WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 13 października 2018, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też już jadę na betę. Oszalałam ale dzisiaj moja cierpliwość zrobiła puff po tym występie II kresek na pazdizernikowym wątku. Albo będzie pozytyw albo zostawię dupka. U mnie też taki ledwo widoczny bladzioch a wczoraj z pierwszego moczu nawet tego nie było. Na zdjęciu nie widać. Czekam na mzk i jadę na krew. Trzęsę się cała.

Lelek lubi tę wiadomość

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Butterfly92 Autorytet

Wysłany: 13 października 2018, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Butterfly-witaj :)
    Rozgosc się u nas ;)
    Nie dodam nic więcej poza tym no że poczekac trzeba :)
    Rozumiem że nie mierzyłam sobie temperatury? Ona sporo o cyklu mówi :)
    Dziękuję za miłe słowa :)
    Mierzylam, choć nieregularnie, zaraz po przebudzeniu, temperatura wynosiła 36.7 - 36.8, więc nie za dużo..

4 CS - ciąża pozamaciczna

Walka z endometriozą.
    21.02.2019 - rozpoczenie leczenie endometriozy.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2018, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ponoc po poludniu, ok 16... Nie nastawiam sie za bardzo, w jednej takiej ciazy bylam ... przez 5 dni ;) stresu jakiego wtedy doswiadczylam nie zycze nikomu. Nie chce nawet myslec co przezywaja kobiety, ktore traca swoje dzieci, gdzie juz widzialy serduszko i czuly je pod sercem :(((

Butterfly, nie zalamujcie sie :) Staram sie tyle samo co Ty :) moj maz twierdzi, ze to dopiero poczatek. A dla mnie wydaje sie to juz wiecznosc, tez odczuwam te niesprawiedliwosc, ze inni wpadaja za pierwszym razem, pozniej usuwaja te ciaze, a czlowiek ktory bardzo chce dac duzo milosci dziecku nie moze tego doswiadczyc :(( Ja pod koniec kazdego cyklu jestem pelna wiary i nadziei na przyszly cykl. Nie doluje sie. Dol natomiast przychodzi zazwyczaj w polowie cyklu. Teraz tak mialam, ze przeplakalam chyba godzine. Ale wyplakalam sie i to mi pomoglo. Bardzo pomagaja dziewczyny na tym forum :) sa takimi Aniołami, podnosza na duchu! :) dziekuje Wam za to :*

Ja z moim mezem juz nie moge poruszac tych tematow ciazy, strasznie sie wtedy na mnie denerwuje, ze ja zawsze wszystko bym chciala od razu miec... tak niestety jest ze mna, ze chce miec teraz i juz. Dlatego, on nie wie, ze pojechalam zrobic badania krwi. Akurat wyszedl z domu i pojechal cos zalatwic, a ja skorzystalam z tej okazji i pojechalam. On by sie na mnie zdenerwowal, ze znowu sie napalam i znowu siw rozczaruje...:(

• Butterfly92 Autorytet

Wysłany: 13 października 2018, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    Ja też już jadę na betę. Oszalałam ale dzisiaj moja cierpliwość zrobiła puff po tym występie II kresek na pazdizernikowym wątku. Albo będzie pozytyw albo zostawię dupka. U mnie też taki ledwo widoczny bladzioch a wczoraj z pierwszego moczu nawet tego nie było. Na zdjęciu nie widać. Czekam na mzk i jadę na krew. Trzęsę się cała.
    Będzie dobrze! Nie martw się, zdaj później relację :)

Walka z endometriozą.
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 13 października 2018, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja liczę na to że też będą dziś wyniki. Bo oszaleję. Kiedyś byłam w diagnostyce na becie p 7 to już były wyniki koło 11. Teraz pewnie do 15 do zamknięcia beda

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 13 października 2018, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oby dzisiaj były. Ja jak pobrałam wyniki okazało się, że wymieniają sprzęt w lab i moje pojechały do innego województwa i były dopiero na drugi dzień po 17. Myślałam, że oszaleje :)

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2018, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex, uda nam sie ! Nie zalamujemy sie. Zawsze sa dwie opcje, albo bedzie dobrze albo bedzie jak zwykle :) Ja sie nie nastawiam, bo dzisiejszym spadku tempki i bolach podbrzusza jak na okres podejrzewam, ze skonczy sie to tak samo jak za pierwszym razem. Chociaz chcialabym strasznie, zeby tak sie nie stalo...
    jestem 2-3 dni przed spodziewana @...

Hmm, Puszek - to test Pink plytkowy z rossmanna, nie widze nigdzie zeby bylo napisane jaka to czulosc. Aha, juz widze... to ten 20 mlU/ml, czyli sie pomylilam i kupilam nie ten co chcialam... wrrr jeszcze zrobilam ten test z moczu o godzinie 10:30 a wstalam przed 8ma i juz 2 razy robilam siku...

Aha zobaczylam, ze test o czulosci 10 zrobilam prawdopodbnie 8dpo i nic na nim nie zobaczylam :)
    Jesli chodzi o ten dzisiejszy, to najbardziej boje sie tego, ze znowu zaznam tego samego :( nie mialam zadnych plamien implantacyjnych, a ja bylam pewna, ze u mnie to wystapi bo po kazdej cytologii zawsze mam plamienia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2018, 11:29

• MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 13 października 2018, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny to trzymam kciuki za Wasze wyniki bet :D
    Zapomniałam przywitać nową koleżankę - witaj Butterfly :) dobrze pamiętam że staracie się dopiero 3 cykl tak? To bardzo krótko choć wiem że dla Ciebie to wieczność :/ nie możesz myśleć że nigdy się nie uda bo na pewno się uda tylko potrzeba troszkę cierpliwości :) ja jestem na końcówce 9 cyklu starań i moja cierpliwość z każdym kolejnym okresem się skraca ale trzeba wierzyć że w końcu się wszystkie doczekamy tego dzidziusia <3
    U mnie dziś 10dpo ale grzecznie czekam na okres lub jego brak :) dziś mam tak napięty grafik że nawet o tym nie myślę :P taki spokój wewnętrzny czuje :) jak się udało to ciąża jest dziś i będzie za tydzień a jeśli nie to kolejny cykl i tak do skutku :)

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 13 października 2018, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalek ja to samo. Pierwsze siku robiłam o 3.30 a później to od 8 co chwila. To chyba test z 4 moczu albo i więcej. Od wczoraj latam siku jak durna. Proszę o modlitwę i kciuki ;)

Lelek, Magdaa21 lubią tę wiadomość

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 13 października 2018, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lelek, ale to też nie był jakiś mega spadek, ja w moim udanym cyklu też miałam góry i doliny. Czekaj wstawię. No to ładnie wyszedł test mój był od 10i to z rannego moczu i też nie nastawialam się, tylko chciałam sprawdzić, czy mogę się napić na następny dzień :p
    https://zapodaj.net/e6cb98f40c648.jpg.html

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2018, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex, trzymam kciuki bardzo bardzo mocno:) ta ciaza sie Wam po prostu juz nalezy !
    Trzymajcie dziewczyny kciuki i modlcie sie za nas, prosze :(

• Butterfly92 Autorytet

Wysłany: 13 października 2018, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lelek wrote:
    Ponoc po poludniu, ok 16... Nie nastawiam sie za bardzo, w jednej takiej ciazy bylam ... przez 5 dni ;) stresu jakiego wtedy doswiadczylam nie zycze nikomu. Nie chce nawet myslec co przezywaja kobiety, ktore traca swoje dzieci, gdzie juz widzialy serduszko i czuly je pod sercem :(((

Butterfly, nie zalamujcie sie :) Staram sie tyle samo co Ty :) moj maz twierdzi, ze to dopiero poczatek. A dla mnie wydaje sie to juz wiecznosc, tez odczuwam te niesprawiedliwosc, ze inni wpadaja za pierwszym razem, pozniej usuwaja te ciaze, a czlowiek ktory bardzo chce dac duzo milosci dziecku nie moze tego doswiadczyc :(( Ja pod koniec kazdego cyklu jestem pelna wiary i nadziei na przyszly cykl. Nie doluje sie. Dol natomiast przychodzi zazwyczaj w polowie cyklu. Teraz tak mialam, ze przeplakalam chyba godzine. Ale wyplakalam sie i to mi pomoglo. Bardzo pomagaja dziewczyny na tym forum :) sa takimi Aniołami, podnosza na duchu! :) dziekuje Wam za to :*

Ja z moim mezem juz nie moge poruszac tych tematow ciazy, strasznie sie wtedy na mnie denerwuje, ze ja zawsze wszystko bym chciala od razu miec... tak niestety jest ze mna, ze chce miec teraz i juz. Dlatego, on nie wie, ze pojechalam zrobic badania krwi. Akurat wyszedl z domu i pojechal cos zalatwic, a ja skorzystalam z tej okazji i pojechalam. On by sie na mnie zdenerwowal, ze znowu sie napalam i znowu siw rozczaruje...:(
    Dokładnie Lelek, tak to właśnie jest..
    Ja tak mam za każdym razem jak się zbliża termin @ to już każdy objaw traktuje jako ciążowy..
    Rok temu miałam operacje usunięcia guza łącznie z jajnikiem, przez co pozostał mi tylko 1 jajnik, po operacji poziom TSH nagle zaczął spadać, przez 9 miesięcy spadł z 1.5 do 0.42, wynik był na granicy, byłam nawet u endokrynologa gdzie kazał mi zrobić poziom estradiolu i FSH, wyniki były w normie.. Po 3 miesiącach wykonałam ponownie poziom TSH i znów wzrósł z 0.42 do 1.25.. Sama nie wiem skąd takie wahania..

A wracając do Twojego posta, to pamiętaj że u mnie również masz wsparcie duchowe :) :*

Daj znać jakie wyszły wyniki :*

Lelek lubi tę wiadomość

Walka z endometriozą.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2018, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze Puszek, ale u Ciebie to rozklad niezly tych temperatur byl. O 35,9 zahaczylo nawet:o ale u Ciebie to wszystko toczylo sie na wyzszych tempkach, u mnie dzisiaj spadek byl o 1,6 stopnia...no i martwi mnie bol podbrzusza :(

• kryha Autorytet

Wysłany: 13 października 2018, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lelek, ja tam widziałam 2 kreseczkę.
    Życzę wam dzisiaj dziewczyny pozytywnych wyników. Dawajcie znać! :)

Lelek lubi tę wiadomość

2x1nanlix81xpd1c.png
    km5svcqgp72i11n3.png
  • Butterfly92 Autorytet

Wysłany: 13 października 2018, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:
    Dziewczyny to trzymam kciuki za Wasze wyniki bet :D
    Zapomniałam przywitać nową koleżankę - witaj Butterfly :) dobrze pamiętam że staracie się dopiero 3 cykl tak? To bardzo krótko choć wiem że dla Ciebie to wieczność :/ nie możesz myśleć że nigdy się nie uda bo na pewno się uda tylko potrzeba troszkę cierpliwości :) ja jestem na końcówce 9 cyklu starań i moja cierpliwość z każdym kolejnym okresem się skraca ale trzeba wierzyć że w końcu się wszystkie doczekamy tego dzidziusia <3
    U mnie dziś 10dpo ale grzecznie czekam na okres lub jego brak :) dziś mam tak napięty grafik że nawet o tym nie myślę :P taki spokój wewnętrzny czuje :) jak się udało to ciąża jest dziś i będzie za tydzień a jeśli nie to kolejny cykl i tak do skutku :)
    Hej MissKathy :) miło Ciebie poznać :)
    Tak to dopiero 3 cykl starań ale mam wrażenie że to trwa już wieczność, po każdym nieudanym staraniu wpadam w płacz i myślę sobie jaka to ja beznadziejna jestem, że nie potrafię zajść w ciąże, mój ukochany mnie pociesza mówiąc że ciąża nie jest najważniejsza, najważniejsza jest miłość :D
    Mam nadzieję że się w końcu doczekamy

Walka z endometriozą.
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 13 października 2018, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze tak trzymam mocno kciuki za Was. Dajcie znać koniecznie. Lelek ja myślałam, że ten cykl jest bezowulacyjny, bo to teraz był ten jajnik policystyczny, testy owu nie wychodziły i temp dopiero na 20dc poinformowała mnie o owulacji.
    Ja Wam powiem też mam schizy jak do kolejnej wizyty wytrzymam, czy wszystko dobrze itp. Wizyta 6.11 :p

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2018, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly,

Czy mialas robione dokladniejsze badania tarczycy? Jak mozesz zauwazyc u mnie i u Alex, mamy te same przypadlosci.
    Mozesz poczytac forum kilka stron wstecz, tam opisywalysmy swoje dzialania tarczycowe.
    W skrocie, robilam badania 20 sierpnia- tego tez dnia okazalo sie, ze jestem w ciazy. Tsh wynosilo 1,1 wiec super- takie jakie powinno byc. 3 dni pozniej doszlo do krwawienia samoistnego- ciaza biochemiczna. Na szczescie bylo na tyle wczesnie, ze nie musialam miec zadnych zabiegow. Teraz w tym cyklu, 7dpo zrobilam badanie progesteronu wynik 18,1, stwierdzilam ze zrobie dla kontroli badanie TSH nie sadzilam ze cos przez nie cale 2 miechy moze sie zmienic, minelo doslownie 1,5 miesiaca a moj wynik tsh polecial na leb na szyje do 0,3. Czyli z 1,1 do 0,3... Napisalam do mojego lekarza, a ona napisala do mnie : wynik prawidlowy. Stwierdzilam, ze tego tak nie zostawie i zapytalam sie jej, czy jest pewna ze wynik prawidlowy skoro tak sie obnizyl i czy na pewno nie ma potrzeby zmiany dawki lekow?? A ona do mnie, moze sobie Pani zamienic dawkowanie lekow . A ja ok swietnie. Sama sobie leki ustawilam i biore tylko euthyrox 88, zgodnie z Alex stwierdZilysmy, ze sprobuje na poczatku zostawic sama 88. I od tego momentu biore tyle lekow. Pisze to, zebys wiedziala ze lekarz lekarzowi nie rowny :) niektorzy nie traktuja pacjentow powaznie.

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 13 października 2018, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyniki będą koło 15. Chyba zabiorę się za sprzątanie do tego czasu...

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 13 października 2018, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly92 wrote:
    Hej MissKathy :) miło Ciebie poznać :)
    Tak to dopiero 3 cykl starań ale mam wrażenie że to trwa już wieczność, po każdym nieudanym staraniu wpadam w płacz i myślę sobie jaka to ja beznadziejna jestem, że nie potrafię zajść w ciąże, mój ukochany mnie pociesza mówiąc że ciąża nie jest najważniejsza, najważniejsza jest miłość :D
    Mam nadzieję że się w końcu doczekamy
    Kochana łączę się z Tobą - też płacze po każdym cyklu, dziewczyny coś już o tym wiedzą że czasem dopada mnie chwila depresji :( ale pamiętaj- beznadziejne nie jesteśmy choć i takie myśli czasem przychodzą :/ życzę Ci żeby jak najszybciej się udało bo wiem jak to boli jak kolejny cykl jest stracony :/ uda się na pewno tylko trzeba mocno wierzyć i nie tracić nadziei :)

Butterfly92 lubi tę wiadomość

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • Butterfly92 Autorytet

Wysłany: 13 października 2018, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lelek wrote:
    Butterfly,

Czy mialas robione dokladniejsze badania tarczycy?
    Dokładniejsze badania tarczycy, masz na myśli FT3 I FT4??

Walka z endometriozą.
‹‹ 1681 1682 1683 1684 1685 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ