X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik '87 - Zapraszam :)
Odpowiedz

Rocznik '87 - Zapraszam :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2016, 00:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sosenka wrote:
    Teraz na co najmniej 3 miesiące mam wolne od ginekologa.
    czemu?

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2016, 00:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alexiaa wrote:
    Magda ja tez z tym śluzem miałam Meksyk od stycznia , raz był taki potem znów inny i mnie to martwiło i dlatego tez kupiłam zel i mimo ,ze śluzu było bardzo mało i tylko przez chwile to sie udało wiec spokojnie :-)
    no właśnie na takie dni mam ten żel :P
    jutro i pojutrze biorę męża w obroty ;)
    test LH wyszedł pozytywny, według gin owulacja w ciągu najbliższych trzech dni, także działamy <3

Alexiaa lubi tę wiadomość

• sosenka Ekspertka

Wysłany: 8 czerwca 2016, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki dziewczyny <3

Magda, bo mam cykle regularne, owulacje między 12 a 16 dc. Więc nie ma sensu co miesiąc chodzić na monitoring. Moja ginekolog powiedziała, że nawet mogę za 6 miesięcy się zgłosić, ale to nie przejdzie nie chce tyle czekać.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2016, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sosenka wrote:
    Magda, bo mam cykle regularne, owulacje między 12 a 16 dc. Więc nie ma sensu co miesiąc chodzić na monitoring. Moja ginekolog powiedziała, że nawet mogę za 6 miesięcy się zgłosić, ale to nie przejdzie nie chce tyle czekać.
    rozumiem.
    W takim razie przyda ci się żel, na te "suche" dni okołoowulacyjne :)
    Widzę, że mamy podobne problemy ze śluzem, który lubi się za szybko skończyć :(

• sosenka Ekspertka

Wysłany: 8 czerwca 2016, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dużo nas łączy :D. Żel kupiłam :), a jeśli chodzi o śluz to ten cykl jest wyjątkowo dziwny, zwykle miałam szczyt śluzu dzień przed owulacją, śluzu zwykle sporo, tak że jak użyłam 1ml żelu to było stanowczo za dużo. A teraz jakiś lepki, infekcji żadnej nie mam. Dodatkowo jestem kilka dni po owulce a już mam pełne piersi i bolą przy dotyku.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2016, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sosenka wrote:
    śluzu zwykle sporo, tak że jak użyłam 1ml żelu to było stanowczo za dużo. A teraz jakiś lepki
    ja używam żelu jak zauważę, że nie mam już swojego śluzu rozciągliwego.
    Wcześniej, to pewnie miałabym podobne odczucia do twoich.
    sosenka wrote:
    Dodatkowo jestem kilka dni po owulce a już mam pełne piersi i bolą przy dotyku.
    Trzymam kciuki :)

• sosenka Ekspertka

Wysłany: 8 czerwca 2016, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia, coś Ty to za wcześnie ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2016, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sosenka wrote:
    Madzia, coś Ty to za wcześnie ;)
    na kciuki nigdy nie za wcześnie :P

sosenka, Kamila ;) lubią tę wiadomość

• Owieczqa Ekspertka

Wysłany: 8 czerwca 2016, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, działajcie, też słyszałam, że żele są przydatne. Magda, próbowałaś kiedyś?

Sosenka, to super, że cykle takie regularne, to ułatwia sprawę :)

Jagah, weekendowe ovulacje sprzyjają, człowiek działa na chillout'cie :D

Dziewczyny czekam na owocne starania :) <3

Alexiaa, sosenka lubią tę wiadomość

34bw9jcgm80ieq8u.png
    PKXvvWz.jpgPKXvp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2016, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Owieczqa wrote:
    Dziewczyny, działajcie, też słyszałam, że żele są przydatne. Magda, próbowałaś kiedyś?
    Od listopada stosuję :)

Dzisiaj jest podobno "dzień seksu" :P Fajnie mi się zgrało :P

Owieczqa lubi tę wiadomość

• Alexiaa Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sosenka coś mi tu pachnie zieloną kropeczką ;-) nie wiem ,czy pamiętasz ale wlasnie w szczęśliwym cyklu moje piersi były pełne od owulacji co mnie zastanowiło :-) a który masz dzisiaj dc ?

Magda bierz w obroty i niech Cie Twoj za nogi podniesie po hihi my tak zrobiliśmy i moze w koncu dotarło tam gdzie powinno ,bo mam tyło-zgięcie szyjki.Powodzenia :-*

rfxgvfxmlhof5yo3.png
    km5stv73t4xzfb4j.png
    ......
    Moje bliźniaczki Liwia <3 :-* i Adrianna (35 tc [*] :-( Nasz Aniołek...) - Z miłości powstałaś miłością pozostaniesz ... ;-( Dozobaczenia córeczko ...

• sosenka Ekspertka

Wysłany: 9 czerwca 2016, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alexiaaaaaaa nie kracz :) byłabym w siódmym niebie. Staram sie nie nakręcać, ale cieżko dzisiaj dopiero 19 dc a piersi mam pełne od 2 dni. Zwykle mnie bola tak z 4 dni przed okresem. Chyba ze @ zjawi sie wczesniej, bo cykl dziwny od pierwszego dnia cyklu.

• Alexiaa Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie u mnie tez tak było :-) zawsze przed samym okresem a w ciążowym po owu były pełne i ciężkie ,ale masz racje lepiej sie nie nakręcać ja tez starałam sie tłumić szczęście i myslec ze żniw bedzie 1 kreska bo bałam sie znów rozczarowania .Juz nie mogę sie doczekac jak zatestujesz :-D

sosenka lubi tę wiadomość

rfxgvfxmlhof5yo3.png
    km5stv73t4xzfb4j.png
    ......
    Moje bliźniaczki Liwia <3 :-* i Adrianna (35 tc [*] :-( Nasz Aniołek...) - Z miłości powstałaś miłością pozostaniesz ... ;-( Dozobaczenia córeczko ...

• Owieczqa Ekspertka

Wysłany: 9 czerwca 2016, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja Was zmartwię, bo piersi pełne i bolesne miałam zawsze przed okresem a w szczęśliwym cyklu troszkę pełniejsze niby były ale nieznacznie i nie bolały wcale. Dopiero później gdzieś po 35dc coś zaczęłam odczuwacć a cykle 28-dniowe. Ale jestem ciągle senna, zmęczona, często siusiam. A po pracy jak się zmęczę boli mnie dół brzucha. Muszę wytrzymać w pracy jeszcze 2tygodnie.

34bw9jcgm80ieq8u.png
    PKXvvWz.jpgPKXvp1.png
  • sosenka Ekspertka

Wysłany: 9 czerwca 2016, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Owieczqa, co kobieta to inna historia, wiadomo :)

Owieczqa i Alxiaa jak sie czujecie? <3

• Owieczqa Ekspertka

Wysłany: 9 czerwca 2016, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda87 wrote:
    Od listopada stosuję :)

Dzisiaj jest podobno "dzień seksu" :P Fajnie mi się zgrało :P

Dzień seksu, niedawno był dzień matki i dzień dziecka, wszystko się zgadza :)

Sosenka, to prawda, każda kobieta inaczej a nawet każda ciąża jest inna :D

34bw9jcgm80ieq8u.png
    PKXvvWz.jpgPKXvp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2016, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sosenka trzymam kciuki, aby u ciebie bolące/wrażliwe piersi były TYM objawem :)
    Ja już mam za sobą wszystkie możliwe objawy ciąży, o których pisze się w internecie ;) Śmieję się, że u mnie tym właściwym i w sumie jedynym objawem będzie brak @ :P

Alexiaa, sosenka lubią tę wiadomość

• Wpinka Przyjaciółka

Wysłany: 9 czerwca 2016, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, rocznik '87 z Warszawy - pozdrawiam wszystkich!

Alexiaa, Malwinka1987 lubią tę wiadomość

a88e25d763.png
  • Alexiaa Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sosenka ważne ,ze jest inaczej niż zwykle to dobry znak :-) u mnie sie sprawdził :-) a czuje sie bardzo dobrze,nieraz tylko mam lekkie mdłości i głodna cześciej jestem no i spać mi sie wieczorem szybko chce :-)no brzuszek juz wystaje :-)
    Magda tez zawsze tych objawów miałam maaase ,ale mysle,ze u Ciebie jakiś to naprawdę ciążowy :-D życzę Ci tego !

Witaj Wpinka :-)

rfxgvfxmlhof5yo3.png
    km5stv73t4xzfb4j.png
    ......

• sosenka Ekspertka

Wysłany: 10 czerwca 2016, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Wpinka!

Alexiaa, brzuszek <3 jak pięknie. Tylko te piersi są pełne, wrażliwe i bolą a nawet szczypią przy dotyku - wszystko normalne ale zdecydowanie za wcześnie. Byłam negatywnie nastawiona do tego cyklu, wręcz zrezygnowana i nie chciałam się nakręcać ale chyba w głowie już się wojna rozstrzyga bo dzisiaj mi się śniło, że zobaczyłam dwie kreski na teście.

‹‹ 243 244 245 246 247 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ