Rocznik '87 - Zapraszam :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Holibka - witaj na pokładzie Trzeci cykl to pełen luzik, duży plus dla Ciebie za juz rozpoczęte badania tarczycowe. Pamiętam, że pierwszego stresa miałam po pół roku nieudanych starań, także spokojnie, nie każda zdrowa para zaskakuje od razu
Magda - u mnie test wypadnie tydzień po dniu Ojczulka, ale to wszystko jest mało istotne wiem, że wtedy będzie się liczyć tylko ciążunia A co czytasz ciekawego? Chyba poszukam jakiegoś kryminału albo romansu -
nick nieaktualnyJagah będę testować 22.06 (dzień przed "dniem ojca"), ale to tylko dlatego, że wtedy mamy oboje wolne To będzie 14 dpo/30 dc, więc myślę, że wynik będzie jednoznaczny
Co do książki, to czytam "Pod czujnym okiem" Chevy Stevens
http://lubimyczytac.pl/ksiazka/228584/pod-czujnym-okiem
Mam za sobą 94 strony, no i niestety pupy nie urywa
Osobiście polecam do przeczytania:
- Tess Gerritsen (cykl o Rizzoli)
- Constance Briscoe Brzydula. Historia niekochanej
- Sharon Bolton (cykl o Lacey Flint)
- Lisa Gardner (cykl o Detektyw D.D. Warren)
Jagah lubi tę wiadomość
-
Witam sie po nieobecności. Ostatnio byłam bez sił i nie wchodziłam na forum. Zmęczenie i czeste wymioty mnie wykańczały. Sam widok jedzenia kończył sie tuleniem porcelany, a jak juz cos zjadlam to, to samo. Ale juz jest lepiej ograniczyłam sie do max 2 razy dziennie tulenia wc Z dnia na dzien jest lepiej
Trzymam kciuki za pozytywne testowanie
Witam nowe przyszłe mamusiesosenka, Owieczqa, Alexiaa lubią tę wiadomość
-
Jagah, Magda87, TRZYMAM ZA WAS KCIUKI! Do mnie @ ma przyjść w tę sobotę, i chyba się zjawi. Piersi już inne, mniejsze i mniej czułe niż przez ostatni czas. Dodatkowo jestem mega nerwowa.
Nie wiem czy czytałyście "Dziewczynę z pociągu" (Paula Hawkins), ja osobiście nie przepadam za kryminałami, wole lekkie, relaksujące dziewczęce książki do poduchy, ale ta mnie wciągnęła.
Kamila, oooo rany, to się wymęczysz, oby szybko przeszło. Chociaż nawet takich objawów można zazdrościć
Holibka, witaj , wow! pełen podziw, że już badałaś tarczycę, ja na początku nie wiedziałam co i jak. Po 3 miesiącach starań dopiero odnalazłam of, i tak samo jak Jagah po pół roku zaczęłam się obawiać. -
nick nieaktualnysosenka wrote:Jagah, Magda87, TRZYMAM ZA WAS KCIUKI! Do mnie @ ma przyjść w tę sobotę, i chyba się zjawi. Piersi już inne, mniejsze i mniej czułe niż przez ostatni czas. Dodatkowo jestem mega nerwowa.
sosenka wrote:Nie wiem czy czytałyście "Dziewczynę z pociągu" (Paula Hawkins), ja osobiście nie przepadam za kryminałami, wole lekkie, relaksujące dziewczęce książki do poduchy, ale ta mnie wciągnęła.
Jestem maniak książkowy, co miesiąc-dwa kupuję po 4-5 książek, ale (na szczęście dla budżetu) na stronach z tanimi książkami/ wyprzedażami
U mnie dziś 7dpo, temperatura 37, więc super Byłam na badaniach progesteronu i testosteronu. Jutro odbiorę wyniki, bo dziś do pracy na 14
Miłego dnia dziewczyny!
Alexiaa, sosenka lubią tę wiadomość
-
Sosenka Kochana u mnie było tak samo piersi w 22dc nagle zrobiły sie miękkie i takie jak na @ nawet tu pisałam o tym i wtedy straciłam nadzieje ,ale był 28 dc 15 dpo i zrobiłam test a tu niespodzianka i pozniej piersi znów zrobiły sie większe wiec nic nie jest przesadzone ;-* jak chcesz to mozemy sie wymienić zdjęciami psiaków naszych bo w sumie rasa ta sama i w podobnym wieku sa
Owieczqa ,Kamila współczuje wymiotów ,mnie mdłości męczą i senność ...
Witam nowe dziewczynyWiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2016, 10:46
sosenka lubi tę wiadomość
......
Moje bliźniaczki Liwia :-* i Adrianna (35 tc [*] Nasz Aniołek...) - Z miłości powstałaś miłością pozostaniesz ... ;-( Dozobaczenia córeczko ...
-
Sosenka - dla mnie wyznacznikiem ciąży miały być piersi i wodnisto kremowy śluz z czasem jednak dotarło do mojej głowy, że każda ciąża jest inna, i teraz nadzieja opuszcza mnie wraz ze znacznie spadającą T oraz @ Nie przesądzaj na zapas, bo jeszcze wszystko się może zdarzyć.
A ja - miałam dostać wyniki badań telefonicznie, a dziś zadzwonił lekarz, 15:40 omówienie badań. I teraz delikatnie się denerwuje, skąd taka nagła zmiana planów.. odezwę się zapewne po wizyciesosenka lubi tę wiadomość
-
Jagah powodzenia! Nie martw się na zapas.
Alexiaa :*, Dziękuję , podtrzymujesz mą nadzieję. A co do pieska, chętnie nawet udostępnię zdjęcie, tylko nie wiem jak . Mój parsonek jest szorstowłosy i trikolor, z dnia na dzień coraz kochańszy. Mąż mówi, że zwariowałam na jego punkcie ale cóż, zawsze kochałam psy, i są dla mnie nie tylko zwierzęciem ale i członkiem rodziny -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Dzięki za kciuki
Wyniki z początku cyklu - całkiem dobre; a kolejna seria z krwi - potwierdziła ładną owulacje. Marker CA125 = 20 /w normie 35- także bajka
Kolejne 3 miesiące starań naturalnych, bez monitoringu. W międzyczasie zastanowić się nad IVF, przygotowanie trwa około 1,5 miesiąca. IUI - całkowicie odpada ze względu na endometrioze.
Pozostaje mi tylko wiara, nadzieja i całodobowe bzykanie Jak pani doktor wspomniała o codziennych zastrzykach - od razu zrobiłam się blada jak ściana. Wciąż czuję niepewność, czy to dobra droga dla mnie, dla Nas.
Alexiaa, Magda87, sosenka, Kamila ;) lubią tę wiadomość
-
Jagah to dobre wieści teraz bierzcie sie do roboty nogi do góry i zachodzcie, wierze,ze uda Ci sie w te 3 miesiące
Jagah lubi tę wiadomość
......
Moje bliźniaczki Liwia :-* i Adrianna (35 tc [*] Nasz Aniołek...) - Z miłości powstałaś miłością pozostaniesz ... ;-( Dozobaczenia córeczko ...
-
nick nieaktualnyOdebrałam wyniki i jestem przeszczęśliwa! progesteron bardzo ładny a testosteron w normie mimo nadwagi
Wczoraj jak byłam w laboratorium, to obsługiwała mnie mama koleżanki. jako darmowe badanie chciałam żelazo, a mam
Muszę zadbać o swój cholesterol
Jagah super z wynikami Teraz tylko czekać na efekt w postaci ciążyWiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2016, 09:40
Jagah, sosenka, Kamila ;) lubią tę wiadomość
-
Ostatnio tutaj same dobre wiadomości i wyniki
Magda - ale miałaś szczęście z tymi dodatkowymi badaniami Zacny progesteron, a czemu badany z testosteronem?
Dziś i jutro idę do pracy to oczywiście zapowiadają słońce, a jak siedzę w domu z dzieckiem to na dworze chłód i ściana deszczusosenka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJagah wrote:Magda - ale miałaś szczęście z tymi dodatkowymi badaniami Zacny progesteron, a czemu badany z testosteronem?
Co do testosteronu, to ostatni hormon jaki mi został do zbadania, dlatego go zrobiłam.
W sierpniu mam wizytę u lekarza od niepłodności i zamiast zaczynać od szukania przyczyny w hormonach, to je wszystkie pokaże a chciałam żeby wszystkie były z jednego cyklu. Martwiłam się o testosteron, ponieważ mam nadwagę, ale widzę że niepotrzebnieJagah lubi tę wiadomość