SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • Andii Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2018, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:
    Dokładnie :( ale najważniejsze to się nie poddawać :) ja wczoraj chciałam się poddać ale dziś nowe siły we mnie wstąpiły :) wiec moze będzie dobrze

Na pewno będzie dobrze :) Ja takie zwątpienia mam jak przychodzi okres ale po 2dniach na szczęście przechodzi :)

MissKathy92 lubi tę wiadomość

Starania o drugie dziecko
  • Kaassiia Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2018, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobietki pierwszy dzień w pracy po urlopie niby spoko a jednak szybko minęło wolne i jeszcze by się chciało :D
    Co do starań hymm ja staram się na luzie mój mąż mógł by bodaj codziennie :D ale blisko ovu staram się mieć przerwę, mąż się nie wtrąca w to jaka tempka i wogle nie dopytuje bo gdybym jeszcze z jego strony czuła nacisk to bym się rozsypała. Oboje pragniemy dziecka, ale on zachowuje zimna krew ja jestem niecierpliwe To zawsze mi powtarza że się uda że czasami trzeba więcej czasu. Najgorsze są pytania od innych kiedy, wtedy on wkracza z jakąś cięta riposta bo mi obrazu łza w oku się kręci. Przyjdzie na nas czas musimy przetrwać ta próbę

Nati kochana mam nadzieję że to nic groźnego skoro plamienia nie ma. Idź do lekarza bo pewnie starchu ci to napędzilo

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2018, 12:32

MissKathy92, Andii lubią tę wiadomość

22 cykle walki- strata w 10 tc (02.03.18)
    Nasz skarb jest z Aniołkami

KRUSZYNKO ROŚNIJ CZEKAMY NA CIEBIE :*
    21 wrzesień 2019
  • Mała_Mii Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2018, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka dziewczyny wczoraj miałam okropny dzień nie wiem kiedy zleciał ;zd u nas ciąg dalysz upałów normalnie wszytko już popalone przez słone ... jak na jakiejś sawannie ... nie wiem już nawet kiedy ostatnio padało .. co najlepsze wczoraj mówili ze po weekendzie może być nawet po 40 stopni .... tego roku lato naprawdę bas już wiosna bo od końca kwietnia upały w Holandii są mega ... nie trzeba nigdzie na wyspy jechać ...
    ja byłam wczoraj u urologa miał wszytkie moje wyniki badań i na szczęście okazało się ze w moczu nie ma nic żadnej bakeri ani nic nerki czyściutkie tylko w pęcherzu żyłki wyedy pęknięte były i stad mogłabyc ta krew , powiedział ze jestem bardzo szczupła i jako ze mam taka a nie i na budowę ciała to rosnąca macica uciska mi na pęcherz stad czasami mogę odczuwać ból przy siusiu wiec wszytko jest dobrze mam się nie martwić a jeśli coś będzie niepokojącego odrazu dzwonić ;)
    Później byłam u dentysty ... tak już masakra poszłamz myślą żeby tylko zabezpieczyć w sumie resztki po zębie ( który miałam wyrwać po ciąży ) ale dentysta powiedział ze jes taki stan zapalny kanały na wierchu i w ogóle ze on odradza zabespoeczanie go bo w moim stanie błogosławionym zaraz jak miś od zrobi coś to będzie złe ... i powiedział zr jako ze to końcówka drugiego trymestru to może go wyrwać nie robiąc naszczescie zdjęcia ... No i usunął mi ta 6 tej ... musiał nacinać i szyć da ll mi jakieś znieczulenie dla kobiet w ciąży i do dzila ... ale to znieczulenie jak zeszło ;D to istna poezja powiem wam ;D szczeka do dziś boli a ale daje rade narazie bez tabletek powiedziałam sobie ze jak będę z boku umierać dopiero wezmę ;p
    Dwoją droga mu na wesele idziemy 18.08 ;) właśnie do pl pojedziemy na urlop ;) będzie to 31 jakoś tak tc mam nadzieje ze będę się dobrze czuć i synek pozwoli się pobawić troszkę ;)
    Terka trzymam kciuki żeby obyło się jednak bez cesarki ;*

74dih371hf2p7o0h.png[/url]
    20151107020717.png[/url]
    18.12.2017 -14t6d [*] Gabrys;*
    26.10.2018 Nathan ❤️ 47cm , 3080gram 12:33 ❤️❤️
    20.11.2018 51cm 3520g ❤️
    18.12.2018 54cm 4530g❤️
    25.01.2019 59cm 6020g ❤️
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2018, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andii wrote:
    No właśnie o tym piszę, i ciężko tu pisać o spontaniczności. Jeśli ktoś jest zdrowy to zajdzie w ciąże czy będzie wyluzowany czy też nie.
    Wiadomo, że każdy chciałby się wyluzować, nie myslec o tym bo psychicznie to wykańcza.

Znam to niestety :(

1cs z CLO
    dostinex, Prenatal Uno, kwas foliowy
    12cs - ciąża biochemiczna
  • nati1992 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2018, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ale się wystraszylam, rano płakałam że strachu. Pojechałam na izbe zostałam skierowana na oddział ginekologiczny później znowu na izbe i znowu na oddział. Że 2h chyba czekałam na badanie o okazało się, że mam malutka nadzerke, na szyjce widoczna krew. Ja wcześniej nie miałam nadzerki więc musiała się ona pojawić niedawno i prawdopodobnie stąd ten skrzep, mam przepisany duphaston, usg wszystko ok, serduszko pięknie bije, dzidzia robi się za dużo na usg dopochwowe więc miałam zrobione przez brzuszek. Mocz i krew poszła do badań. Dostałam łóżko więc pewnie po weekendzie mnie puszcza.

felkdcimq0ye506j.png[/url]
    oar83e3k8h9orfzf.png[/url]
  • Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2018, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati, to dobrze że pojechalas, przynajmniej się uspokoisz :)

Miss, może pomysl gdzieś o jakimś wyjeździe z Mężem choćby na 1 noc? Odstresujecie sie, zrelaksujecie?

Ja byłam w centrum handlowym, mega przeceny w smyku a ja dalej nie wiem, jakie kolory kupować :D dorwalam za to spódnice w hm za 15zl, bluzkę w c&a za 20zl, i dwie sukienki w mohito po 50zl. Więc jestem zadowolona ogólnie :D
    Dzis jedziemy do mojej mamy, a jutro do Rabki Zdrój odwiedzić mojego brata, leży w takim szpitalu, który jest sanatorium też. Mówiłam mamie o moich obawach że do szpitala to średnio, ale jak to ośrodek rehabilitacyjny to tam jakiś nagłych przypadków nie ma, wszyscy po operacjach.

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2018, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej Nati to kciuki trzymamy. Dobrze że z dzidzią w porządku to sobie wypoczniesz tylko przez weekend ;)
    Mi łeb pęka ale jeszcze 1.5 h w pracy i jadę rowerem od razu do alergologa. Zostajemy na weekend w domu bez planów ale ciepło się robi więc pewnie się nad wodę wybierzemy ;)

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2018, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati właśnie myslalam o Tobie.. Dobrze że pojechalas. :*

3i49krhm19wid3ce.png
  • Kaassiia Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2018, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati czyli sytuacja opanowana, teraz lekarze unirmuja i będzie dobrze :)

21 wrzesień 2019
  • Andii Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2018, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaassiia wrote:
    Hej kobietki pierwszy dzień w pracy po urlopie niby spoko a jednak szybko minęło wolne i jeszcze by się chciało :D
    Co do starań hymm ja staram się na luzie mój mąż mógł by bodaj codziennie :D ale blisko ovu staram się mieć przerwę, mąż się nie wtrąca w to jaka tempka i wogle nie dopytuje bo gdybym jeszcze z jego strony czuła nacisk to bym się rozsypała. Oboje pragniemy dziecka, ale on zachowuje zimna krew ja jestem niecierpliwe To zawsze mi powtarza że się uda że czasami trzeba więcej czasu. Najgorsze są pytania od innych kiedy, wtedy on wkracza z jakąś cięta riposta bo mi obrazu łza w oku się kręci. Przyjdzie na nas czas musimy przetrwać ta próbę

Nati kochana mam nadzieję że to nic groźnego skoro plamienia nie ma. Idź do lekarza bo pewnie starchu ci to napędzilo

Dobrze to ujęłaś, ta próba nas wzmocni, "co nas nie zabije, to nas wzmocni" :) Uda się nam

• Kaassiia Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2018, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andii wrote:
    Dobrze to ujęłaś, ta próba nas wzmocni, "co nas nie zabije, to nas wzmocni" :) Uda się nam

Ja ciągle w to wierzę lecz czasami mam chwilę słabości i proszę tylko Boga aby nie było to oczekiwanie ponad moje siły.
    Wczoraj wzięłam pół tabletki bromergan dziś też pół jest ok więc od jutra będzie po pół rano i wieczorem. I oby prolaktyna spadła i zobaczymy co dalej będzie robić ginka

21 wrzesień 2019
  • Mała_Mii Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2018, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NATi to dobrze ze tak zareagowałas ;) teraz już spokojna bądź ale napewno nie mało strachu się najadłas...

74dih371hf2p7o0h.png[/url]
    20151107020717.png[/url]
    18.12.2017 -14t6d [*] Gabrys;*
    26.10.2018 Nathan ❤️ 47cm , 3080gram 12:33 ❤️❤️
    20.11.2018 51cm 3520g ❤️
    18.12.2018 54cm 4530g❤️
    25.01.2019 59cm 6020g ❤️
  • Andii Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2018, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaassiia wrote:
    Ja ciągle w to wierzę lecz czasami mam chwilę słabości i proszę tylko Boga aby nie było to oczekiwanie ponad moje siły.
    Wczoraj wzięłam pół tabletki bromergan dziś też pół jest ok więc od jutra będzie po pół rano i wieczorem. I oby prolaktyna spadła i zobaczymy co dalej będzie robić ginka
    Każda ma chwilę słabości, zwątpienia ale w grupie siła

Kaassiia lubi tę wiadomość

Wysłany: 20 lipca 2018, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny będzie dobrze...musi być.!

3i49krhm19wid3ce.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2018, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Umarłam od tego upału. Gnałam na rowerze żeby się nie spóźnić a i tak kolejka. Najgorsze że nie przewidziałam rano tego upału i mam długie spodnie ;/
    Dzisiaj już relaks po tym alergologu, żadnych planów. A na 6 lub 7 sierpnia mam umówiona rozmowę o pracę w fundacji ;) chyba że się udało to odwołam:)

terka lubi tę wiadomość

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵

Wysłany: 20 lipca 2018, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex wow ! Praca w fundacji to tez wielka satysfakcja. Pracowalam przez pewien czas.☺ ale oczywiście mam nadzieję że ujrzysz II.

3i49krhm19wid3ce.png
  • Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2018, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O Alex, fajnie że jakaś alternatywa do żłobka się szykuje :) ale trzymam kciuki żeby się udalo z dzidzia :)

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2018, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też chcę bardzo żeby do tej rozmowy jednak nie doszło przez ciążę ale alternatywa w razie czego jest mocna ;) kolega mi załatwiał, dzisiaj dzwonił właśnie i mnie umówił. A praca od wrzesnia ;)
    To fundacja która pomaga niepełnosprawnym szukać pracy itd ;)

Magdaa21, an1315 lubią tę wiadomość

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • an1315 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2018, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Usłyszeliśmy od lekwrza najpiękniejsze z możliwych wieści.
    Naszemu dziecku bije serduszko <3

Magdaa21, panipuchatkowa, kryha, MissKathy92, nati1992, terka lubią tę wiadomość

• Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2018, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    An, to wspaniałe! :)

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
‹‹ 1399 1400 1401 1402 1403 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ