin pierwszą wizytę wyznaczyła mi na 8dc (ja wiedziałam, że to zdecydowanie za wcześnie, bo owulke zwykle mam 12-14 dc), ale pewnie chciała zobaczyć co i jak bo to był mój pierwszy monitoring. Nastepna wizyta 11dc i wtedy powiedziała ze góra dwa dni i pecherzyk peknie. Kolejna 16dc i tu już owulka potwierdzona. W tym cyklu też idę na monitoring, żeby zobaczyć czy coś prawa strona ruszy (bo laparoskopii).
werni, powodzenia przy szukaniu nowej pracy, ja jakoś nie mogę przestać myśleć o cyklach, ciąży itd. Mamy tyle planów z mężem ale ja i tak o jednym .
Jagah, oby Ci się faza lutealna nie dłużyła! niech zakończy się zielono. -
Sosenka - myśl pozytywnie, zrobiłaś już bardzo dużo w kierunku ciąży i jesteś coraz bliżej celu
Jeśli chodzi o monitoring miałam w 9 i 13 dc, przy cyklach 26 dniowych. Dzisiaj niby 5dpo, lada dzień badania, już mnie zjada ciekawość jak tam radzi sobie mój organizm po laparoskopii Moja intuicja podpowiada mi, że to nie mój miesiąc, a serce wypełnione nadzieją
Urlop mija fantastycznie, martwilam się o pogodę, a jest piękne słońce i ciepło Dzisiaj mam masaż bańką chińską -
nick nieaktualnysosenka wrote:Madzia, ja widzę, że Ty jeszcze nie dostałaś @, wiesz... wszystko się może zdarzyć.
Jutro przyjdzie @
U mnie są cykle średnio 30 dniowe, wizyta u gin wypadnie w 9 dc, więc się jej zapytam czy jest możliwość zrobienia monitoringu, choćby tylko potwierdzenia, że owulacja była/ lub jestem tuż przed nią.
Owulację mam przeważnie 16-18 dc, więc może uda mi się do niej wbić 7 czerwca i ocenić jak to tam wygląda.
Powiem że endo chce wiedzieć, czy mam potwierdzoną owulację. W sumie to nie będzie kłamstwo, bo już dwa razy pytała o to przy mojej prolaktynie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2016, 10:52
-
nick nieaktualny
-
Magda, trzymam kciuki aby udało Ci się umówić na dodatkową wizytę. Warto sprawdzić, czy wszystko działa . Ja mam o tyle dobrze, że dzwonię/piszę do mojej gin, że np. mam 1dc i chcę umówić się na monitoring. Dr umawia mi pierwszą wizytę, a potem kolejną już jak widzi co się dzieje w jajniczkach.