X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik '87 - Zapraszam :)
Odpowiedz

Rocznik '87 - Zapraszam :)

Oceń ten wątek:
  • Alexiaa Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wczesniej nigdy tych piersi zaraz po owu tak nie miałaś ? Przypomnij sobie dokładnie :-) bo jeśli nie to mozesz sie cieszyc bo tak jak pisałam mogło sie nareszcie udać :-D

Ja pamietam jak w 16 dc szlam do fryzjera i akurat tak sobie myslalam ,ze kurczę te cycki tak ciążą do ziemi jak nigdy i to było to :-) a owu miałam w 13 dc

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2016, 16:39

rfxgvfxmlhof5yo3.png
    km5stv73t4xzfb4j.png
    ......
    Moje bliźniaczki Liwia <3 :-* i Adrianna (35 tc [*] :-( Nasz Aniołek...) - Z miłości powstałaś miłością pozostaniesz ... ;-( Dozobaczenia córeczko ...

• sosenka Ekspertka

Wysłany: 11 czerwca 2016, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystko sie moze zdarzyc. Zobaczymy za tydz. Przejrzałam wykresy od sierpnia i nigdy nie miałam takich piersi w tych dniach, zwykle stawaly sie pełne max 5 dni przed @. Ale z drugiej str nigdy nie miałam tak skąpej @ jak w tym cyklu.

A tak btw, czy ten piesek obok Twojej Liwii to jack russell? :D

Alexiaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2016, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie już trzecia wyższa, także odkładam termometr i niech się dzieje co chce :P
    Do testowania/ badania pozostało 11 dni i zamierzam ten czas przeznaczyć na czytanie książki, a może się uda ze dwie przeczytać :)
    Dziś odebrałam wyniki z egzaminu z angielskiego, zdałam na 83% <3 Otrzymałam również certyfikat :D także mogę udokumentować w cv kurs angielskiego ;)

sosenka, Jagah, Ania-nowa, Kamila ;) lubią tę wiadomość

• sosenka Ekspertka

Wysłany: 11 czerwca 2016, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia, gratulacje! Życzę Ci spokoju w tym najgorszym czasie czekania <3

Magda87 lubi tę wiadomość

• Ania-nowa Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda87 wrote:
    U mnie już trzecia wyższa, także odkładam termometr i niech się dzieje co chce :P
    Do testowania/ badania pozostało 11 dni i zamierzam ten czas przeznaczyć na czytanie książki, a może się uda ze dwie przeczytać :)
    Dziś odebrałam wyniki z egzaminu z angielskiego, zdałam na 83% <3 Otrzymałam również certyfikat :D także mogę udokumentować w cv kurs angielskiego ;)
    Gratulacje!

• sosenka Ekspertka

Wysłany: 12 czerwca 2016, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania, jak sie czujesz?

• Ania-nowa Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2016, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sosenka wrote:
    Ania, jak sie czujesz?
    Do mnie to pytanie?

• sosenka Ekspertka

Wysłany: 13 czerwca 2016, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak, pewnie. :)

• Ania-nowa Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczęłam nowy cykl i biorę hormony. Zobaczymy czy pomoga ..

sosenka lubi tę wiadomość

• Alexiaa Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania powodzenia w tym nowym cyklu aby był szczęśliwy <3
    Sosenka tak to nasz biały jack suczka Telli w sierpniu kończy rok :-) jak samopoczucie ?
    Magda gratulacje sukcesu i trzymam kciuki za końcówkę cyklu aby zakończył
    Sie na zielono :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2016, 09:45

rfxgvfxmlhof5yo3.png
    km5stv73t4xzfb4j.png
    ......
    Moje bliźniaczki Liwia <3 :-* i Adrianna (35 tc [*] :-( Nasz Aniołek...) - Z miłości powstałaś miłością pozostaniesz ... ;-( Dozobaczenia córeczko ...

• sosenka Ekspertka

Wysłany: 13 czerwca 2016, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania, trzymam za Ciebie kciuki.

Alexiaa, aaaaaaa super <3, ja mam parson russellka, w czerwcu skończył dwa lata. Jestem w nim zakochana :), a samopoczucie o dziwo ok, jestem pozytywie nastawiona, i zapewne to nie jest do końca dobre jak przyjdzie @. A jak by nie przyszła to by był piękny prezent na naszą pierwszą rocznicę ślubu (@ ma być w sb, a rocznica za 2 tyg). Piersi dalej pełne, poza tym, nic nadzwyczajnego się nie dzieje.

• Ania-nowa Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny. Najgorsze jest to że te hormony dają objawy ciążowe ech..

• Owieczqa Ekspertka

Wysłany: 13 czerwca 2016, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu, trzymam za Ciebie mocno kciuki. Co do hormonów, najważniejsze, ze masz świadomość tego, że powodują takie objawy. Będzie dobrze, podziwiam Was dziewczyny za ogrom siły jaką w sobie macie i wielkie pragnienie maleństwa. Wszystkie będziecie niezniszczalnymi mamami, które kochają na zabój. <3 Madzia gratulacje! Madzia, Sosenka, Ania, Jagah myślami z Wami :) Mi zostało 1,5tyg. pracy. Im bliżej końca, tym trudniej wytrzymać. Już chcę wolne. O 20jestem zmęczona, jakby to była północ, rano nie mogę się podnieść. Zaczęły się mdłości - najgorzej w aucie. Już dwa razy mnie wzięło podczas jazdy i noe udało się tego powstrzymać... Chcę wolne!!!

34bw9jcgm80ieq8u.png
    PKXvvWz.jpgPKXvp1.png
  • Jagah Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny <3

W poprzednim tygodniu wrocilam do pracy, i nagle moj czas sie skurczyl, i kazda wolna chwila dla siebie jest na wage zlota ;)

Zaczne od tego, ze dzisiaj bylam na II monitoringu - owulacja potwierdzona, dzisiaj na wszelki wypadek doslemy kolejny oddzial Zolnierzy ;) Na cito dostalam skierowanie na badania: progesteron, estriadol, lh i dodatkowo marker CA125. Pani doktor podeszla do sprawy baaaaardzo rzeczowo i sprawnie, jutro popoludniu wyniki droga telefoniczna i wtedy i ustalimy co dalej (zapewne jakies leki albo po prostu czekanie 14 dni do testu) ;)

Owieczqa - na mdlosci polecam IMBIR oraz w aptece lek: mamarin mamma, ratuj sie, bo to najgorsze dolegliwosci. No i trzymaj sie cieplo, oby to 1,5tyg. zlecialo bezbolesnie i szybko ;)

sosenka - trzymam mocno kciuki, kiedy planujesz testowac? :)

Magda - zdolna bestia z Ciebie, gratuluje :) A tymczasem zycze udanego relaksu z ksiazka :)

Ania - a jakie hormony przyjmujesz, CLO czy Duphaston? Badz dobrej mysli :*

1o5qp2.png<3 kAlMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2016, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny! ja podobnie jak Ania jestem na hormonach, gdyż nie ma u mnie owulacji. brałam clo po 1/2 dawki, ale nie podziałało, teraz lekarz zmienił mi na aromek (5-9dc) + metforminę przez cały cykl. mam nadzieję, że dzięki temu wszystko wróci do normy i zajdę w upragnioną ciążę! staramy się już rok...

• sosenka Ekspertka

Wysłany: 13 czerwca 2016, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Owieczqa, jeszcze kilka dni, wytrzymasz :). Mi też jest sennie ale przez pogodę i niskie ciśnienie.

Jagah, cudownie, że owulka potwierdzona. Czekam na dobre wieści <3. Mam nadzieję, że wyniki będą dobre. Ja robiłam dwa razy pod rząd monitoring, owulacje potwierdzone, wyniki ok. I mam 3 miesiące wolnego od ginekolog. Ciekawa co Twoja gin zaproponuje.

Tinaa2015, witaj! U mnie też za kilka dni minie rok. Trzymam kciuki, aby leki zadziałały.

Kochane! No nie ma co któraś musi w tym cyklu mieć tą zieloną kropkę! Dobra passa musi trwać na naszym wątku <3

Jagah, Magda87 lubią tę wiadomość

• Ania-nowa Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biorę tabletki, które zawierają estradiol i dydrogesteron.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2016, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sosenka - oby @ się nie pojawiła :) ja mam rocznicę 11.07, może i dla mnie będzie prezent ;)

jagah - powodzenia w staraniach, dajcie z siebie wszystko :)

• Holibka Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 23:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny!
    Staramy się z mężem o pierwsze dziecko, na razie za nami dwa miesiące luźnych starań, teraz mam @ więc zaczynamy trzeci cykl ;)
    Po daniu sobie zielonego światła na dziecko oboje myśleliśmy zgodnie, że na pewno od razu zaskoczymy... A tu zdziwko, okazuje się, że zajście w ciążę to nie dla każdego takie hop-siup ;) U mnie wyszła lekka niedoczynność tarczycy, jestem na euthyroxie pierwszy miesiąc. Owulacje są, śluz jest, progesteron nie sprawdzany na razie, ale wydaje się być w normie, bo piersi doskwierają mi praktycznie zaraz po owu, temperatury też raczej w normach. Mąż jeszcze nie sprawdzany ;) przed jego badaniami dajemy sobie jeszcze kilka miesięcy starań.

Trzymam za Was kciuki dziewczyny, obyśmy wkrótce wszystkie omawiały uroki naszych ciąż ;)

🙋🏻‍♀️ 37.
    👦🏼 7.11.2017 - zdrowy, kochany syn❣️4380 g, 62 cm, 10/10, CC - brak postępu porodu
    👼🏻 26.09.2019 - ur. 37 tc. Przepuklina mózgowa, CC planowa

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2016, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagah wrote:
    Magda A tymczasem zycze udanego relaksu z ksiazka :)
    Na razie mi czas tak szybko leci, że nawet nie miałam kiedy sięgnąć po książkę :P
    Jutro prawdopodobnie zmierzę temperaturę bo idę zrobić badania, w tym progesteronu :)

U mnie jeszcze 8 dni do testowania, liczę że dam mężowi piękny prezent na "dzień ojca" <3

sosenka lubi tę wiadomość

‹‹ 244 245 246 247 248 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ