X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik '87 - Zapraszam :)
Odpowiedz

Rocznik '87 - Zapraszam :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2016, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sosenka wrote:
    Dziewczyny, jakie suplementy polecacie dla niej i dla niego?
    ja myślałam żeby mojemu kupić to:
    https://www.doz.pl/apteka/p112790-Olimp_Gold-Vit_dla_mezczyzn_tabletki_powlekane_30_szt.
    Porównywałam składy różnych tabletek i wg mnie te zwierają wszystkie potrzebne witaminy w odpowiedniej dawce :)

a jeśli chodzi o mnie, to mnie endokrynolog polecała:
    - Pregna Plus
    - Femibion Natal (ale Classic, bo w Natal 1 nie ma wit. D).

sosenka lubi tę wiadomość

• sosenka Ekspertka

Wysłany: 23 maja 2016, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O dziękuję, ceny nie najgorsze :). Ja gdzieś wyczytałam, że dziewczyny polecają dla faceta FertilMan, ale cena kosmiczna ok 50 zł za 30 kapsułek (a wiadomo, żeby poprawić jakość nasienia powinno się przyjmować przynajmniej 3 miesiące). Już sama nie wiem, na wszystko można wydać majątek.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2016, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sosenka a może warto sprawdzić najpierw nasienie?
    Mój łyka od stycznia Androvit Plus (30 tabletek), ale myślę, że będzie miał większą mobilizację jak zobaczy swoje wyniki ;) W sierpniu będzie rok od rozpoczęcia starań i wtedy go wygonię na badania :P Na szczęście nie ma nic przeciwko, to tylko moja ginekolog nas wstrzymuje ;)
    Co do suplementów, myślę że dobre będą każde, które zawierają odpowiednią dzienną dawkę witamin, a u mężczyzn dodatkowo selen i cynk :)

• sosenka Ekspertka

Wysłany: 23 maja 2016, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziu, mój maz juz badał nasienie, ogólnie wyniki w miarę ok, tylko lepkosc ma duża i mam nadzieje, ze pomoże nam żel. Jak w tym cyklu nie widzie to badania trzeba powtórzyć.

• Jagah Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polecam Androvit Plus, teraz po 3 miesiącach robimy przeskok na Fertilman ;) Dla siebie mam vita miner dla kobiet planujących ciążę :)

Madzia - walcz o monitoring, bo masz rację, z racji wysokiej PRL powinnaś skontrolować pecherzyki i sam fakt owulacji :) I może uda Ci się namówić faceta na wcześniejsze badania? ;)

1o5qp2.png<3 kAlMp1.png
  • Kamila ;) Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werni, Sosenka, Madzia tule :*

Jesli chodzi o monitoring ja mialm 13dc.
    Magda te witaminki których podałaś link :) moj je łykał ja z tej samej serii dla kobiet przed udanym cyklem plus kwas foliowy. One maja dobra wchłanialność i cena spoko.

Jutro wizyta...mam zle mysli :(

ma6n13bx3stfpcr8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2016, 23:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sosenka wrote:
    Madziu, mój maz juz badał nasienie,
    a jakie badanie dokładnie zrobił?
    bo u mnie w laboratorium jest badanie nasienia - spermiogram, kosztuje 40 zł.
    I to jest wystarczające badanie?
    Bo ja kojarzę, że moja kumpela jak namawiała męża do badań to mówiła o kwocie 240 zł... :/
    Dzisiaj dostałam @, także M. stwierdził, że teraz jego kolej na badania.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2016, 23:59

• Alexiaa Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 02:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda,Werni,Sosenka przytulam <3 wiem co czujecie i śle wiruski ;-)

Owieczqa kiedy masz pierwsza wizytę ? Z moich pierwszych objawów po owu zaraz były ciężkie piersi i żyłka duża na jednej i tak jest do teraz miałam jeszcze bóle @ przez 5 dni a teraz lekko mnie mdli ;-O

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2016, 02:15

rfxgvfxmlhof5yo3.png
    km5stv73t4xzfb4j.png
    ......
    Moje bliźniaczki Liwia <3 :-* i Adrianna (35 tc [*] :-( Nasz Aniołek...) - Z miłości powstałaś miłością pozostaniesz ... ;-( Dozobaczenia córeczko ...

• Owieczqa Ekspertka

Wysłany: 24 maja 2016, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alexia, ja też czuję, że coś mnie tak kłuje delikatnie od czasu do czasu. Żyłki są i ciężkie piersi. Co do wizyty, do końca tyg. Nie ma mojego lekarza, bo długi weekend. Terminy ma na 8.06, ale idę w pon. odebrać cytologię, więc mam nadzieję że gdzieś mnie wciśnie. Z Tobim zaszłam na ferie i też chyba z tydz. czekałam. Do żadnego lekarza nie mogłam się dostać. Ja to mam szczęście. A Ty Alexia, kiedy?

Alexiaa lubi tę wiadomość

34bw9jcgm80ieq8u.png
    PKXvvWz.jpgPKXvp1.png
  • sosenka Ekspertka

Wysłany: 24 maja 2016, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila, Alexiaa dziękuję <3

Magda, my robiliśmy seminogram, też coś około tego kosztuje ale czy to to samo? Za miesiąc jak nie zaskoczy chcemy zrobić ponownie, i zastanawiam się nad andrologiem. Jak mogę Ci doradzić to nie ma na co czekać, lepiej się przebadać i być pewnym, że wsszystko ok i dalej się starać, niż się zastanawiać. Ja też na początku mówiłam, że dopiero po roku starań zaczniemy się badać (bo tak jest powszechnie niby stosowane) ale zaczęłam wcześniej i wcale nie żałuję, bo i tak bym nie zaszła z guzem na jajniku :).

Kamila, nie martw się na zapas. Myśl pozytywnie. Daj koniecznie znać po wizycie.

Alexiaa, Owieczqa aaaaale Wam zazdroszczę tych objawów :D

U mnie dzisiaj 3dc, zrobiłam prolaktynę, FSH, LH i estradiol. Dzwonię też do mojej ginekolog i umawiam się na monitoring. Ale dobry nastrój dalej nie wrócił :(.

Alexiaa, Kamila ;) lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2016, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sosenka wrote:
    Jak mogę Ci doradzić to nie ma na co czekać, lepiej się przebadać i być pewnym, że wsszystko ok i dalej się starać, niż się zastanawiać. Ja też na początku mówiłam, że dopiero po roku starań zaczniemy się badać (bo tak jest powszechnie niby stosowane) ale zaczęłam wcześniej i wcale nie żałuję
    dziękuję, ale ja już jestem po badaniach ;)
    Roku nie czekałam, bo uważam to za stratę czasu :) Rok, wg mnie, mogą starać się pary, które nie prowadzą obserwacji swoich cykli. Pozostałe pary, myślę że szybko wychwycą, że coś jest nie tak :)
    Szkoda tylko, że ginekolodzy podchodzą do wszystkich par jednakowo :(
    Teraz w piątek pójdę zrobić ponownie hormony, 1 czerwca mam endokrynologa i ginekologa, liczę, że uda mi się zapisać na monitoring. Porozmawiam dziś z M. Może zrobiłby te badania przed moim monitoringiem wtedy od razu zaniosę do gin do interpretacji :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2016, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    UDAŁO mi się :D
    Mam monitoring cyklu 7 czerwca :) Było ciężko z terminami, uprosiłam położną, która połączyła mnie z moją ginekolog :) no i ta mnie wcisnęła ;)

sosenka, Kamila ;), Jagah lubią tę wiadomość

• sosenka Ekspertka

Wysłany: 24 maja 2016, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia, my czekaliśmy do tygodnia na wyniki seminogramu, no i minimum dwa dni przed badaniem bez serduszek (więc najlepiej badania wykonać nie w okolicach owulki :))

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2016, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Michał byłby na badaniu tuż przed moimi dniami płodnymi (sobota), a we wtorek poszłabym na monitoring. U mnie w laboratorium pisze, że wynik badania jest w 1 dzień, ale dopytam w piątek.
    A powiedz mi, praca ma wpływ na wyniki nasienia? bo badanie wypadałoby dwa dni po nockach.

• Alexiaa Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Owieczqa mam jutro wieczorem trochę mam stresa bo to pierwsza ... A dziś mnie znów mdli,ale cieszę sie bo mysle,ze to dobry znak :-)
    Dziewczyny jeszcze bedziecie mieć dość objawów ;-) doczekacie sie wszystkie ,jak sie dłużej czeka to pozniej bardziej sie cieszy,ze jest ta upragniona ciąża ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2016, 18:44

rfxgvfxmlhof5yo3.png
    km5stv73t4xzfb4j.png
    ......
    Moje bliźniaczki Liwia <3 :-* i Adrianna (35 tc [*] :-( Nasz Aniołek...) - Z miłości powstałaś miłością pozostaniesz ... ;-( Dozobaczenia córeczko ...

• Owieczqa Ekspertka

Wysłany: 24 maja 2016, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jest tak wcześnie, że chyba poczekam z wizytą. Od @ to dopiero 4tydz. a od uvu 2tydz. Jak mi powie, że jeszcze nic nie widać, to się zestresuję. A na pewno tak by było. Z Tobim byłam ok 7tyg.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2016, 19:53

34bw9jcgm80ieq8u.png
    PKXvvWz.jpgPKXvp1.png
  • Owieczqa Ekspertka

Wysłany: 24 maja 2016, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaneta wrote:
    Bylam u lekarza, ogolnie wszystko dobrze. Potwierdzona ciaza, ale jeszcze nie widac zarodka bo za wczesniej. Dostalam duphaston bo pani dr powiedziala, ze ciaza jest nisko osadzona, a ona woli jak sa wyzej. Ale powiedziala, ze mam sie nie martwic:) za miesiac kolejna wizyta i juz bedzie widac zarodek:)
    Anetka, który to był tydzień u Ciebie?

34bw9jcgm80ieq8u.png
    PKXvvWz.jpgPKXvp1.png
  • Kamila ;) Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sosenka daj znac jak beda wyniki.

Magda wydaje mi sie ze zalezy jaka praca. Moj pracuje zazwyczaj w wysokiej temp, a temp ma zas zły wpływ na jadra itd...w jednej książce czytałam ze mężczyźni powinni unikac gorących kapieli. Podobno tez lepiej robic badanie nasiania wypoczętym, moze zapytajcie urologa?
    super ze udalo Ci sie z wizyta :)

Jestem po wizycie...wizyta z przygodami w rejestracji. Lekarz miał ze mna problem przy badaniu usg bo tak sie trzęsłam :D Nie umiałam nerwów opanować, ale wizyta zakonczyla sie łzami moimi i meza...maz pierwszy raz usłyszał serduszko <3 (w pierwszej ciąży nie zdarzył)

dostalam dodatkowo Acard 75mg i mam mieszane uczucia co do leku, co sadzicie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2016, 20:38

Alexiaa lubi tę wiadomość

ma6n13bx3stfpcr8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2016, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila ;) wrote:
    Magda wydaje mi sie ze zalezy jaka praca. Moj pracuje zazwyczaj w wysokiej temp, a temp ma zas zły wpływ na jadra itd...
    ooo to mamy przekichane :/
    Zobaczymy co z tym badaniem, na pewno pójdzie na wolnym, żeby organizm nie był osłabiony, no ale myślę, że specjalnie urlopu nie będzie brał. Ja mam owulację w jego różne dni pracy (on ma dziwny system pracy, że co drugi dzień inna zmiana), więc w sumie bardziej interesuje mnie stan żołnierzy po takich warunkach niż po wolnym :/

Kamila ;) super, że na wizycie wszystko ok! <3

• sosenka Ekspertka

Wysłany: 25 maja 2016, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda, tyle czynników się składa na jakość nasienia, że ciężko powiedzieć. To tak samo jak nie wiadomo co trzeba zmienić, żeby w końcu w ciążę zajść :(. Trzymam kciuki za dobre wyniki <3

Kamila, jejuuuuu aż mi ciarki przeszły, pięknie! <3
    A wyniki mam, mieszczą się w przedziałach ale ciężko powiedzieć czy ok. We wt idę na pierwszy monitoring, to od razu przekaże gin wyniki.
    FSH 6,0 mIU/ml(f.pęcherzykowa 3,5-12,5)
    LH 3,6 mIU/ml(f.pęcherzykowa 2,4-12,6)
    Estradiol 68 pg/ml(faza folikularna 12,4-233)
    Prolaktyna 12,8 ng/ml (4,79 - 23,30)

Owieczqa, obyś ty jak najszybciej usłyszała serduszko swojej fasoliny :)

Kamila ;), Alexiaa lubią tę wiadomość

‹‹ 240 241 242 243 244 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ