X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik '87 - Zapraszam :)
Odpowiedz

Rocznik '87 - Zapraszam :)

Oceń ten wątek:
  • sosenka Ekspertka

Wysłany: 21 czerwca 2016, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagah, piękny skok <3 kibicuje mocno. U mnie pogoda też średnia, nic się nie chce, tylko leżeć. A co do pieska to buldożki są jeszcze cięższe i masywniejsze od russellków. Moi znajomi mają maltańczyka, jest trochę większy od Yorka i też ma włosy, nie są trudne w utrzymaniu i nie wymagają dużo ruchu. Ale tak jak mówisz, rasę trzeba wybrać odpowiedzialnie.
    Ale dla mnie dom bez psa jest smutny, ja od dziecka w domu był pies, i jak zamieszkałam z moim to przez jakiś czas nie mieliśmy możliwości mieć psa (z powodu pracy) i było tak pusto... teraz jak oddajemy na noc naszego Bossa np. mojej siostrze to po 15 min, chcemy po niego wracać hahah. Taka miłość!

Kamila, <3 daj znać jak po wizycie.

• Jagah Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sosenka - tez cale zycia mialam psa w domu, Maz z kolei zadnego zwierzecia. I jak poznal mojego domowego psa to sie calkiem niezle skumplowali ;) No, corka tez zakochana, a mam sznaucera miniature :) I odkad jezdzimy czesciej do Babci to pozniej codziennie slucham o marzeniach zwiazanych z psem. Sama tez chcialabym miec psiaka, ale od poczatku zakladalam taki plan: najpierw dzieci, potem pies ;) Unikne w ten sposob zazdrosci ze strony psa, a z czasem dzieci beda sie wspolnie cieszyc z dojrzewania psa, mozna zrobic madry podzial obowiazkow, etc ;) Pozostaje mi na przyszlosc tylko madry wybor rasy :)

Co do cyklu, nie nakrecam sie ;) Na szczescie w srode i czwartek ide do pracy, nie bede miala czasu na glupie domysly :D

Kamila- mysle, ze wizyta u Ciebie calkiem udana :) Nie podpowiem nic madrego w sprawie Ph, po prostu nie znam tematu ;)

sosenka lubi tę wiadomość

1o5qp2.png<3 kAlMp1.png
  • Kamila ;) Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po wizycie dobrze, maleństwo ma 43,5mm :) za tydzien w srode prenatalne.

Ja wychowywałam sie w domu gdzie był piesek, później kot i inne domowe zwierzaki. Maz zas nie, kiedyś go pies ugryzł i uraz został :( tez mówi ze nie chce zbierać kupy po dworze za psem. A ja bym chciała teraz pieska wychować go i zeby dosrał z dzieckiem, ale coz tak nie bedzie.

Alexiaa lubi tę wiadomość

ma6n13bx3stfpcr8.png
  • sosenka Ekspertka

Wysłany: 22 czerwca 2016, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila, pięknie. Już spore te Twoje maleństwo <3.

Mój mąż też nigdy nie miał psa, ale go w końcu przekonałam. Potem bałam się, że nigdzie nie będzie chciał go zbierać, a wyszło tak, że jeździ z nami wszędzie, śpi w łóżku i na kanapie (a miał nie spać) i tak na prawdę mąż go bardziej rozpieszcza. Ja byłam bardziej stanowcza.

Alexiaa, Madzia co taka cisza?

Ja jutro jedziemy w trójeczkę na Mazury na wyjazd z okazji naszej pierwszej rocznicy ślubu. Wracam w niedzielę. Będę zaglądać do Was kochane ale pewnie mniej.

Kamila ;), Alexiaa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2016, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sosenka wrote:
    Madzia co taka cisza?
    ja rozpoczęłam nowy cykl...
    a w związku z nim szukam noclegu w Zakopanem na 3 noce podczas lipcowego urlopu :)

• Alexiaa Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2016, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia powodzenia w nowym cyklu :-* idą wakacje i wypoczynek wiec na pewno sie cos wykluje :-)
    Sosenka udanego urlopiku na Mazurach byłam kiedyś mam tam wuja -pięknie jest :-) i pogodę macie cudowna ,a psiaka braliście,czy z rodzicami ?
    Jagah powodzenia :-* chyba jakos końcówka cyklu u Ciebie tak ?
    Kamila dzięki za rady cd leków zjadłam 2 lody i trochę lepiej zapomniałam wlasnie Ci pisać,ze u nas lekarze zalecają lody na chore gardło - dzieci sa wniebowzięte jak wychodzą z gabinetu :-P

Kamila ;), sosenka lubią tę wiadomość

rfxgvfxmlhof5yo3.png
    km5stv73t4xzfb4j.png
    ......
    Moje bliźniaczki Liwia <3 :-* i Adrianna (35 tc [*] :-( Nasz Aniołek...) - Z miłości powstałaś miłością pozostaniesz ... ;-( Dozobaczenia córeczko ...

• Jagah Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2016, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alexia - no doslownie, koncowka cyklu i zaraz poczatek nowego ;) odkad zaczelam prace i mierze o 6:40 - to moj wykres mnie tak denerwuje, ze szkoda slow ;) Jednak lubie adrenalinke, skoki i spadki, a tymczasem takie niezdecydowanie :D

Magda - ojjj, obyscie z Zakopca wrocili w trojeczke ;) A tak calkiem serio, to jedz, odpocznij, naciesz sie widokami i czystym powietrzem. Koniecznie zjedz jakies dobre lody i oscypka ;)

sosenka - przede wszystkim to najlepsze zyczenia z okazji rocznicy slubu! <3 Duzo Milosci i zrozumienia dla Was na kolejne, wspolne latka :) I oczywiscie - wypoczynek i luz wskazany, bawcie sie dobrze!

Teraz bylam dwa dni w pracy to chodze niedospana i lekko zirytowana, przeciez tuz, tuz @ ;) A przed Nami tez intenstywny weekend - w sobote mamy zorganizowany w pracy 'Dzien dla Rodziny' i wyruszamy do takiego ogromnego placu rekreacji dla dzieciakow. A wiadomo, dziecka samego wszedzie nie puszcze to coz, bede musiala troche sie pobawic na trampolinach, wspinaczkach, i innych bajerach :D Zacieszam na sama mysl dobrej zabawy :D W niedziele, nie ma zmiluj, wyruszam na nadgodziny do pracy, co by sobie wiecej dorobic, bo ostatnio sie orientowalam jak obliczaja kase za chorobowe w ciazy (mam zbyt ciezka prace) to jak to kolezanka ujela, liczy sie kazdy przepracowany grosz i suma trzech ostatnich miesiecy tworzy glowna pule. Moze to troche zawile, ale im wiecej teraz zarobie, tym wiecej pozniej dostane w ciazy ;)

Pogoda kiepska, wiec trzeba sobie zaserwowac troche przyjemnosci ;)
    Takze zapraszam ;)

deser-lodowy-sherry-z-owocami-1426107799g8n4k.jpg

Milego weekendu!
    <3 <3 <3

1o5qp2.png<3 kAlMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2016, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JagahL4 ciążowe to 100% twojego wynagrodzenia, a dokładniej średniej z 12 pełnych miesięcy poprzedzających twoje L4.Jeśli nie masz 12 miesięcy to obliczą średnią z pełnych przepracowanych miesięcy.
    Jeśli w tym czasie miałaś aneks do umowy to biorą pod uwagę do obliczenia wynagrodzenia tylko wypłaty wypłacone od aneksu.

• Jagah Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2016, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda- dla przypomnienia, mieszkam za granica, w Holandii ;) I pracuje tylko 3-4 dni w tyg. ;) Tutaj wyglada to troche inaczej, zwlaszcza ze nie mam stalej umowy, tylko obecnie ostatni kontrakt na 9 miesiecy, i pauza.

1o5qp2.png<3 kAlMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2016, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagah rozumiem :) To trzymam kciuki za dobrze płatne chorobowe :)

Wczoraj zarezerwowaliśmy nocleg :D <3 nie mogę się doczekać wyjazdu <3

• Jagah Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2016, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszyscy jadą gdzieś na wczasy albo krótki odpoczynek, ahhh! Może i mnie uda się gdzieś wyciągnąć rodzinkę? ;) Marzy mi się ciepła woda, piasek, świeże owoce i ogólna zmiana klimatu ;) I taka naturalna opalenizna :D

Alexiaa lubi tę wiadomość

1o5qp2.png<3 kAlMp1.png
  • Kamila ;) Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2016, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mialam miec prenatalne w środę, a tu sms od ginka ze jesli moge to zaprasza do szpitala (mam blisko) bo moze mi dzis zrobic. Serce mi zaczęło walić, z strachu ze to juz Ale poszliśmy. W szpitalu tez lepszy sprzet maja.

Za nim sie zaczelo prenatalne zapytałam czy dopochwowo czy przez brzuch, gin powiedział ze sprawdzimy przez brzuch. Mowi ze szczupła (:D jasne ) to ładnie widac i bylo przez brzuch.
    Mój mąż patrząć na maleństwo był taki szczęśliwy, a ja póki nie usłyszałam ze wszystko jest dobrze byłam spieta, a pozniej były łzy szczęscia. Lekarz dokladnie nam tłumaczył, dwa razy wszystko sprawdzał, maluszek ładnie współpracował. Mam 19 zdjec w tym 4 -3d i filmik na płycie z głosem maluszka z całego badania.
    Zapytałam czy mam robic badanie pappa i bete, powiedział ze według badan na USG jest wszystko w porządku ze możemy zrobić jesli chcemy, koszt takiego badania to 150-200zl.

Wedlug USG 11tc4dc maleństwo ma 49mm ;)

Trzymam z Was mocno kciuki abyście i Wy niedlugo przeżywały taki stresik pełen szczęścia :)

Magda87, Owieczqa, Alexiaa lubią tę wiadomość

ma6n13bx3stfpcr8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2016, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila ;) super wieści :)

Kamila ;) lubi tę wiadomość

• Owieczqa Ekspertka

Wysłany: 25 czerwca 2016, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, u mnie bardzo pracujący koniec roku szkolnego, ale: Obroniłam AWANS ZAWODOWY :D Jestem nauczycielem kontraktowym i mam wooooooolne. Ten rok był dla nas strasznie trudny, bez czasu dla rodziny, wiecznie w pracy, ale się udało. Zaczęłam wakacje!

Kamila - bardzo się cieszę, że maleństwo rozwija się jak należy.
    My jesteśmy po drugiej wizycie. Maleństwo ma 14mm. 8t. Wszystko w porządku, serducho bije jak szalone :) Fajnie było widzieć, jak cały zarodek lata hahaha. Po za tym chyba w końcu zgodziliśmy się w związku z imionami. Czekamy na Mikołaja, lub Marikę :D

Kamila ;), Alexiaa lubią tę wiadomość

34bw9jcgm80ieq8u.png
    PKXvvWz.jpgPKXvp1.png
  • sosenka Ekspertka

Wysłany: 28 czerwca 2016, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam! Jednak nie miałam czasu na internety.

Madzia, Jagah liczyłam,że jak wrócę to zobaczę zielone wykresy. Przykro mi ale mam nadzieję, że Wasze nowe czerwcowe-lipcowe cykle skończą się fasolką. No kochane, musimy utrzymać opinie szczęśliwego wątku forumowskiego. :D

Owieczqa, Kamila cuuuuuudownie, niech Wasze szczęście trwa w nieskończoność. Życzę Wam abyście nigdy nie zapomniały tych pięknych emocjonalnych chwil. <3

To był mój chyba 4 raz na Mazurach (ostatni raz byłam jak miałam może z 12 lat, i zawsze to był urlop na żaglówce) i dalej jestem zakochana, krajobrazy piękne, jest swojsko, spokojnie, wiejsko. Z racji, że lubię spędzać czas aktywnie to wyciągnęłam męża w jeden dzień na kajaki (polecam spływ Kurtynią) (ok 20km:D), a w drugi na rowery (ok 30km), był też basen, spacer, jeziorko. Nawet drzemka pod drzewkiem nad jeziorkiem była. Pogoda oczywiście dopisała.
    Alexiaa, tak! oczywiście że byliśmy z pieskiem, we wszystkich aktywnościach uczestniczył :D

Alexiaa, Magda87 lubią tę wiadomość

• Alexiaa Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sosenka wow widzę,ze super urlopik mieliście i pogoda dopisała :-D my jedziemy 2 sierpnia w nasza 2 rocznice Ślubu Kościelnego nad morze juz przebieram z radości nogami na sama myśl ,rok temu jak sie któryś miesiąc juz staraliśmy to byłam pewna,ze w te wakacje z maleństwem juz pojedziemy ,ale dziękuje Bogu,ze w koncu zaskoczyło :-) u Was tez tak bedzie ;-)
    A powiedz mi jak psiak sie sprawował ,grzeczny był i czy bez smyczy tez biegał ? Bo my naszego narazie tylko na podwórku spuszczamy bo w miejscu publicznym boje sie,ze nie wróci hihi i pobiegnie przed siebie ;-P

Kamila jak juz pisałam super ,ze prenatalne wyszły dobrze teraz mozesz byc spokojna :-)
    My nie robimy tych badań a Ty Owieczqa ? A cd imion to fajnie,ze juz macie wybrane ,my jeszcze nie tzn dla dziewczynki mam typy,ale dla chłopca kompletnie nie poczekam az poznamy płeć ;-)
    Jagah ,Madzia kibicuje w tym miesiącu :-* lipiec jest piękny !

Kamila ;) lubi tę wiadomość

rfxgvfxmlhof5yo3.png
    km5stv73t4xzfb4j.png
    ......
    Moje bliźniaczki Liwia <3 :-* i Adrianna (35 tc [*] :-( Nasz Aniołek...) - Z miłości powstałaś miłością pozostaniesz ... ;-( Dozobaczenia córeczko ...

• Jagah Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sosenka- pamietaj, w wakacje zachodzimy w ciaze ;) ciesze sie, ze wyjazd sie udal, teraz lzej bedzie stworzyc malego czlowieka, w koncu cialo i umysl odpoczelo ;)

Madzia- zblizaja sie Twoje wakacje i szansa na Dziedzica, takze udanego wypoczynku, pogody i owocnych staranek w gorskich klimatach ;)

Owieczqa- fajnie, ze imiona wybrane, bo to czasem trudny temat do pogodzenia, Mikolaj- piekne, a Marika - dosc specyficzne ;)

Dziewczyny, no cieszy mnie ze na watku tyle zawirusowanych matek-wariatek ;) Rosnijcie w sile ;) Tymczasem, mnie cos strzelilo w plecach, jak zrobilam taki szybki, energiczny ruch i siedze z plastrem rozgrzewajacym, bo odczuwam spory bol. W przyszlym tygodniu zaczynamy staranka, a ja myslami siedze w nowych przepisach, wiecej mysle o jedzeniu niz o seksie :P Moze stad wlasnie te moje 3-4Kg na plusie ;)

sosenka lubi tę wiadomość

1o5qp2.png<3 kAlMp1.png
  • Owieczqa Ekspertka

Wysłany: 1 lipca 2016, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki. Ja dziś byłam na wizycie. U mojego gina są zwykłe wizyty, oczywiście z usg a raz na jakiś czas są te bardziej szczegółowe badania, tzn. teraz będziemy badać przepływy, przezierność karkową, kpść nosową. Czyli usg genetyczne w 13tyg. po tym badaniu można dodatkowo zrobić test pappa, ale my z Tobim nie robiliśmy. Lekarz powiedział, że wedłud usg wszystko gra i to nam wystarczyło. Potem z takich ważniejszych (droższych niż zwykle) badań będzie usg połówkowe i usg 3trymestru. Tak to wygląda u nas.

Co do dzisiejszej wizyty, w końcu zobaczyłam taką filigranowa dzidzię, a nie plamkę i to było super. Główka, rączki, nóżki, wszystko do mnie dotarło :D A jeszcze wczoraj Tobi podszedł do brzucha i tłumaczył dzidzi, jak ma na imię i że jest starszym bratem... myslałam, że się poryczę <3

My wyjeżdżamy za tydzień nad Bałtyk. Odliczam dni.
    Dziewczynki, urlopy, luz,spokój, słoneczko... wszystko sprzyja! Działajcie, a my ślemy Wam wiruski :) Nasz wątek najszczęśliwszy, pamiętajcie! :*

Jagah, Ania-nowa, Kamila ;), Alexiaa lubią tę wiadomość

34bw9jcgm80ieq8u.png
    PKXvvWz.jpgPKXvp1.png
  • Jagah Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Owieczqa - udanego urlopu dla całej czwórki ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2016, 21:24

Owieczqa lubi tę wiadomość

1o5qp2.png<3 kAlMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2016, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagah wrote:
    Madzia- zblizaja sie Twoje wakacje i szansa na Dziedzica, takze udanego wypoczynku, pogody i owocnych staranek w gorskich klimatach ;)
    Dziękuję <3

W pracy szykuje się dla mnie awans, także nie mam już zmartwień odnośnie przerywania starań, szukania nowej pracy i zaczynania wszystkiego od nowa (okres próbny, umowa)...
    Następną umowę mam mieć na czas nieokreślony w tej firmie, więc odpada kolejny powód do stresu :-D
    Z ciąży jak i awansu będę zadowolona, więc niech los zadecyduje :-D
    M. się ucieszył z tej nowiny :)

W środę idę na monitoring i liczę na dobre wieści.
    W czwartek wyjeżdżamy <3

Jagah, Alexiaa lubią tę wiadomość

‹‹ 247 248 249 250 251 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ