X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik '87 - Zapraszam :)
Odpowiedz

Rocznik '87 - Zapraszam :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2016, 00:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Owieczqa wrote:
    Dziewczynki, nadmorskie wiadomości: U mnie DWIE KRESECZKI NA TEŚCIE :D Dziękuję za kciuki :*
    super! gratuluję <3

Owieczqa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2016, 00:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alexiaa wrote:
    Magda a jak u Ciebie ?:-)
    nie wiem :P jeszcze nie robiłam testu...

Owieczqa lubi tę wiadomość

• Owieczqa Ekspertka

Wysłany: 22 maja 2016, 00:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia, kiedy testujesz? :P

34bw9jcgm80ieq8u.png
    PKXvvWz.jpgPKXvp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2016, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj zrobiłam test - negatyw :(

• werni Autorytet

Wysłany: 22 maja 2016, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aa Owieczka gratuluję :)
    Magda wspieram mocno :* ja w piątek dostałam okres.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • sosenka Ekspertka

Wysłany: 22 maja 2016, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Owieczqaaaaa! Jak cudnie gratulacje!!!!! Pewnie jesteś najszczęśliwsza osoba na ziemi :)

Magda, Werni tulę mocno!

U mnie niestety pierwszy dzien cyklu :(. Jestem zrezygnowana i zdołowana.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2016, 09:44

werni lubi tę wiadomość

• Jagah Autorytet

Wysłany: 22 maja 2016, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia, sosenka <3

Owieczqa- jeszcze raz gratulacje, trochę pociesza mnie Twój wykres i brak objawów, bo u mnie jak zwykle kompletna cisza ;)

We wtorek idę do wróżki na tarota :D A potem badania hormonalne i progesteron troche sprawę rozjaśni :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2016, 09:44

sosenka lubi tę wiadomość

1o5qp2.png<3 kAlMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2016, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    werni, sosenka tulę <3

sosenka, werni lubią tę wiadomość

• Owieczqa Ekspertka

Wysłany: 22 maja 2016, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werni, Sosenka, Madzia <3

Jagah, tak, objawów miesiączkowych brak, tylko czestomocz. I żyłki się na biuście pojawiły. Cycki mnie dziś dopiero zaczęły boleć.

werni, Jagah, sosenka lubią tę wiadomość

34bw9jcgm80ieq8u.png
    PKXvvWz.jpgPKXvp1.png
  • werni Autorytet

Wysłany: 22 maja 2016, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sosenka tak samo jestem juz zmęczona walką. Teraz myślę o pracy której szukam w pl. Milej niedzieli dziewczyny :*

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Jagah Autorytet

Wysłany: 22 maja 2016, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Owieczqu- a teraz pytanie w kwestii technicznej, ten duphaston to bralas 10 dni czy będziesz kontynuować do wizyty u gina? Ciąża bezobjawowa to dla mnie niewiarygodne ;)

Zawirusowane dziewczyny, napiszcie jak Wasi mężczyźni zareagowali, dostali jakiś gadżet dla przyszłego potomka? ;)

1o5qp2.png<3 kAlMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2016, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sosenka wrote:
    Jestem zrezygnowana i zdołowana.
    też się dziś tak czuję :(
    Jeszcze wczoraj tryskałam energią, a dziś nie potrafię sobie miejsca znaleźć...
    M. poszedł do pracy na 14, więc siedzę sama i za dużo myślę :/
    Jeszcze w pracy dopisali mi zmianę na środę i nie dam rady pójść do endokrynologa...
    Mam nadzieję, że się uda dodzwonić jutro do przychodni i przenieść wizytę na przyszłą środę (1.06). W piątek (27.05) pójdę do laboratorium i zrobię badania.
    Zastanawiam się też nad sprawdzeniem czy mam owulację... jeśli jutro będzie @ to wizyta u gina wypadnie mi 10 dc... Kolejna wypadłaby 17 dc (teoretycznie powinnam być w trakcie/po owulacji). Myślicie że to są dobre dni na monitoring?

• Owieczqa Ekspertka

Wysłany: 22 maja 2016, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagah, dupka brałam od 16-25dc. Nie będę brała nic, poza witaminami i kwasem foliowym. Do tej pory nigdy nie miałam problemóe z utrzymaniem ciąży, więc sądzę, że i tym razem będzie ok. Oczywiście, jak lekarz zaleci to inna sprawa. A co do braku objawów, to chyba dlatego, że to początek :)

34bw9jcgm80ieq8u.png
    PKXvvWz.jpgPKXvp1.png
  • Owieczqa Ekspertka

Wysłany: 22 maja 2016, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki... przykro mi, choć wiem, że i Wam się uda na pewno <3 Wiruskujemy w dalszym ciągu.

34bw9jcgm80ieq8u.png
    PKXvvWz.jpgPKXvp1.png
  • sosenka Ekspertka

Wysłany: 23 maja 2016, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze, że forum zawiruskowane Owieczqa. Co miesiąc przynajmniej dwie kreseczki muszą być :).

Madzia, ja widzę, że Ty jeszcze nie dostałaś @, wiesz... wszystko się może zdarzyć. A jeśli chodzi i zgnębienie, to nie wiem jak sobie to tłumaczyć, żeby nie być tak smutną. Dziś jeszcze dobry humor mi nie wrócił.
    W tamtym miesiącu byłam na monitoringu i gin pierwszą wizytę wyznaczyła mi na 8dc (ja wiedziałam, że to zdecydowanie za wcześnie, bo owulke zwykle mam 12-14 dc), ale pewnie chciała zobaczyć co i jak bo to był mój pierwszy monitoring. Nastepna wizyta 11dc i wtedy powiedziała ze góra dwa dni i pecherzyk peknie. Kolejna 16dc i tu już owulka potwierdzona. W tym cyklu też idę na monitoring, żeby zobaczyć czy coś prawa strona ruszy (bo laparoskopii).

werni, powodzenia przy szukaniu nowej pracy, ja jakoś nie mogę przestać myśleć o cyklach, ciąży itd. Mamy tyle planów z mężem ale ja i tak o jednym :/.

Jagah, oby Ci się faza lutealna nie dłużyła! :) niech zakończy się zielono.

• Jagah Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sosenka - myśl pozytywnie, zrobiłaś już bardzo dużo w kierunku ciąży i jesteś coraz bliżej celu <3

Jeśli chodzi o monitoring miałam w 9 i 13 dc, przy cyklach 26 dniowych. Dzisiaj niby 5dpo, lada dzień badania, już mnie zjada ciekawość jak tam radzi sobie mój organizm po laparoskopii ;) Moja intuicja podpowiada mi, że to nie mój miesiąc, a serce wypełnione nadzieją ;)

Urlop mija fantastycznie, martwilam się o pogodę, a jest piękne słońce i ciepło :) Dzisiaj mam masaż bańką chińską ;)

1o5qp2.png<3 kAlMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2016, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sosenka wrote:
    Madzia, ja widzę, że Ty jeszcze nie dostałaś @, wiesz... wszystko się może zdarzyć.
    niby tak, ale dzisiejsza temperatura i szyjka nie pozostawiają mi złudzeń.
    Jutro przyjdzie @ :(

U mnie są cykle średnio 30 dniowe, wizyta u gin wypadnie w 9 dc, więc się jej zapytam czy jest możliwość zrobienia monitoringu, choćby tylko potwierdzenia, że owulacja była/ lub jestem tuż przed nią.
    Owulację mam przeważnie 16-18 dc, więc może uda mi się do niej wbić 7 czerwca i ocenić jak to tam wygląda.
    Powiem że endo chce wiedzieć, czy mam potwierdzoną owulację. W sumie to nie będzie kłamstwo, bo już dwa razy pytała o to przy mojej prolaktynie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2016, 10:52

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2016, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie patrzę na następny cykl i jakby udało mi się umówić na 7 czerwca, to byłoby wspaniale :) Byłabym tuż przed owulacją.
    Mam nadzieję, że grafik w pracy nie popsuje mi planów.

• sosenka Ekspertka

Wysłany: 23 maja 2016, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda, trzymam kciuki aby udało Ci się umówić na dodatkową wizytę. Warto sprawdzić, czy wszystko działa :). Ja mam o tyle dobrze, że dzwonię/piszę do mojej gin, że np. mam 1dc i chcę umówić się na monitoring. Dr umawia mi pierwszą wizytę, a potem kolejną już jak widzi co się dzieje w jajniczkach.

• sosenka Ekspertka

Wysłany: 23 maja 2016, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jakie suplementy polecacie dla niej i dla niego?

‹‹ 239 240 241 242 243 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ