X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik '87 - Zapraszam :)
Odpowiedz

Rocznik '87 - Zapraszam :)

Oceń ten wątek:
  • Kisieńka Ekspertka

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie! Chciałam dołączyć do Waszego grona, bo właśnie za trzy tygodnie rozpoczniemy starania i chciałabym być razem z Wami. Tak myślę, że zanim zaczniemy trzeba by się przygotować jakoś.

Lena87, paulashells lubią tę wiadomość

5ckczlo8xuk7m6f0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kisieńka wrote:
    Witajcie! Chciałam dołączyć do Waszego grona, bo właśnie za trzy tygodnie rozpoczniemy starania i chciałabym być razem z Wami. Tak myślę, że zanim zaczniemy trzeba by się przygotować jakoś.

Witamy :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Kisieńka ;)

Angelabd, aby te Nasze Czekanie kiedyś było wynagrodzone ;)

Angelabd lubi tę wiadomość

• Kisieńka Ekspertka

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo fajnie, że będę z wami w tym czasie. jak widzę, dla niektórych z nas trudniejszym. Trzeba cierpliwości i siły.

5ckczlo8xuk7m6f0.png
  • niusik Debiutantka

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, dołączam do Was:)
    jak tak czytałam o reakcjach waszych rodzin i znajomych to jakbym czytała o sobie, z tym, że my jesteśmy dopiero miesiąc po ślubie (choć znamy się dużo dłużej), a pierwszą uwagę o "jak najszybszym zabieraniu się za dzieci, bo przecież czas ucieka" to już na poprawinach usłyszałam :P MASAKRA, w czym mają pomóc te komentarze?!

ecac7c2cf6adfe0c734e738efba61d19.png
  • werni Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokladnie, bardziej to denerwuje takie komentarze. Na szczescie mi dali wkoncu spokoj.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie ukrywam że mam problem... więc najbliższa rodzina dała nam spokój gorzej z tymi co nie są w temacie :/

• werni Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z takimi to gorzej jest.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Kisieńka Ekspertka

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niusik, my też znamy się dużo dłużej, bo już 7 lat i ślub dopiero za trzy tygodnie i zaraz potem zabieramy się do dzieła! :D

niusik, Nataszka2200 lubią tę wiadomość

5ckczlo8xuk7m6f0.png
  • werni Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja szwagierka też powiedziala ze po koscielnym odrazu bedzie sie starac o dziecko:)

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • niusik Debiutantka

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kisieńka, to ja widzę, że mamy podobną sytuację :D nam się co prawda nie udało w pierwszym podejściu, ale zwalam to częściowo na stres przed ślubem - denerwowałam się okropnie i, jak się później okazało, zupełnie niepotrzebnie, bo wszystko wyszło idealnie :) życzę Tobie udanego pierwszego razu - jakkolwiek dziwnie to nie zabrzmiało :P

ecac7c2cf6adfe0c734e738efba61d19.png
  • ampoule Ekspertka

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopisuje się do rocznika '87 ;)

Ania_XxX lubi tę wiadomość

[*] 01.02.2014 - 6/7 tc.
    [*] 11.01.2015 - 5 tc. ciąża biochemiczna
    [*] 13.02.2015 - 5 tc. ciąża biochemiczna
    12.02.2016 urodził się Nasz Ukochany Synek Filip <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam caly rocznik '87 ;) my czekamy (a raczej nie czekamy) na @. Wczoraj by termin i nic- suchutko :))) objawy: 2 dni bole na @, ciagniecie jajnikow, mdlosci i brak apetytu, zawroty glowy, czeste siusianie. Ogolnie inaczej sie czuje. A cykler mam 27-dniowe, zawsze @ na czas. Trzymam kciuki za wszystkie staraczki i pozdrawiam

• werni Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy nowe dziewczynki :)

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CO do komentarzy to u nas było przy pierwszym dziecku tak, ze był szok no bo nie planowane,, więc ok. ALe teraz od strony tesciowej słyszę co raz o drugim dziecku, a wie że to nie tak łatwo, bo się leczę, mam PCOS itp. No ale... Na razie czeka na drugiego wnuczka/wnuczkę u drugiego syna.

• Ballerina Przyjaciółka

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór moje drogie rówieśniczki :) miło znaleźć miejsce, w którym znajdują sie osoby o podobnych doświadczeniach. O nasze kochane serduszko staramy się od ok. roku, wtedy to przestałam mierzyć temperaturę i unikać kontaktów w drugiej fazie. Myślałam, że dzieciątko pojawi się niedługo. Byliśmy otwarci, choć nie celowaliśmy specjalnie w owulację. Miesiące mijały, a nadzieje się rozwiewały... Teraz postanowiłam wrócić do dokładniejszej obserwacji, aby nasze starania przyniosły w końcu swój upragniony owoc :)

https://davf.daisypath.com/zsHVp3.png
  • Wonderwall Ekspertka

Wysłany: 1 września 2014, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2015, 23:32

• Ewelina2905 Debiutantka

Wysłany: 1 września 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam ja juz po owulacji musze przyznac ze po bromergonie ma je strasznie bolesne siedziec na tylku nie umie bo tak boli ...:(
    10 ma przyjsc @ wiec zobaczymy jak to bedzie, staralismy sie przytulac codziennie wiec pyci nadzieja znowu jest :)

• Kisieńka Ekspertka

Wysłany: 1 września 2014, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niusik, ja też mam nadzieję, że u nas wszytko będzie jak należy. Jeszcze 19 dni. Mam taki kalendarz, na którym sobie kreślę dni. Teraz to naprawdę zaczynam się denerwować.

5ckczlo8xuk7m6f0.png
  • MADZIA 87 Ekspertka

Wysłany: 3 września 2014, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    halo dziewczyny, jestem na etapie czekania na @ w zasadzie dopiero 2 dzien sie spoznia... ale mam nadzieje ze nie przyjdzie, ostani raz pozytywny test widzialam w styczniu, wtedy sie nie udalo... mam nadzieję że to teraz :)

nasze początki starań ( od listopada 2013)
    3jgxdqk3m228f53m.png
‹‹ 63 64 65 66 67 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ