Rocznik '87 - Zapraszam :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Owieczqaaaaa! Jak cudnie gratulacje!!!!! Pewnie jesteś najszczęśliwsza osoba na ziemi
Magda, Werni tulę mocno!
U mnie niestety pierwszy dzien cyklu. Jestem zrezygnowana i zdołowana.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2016, 09:44
werni lubi tę wiadomość
-
Madzia, sosenka
Owieczqa- jeszcze raz gratulacje, trochę pociesza mnie Twój wykres i brak objawów, bo u mnie jak zwykle kompletna cisza
We wtorek idę do wróżki na tarotaA potem badania hormonalne i progesteron troche sprawę rozjaśni
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2016, 09:44
sosenka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Sosenka tak samo jestem juz zmęczona walką. Teraz myślę o pracy której szukam w pl. Milej niedzieli dziewczyny :*
sosenka lubi tę wiadomość
-
Owieczqu- a teraz pytanie w kwestii technicznej, ten duphaston to bralas 10 dni czy będziesz kontynuować do wizyty u gina? Ciąża bezobjawowa to dla mnie niewiarygodne
Zawirusowane dziewczyny, napiszcie jak Wasi mężczyźni zareagowali, dostali jakiś gadżet dla przyszłego potomka? -
nick nieaktualnysosenka wrote:Jestem zrezygnowana i zdołowana.
Jeszcze wczoraj tryskałam energią, a dziś nie potrafię sobie miejsca znaleźć...
M. poszedł do pracy na 14, więc siedzę sama i za dużo myślę
Jeszcze w pracy dopisali mi zmianę na środę i nie dam rady pójść do endokrynologa...
Mam nadzieję, że się uda dodzwonić jutro do przychodni i przenieść wizytę na przyszłą środę (1.06). W piątek (27.05) pójdę do laboratorium i zrobię badania.
Zastanawiam się też nad sprawdzeniem czy mam owulację... jeśli jutro będzie @ to wizyta u gina wypadnie mi 10 dc... Kolejna wypadłaby 17 dc (teoretycznie powinnam być w trakcie/po owulacji). Myślicie że to są dobre dni na monitoring? -
Jagah, dupka brałam od 16-25dc. Nie będę brała nic, poza witaminami i kwasem foliowym. Do tej pory nigdy nie miałam problemóe z utrzymaniem ciąży, więc sądzę, że i tym razem będzie ok. Oczywiście, jak lekarz zaleci to inna sprawa. A co do braku objawów, to chyba dlatego, że to początek
-
Dobrze, że forum zawiruskowane Owieczqa. Co miesiąc przynajmniej dwie kreseczki muszą być
.
Madzia, ja widzę, że Ty jeszcze nie dostałaś @, wiesz... wszystko się może zdarzyć. A jeśli chodzi i zgnębienie, to nie wiem jak sobie to tłumaczyć, żeby nie być tak smutną. Dziś jeszcze dobry humor mi nie wrócił.
W tamtym miesiącu byłam na monitoringu i gin pierwszą wizytę wyznaczyła mi na 8dc (ja wiedziałam, że to zdecydowanie za wcześnie, bo owulke zwykle mam 12-14 dc), ale pewnie chciała zobaczyć co i jak bo to był mój pierwszy monitoring. Nastepna wizyta 11dc i wtedy powiedziała ze góra dwa dni i pecherzyk peknie. Kolejna 16dc i tu już owulka potwierdzona. W tym cyklu też idę na monitoring, żeby zobaczyć czy coś prawa strona ruszy (bo laparoskopii).
werni, powodzenia przy szukaniu nowej pracy, ja jakoś nie mogę przestać myśleć o cyklach, ciąży itd. Mamy tyle planów z mężem ale ja i tak o jednym.
Jagah, oby Ci się faza lutealna nie dłużyła!niech zakończy się zielono.
-
Sosenka - myśl pozytywnie, zrobiłaś już bardzo dużo w kierunku ciąży i jesteś coraz bliżej celu
Jeśli chodzi o monitoring miałam w 9 i 13 dc, przy cyklach 26 dniowych. Dzisiaj niby 5dpo, lada dzień badania, już mnie zjada ciekawość jak tam radzi sobie mój organizm po laparoskopiiMoja intuicja podpowiada mi, że to nie mój miesiąc, a serce wypełnione nadzieją
Urlop mija fantastycznie, martwilam się o pogodę, a jest piękne słońce i ciepłoDzisiaj mam masaż bańką chińską
-
nick nieaktualnysosenka wrote:Madzia, ja widzę, że Ty jeszcze nie dostałaś @, wiesz... wszystko się może zdarzyć.
Jutro przyjdzie @
U mnie są cykle średnio 30 dniowe, wizyta u gin wypadnie w 9 dc, więc się jej zapytam czy jest możliwość zrobienia monitoringu, choćby tylko potwierdzenia, że owulacja była/ lub jestem tuż przed nią.
Owulację mam przeważnie 16-18 dc, więc może uda mi się do niej wbić 7 czerwca i ocenić jak to tam wygląda.
Powiem że endo chce wiedzieć, czy mam potwierdzoną owulację. W sumie to nie będzie kłamstwo, bo już dwa razy pytała o to przy mojej prolaktynie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2016, 10:52
-
nick nieaktualny
-
Magda, trzymam kciuki aby udało Ci się umówić na dodatkową wizytę. Warto sprawdzić, czy wszystko działa
. Ja mam o tyle dobrze, że dzwonię/piszę do mojej gin, że np. mam 1dc i chcę umówić się na monitoring. Dr umawia mi pierwszą wizytę, a potem kolejną już jak widzi co się dzieje w jajniczkach.