X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik '87 - Zapraszam :)
Odpowiedz

Rocznik '87 - Zapraszam :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2016, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sosenka jak tam twoje piersi? Moje przez ostatnie dwa dni tylko dawały znać, że są, ale dzisiaj... przeszły same siebie :/

• Jagah Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda - widzę, że podobnie podchodzimy do tematu lekarzy ;) tez zawsze staram się wcześniej zrobić max badań, żeby jak najlepiej wykorzystać pierwszą wizytę :)

Oczywiście życzę Ci, żebyś zwolniła termin u lekarza niepłodności z wiadomych przyczyn ;)

Jak będę na urlopie też zbadam sobie żelazo, glukozę i wit D :) Za miesiąc znowu mam krótkie wakacje w Pl :D

1o5qp2.png<3 kAlMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2016, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagah wrote:
    Magda - widzę, że podobnie podchodzimy do tematu lekarzy ;) tez zawsze staram się wcześniej zrobić max badań, żeby jak najlepiej wykorzystać pierwszą wizytę :)
    rozmawiałam z koleżanką, i od niej wiem, że ta lekarka zaczyna od sprawdzenia hormonów :) dlatego uznałam, że skoro i tak je prywatnie robię, to zrobię je wszystkie w jednym cyklu i będzie materiał dla niej czy dla mojej gin jeśli się zainteresuje :) Nawet nie chce liczyć ile kasy mi poszło na te badania... Ale komfort psychiczny jest wart więcej :)

Co do glukozy, myślałam że do tego badania trzeba łykać jaką tabletkę :P

• sosenka Ekspertka

Wysłany: 16 czerwca 2016, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje piersi juz mówią ze zaraz okres. Coraz mniej bola. Dzisiaj pojawiło sie plamienie. Chyba @ przyjdzie wczesniej. I już mnie brzuch boli.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2016, 10:55

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2016, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sosenka ehh, nie fajnie :/ Ale dalej trzymam kciuki za dobre wieści <3
    U mnie piersi bolą co cykl, ale w tym wyjątkowo poszalały, także zobaczymy za 6 dni jaki z nich jest objaw ;)

• sosenka Ekspertka

Wysłany: 16 czerwca 2016, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia, nooo trzymam kciuki aby to był ten objaw :D. Musi być chodź jeden szczęśliwy koniec.

Jagah, za Ciebie też trzymam i mocno kibicuje.

Ja już jestem rozdrażniona, płaczliwa (jak co miesiąc). Mąż ma przerąbane, tym bardziej, że razem pracujemy.

A dziewczyny, co sądzicie o kawie? Ile kubków dziennie pijecie? Ja uwielbiam poranną kawkę i jest to zdecydowanie mój ulubiony moment dnia. Myślicie, że ma wpływ na płodność?

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2016, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sosenka wrote:
    A dziewczyny, co sądzicie o kawie? Ile kubków dziennie pijecie? Ja uwielbiam poranną kawkę i jest to zdecydowanie mój ulubiony moment dnia. Myślicie, że ma wpływ na płodność?
    kawa nie zaburzy płodności, no chyba że pijesz espresso w większym kubku :P
    No i wiadomo umiar. Gdzieś czytałam że 1-2 kawy (słabe) dziennie nie mają negatywnego wpływu. Ale czytałam też, że do każdej wypitej kawy, należy wypić szklankę wody :) Ma to znaczenie dla śluzu, bo kawa i herbata nas 'wysuszają' :)
    Ja piję mleko z kawą :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2016, 11:37

sosenka, Alexiaa lubią tę wiadomość

• sosenka Ekspertka

Wysłany: 16 czerwca 2016, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, Alexiaa oto moja żabcia

j0xn9g.jpg

Magda87, Ania-nowa, Alexiaa, Jagah, Kamila ;) lubią tę wiadomość

• Alexiaa Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sosenka śliczna ta Twoja żabcia :-) a gdzie mieszkasz , jak blisko to zapraszamy na wspólną zabawę :-D moja sunia uwielbia wszystko co sie rusza i kocha bieganie podskoki i zabawy <3 pozniej wstawię zdjecie jak wejdę na kompa , ale Twoj piesio widac,ze kochany. A tez taki łobuz był rok temu ? Telli lubi obgryzać wszystko i jak ja wołam to nie chce przyjść do domu .
    A jak Twoje plamienia ?

sosenka lubi tę wiadomość

rfxgvfxmlhof5yo3.png
    km5stv73t4xzfb4j.png
    ......
    Moje bliźniaczki Liwia <3 :-* i Adrianna (35 tc [*] :-( Nasz Aniołek...) - Z miłości powstałaś miłością pozostaniesz ... ;-( Dozobaczenia córeczko ...

• sosenka Ekspertka

Wysłany: 16 czerwca 2016, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane u mnie 1 dzien cyklu. Ale nie jest zle, jestem pozytywnie nastawiona. Płaczu tym razem nie było :). Leżymy na kanapie z piwkiem i oglądamy mecz. Liczne, ze któraś z nas bedzie miała szczęśliwy koniec <3

Alexiaa, ładne niespotykane imię pieska <3 .jestem spod Wrocławia, chetnie bym zapoznała mojego Bossa z jakas dziewuszka :D. Od małego jest ruchliwy, chętny do zabawy, zaczepny. Potrzebuje dużo ruchu. W domu tam dużo poobgryzał ale cóż. Ale im starszy tym wiecej czuć i widać milosci. Jest przekochany!

• agniesia19_87 Nowa

Wysłany: 17 czerwca 2016, 01:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również rocznik 87;-) staramy się o rodzeństwo dla naszej córki; -) Póki co 4 cykl starań, 2 - ciąże biochemiczne potwierdzone bhcg i czekamy na przebieg kolejnej;-)

4 próby-2 ciąże biochemiczne. W tym cyklu pełna optymizmu; -)
  • Jagah Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agniesia - witaj ;) a ile coreczka ma lat? :)
    Wykres masz ladny, a tutaj mamy szczesliwy watek to dobrze trafilas ;)

sosenka <3 buziaki na nowy cykl :) a ten piesek to ile wazy? Nasza corka chcialaby pieska, ale ze wzgledu na nasze wyjazdy na trasie PL-NL, musi to byc mala rasa ;)

Magda - do glukozy z obciazeniem potrzebujesz tabletki ;) Cycuchy pewnie bola, bo progesteron robi swoje, a mialas super wynik :) Oby to byl dobry zwiastun!

Kiedys pilam codziennie spory kubek kawy, a po laparoskopii - musialam wiele zmienic, wiec kawa poszla w odstawke. Jak jestem bardzo zmeczona albo senna, a dodatkowo wychodze do pracy - to robie sobie mala filizanke, i dostaje mega zastrzyk energii :D

Milego dnia <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2016, 12:43

sosenka lubi tę wiadomość

1o5qp2.png<3 kAlMp1.png
  • Owieczqa Ekspertka

Wysłany: 17 czerwca 2016, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sosenka, trzymam kciuki w nowym cyklu <3 Fajny ten Twój psiaczek :)
    Madzia - super wyniki, dobre wieści :)

Agniesia , witaj. W jakim wieku masz dziecko?

Dziewczynki ja mam we wt wizytę i czekam jak na szpilkach :)

34bw9jcgm80ieq8u.png
    PKXvvWz.jpgPKXvp1.png
  • Dea28 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, wpadłam zobaczyć co u Was i jak tam moje ciężaróweczki?

bfarxzdvl5a95qct.pngatdcj44jjj39fx4a.png
  • sosenka Ekspertka

Wysłany: 20 czerwca 2016, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję kochane <3

Owieczqa daj znać koniecznie po wizycie, z pewnością będzie wszystko dobrze :).

Jagah, mój piesek waży 8kg, do podróży akurat, jeździ z nami praktycznie wszędzie. Mówimy, że jest kompaktowy. Ale jeśli nie będziecie mieli wystarczająco dużo czasu żeby go wybiegać to odradzam tę rasę. Jeśli dwa dni podrząd nie pójdę z nim na długi spacer to nie wie co zrobić z energią i może wpaść na głupi pomysł, albo zwyczajnie jest niegrzeczny. Ja akurat świadomie wybrałam tę rasę, bo lubię sport, ale często się nie chce ruszać z domu a tu mały piesek, i chcesz czy nie chcesz musisz iść :)

Witaj agniesia... i przy okazji! Gratulacje! <3

werni, co u Ciebie?

• Alexiaa Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sosenka przykro mi z powodu @ :-( a tak byłam pewna,ze Wam sie udało ... Ale głowa do góry i pierś do przodu jest nowy cykl i nowa szansa :-) jakby nie patrzeć to odkąd unormowakas swoje wyniki to nie staracie sie wcale tak długo , ja tak na to patrzyłam u siebie odliczając miesiące jak cos było nie tak to dużo czasu nam nie zajęło ,wiec pomysl w ten sposób i powodzenia :-)
    Nie byłam jeszcze na laptopie bo codziennie padam, ale dzisiaj wejdę i wstawię zdjecie mojej psinki i zgadzam sie z Toba o tym co napisałaś do Jagah . Jagah przemysł dwa razy zanim kupisz jakaś rasę poczytaj o niej dobrze ,bo te psiaki co mamy z Sosenka to prawdziwe urwisy jak maja mniej ruchu niż powinny,sa kochane i mądre ale cały czas musza cos robić. Nasza w sobotę tak nam ciśnienie podniosła , uciekła do sąsiadów 2 razy i za cholerę przyjść nie chciała ja, mój maz , sąsiad jeden ,drugi i sąsiadka wszyscy próbowaliśmy ja złapać a ta uniki robiła i sie swietnie bawiła :-P wlasnie Sosenka jaki masz patent zeby przychodziła jak sie ja wola bo u nas z tym kiepsko nie słucha pod tym względem wcale :-/

Owieczqa powodzenia na wizycie :-)
    Jagah,Magda ,Sosenka ,Werni powodzenia w tym cyklu :-)
    Witaj Agnesia i trzymam kciuki ;-)

Dea czuje sie rożnie ogólnie spać mi sie strasznie chce i mnie mdli ,mysle,ze po 3 miesiącu to minie,ale jestem szczęśliwa :-) termin na 18 stycznia ,a jak u Ciebie ? Wiesz juz kogo nosisz pod sercem ? ;-)

rfxgvfxmlhof5yo3.png
    km5stv73t4xzfb4j.png
    ......
    Moje bliźniaczki Liwia <3 :-* i Adrianna (35 tc [*] :-( Nasz Aniołek...) - Z miłości powstałaś miłością pozostaniesz ... ;-( Dozobaczenia córeczko ...

• Kamila ;) Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Agnesia :)

Owieczqa daj znac jak bedziesz po wizycie :-) Ja jutro wizytuje.

Kochane powodzenia w tym cyklu :-)

Fajnie ze macie psiaki <3, moj M jest anty :(

ma6n13bx3stfpcr8.png
  • sosenka Ekspertka

Wysłany: 21 czerwca 2016, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alexiaa, dziękuję <3, w tym cyklu jestem pozytywnie nastawiona.
    Ha ha ale mnie rozbawiłaś, co mam powiedzieć? mam tak samo! Ja nawet chodziłam z moim do szkoły tresury i mimo, że był najmniejszy (wśród owczarków, amstafów, nowofundlandów i innych) to był najbardziej roztrzepanym pieskiem i kusił inne psy do nieposłuszeństwa. Taki uczeń z ostatniej ławki. On jest mądry ale swoje wie i swoje zdanie ma, nie jest łatwy do podporządkowania, trzeba być stanowczym i konsekwentnym. Jeszcze jak był mały to mi się to udawało ale im starszy tym bardziej rozpieszczony i bardziej kochany ... Jak nie ma nikogo w pobliżu to się słucha, ale jak zobaczy psa - zapomnij. Można wołać i wołać... Alexiaa my już tysiące razy tak za naszym lataliśmy jak debile hehe. Pamiętny raz jak zabraliśmy go nad morze (jeszcze nie miał roku) i wieczorem na plaży sobie biegał,a jak już się zbieraliśmy to nie chciał do nas przyjść i tak właśnie go łapaliśmy ale on taki sprytny, że ciężko go złapać, i tak nas wkurzył (bo piękne widowisko dla innych ludzi :D), że odwróciliśmy się plecami i poszliśmy. I wtedy wrócił. Moi rodzice wymyślili sobie patent, że się któryś z nich kładzie na ziemi i go woła on wtedy przylatuje na całuski.

Kamila, dobrze się już czujesz? Mdłości przechodzą? <3

Jagah, Madzia jak u Was? Trzymam kciuki <3

• Jagah Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alexia, sosenka - Wasze opisy przygod z psiakiem faktycznie wygladaja smiesznie, ale sama pewnie bedac na Waszym miejscu - mialabym cisnienie 200, jakby pies zupelnie nie reagowal na polecenia, uparta rasa ;) 8kg to taka srednia masa, my bardziej sklaniamy sie do jakiegos mini psa, np. york, buldozek francuski, etc ;) Ale oczywiscie, jesli kiedykolwiek sie zdecydujemy to bede sie starac doczytac jak najwiecej info o rasie, zebym potem nie miala niespodzianki, albo czegos nie przegapila w pielegnacji, itd ;)

Agniesia - gratulacje! <3 zajrzalam dzisiaj na wykres, a tam piekny zielony plus! a widzisz, mowilam Ci ze tutaj jest szczesliwy watek ;) Trzymaj sie cieplo i zdrowo, napisz jak Twoje objawy i ogolne samopoczucie :)

Kamila - jak wizyta?! serducho bije jak dzwon? ;)

U mnie ostatnio trudny czas, Maz w tym tyg. zmuszony jest do nadgodzin, bo wspolpracownicy maja urlop albo chorobowe, zyc nie umierac. A ja z kolei chodze jakas zawieszona, pogoda dobija mnie totalnie, spie na stojaco i coraz czesciej siegam po mala filizanke kawy, ale jak zyc?!, gdy na dworze szaro i buro, w domu tez dziecko sie szybciej nudzi, grymasi, ehh.. Lato ukochane, gdzie jestes?! ;)

Jesli chodzi o moj cykl to dopiero dzisiaj odnotowalam skok temperatury, ktory mnie satysfakcjonuje ;) Reszte objawow - niestety, wynika z pracy, niedospania i ciaglego pospiechu w obowiazkach ;)

1o5qp2.png<3 kAlMp1.png
  • Kamila ;) Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sosenka juz lepiej, milo ze pytasz. Wymiotuje do dwóch razy na dzien takze luksus :D dzis na razie spokojnie ;)

Jagah ostatnio biło 171 :)

Dzis wizytuje u swojego gina, bo wrócił z urlopu w koncu. I wreszcie zalozy mi karte ciazy! Oczywiście stres przed wizyta jest.

Odebrałam dzis wyniki badan i znow mam Ph moczu wysokie. 2 tyg temu 7,5 dzisiaj 8! Poczytałam w necie pisze o wysokim potasie, nerkach, bakteriach ale resztę wynikow mam ok. Doczytałam i osoby na diecie wegetariańskiej i mlecznej maja ph powyżej 6. To by sie zgadzało bo zawsze uwielbiałam miecho, ale od dłuższego czasu go nie jem, odrzuca mnie. Nie wiedziałam ze w moczu to wyjdzie, ciekawe co gin powie.

ma6n13bx3stfpcr8.png
‹‹ 246 247 248 249 250 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ