X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik '87 - Zapraszam :)
Odpowiedz

Rocznik '87 - Zapraszam :)

Oceń ten wątek:
  • Mallina Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)
    Co u Was słychać? Jakieś dobre wieści? :)

Listior, paulashells, Ania_XxX lubią tę wiadomość

p19ukw7ifmlxopac.png
  • Listior Przyjaciółka

Wysłany: 24 czerwca 2014, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej malinko, póki co u mnie odliczanie, a czy coś z tego będzie, to się okaże ;) Póki co ciągle czuje dół brzucha, ale to nic nie oznacza na tak wczesnym etapie. Planuje zrobić test (o ile @ wcześniej nie przyjdzie) w dzień swoich urodzin ;) Czyli tak daleko nie mam ;) A jak u Ciebie?

Ania_XxX, Mallina lubią tę wiadomość

c3a2581f1c5e3fc7c6a4636f7c955229.png
  • Kachna Nowa

Wysłany: 24 czerwca 2014, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Wszystkich:) Pięknie tu u Was:) Ja także sieram się, my się staramy:) od 3 lat... mijają dwa lata od pierwszego zabegu. A podobno czas leczy rany?A mój czas nie chce wyleczyć moich. Cieszę się, że tu trafilam:) Rocznik 87 czywiście:)Pozdrawiam!
    madzianka wrote:
    To i ja sie dopisze tez rocznik 87. Milo ze powstal taki watek :-) my sie staramy juz 2 lata o nasze pierwsze malenstwo.

paulashells, Ania_XxX, Listior, Mallina, Sewerynka lubią tę wiadomość

Życie jest dobre.
  • Ania_XxX Koleżanka

Wysłany: 24 czerwca 2014, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Mallinko:) U mnie ciążowo bez zmian - nadal jej brak, ale za to zmieniło się u mnie nastawienie - jakoś tak czuję się pobudzona do życia! :) Ciekawe na jak długo, ale mam nadzieję, że dłużej niż myślę :) Widziałam się z moją Siostrzyczką, która mieszka daleko, więc cieszę się:) Postanowiłam, że będę bardziej doceniała to, co teraz mi dane jest mieć! :)
    No i trzymam za Was kciuki Kobitki :) Listior jeszcze 6 dni i może roześlesz jakieś wiruski! Liczę na to <3

paulashells, Listior, Mallina lubią tę wiadomość

82do20mmeofbbylm.png
  • Ania_XxX Koleżanka

Wysłany: 24 czerwca 2014, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Kachna :)

82do20mmeofbbylm.png
  • paulashells Koleżanka

Wysłany: 24 czerwca 2014, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj, te dwa tygodnie przed urlopem będą zawalone w pracy :(
    Witaj Kachna :) jeśli można spytać co to za "pierwszy zabieg"? Może inseminacja? Bo nam lekarz powiedział, że możemy spróbować. Za 2 tyg będę miała wyniki na jakieś przeciwciała na żywotność plemników, więc dopiero je odbiorę po urlopie.
    Usunęłam kalendarzyk dni płodnych z telefonu, żeby mnie nie kusiło zapisywać notatek na wczasach, muszę jeszcze schować termometr i dopiero wtedy spokojnie szykować się na wyjazd:) drinki i znajomi sprawią, że na chwilę zapomnę :)

Mallina lubi tę wiadomość

Starania od 28 lipca 2012 r., dnia w którym poślubiłam mojego M.
  • Listior Przyjaciółka

Wysłany: 24 czerwca 2014, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będzie dobrze dziewczyny, musimy dać radę ;) ja w nas wszystkie wierzę ;) <3

lobelia lubi tę wiadomość

c3a2581f1c5e3fc7c6a4636f7c955229.png
  • lobelia Koleżanka

Wysłany: 24 czerwca 2014, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak tam kobietki :) ja juz odliczam dni do zrobienia testu
    Oby @ sie nie pojawiła

Mallina, paulashells lubią tę wiadomość

• Mallina Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Listior wrote:
    Hej malinko, póki co u mnie odliczanie, a czy coś z tego będzie, to się okaże ;) Póki co ciągle czuje dół brzucha, ale to nic nie oznacza na tak wczesnym etapie. Planuje zrobić test (o ile @ wcześniej nie przyjdzie) w dzień swoich urodzin ;) Czyli tak daleko nie mam ;) A jak u Ciebie?
    Och, mam nadzieję że dostaniesz najpiękniejszy prezent na urodziny o jakim marzysz :) A ja jestem przed @, tyle że ja już na ciążę nie liczę. Będzie to będziemy się cieszyć ;)

p19ukw7ifmlxopac.png
  • Mallina Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_XxX wrote:
    Cześć Mallinko:) U mnie ciążowo bez zmian - nadal jej brak, ale za to zmieniło się u mnie nastawienie - jakoś tak czuję się pobudzona do życia! :) Ciekawe na jak długo, ale mam nadzieję, że dłużej niż myślę :) Widziałam się z moją Siostrzyczką, która mieszka daleko, więc cieszę się:) Postanowiłam, że będę bardziej doceniała to, co teraz mi dane jest mieć! :)
    No i trzymam za Was kciuki Kobitki :) Listior jeszcze 6 dni i może roześlesz jakieś wiruski! Liczę na to <3
    Ania i takie podejście bardzo mi się podoba! Właśnie powinnyśmy się cieszyć z tego co mamy i bardziej to doceniać ;)

Ania_XxX lubi tę wiadomość

p19ukw7ifmlxopac.png
  • Mallina Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lobelia wrote:
    jak tam kobietki :) ja juz odliczam dni do zrobienia testu
    Oby @ sie nie pojawiła
    Mocno trzymam kciuki, żeby ta wredota @ zniknęła na całe 9 miesięcy :)

Oj ten tydzień testowy się zrobił :)

p19ukw7ifmlxopac.png
  • Mallina Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulashells wrote:
    Bo nam lekarz powiedział, że możemy spróbować. Za 2 tyg będę miała wyniki na jakieś przeciwciała na żywotność plemników, więc dopiero je odbiorę po urlopie.
    Usunęłam kalendarzyk dni płodnych z telefonu, żeby mnie nie kusiło zapisywać notatek na wczasach, muszę jeszcze schować termometr i dopiero wtedy spokojnie szykować się na wyjazd:) drinki i znajomi sprawią, że na chwilę zapomnę :)

Tylko proszę mi odpoczywać i wyłączyć całkowicie myślenie ;) Gdzie się wybieracie?

p19ukw7ifmlxopac.png
  • Mallina Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mallina wrote:
    Tylko proszę mi odpoczywać i wyłączyć całkowicie myślenie ;) Gdzie się wybieracie?
    Jakie przeciwciała? Doinformuj mnie Kochana, bo po nowym roku my będziemy podchodzić do inseminacji.

p19ukw7ifmlxopac.png
  • Sewerynka Ekspertka

Wysłany: 25 czerwca 2014, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulashells wrote:
    Witaj Kachna :) jeśli można spytać co to za "pierwszy zabieg"? Może inseminacja? Bo nam lekarz powiedział, że możemy spróbować. Za 2 tyg będę miała wyniki na jakieś przeciwciała na żywotność plemników, więc dopiero je odbiorę po urlopie.

Kochana na urlopach dzieją się różne przyjemne rzeczy :-) Wyłączysz myślenie, zrelaksujesz się i wierzę , że z wakacji wrócisz w dwupaczku <3<3

paulashells lubi tę wiadomość

f2w3rjjgh6j72quh.png
  • Sewerynka Ekspertka

Wysłany: 25 czerwca 2014, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kachna witaj serdecznie :-) Trzymam kciuki :)

f2w3rjjgh6j72quh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2014, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam się nie poszczęściło w tym cyklu, @ przyszła dzień wcześniej i od wczoraj się z nią zmagam, do tego znowu lekka choroba/przeziębienie jak co cykl przed @ :/
    W piątek idę do gina pogadać o tym dupku i progesteronie.

• Mallina Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:
    Nam się nie poszczęściło w tym cyklu, @ przyszła dzień wcześniej i od wczoraj się z nią zmagam, do tego znowu lekka choroba/przeziębienie jak co cykl przed @ :/
    W piątek idę do gina pogadać o tym dupku i progesteronie.
    :( :( :( do odstrzału tą @. jak masz niski progesteron to musisz go podnieść. Ginekolog na pewno coś Ci przepisze.

p19ukw7ifmlxopac.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2014, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dupka biorę już na podniesienie progesteronu w II fazie od 4 cykli :/ ale chciałabym ponownie zadać jego stan bo może wtedy miałam cykl bezowulacyjny?!

• Mallina Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:
    Dupka biorę już na podniesienie progesteronu w II fazie od 4 cykli :/ ale chciałabym ponownie zadać jego stan bo może wtedy miałam cykl bezowulacyjny?!
    Ja robiłam sobie w tym cyklu progesteron i wyszedł mi 14 w 6 dpo to za mało. Ale zanim pójdę do lekarza muszę go zbadać w kolejnym cyklu i porównać. Pewnie też przepisze mi duphaston.

p19ukw7ifmlxopac.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2014, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co wiem progesteron robi się w II fazie cyklu chyba ok. 18-19 dc, mi 5 mies, temu wyszedł 1,19 zdecydowanie za mało. chcę dowiedzieć się czy efekt przyjmowania się utrzymuje jakiś czas, czy tylko na czas przyjmowania dupka i chciałabym zbadać znowu jak będzie pęcherzyk bez brania dupka..

‹‹ 46 47 48 49 50 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ