Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik '87 - Zapraszam :)
Odpowiedz

Rocznik '87 - Zapraszam :)

Oceń ten wątek:
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia to podobnie jak ja, tez pół roku staran i nic:( ale strasznie jestem nakrecona, tylko tyle ze u mnie to juz 4 lata po slubie wiec możesz sobie wyobrazic ten wzrok wszystkich znajomych i rodziny, w ostatnim roku przytylam jakies 5 kg więć co chwila slyszałam zgryzliwe uwagi... ale postanowiłam wyluzowac,powiedzcie dziewczyny czy przeciwskazaniem jest picie alkoholu? nie mowie o upiciu sie ale piwko czy drink przy weekendzie ? ja w dreugiej polowie cyklu wogole rezygnuje z alkoholu tak na wszelki wypadek chociaz nie wiem czy nie za bardzo schizuje ..

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Ewelcia Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotkaa spójż kochana na mój wykres - ja piłam prawie codziennie - aż się mąż śmiał że alkoholikiem będę. Wieczorem winko, drineczek itp

Tak na prawdę jak przestaniesz pić po pozytywnym teście to wszystko będzie ok - wcześniej nie szkodzi to dziecku. Jedyne co to niech Twój M nie pije jak <3 bo zmiejsza to ruchliwość plemnków :P

Ja jestem 5 lat po ślubie i już kilka razy byłam w ciąży, potem bezpłodna- no noestety zawistnośc ludzka nie zna granic :/ Odpuść, śmiej się z tego chociaż wiem że tak trudno... dasz radę :)

• Migotkaa Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O mojego P akurat nie musze martwić bo on prawie wogole alkoholu nie pije:)

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Aska87 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotkaa, no wzrok rodziny jest najgorszy... ja nigdy szczupła nie byłam więc jak chodziliśmy prosić na wesele to każdy tylko wlepiał gały w mój brzuch, a teraz już po ponad roku od wesela to tylko każdy pyta co z tym potomstwem... niedawno zaadoptowaliśmy sobie suczkę ze schroniska to już w ogóle zaczęły się gadki w stylu " psem dziecka nie zastąpicie" itp itd

a co do alkoholu to ja całkiem zeschizowałam i nie piłam nic przez może 3 miesiące ale ostatnio stwierdziłam, że w małych ilościach to pomaga jednak się trochę rozluźnić i nie powinno zaszkodzić (mam nadzieje :) )

Nataszka2200 lubi tę wiadomość

udało się w <3 9 <3 msc s
    SYNEK :*Patryk :* ur. 22.08.15 3170g 57cm 10 pkt :)
    relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • Ewelcia Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny spokojnie alkohol Wam nie zaszkodzi. Zresztą ja jeszcze po owulacji piłam i raz mi się odbiło porządnie więc stewirdziłąm ze basta bo to coś dziwnego - i co ? ciąża :) Spokojnie możecie pić aż do II kresek :) broń boże nie namawiam, chodzi o to żebyście się nie stresowały bez sensu że o jej nie napiję się bo planuję itp. Nie jednej po alkoholu puszcza psycha i bach.

Ostatnio koleżanka mi opowiadała a swojej cioci że długo się starali, lekarze nie widzieli żadnej przyczyny bo zdrowi, wszystko ok a dzieci nie było. Kazali się odstresowac ale weź powiedz kobiecie żeby się odstresowała jak ona chce dziecko. Mąż ją upił winem przy kolacji a później w obroty i jest córka :) Teraz się śmieją że to dziecko z gwałtu :P

Angelabd, Ania_XxX, paulashells lubią tę wiadomość

• werni Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej i ja dolaczam sie do tego grona staraczek:) co do poprzednich postów mojej znajomej lekarze powiedzieli że nie bedzie miala dzieci, piła dużo paliła papierosy a pozniej okazalo sie ze byla w ciazy. W listopadzie malutka bedzie miala roczek. :)

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • aretes25 Znajoma

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Starania się o upragnione dziecko przez lata może z pewnością naprawdę dołować. Ja jestem nie raz pyskata, w życiu wiele przeszłam i dlatego na pewne rzeczy sobie nie pozwolę.
    Zależy kto dogaduje, bo jak rodzina to faktycznie jest ciężko, ale bym powiedziała coś w rodzaju "Jak Wam żal to sobie jeszcze jedno zróbcie",tak dla odczepnego, a gdyby to była wścibska koleżanka na której mi totalnie nie zależy bo ma satysfakcję z mojego smutku to bym powiedziała "Ja tam pod prysznicem nie robię jak Ty, bo wszystko co najlepsze spływa z wodą", albo "Byle co zrobić to nie sztuka". Wiem, że w ten sposób niewinne dziecko się obraża, ale czasami ludzie muszą dostać po nosie. Gwarancja, że już się nie odezwie, a wręcz obrazi gwarantowana.

A prawda jest taka, że im bardziej się dołujemy i przejmujemy, tym bardziej na siebie i partnera naciskami, tym samym bardziej jesteśmy zestresowane, kłócimy się i włączamy blokadę. Olać innych, namiętność i spontan niech dojdą do głosu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I przyszła @

... zaczynamy nowy cykl :)

Lena87 lubi tę wiadomość

• Ewelcia Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelabd i oby nowy szczęśliwy :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny, Ja aktualnie oczekuję na owulację ;)

Endometrium 13mm dwufazowe, pęcherzyk 19,3 mm ..
    Na jutro zastrzyk, pregnyl 10000j. ;)

A jeśli się nie uda, to bodajże laparoskopia będzie .. na samą myśl sram już po gaciach o.O

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena87 wrote:
    Cześć Dziewczyny, Ja aktualnie oczekuję na owulację ;)

Endometrium 13mm dwufazowe, pęcherzyk 19,3 mm ..
    Na jutro zastrzyk, pregnyl 10000j. ;)

A jeśli się nie uda, to bodajże laparoskopia będzie .. na samą myśl sram już po gaciach o.O

Mi też o tym wspomniał lekarz jutro jadę na monitorowanie. Na czym polega ta laparoskopia?

• Cytruska Znajoma

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    heloo czekam na @, cykle miałam przed braniem tabletek anty 21 dniowe a tu 23 dzień i nic, no cóż czekam dalej....

w4sqskjo6iyngx8g.png

no i jest ..... Boże, żeby ładnie rosła fasolka :D
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelabd wrote:
    Mi też o tym wspomniał lekarz jutro jadę na monitorowanie. Na czym polega ta laparoskopia?

Laparoskopia jest w celu stwierdzenia np.czy nie ma endometriozy zrostów itp.
    Podczas laparoskopii można również sprawdzić drożność jajowodów i ewentualnie je udrożnić..

Cytruska, nie myśl zbytnio o @ bo się zablokujesz ;)

Ja dziś rano byłam na zastrzyku .. czekam aż zacznie pękać ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka trzymam kciuki za pękanie <3 ja dzisiaj jadę do lekarza, zobaczymy co mi powie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2014, 13:23

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy laparoskopia jest bolesna?

• Aska87 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a my dzisiaj zakupiliśmy wakacje :) nareszcie trochę luzu będzie w przyszłym tygodniu i jak wszystko dojdzie pójdzie może wrócimy z małą Turczynką lub Turkiem w brzuszku :)

Lena87, paulashells lubią tę wiadomość

udało się w <3 9 <3 msc s
    SYNEK :*Patryk :* ur. 22.08.15 3170g 57cm 10 pkt :)
    relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelabd wrote:
    Czy laparoskopia jest bolesna?

Wydaje Mi się że tak, trzeba by było zapytać się obeznanej osoby ;)

Aska87, to życzę miłych i udanych wczasów ;)

Ja już jestem po Owulacji ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2014, 12:04

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety ten cykl spisany jest na straty....
    Pęcherzyk który nie pękł, to też się nie wchłonął, a na dodatek jeszcze jest większy i ma aż 6 cm i dostałam tabletki anty które mam brać przez 21 dni jak się nie wchłonie to czeka mnie zabieg... Kurka ja chyba jakaś pechowa jestem :(
    masakra :( :( :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana nie załamuj się <3
    Jeżeli się nie wchłonie to może szybciej zrobią Ci laparoskopie ? :)
    Laparoskopowo również można usunąć torbielkę ..

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena87 wrote:
    Kochana nie załamuj się <3
    Jeżeli się nie wchłonie to może szybciej zrobią Ci laparoskopie ? :)
    Laparoskopowo również można usunąć torbielkę ..

wkurza mnie to że znowu będziemy musieli czekać :(

‹‹ 62 63 64 65 66 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ