Forum Starając się - ogólne Rocznik '87 - Zapraszam :)
Odpowiedz

Rocznik '87 - Zapraszam :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 25 maja 2016, 11:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    sosenka wrote:
    Magda, tyle czynników się składa na jakość nasienia, że ciężko powiedzieć.
    ja tam sobie powtarzam, że górnicy też mają dzieci, więc nie może być aż tak źle :P

    sosenka super wyniki <3 Zazdroszczę prolaktyny <3

    sosenka lubi tę wiadomość

  • Kamila ;) Autorytet
    Postów: 1006 538

    Wysłany: 25 maja 2016, 19:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda87 wrote:
    ja tam sobie powtarzam, że górnicy też mają dzieci, więc nie może być aż tak źle :P

    Pewnie że tak, mój jest górnikiem :) i pracuje na wydobyciu wiec jest gorąco, ciężko itp...

    sosenka, Magda87 lubią tę wiadomość

    ma6n13bx3stfpcr8.png
  • Owieczqa Ekspertka
    Postów: 204 120

    Wysłany: 25 maja 2016, 22:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila super, dla mnie każda wizyta była magiczna. Nie rozumiałam mojej bratowe, która miała się umówić, ale nie miała czasu,miała iść, ale nie poszła. Masakra. Ja czekam niecierpliwie do 3.06. Jestem umówiona. Czasami pobolewa mnie podbrzusze i w nocy bolały mnie biodra-a ja śpię na boku. Leżałam na wznak i myślałam, że zwariuję.

    Magda, Sosenka, Jagah, Werni czekam na wasze zieloności i cieszę się, że Wasze wyniki są coraz lepsze ☺

    Alexia, koniecznie daj znać, jak wizyta.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2016, 22:03

    Alexiaa, Kamila ;), sosenka, werni lubią tę wiadomość

    34bw9jcgm80ieq8u.png
    PKXvvWz.jpgPKXvp1.png
  • Alexiaa Autorytet
    Postów: 371 249

    Wysłany: 26 maja 2016, 01:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sosenka super masz wyniki :-) nic tylko się cieszyć :-)
    Owieczqa zleci szybciutko do wizyty zobaczysz :-*
    Pozostałe dziewczyny trzymam mocno za wszystkie kciuki nastepna chyba Jagah testuje w najbliższym czasie tak?

    A więc dziewczyny odetchnęłam z ulgą jestem po 1 wizycie i wszystko w porządku widziałam maleństwo, jego tułów i główkę,coś jakby malusie początki rączek oraz bijące ślicznie serduszko <3 nawet zdjęcie piękne dostałam i bardzo wyrazne :-)
    Też mam acard jak Kamila na lepsze przepływy na wszelki wypadek i nastepna wizyta 15.06 :-)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2016, 01:26

    Jagah, Owieczqa, sosenka, Magda87 lubią tę wiadomość

    rfxgvfxmlhof5yo3.png
    km5stv73t4xzfb4j.png
    ......
    Moje bliźniaczki Liwia <3 :-* i Adrianna (35 tc [*] :-( Nasz Aniołek...) - Z miłości powstałaś miłością pozostaniesz ... ;-( Dozobaczenia córeczko ...

  • Jagah Autorytet
    Postów: 1568 2205

    Wysłany: 26 maja 2016, 07:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robię kopiuj-wklej z notatek, sorry! Nie mam laptopa, żeby opisywać więcej szczegółów ;)

    Progesteron (wg wskazan lekarza) - wynik 17.
    Marker CA125 spadek z 51 na 21 (w normie do 35) - mega radość!
    Tarczyca (2,9) znów do poprawy, FT4 spoko 65%, FT3 - ledwo 17% wg kalkulatora tarczycowego. Muszę doczytać i sprawdzić temat, bo endokrynolog ma urlop.

    Ładny wykres, i żadnych objawów. Moje odczucia są takie, że faza lutealna z 11 przejdzie na 14 dni, może i dobrze :) Niestety, nie czuję ciążuni w powietrzu ;)

    Alexiaa - cieszę się, że wizyta udana <3 teraz odpoczywaj i rosnijcie w siłę, bez żadnych stresów!

    Madzia- jeszcze raz gratuluję monitoringu, i oby kolejny cykl przyniósł wyczekana radość ;)

    Sosenka- kochana, głowa do góry, cycki do przodu, i do boju! Pierwsze pół roku to najlepszy czas po laparoskopii, nie wywieraj na sobie presji, a na pewno dziecko się pojawi <3

    sosenka, Alexiaa lubią tę wiadomość

    1o5qp2.png<3 kAlMp1.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 26 maja 2016, 16:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagah super wyniki! szkoda tylko, że to tsh takie wysokie :/ trzymam kciuki aby nie przeszkodziło <3

    Jagah lubi tę wiadomość

  • Jagah Autorytet
    Postów: 1568 2205

    Wysłany: 26 maja 2016, 21:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda- TSH spadło po operacji, było 3,3 - a jest 2,9. FT4 mam dość ładne, ale FT3 jakoś niedomaga, trochę mnie to wkurza ;) A poza tym, żadnych objawów, prócz miękkich cycków i żyłek, a jeśli test przyjdzie zrobić to 14-15 dpo, jak T będzie się utrzymywać.

    Pogoda się zepsuła, ale dobry humor dopisuje :D
    Fajny urlop to tak szybko zleci, już w poniedziałek powrót do NL, hm..
    ;)

    1o5qp2.png<3 kAlMp1.png
  • Alexiaa Autorytet
    Postów: 371 249

    Wysłany: 26 maja 2016, 22:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Jagah :-* znam dziewczyny co i z podwyższonym tsh zaszły bez problemu ,trzymam kciuki :-*

    rfxgvfxmlhof5yo3.png
    km5stv73t4xzfb4j.png
    ......
    Moje bliźniaczki Liwia <3 :-* i Adrianna (35 tc [*] :-( Nasz Aniołek...) - Z miłości powstałaś miłością pozostaniesz ... ;-( Dozobaczenia córeczko ...

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 27 maja 2016, 09:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam na badaniach :)
    Zostawiłam 142 zł :( Wyniki odbiorę po 14, ale na forum zamieszczę koło 23 jak wrócę z pracy :)
    W gratisie mam możliwość wykonania jednego badania bezpłatnie z listy m.in. glukozy, żelaza, ob, morfologii w ciągu trzech miesięcy :)

  • sosenka Ekspertka
    Postów: 151 75

    Wysłany: 27 maja 2016, 10:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagah <3, jesteś kochana, dodalas otuchy i usmiechu :). Twój wykres wyglada pieknie! Trzymam kciuki. Jeśli chodzi o TSH to widziałam, ze dziewczyny zachodziły w ciąże mając 4 a nawet 5. To nie jest wyznacznik.

    Magda, ja sobie założyłam kartę stałego klienta w diagnostyce o_O.

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 27 maja 2016, 14:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Badanie - 4 dc
    Nie podoba mi się FSH (obniżona rezerwa jajnikowa) i prolaktyna (24,5 - na granicy normy).
    LH/FSH = 0,69
    Hormony tarczycy w porządku:
    FT4 69.20% [wynik 18.92, norma (12 - 22)]
    FT3 55.68% [wynik 5.16, norma (3.1 - 6.8 )]

    0472949857b366b6med.jpg

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2016, 14:39

  • Alexiaa Autorytet
    Postów: 371 249

    Wysłany: 27 maja 2016, 15:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia a FSH nie jest w normie u Ciebie ? Bo masz 9.36 a norma do Twojej fazy cyklu to 3,5-12,5 no chyba ,ze zle cos patrzę ;-).
    A prolaktynę na wyniku co wrzuciłas to tez masz w normie

    rfxgvfxmlhof5yo3.png
    km5stv73t4xzfb4j.png
    ......
    Moje bliźniaczki Liwia <3 :-* i Adrianna (35 tc [*] :-( Nasz Aniołek...) - Z miłości powstałaś miłością pozostaniesz ... ;-( Dozobaczenia córeczko ...

  • Kamila ;) Autorytet
    Postów: 1006 538

    Wysłany: 27 maja 2016, 19:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda87 wrote:
    Badanie - 4 dc
    Nie podoba mi się FSH (obniżona rezerwa jajnikowa) i prolaktyna (24,5 - na granicy normy).
    LH/FSH = 0,69
    Hormony tarczycy w porządku:
    FT4 69.20% [wynik 18.92, norma (12 - 22)]
    FT3 55.68% [wynik 5.16, norma (3.1 - 6.8 )]

    0472949857b366b6med.jpg
    u mnie w 3dc, FSH wynosiło 7,15! w szczęśliwym cyklu :) w tym samym zakresie norm. A lekarz bierze pod uwagę LH i FSH a u Ciebie jest wszytsko ok.

    ma6n13bx3stfpcr8.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 28 maja 2016, 10:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alexiaa wrote:
    Madzia a FSH nie jest w normie u Ciebie ?
    jest w normie :) ale wynik 9-12 świadczy o obniżonej rezerwie, co mnie trochę przybiło.
    Alexiaa wrote:
    A prolaktynę na wyniku co wrzuciłas to tez masz w normie
    tak i jestem zadowolona, choć wolałabym żeby była jeszcze niższa :( bo tak balansuje na progu normy :/ Według przelicznika mam:
    24,5 norma: 4,1 - 31,1 (na internecie jest do 25).
    Także w środę pogadam z endo, czy mogę czymś wspomóc prolaktynę, bo euthyroxem to już na pewno nie :P

  • Alexiaa Autorytet
    Postów: 371 249

    Wysłany: 28 maja 2016, 15:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze rzeczywiście pogadaj i cos sobie weź na obniżenie ,ja wlasnie sprawdziłam moja i w cyklu w którym sie udało miałam tylko 12,6 :-) a miesiąc wczesniej -47,8 ,szybko mi spadla ,brałam parlodel i nie poczułam po nim żadnych skutków ubocznych.

    rfxgvfxmlhof5yo3.png
    km5stv73t4xzfb4j.png
    ......
    Moje bliźniaczki Liwia <3 :-* i Adrianna (35 tc [*] :-( Nasz Aniołek...) - Z miłości powstałaś miłością pozostaniesz ... ;-( Dozobaczenia córeczko ...

  • Dea28 Autorytet
    Postów: 2068 1253

    Wysłany: 28 maja 2016, 19:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    dawno mnie nie było a tu widze koleżanki zaciażyły :) gratuluje kochane i trzymam kciuki aby cała ciąża była bezproblemowa i byście urodziły śliczne i zdrowe dzieciaczki!!!! a starającym sie życze wytrwałości i dla Was kochane zaświeci słońce! :*

    Kamila ;), Owieczqa, Alexiaa, werni lubią tę wiadomość

    bfarxzdvl5a95qct.pngatdcj44jjj39fx4a.png
  • Jagah Autorytet
    Postów: 1568 2205

    Wysłany: 28 maja 2016, 20:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Dea :)
    I jak, będzie dwóch chłopców? ;)

    Niestety, szykuję się na nowy cykl, ale urlop sprawił, że sprawa jest dla mnie bezbolesna ;) Ciąży nie będzie to zrobię kolejną serię lasera na trądzik, nie ma tego złego, co by na dobre nie wyszło ;)

    1o5qp2.png<3 kAlMp1.png
  • Owieczqa Ekspertka
    Postów: 204 120

    Wysłany: 28 maja 2016, 23:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dea, dziękujemy.. Jak się czujesz? Jak maleństwa?

    34bw9jcgm80ieq8u.png
    PKXvvWz.jpgPKXvp1.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 29 maja 2016, 11:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alexiaa wrote:
    Moze rzeczywiście pogadaj i cos sobie weź na obniżenie
    no mam nadzieję, że się uda. Do tej pory nic mi nie dała, bo uważa, że niedoczynność tarczycy podwyższyła mi prolaktynę... Teraz mam tsh i prl w normie, no ale...
    Zobaczymy :/
    7 czerwca mam usg więc będę miała lepszy obraz sytuacji

  • Jagah Autorytet
    Postów: 1568 2205

    Wysłany: 29 maja 2016, 19:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia- znowu mamy zbieg okoliczności w datach ;) 7 czerwca mam laser numer dwa :P będę pięknieć ;)

    1o5qp2.png<3 kAlMp1.png
‹‹ 241 242 243 244 245 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego