Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › Starając się - ogólne › Rocznik '87 - Zapraszam :)
Odpowiedz

Rocznik '87 - Zapraszam :)

Oceń ten wątek:
  • Mallina Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:
    Z tego co wiem progesteron robi się w II fazie cyklu chyba ok. 18-19 dc, mi 5 mies, temu wyszedł 1,19 zdecydowanie za mało. chcę dowiedzieć się czy efekt przyjmowania się utrzymuje jakiś czas, czy tylko na czas przyjmowania dupka i chciałabym zbadać znowu jak będzie pęcherzyk bez brania dupka..
    Że w II fazie to jak najbardziej a czy to 18 czy 21 dzień cyklu to już zależy od owulacji. Najwyższe stężenie progesteronu jest 7 dnia od owulacji i wtedy lekarze zalecają go zbadać.

p19ukw7ifmlxopac.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2014, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ah, ja zrozumiałam, że robiłaś w 6 dc :)

Mallina lubi tę wiadomość

• Mallina Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:
    Ah, ja zrozumiałam, że robiłaś w 6 dc :)
    To wtedy bym miała wysoki progesteron ;);) Wyjaśniło się wszystko :)

p19ukw7ifmlxopac.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2014, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak ;)

• paulashells Koleżanka

Wysłany: 25 czerwca 2014, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mallina wrote:
    Tylko proszę mi odpoczywać i wyłączyć całkowicie myślenie ;) Gdzie się wybieracie?
    Hej Mallina :) sama nie wiem o co chodzi z tymi przeciwciałami, jak będę odbierała wyniki, na pewno napiszę :)
    Wybieramy się na Mazury :) co roku w Bieszczady do Babci już się znudziło, ale i tak w sierpniu Ją odwiedzimy. Wcześniej były wpisy o miejscach zamieszkania, ja mieszkam na wschód od Warszawy i tam właśnie teraz odwiedzamy specjalistów od niepłodności.

Starania od 28 lipca 2012 r., dnia w którym poślubiłam mojego M.
  • Mallina Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja jestem z centrum Polski. Jak już przyjdzie czas inseminacji to wybierzemy się do Gamety w Łodzi.

Paulashells, masz już za sobą hsg? Ja mam w planach na jesieni zrobić i sukcesywnie wszystkie badania do końca roku, a od stycznia ruszamy z inseminacją, w międzyczasie chcę się starać o kwalifikację do rządowego in-vitro. Ale ciągle mam cichutką nadzieję, że nie będę musiała robić żadnej z tych rzeczy.

p19ukw7ifmlxopac.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2014, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mallina życzę Ci byś nie musiała robić żadnej z tej rzeczy, ale może właśnie psychicznie jak nastawisz się na to wszystko to się uda :)
    Ja jutro idę do gina i nastawiam się na masę pytań.

• Mallina Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:
    Mallina życzę Ci byś nie musiała robić żadnej z tej rzeczy, ale może właśnie psychicznie jak nastawisz się na to wszystko to się uda :)
    Ja jutro idę do gina i nastawiam się na masę pytań.
    Dziękuję :)
    Zapisz sobie na kartce, żebyś nie zapomniała o niczym. Mam nadzieję, że wyjaśni Ci wszystko i dokładnie. Ciężko teraz trafić na dobrego lekarza.

p19ukw7ifmlxopac.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2014, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wiesz, że zapisałam tak wstępnie :D choć pewnie i tak ze stresu o czymś zapomnę.

• Mallina Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:
    A wiesz, że zapisałam tak wstępnie :D choć pewnie i tak ze stresu o czymś zapomnę.
    Wyciągnij przy nim tą kartę i wcale się nie krępuj. Musi Ci odpowiedzieć na te pytania. Chyba ze to lekarz na NFZ (oni nic nie muszą ;)), mnie mój ciągle pogania, że już kończymy ;), nie będę już do niego chodzić ;)

p19ukw7ifmlxopac.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2014, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój jest w porządku ;) chodzę prywatnie na abonamencie opłacanym przez zakład pracy, dzięki Bogu to mam, bo nie wydoliłabym finansowo na takie częste wizyty prywatnie :/

• Ania_XxX Koleżanka

Wysłany: 26 czerwca 2014, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pirelka w takim razie powodzenia na jutrzejszej wizycie! ;) Oby lekarz wyjawił Ci same dobre nowinki! ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2014, 17:21

82do20mmeofbbylm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2014, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania, nie wiem czy będą dobre ale jak dostanę skierowania to już będe zadowolona:)

• paulashells Koleżanka

Wysłany: 27 czerwca 2014, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mallina, ostatnio na wizycie w klinice niepłodności lekarz powiedziała, że jak mi źle wyjdzie monitoring cyklu to zrobię wtedy hsg.
    Na razie w planach mamy inseminację, tak po cichu, tylko znajoma wie, bo ma kilka kontaktów i porad.
    Pirelka, zgadza się z tymi wizytami, w najbliższym mieście nie mam specjalistów na NFZ, do Wawy znowu wybieram się po zrobieniu monitoringu cyklu, ale tam mnie pani doktor mile zaskoczyła, przeprowadziła porządny wywiad i zasugerowała stanowczo co trzeba zrobić, wiadomo za kasę, ale wkońcu zna się na tym i nie bez powodu tam pracuje.
    U mnie póki co od tygodnia bóle przedmiesiączkowe, coraz mocniejsze. Ale dla poprawy nastroju dziś znów stałam się ruda, ciekawe co powie mój M. :D dobrze, że będzie ciemno jak wróci :D

• paulashells Koleżanka

Wysłany: 27 czerwca 2014, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Pirelka, jak po wizycie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2014, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie, ale jakoś mnie nie uspokoiła wcale tylko przybiła ?!

Sama nie wiem czemu, powiedziałam o objawach jak biorę dupka (choroba i ta szyja) skwitował tak "niemożliwe, trzeba zgłosić producentowi", miałam ochotę się śmiać, ale nie wiedziałam czy sytuacja nie wymaga płaczu :/ zapytałam o coś zamiennego i powiedział, że owszem można dopochwowo, również w określone dni. Jakoś nie dopytywałam, chyba zostanę przy dupku. Zapytałam czy by nie zrobić przerwy i nie zobaczyć wtedy objawy czy ustąpią powiedział, że możemy zrobić przerwę, ale nie wiem czy ją robić.
    Skierowanie dostałam na progesteron jak chciałam i na usg 10-14 dc i masę innych na krew (znowu prolaktyna+po obciążeniu, FSH, Estradiol i LH), oczywiście wszystko w określone dni więc w tym cyklu odpada bo nie mam jak zrobić w weekend, a na usg nie ma wolnych terminów :/ trzeba czekać na kolejny cykl, a że cykle mam teraz krótkie bo 21.07 już powinnam mieć kolejną @ więc może w lipcu część załatwię. Zobaczymy.

Pytałam o ten progesteron, rzekomo efekt utrzymuje się jakiś czas, nie podnosi się tylko na te 10 dni i nie spada tak szybko więc odstawienie po 10 dniach nie spowoduje poronienia. Cóż mi innego pozostało jak Mu wierzyć?!

Zapytałam o usg po owulacji by sprawdzić, czy można..powiedział, że można ale skierowania nie dał :/

Pytał o CLO i powiedział, że proponuje jednak z nim spróbować bo to, że jest pęcherzyk o niczym nie świadczy bo może być pusty, a w środku może nie być komórki jajowej :/ więc od kolejnego cyklu chyba zmuszę się i wezmę na próbę.

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2014, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka
    Byłam na monitorowaniu w 9 dc (24.06.) endometrium 9,7 ale brak pęcherzyka :(, myślicie że jest jeszcze szansa aby się udało? Kolejną wizytę mam (1.07.) w 16 dc. W tym cyklu brałam clostilbegyt.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2014, 15:59

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2014, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelabd wydaje mi się, że 9dc to za wcześniej. Mi gin zawsze każe przychodzić między 10-14 dc i wolę iść bliżej 14 dc bo w 10 dc mały jeszcze jest albo w ogóle i nigdy nie wiadomo jaki się wykluje. Zależy kiedy masz zazwyczaj owulację. Dobrze, że idziesz jeszcze w 16dc to zobaczysz co tam się zadziało.
    Chociaż po CLO powinnaś coś wyhodować, bądź dobrej myśli może coś się wykluje jeszcze do następnego monitoringu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2014, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziękuję za inf. jeśli chodzi o monitorowanie to gin. kazała mi przyjść między 9 a 11 dc. wybrałam 9 ponieważ 10 dc nie przyjmuje a 11dc nie miałabym jak się do niej dostać. Czyli nadzieja jest :D Mojej znajomej udało się w pierwszym cyklu brania CLO i ma bliźniaki :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2014, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam zatem kciuki ;) skoro gin tak kazała to sama wie co dla Ciebie najlepsze :)
    Ja też mam zawsze problem z tym zapisaniem się na usg..w tym cyklu właśnie nie dam rady iść :(

Ja mam brać CLO od kolejnego cyklu, bo teraz już za późno.. ale nie chcę bliźniaków. Wzbraniałam się przed tym lekiem, ale chyba muszę spróbować.

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

‹‹ ‹ 47 48 49 50 51 › ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ