X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik '87 - Zapraszam :)
Odpowiedz

Rocznik '87 - Zapraszam :)

Oceń ten wątek:
  • paulashells Koleżanka

Wysłany: 29 czerwca 2014, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To pęcherzyk może być pusty...? Jak to można sprawdzić :/ Czyli CLO to jest lek na ładny pęcherzyk? W tych sprawach jestem zielona, muszę gdzieś o tym poczytać.
    Dziś termin @, jeszcze czekam, ale myślę, że wieczorem przyjdzie.

Starania od 28 lipca 2012 r., dnia w którym poślubiłam mojego M.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2014, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie troszkę mnie to zszokowało bo myślałam, że jak pęcherzyk jest to jest jednoznaczne, że jest szansa jak pęknie zajść w ciążę. Wcześniej gin nie wspomniał, że nie wiadomo czy w środku jest komórka jajowa, tylko mówił "działać" .. eh..
    Podobno CLO stymuluje pracę jajników i sprawia, że pęcherzyków jest więcej, jak to gin powiedział jak się ich natworzy to są większe szanse, że któryś ma komórkę jajową, bo jeden może jej nie mieć wcale i wtedy już innych nie ma w razie co ..

Tak się opierałam przed tym CLO, czekałam i miałam nadzieję a się okazuje, że niepotrzebnie bo i tak zalecił mi go wprowadzić, jakbym wiedziała to nie czekałabym kolejnych miesięcy i dzisiaj mogłabym być już w ciąży :/ ale staram się już o tym nie myśleć po znowu popadam w dołek.

paulashells lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2014, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)
    ja oczywiście też rocznik 87..
    Jestem po stracie córki w 13 tygodniu i teraz jestem w trakcie 2 cyklu starań :) Odczekałam ile trzeba i do dzieła :)
    Siedzę, czytam i popadam w lekką paranoję. Robiłam tsh i wyszło 3.11 i uznałam to za normę, a teraz czytam, że zdecydowanie za dużo. Nie wiem, dlaczego musiałam trafić na forum, żeby dowiedzieć się jakie badania robić, dlaczego lekarz w ogóle nie zleca po poronieniu żadnych badań tylko każe czekać, zachodzić w ciąże ponownie i jak się historia powtórzy to dopiero wówczas się pofatyguje z badaniami.. :/ ten świat upadł na głowe.

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2014, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Amy, przykro mi z powodu straty dziecka i życzę powodzenia w kolejnych staraniach.
    Wszystko zależy od lekarza, ja jeszcze przed staraniami zaczęłam robić badania by nie tracić czasu i jak się okazało słusznie bo inaczej rok mogłabym się starać i nie znać przyczyny dlaczego się nie udaje, lub nie utrzymać przez niskim progesteronie.
    Pierwsza ginekolog też dała mi same podstawowe badania i nic więcej, dopiero kolejny lekarz zapisuje wszystko po kolei, teraz dostałam na dodatkowe bo niby wszystko już w normie a nadal nic.. Także zmień lekarza albo wykonuj sobie badania na własną rękę konsultując z lekarzem :)

Przepraszam, że pytam ale jaka była przyczyna poronienia? Znacie ją? Bo wtedy to mogłabyś mieć na uwadze w badaniach.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2014, 18:18

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2014, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:
    Witaj Amy, przykro mi z powodu straty dziecka i życzę powodzenia w kolejnych staraniach.
    Wszystko zależy od lekarza, ja jeszcze przed staraniami zaczęłam robić badania by nie tracić czasu i jak się okazało słusznie bo inaczej rok mogłabym się starać i nie znać przyczyny dlaczego się nie udaje, lub nie utrzymać przez niskim progesteronie.
    Pierwsza ginekolog też dała mi same podstawowe badania i nic więcej, dopiero kolejny lekarz zapisuje wszystko po kolei, teraz dostałam na dodatkowe bo niby wszystko już w normie a nadal nic.. Także zmień lekarza albo wykonuj sobie badania na własną rękę konsultując z lekarzem :)

Przepraszam, że pytam ale jaka była przyczyna poronienia? Znacie ją? Bo wtedy to mogłabyś mieć na uwadze w badaniach.
    No ja wlasnie zmarnowalam 4 miesiace nie robiac zadnych badan.. teraz na forum mnie olsnilA kolezanka.. jutro pojde po skierowania i we wtorek sie sprobuje dostac do endokrynologa, mam nadzieje ze mnie nie oleje.. nie znam przyczyny. W 13tyg sie dowiedzialam ze dziecko sie przestalo rozwijac w 6t.3d wyslalismy material do okreslenia plci.. bez okreslenia przyczyny

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2014, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy rozumiem.. przykre co Was spotkało, ale teraz zadbaj o swoje badania to wiele może wyjaśnić i zapobiec przykrym wydarzeniom w przyszłości.
    Życzę powodzenia i trzymam kciuki :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2014, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:
    Amy rozumiem.. przykre co Was spotkało, ale teraz zadbaj o swoje badania to wiele może wyjaśnić i zapobiec przykrym wydarzeniom w przyszłości.
    Życzę powodzenia i trzymam kciuki :)
    Tak też zrobię, dziekuję :) już zmarnowałam jeden cykl, teraz pewnie drugi pójdzie na marne, chociaż nigdy nie wiadomo :) A jeśli chodzi o zmniejszanie poziomu tsh to jak długo to trwa wszystko? Nie wiesz?

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2014, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tsh u mnie jest w porządku na szczęście więc nie mam pojęcia, podejrzewam, że z lekami spada dość szybko podobnie jak prolaktyna :) ale nie jestem pewna.

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2014, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nic jutro się wszystkiego dowiem, może uda mi się to załatwić u ogólnego lekarza, a jak nie endokrynolog. Mam nadzieję, że ten mnie nie oleje.. jak to bywa zazwyczaj

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2014, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weź wyniki do rodzinnego i powiedz, że starasz się o dziecko, że jedno poroniłaś i nie znasz przyczyny i pokaz wynik tsh, jeśli lekarz stwierdzi, że jest za wysoki to na pewno da Ci skierowanie do endo, albo sam wystawi receptę. Zależy oczywiście na kogo trafisz :/

Z tego co wiem to tsh najlepsze do zajścia w ciążę to do 2.

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2014, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:
    Weź wyniki do rodzinnego i powiedz, że starasz się o dziecko, że jedno poroniłaś i nie znasz przyczyny i pokaz wynik tsh, jeśli lekarz stwierdzi, że jest za wysoki to na pewno da Ci skierowanie do endo, albo sam wystawi receptę. Zależy oczywiście na kogo trafisz :/

Z tego co wiem to tsh najlepsze do zajścia w ciążę to do 2.
    No tak mi dziewczyny piszą, żeby było najlepiej poniżej 1...
    Mam świetną lekarkę rodzinną, traktuje mnie jak swoją córkę.. wie o poronieniu zna moja całą historię bo prowadzi mnie od dziecka także jutro się wszystko okaże. Musze tylko znaleźć wyniki w dokumentach gdzieś

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2014, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to zapowiada się dobrze, trzymam kciuki Amy ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2014, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:
    No to zapowiada się dobrze, trzymam kciuki Amy ;)
    dziękuję :)

• Sewerynka Ekspertka

Wysłany: 29 czerwca 2014, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy witaj:* ja przy tsh 4.28 zaszłam w ciążę. Po mc leczenia spadło mi do 3.18. Moja kuzynka zaszła w ciążę przy 1 cykl starań przy tsh ponad 10, a o chorobie dowiedziała się podczas badań I trymestru u urodziła zdrowa córeczkę. Przy odpowiednim doborze dawek tabsow i comiesięcznych kontrolach polegających na robieniu wyników i wizytach u endokrynologa wszystko powinno być okej . nie mniej jednak endo sukcesywnie dąży do tego aby tsh spadło do min.2. Trzymam kciuki za Ciebie i starania i przykro mi z powodu straty:* mi to forum przyniosło szczęście mam nadzieje ze Ciebie tez to spotka. Powodzenia:)

pirelka lubi tę wiadomość

f2w3rjjgh6j72quh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2014, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sewerynka wrote:
    Amy witaj:* ja przy tsh 4.28 zaszłam w ciążę. Po mc leczenia spadło mi do 3.18. Moja kuzynka zaszła w ciążę przy 1 cykl starań przy tsh ponad 10, a o chorobie dowiedziała się podczas badań I trymestru u urodziła zdrowa córeczkę. Przy odpowiednim doborze dawek tabsow i comiesięcznych kontrolach polegających na robieniu wyników i wizytach u endokrynologa wszystko powinno być okej . nie mniej jednak endo sukcesywnie dąży do tego aby tsh spadło do min.2. Trzymam kciuki za Ciebie i starania i przykro mi z powodu straty:* mi to forum przyniosło szczęście mam nadzieje ze Ciebie tez to spotka. Powodzenia:)

Cześć :)
    Ja podejrzewam, że mi też ten poziom tsh nie robił problemów z zajściem bo zaszłąm za pierwszym podejściem, no ale dziecko się przestało rozwijać i nie znam przyczyny, dlatego chyba powinnam pójść coś z tym robić... bo sobie nie wybaczę jak się los powtórzy a ja będę miała świadomość, że nic nie zrobiłam a przecież mogłam. Forum mi już bardzo pomogło..chyba nigdzie nie otrzymałam tyle zrozumienia..

ewcia21k, Angelabd, paulashells lubią tę wiadomość

• Listior Przyjaciółka

Wysłany: 1 lipca 2014, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oświadczam wszystkim moim przyjaciółkom i wspieraczkom, że JESTEM W CIĄŻY ;)UDAŁO SIĘ KOCHANE ;) teraz trzymam za Was wszystkie kciuki ;) Mówiłam, że pozytywne nastawienie wiele zmienia? ;) tego też Wam życzę, bo to naprawdę zdaje egzamin ;) Dziękuję za wspólny czas i wsparcie ;) !!!!! <3 Wszystkim razem i każdej z osobna !!!! ;)

Ania_XxX, Pera, paulashells, pirelka, Angelabd, Lena87, Sewerynka, ewcia21k, MADZIA 87, Ewelcia lubią tę wiadomość

c3a2581f1c5e3fc7c6a4636f7c955229.png
  • Ania_XxX Koleżanka

Wysłany: 1 lipca 2014, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JESZCZE RAZ GRATULACJE!!!! :D Odpoczywaj i rośnij przyszła Mamusiu <3

Listior lubi tę wiadomość

82do20mmeofbbylm.png
  • Pera Koleżanka

Wysłany: 1 lipca 2014, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulację Listior :)
    Czy brałaś jakieś tabletki albo ziółka wspomagające? Podziel się tajemną wiedzą ;)

Listior lubi tę wiadomość

• Ania_XxX Koleżanka

Wysłany: 1 lipca 2014, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sewerynka wrote:
    No to powiem Ci kochana , że masz podobnie jak ja :) Oprócz cycuchów bolących. Poczekaj jak możesz (jak wytrzymasz), ja się pospieszyłam i był negatyw a za 5 dni pozytyw:-) Ja tempki nigdy nie mierzyłam, stwierdziłam,że wtedy jeszcze bardziej będe się stresować niepotrzebnie :D A dziękuje, czuję się dobrze, czasami brzuch pobolewa, czuje naciągania w macicy, czasem jajnik zakłuje, cycek zaboli, stałam się też mega płaczliwa płacze z byle powodu hehe:-) No i mega senność, zawsze byłam nocnym markiem i spałam do późna teraz to już wogle oczy się kleją już o 20:D Jestem szczęśliwa,i bardzo odpowiedzialna, to niesamowite jak kobieta zmienia się w kilka dni..I jaka odpowiedzialność momentalnie na Ciebie spływa z chwilą dwóch kresek. Czuje, że dołączysz do mnie Listior :-)))Tego Ci życzymy z całego serduszka <33

Oto dowód, że to dzięki naszej kochanej Sewerynce, bo to Ona rozesłała Nam wiruski i rzuciła dobry urok na Listior :D Zobaczycie teraz lista będzie się wypełniać nowymi szczęśliwymi Mamusiami :) <3 :*** Trzeba w to wierzyć! :D

paulashells, Sewerynka lubią tę wiadomość

82do20mmeofbbylm.png
  • Listior Przyjaciółka

Wysłany: 1 lipca 2014, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najważniejszy jest spokój, opanowanie i pozytywne nastawienie. Ja podświadomie chciałam dostać taki prezent urodzinowy ;) Ziółka piłam w kwietniu, potem dieta i ćwiczenia, spacery, przebywanie na świeżym powietrzu ;) Dużo dało mi wsparcie wszystkich pozytywnych tutaj osób, które cieszyły się każdego dnia, witały się z uśmiechem na ustach, rozsiewały pozytywna aurę ;) To jest najważniejsze ;) <3

Ania_XxX, Angelabd lubią tę wiadomość

c3a2581f1c5e3fc7c6a4636f7c955229.png
‹‹ 48 49 50 51 52 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ