Rocznik '87 - Zapraszam :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Asia to podobnie jak ja, tez pół roku staran i nic:( ale strasznie jestem nakrecona, tylko tyle ze u mnie to juz 4 lata po slubie wiec możesz sobie wyobrazic ten wzrok wszystkich znajomych i rodziny, w ostatnim roku przytylam jakies 5 kg więć co chwila slyszałam zgryzliwe uwagi... ale postanowiłam wyluzowac,powiedzcie dziewczyny czy przeciwskazaniem jest picie alkoholu? nie mowie o upiciu sie ale piwko czy drink przy weekendzie ? ja w dreugiej polowie cyklu wogole rezygnuje z alkoholu tak na wszelki wypadek chociaz nie wiem czy nie za bardzo schizuje ..
-
Migotkaa spójż kochana na mój wykres - ja piłam prawie codziennie - aż się mąż śmiał że alkoholikiem będę. Wieczorem winko, drineczek itp
Tak na prawdę jak przestaniesz pić po pozytywnym teście to wszystko będzie ok - wcześniej nie szkodzi to dziecku. Jedyne co to niech Twój M nie pije jak bo zmiejsza to ruchliwość plemnków
Ja jestem 5 lat po ślubie i już kilka razy byłam w ciąży, potem bezpłodna- no noestety zawistnośc ludzka nie zna granic Odpuść, śmiej się z tego chociaż wiem że tak trudno... dasz radę
-
Migotkaa, no wzrok rodziny jest najgorszy... ja nigdy szczupła nie byłam więc jak chodziliśmy prosić na wesele to każdy tylko wlepiał gały w mój brzuch, a teraz już po ponad roku od wesela to tylko każdy pyta co z tym potomstwem... niedawno zaadoptowaliśmy sobie suczkę ze schroniska to już w ogóle zaczęły się gadki w stylu " psem dziecka nie zastąpicie" itp itd
a co do alkoholu to ja całkiem zeschizowałam i nie piłam nic przez może 3 miesiące ale ostatnio stwierdziłam, że w małych ilościach to pomaga jednak się trochę rozluźnić i nie powinno zaszkodzić (mam nadzieje )Nataszka2200 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny spokojnie alkohol Wam nie zaszkodzi. Zresztą ja jeszcze po owulacji piłam i raz mi się odbiło porządnie więc stewirdziłąm ze basta bo to coś dziwnego - i co ? ciąża Spokojnie możecie pić aż do II kresek broń boże nie namawiam, chodzi o to żebyście się nie stresowały bez sensu że o jej nie napiję się bo planuję itp. Nie jednej po alkoholu puszcza psycha i bach.
Ostatnio koleżanka mi opowiadała a swojej cioci że długo się starali, lekarze nie widzieli żadnej przyczyny bo zdrowi, wszystko ok a dzieci nie było. Kazali się odstresowac ale weź powiedz kobiecie żeby się odstresowała jak ona chce dziecko. Mąż ją upił winem przy kolacji a później w obroty i jest córka Teraz się śmieją że to dziecko z gwałtuAngelabd, Ania_XxX, paulashells lubią tę wiadomość
-
Hej i ja dolaczam sie do tego grona staraczek:) co do poprzednich postów mojej znajomej lekarze powiedzieli że nie bedzie miala dzieci, piła dużo paliła papierosy a pozniej okazalo sie ze byla w ciazy. W listopadzie malutka bedzie miala roczek.
-
Starania się o upragnione dziecko przez lata może z pewnością naprawdę dołować. Ja jestem nie raz pyskata, w życiu wiele przeszłam i dlatego na pewne rzeczy sobie nie pozwolę.
Zależy kto dogaduje, bo jak rodzina to faktycznie jest ciężko, ale bym powiedziała coś w rodzaju "Jak Wam żal to sobie jeszcze jedno zróbcie",tak dla odczepnego, a gdyby to była wścibska koleżanka na której mi totalnie nie zależy bo ma satysfakcję z mojego smutku to bym powiedziała "Ja tam pod prysznicem nie robię jak Ty, bo wszystko co najlepsze spływa z wodą", albo "Byle co zrobić to nie sztuka". Wiem, że w ten sposób niewinne dziecko się obraża, ale czasami ludzie muszą dostać po nosie. Gwarancja, że już się nie odezwie, a wręcz obrazi gwarantowana.
A prawda jest taka, że im bardziej się dołujemy i przejmujemy, tym bardziej na siebie i partnera naciskami, tym samym bardziej jesteśmy zestresowane, kłócimy się i włączamy blokadę. Olać innych, namiętność i spontan niech dojdą do głosu. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyLena87 wrote:Cześć Dziewczyny, Ja aktualnie oczekuję na owulację
Endometrium 13mm dwufazowe, pęcherzyk 19,3 mm ..
Na jutro zastrzyk, pregnyl 10000j.
A jeśli się nie uda, to bodajże laparoskopia będzie .. na samą myśl sram już po gaciach
Mi też o tym wspomniał lekarz jutro jadę na monitorowanie. Na czym polega ta laparoskopia? -
nick nieaktualnyAngelabd wrote:Mi też o tym wspomniał lekarz jutro jadę na monitorowanie. Na czym polega ta laparoskopia?
Laparoskopia jest w celu stwierdzenia np.czy nie ma endometriozy zrostów itp.
Podczas laparoskopii można również sprawdzić drożność jajowodów i ewentualnie je udrożnić..
Cytruska, nie myśl zbytnio o @ bo się zablokujesz
Ja dziś rano byłam na zastrzyku .. czekam aż zacznie pękać -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
a my dzisiaj zakupiliśmy wakacje nareszcie trochę luzu będzie w przyszłym tygodniu i jak wszystko dojdzie pójdzie może wrócimy z małą Turczynką lub Turkiem w brzuszku
Lena87, paulashells lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNiestety ten cykl spisany jest na straty....
Pęcherzyk który nie pękł, to też się nie wchłonął, a na dodatek jeszcze jest większy i ma aż 6 cm i dostałam tabletki anty które mam brać przez 21 dni jak się nie wchłonie to czeka mnie zabieg... Kurka ja chyba jakaś pechowa jestem
masakra
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny