Rocznik '87 - Zapraszam :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyJagah wrote:Madzia - a Ty, masz jakies przeczucia co do plci?
Imiona bardzo pieknie, do obu mam sentyment Jakub to moja pierwsza mlodziencza milosc, a Jan to imie taty
Ale po zobaczeniu serduszka i tej całej mojej kluski, zdezorientowałam się.
Jak sobie wyobrażam nasze dziecko, to silniej przebija się chłopiec w tych wyobrażeniach Na wróżenie ze smaków nie mam co liczyć Ostatnio w ciągu godziny zjadłam banana, czekoladę i ogórki kiszone
Ciągnie mnie jedynie do pizzy
Jakub to imię które mnie urzekło, a z nazwiskiem komponuje się idealnie
Jan to imię po pradziadku/ dziadku Michała
Przy staraniach celowaliśmy w syna, ale po pozytywnym teście przestało mi zależeć
Dla moich rodziców będzie to drugi potomek, dla teściów pierwszyJagah lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMoże dopiero jak zobaczycie maluszka to po prostu wpadnie wam do głowy jakies imie, które będzie do niego pasowac A może Michał junior? Ja bym chciała mieć Michałka, choc płec nie ma dla mnie znaczenia. Moi tesciowie pewnie chcieliby wnusie bo mają dwoch siuraczkow narazie
-
nick nieaktualnyroslinka wrote:Może dopiero jak zobaczycie maluszka to po prostu wpadnie wam do głowy jakies imie, które będzie do niego pasowac A może Michał junior?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2016, 19:20
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Dziewczynki, ale Wy aktywne... Zanim to wszystko przeczytałam Ja się cieszę po dzisiejszej wizycie, bo lekarz stwierdził, że szyjka się wydłużyła. Znów ma 4cm,jak należy Lekarz jest genialny. Od razu postawił dobrą diagnozę, co do moich problemów z gospodarką elektrolitową. Dał mi leki i wszystko mi minęło w ciągu tygodnia. Nie mam skurczów w podbrzuszu, ani w nogach, odzyskałam siły. Inna kobieta Czystość pochwy w normie, mała zdrowa i nie wyrósł jej siusiak, więc dziewczynka potwierdzona.
U nas imię też na pewno się nie zmieni, dla chłopca też było wybrane bezsprzecznieMagda87, Jagah, Kamila ;) lubią tę wiadomość
-
S@ti - glowa do gory, kolejny cykl, kolejna szansa, trzymaj sie
Owieczqa - super wiadomosci z wizyty, no i brawo dla lekarza, ze postawil Cie na nogi pod wzgledem zdrowotnym
Wiecie co, z tymi imionami jest naprawde w zyciu roznie! Nieraz para zmienia imie, bo jak zobaczy dziecko to dostaje olsnienia, ze przeciez to nie bedzie Michal, tylko wlasnie Janek, i na odwrot Niekiedy bywa i tak, ze ktos w rodzinie badz blizszych znajomych - nadaje imie, ktore Wy wybraliscie, i nie chcecie sie powtorzyc.
My zawsze bylismy zgodni co do Szymona, ale w marcu urodzila kuzynka, wybrala nasze ulubione imie, i teraz mamy dylemat. Jakos tak u nas w rodzinie wychodzi, ze jak narodzi sie dziecko to kazdy rodzic stara sie nie powtarzac imienia -
nick nieaktualnyU mnie chyba tez sie zanosi na @ Boli mnie brzuch i mam plamienie różowe podczas podcierania i uczucie wilgotności. Tylko dlaczego tempka urosła? Poradzicie coś? Mozliwe ze to ciąża i takie plamienie? Jak jutro rano @ nie będzie to testuje. Zazwyczaj mam cykle 29-30 dni, a dziś 27dc.
Jagah ze mną jest tak samo jesli chodzi o imiona - w rodzinie juz sa dzieciaczki o imionach, ktore dla mnie sie podobają i będziemy sie na pweno zastanawiac czy powtorzyc imie -
nick nieaktualnyJagah wrote:My zawsze bylismy zgodni co do Szymona, ale w marcu urodzila kuzynka, wybrala nasze ulubione imie, i teraz mamy dylemat. Jakos tak u nas w rodzinie wychodzi, ze jak narodzi sie dziecko to kazdy rodzic stara sie nie powtarzac imienia
I się nie zapowiada, żeby ktoś nam podkradł
dziewczyny wam też z forum znikły "moje tematy" "ostatnio przeczytane tematy"?
Wchodzę na forum i każdy swój temat muszę oddzielnie szukać... -
Magdzia, też zniknęły -_-. Bez sensu. Mam nadzieję, że to poprawią.
S@ti, trzymaj się w końcu się uda. Trzeba być dobrej myśli.
Owieczqa, dobrze, że u Ciebie wszystko ok!
roslinka, z tego co zdążyłam zaobserować u innych dziewczyn często (a nawet bardzo często) objawy okresowe, kończą się ciążą.
Jagah, dziękuję, jesteś kochana, ja zupełnie go rozumiem, ma dużo na głowie, ale powiedziałam mu, co czuje i co sądzę, że bez sensu później tracic zdrowie i pieniadze na in vitro tylko dlatego, ze bylo za malo serduszek. W tym cyklu juz nic sie nie wydarzy wiec spokojnie czekam na nastepny, a z drugiej str moze to i dobrze, bo da troche odpoczynku od tych wszystkich szalenstw objawowych. -
nick nieaktualny
-
Witam witam moje rówieśniczki...
właśnie z 2 tygodnie temu z mężem podjęliśmy decyzję, że staramy się o drugie dzieciątko...Nasza pierwsza pociecha w lipcu skończyła rok...
Także mam nadzieję, że jakoś uda nam się stworzyć braciszka lub siostrzyczkę...
Trzymam też za Was kciuki...i pozdrawiamJagah lubi tę wiadomość
-
Smartunia - witaj na szczęśliwym wątku i życzę szybkiego Groszka i rodzeństwa dla córeczki
Roslinka - trzymam kciuki za jutrzejszy ewentualny test, obyś zzieleniała z szoku
Magda - to macie wyjątkowe szczęście pod względem imion My mamy krótkie nazwisko i też dziwnie to brzmi z zestawieniem krótkich imion, jak Filip i Igor
Mnie sie podoba Wojciech. Przemek też, ale Holendrzy przewroca się na twarz zanim wymowia Przemysław Mąż obstawia Antka. Ale wiecie, zdecydujemy się tak na dobre dopiero po badaniu prenatalnym Póki co, muszę pilnować dziecka w sklepach, bo zamiast robić wyprawkę do szkoły dla siebie to biega po działach dla niemowląt i wzdycha do ubranek, jak pięknie będzie wyglądać Orzeszek w body w kształtach misia -
nick nieaktualnyJagah wrote:Magda - to macie wyjątkowe szczęście pod względem imion My mamy krótkie nazwisko i też dziwnie to brzmi z zestawieniem krótkich imion, jak Filip i Igor
Moja rodzina (mam na myśli również kuzynostwo bliższe, dalsze) jest starsza ode mnie, także wykazali się już z imionami dla dzieci, zaś rodzina Michała jest młodsza od niego (M. jest najstarszym synem), więc kuzynostwo ma jeszcze czas na potomków
My ze względu na nazwisko musimy unikać imion z "sz" typu Szymon, Bartosz, Tomasz, bo nawet dla Polaków takie zestawienie, będzie wywoływało problemy przy wymawianiu -
Ania - mysle, ze dotrze to do Nas dobitnie jak zobaczymy dziecko na USG, a jak poznamy plec to juz calkiem, zacznie sie przemawianie do Kogos konkretnego Tak przy okazji, to mamy obie taki sam termin porodu, 24 kwietnia Wychodzi zodiakalny Byk, ale mysle, ze uda mi sie ustrzelic Baranka