Rocznik 92- starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja jestem po kontroli u gina. Ładnie się oczyscilo, już dzisiaj tylko 4 mm endometrium. Mówił że dobrze zrobiłam że się na zabieg nie zgodziłam przy tak wczesnej ciazy. Wzięłam skierowanie do tej poradni patologii ciąży, skierowanie na kilka badań ale takich podstawowych które kontroluję. I 14 listopada idę znowu do niego na kontrolę, zobaczy jak to wygląda i od grudnia startujemy z letrozolem. Teraz kazał używać gumek żebym infekcji czy coś nie złapała. I tego 14 zrobimy cytologię.Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
alex0806 wrote:Ja jestem po kontroli u gina. Ładnie się oczyscilo, już dzisiaj tylko 4 mm endometrium. Mówił że dobrze zrobiłam że się na zabieg nie zgodziłam przy tak wczesnej ciazy. Wzięłam skierowanie do tej poradni patologii ciąży, skierowanie na kilka badań ale takich podstawowych które kontroluję. I 14 listopada idę znowu do niego na kontrolę, zobaczy jak to wygląda i od grudnia startujemy z letrozolem. Teraz kazał używać gumek żebym infekcji czy coś nie złapała. I tego 14 zrobimy cytologię.
Przy tym wszystkim co przeszliście ważne, że są jakieś dobre wieściWiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2018, 17:59
Kinga26 -
MissKathy92 wrote:Witam się w ten piękny dzień
Nie dość że ładna pogoda to jeszcze jutro wolnei dziś idę po dietke
O 8 znowu jadę z szefem w teren- wzięłam spodnie na zmianę bo wczoraj wróciłam z nogawkami w błocie
Po dietetyku pójdziemy na zakupy a później mamy czas dla siebiejutro pewnie na 7 do kościółka a później na cmentarze
Życzę Wam udanego dnia kochane :*
Dołączę z dieta bo sobie poszalalam ostatnio:)MissKathy92 lubi tę wiadomość
Kinga26 -
Alex ważne, że masz plan od lekarza<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
Marek💙
<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
Marta 💓 -
alex0806 wrote:Ja mam złe wspomnienia po HSG. Możesz poczytać u mnie w pamiętniku. Co do sono, koleżanka miała i sobie chwali. Ma porównanie ze zwykłym HSG bo robiła oba, sono bolało trochę jak na okres.
Mnie boli wszystko dosłownie przy biopsji endonetrium myślałam, że ucieknę dlatego zapłacę za to i może będzie lepiej. M super lekarza i ufam muKinga26 -
Pff
Z naszych wątkowych staraczek wiem że Seli lubiła, a tak to pewnie większość nie wie
Ja ich uwielbiam
Cieszę się, że ten czas grudniowo/styczniowy będzie trochę rozweselony. Bo pierwszy termin miałam na 1 stycznia, teraz czerwiec. Ehh... Może będzie mi dane urodzić w przyszłym roku jeszcze.Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Mari92 wrote:Dziewczyny teściowa ma urodziny i nie wiem co jej kupić. Nie mam pomysłu. Może coś doradzicie. Ma 45 lat
Masz młodą teściową,jak mojaMoja teściowa lubi biżuterię, perfumy, książki, ciuchy ale z tym to ostrożnie bo zawsze się boję że nie trafie w gust i jakoś najbezpieczniej to książkę kupić.
Z ciekawostek to napiszę, że moja teściowa została babcią w wieku 37lat, tak ją ładnie z mężem urządziłamSzkoda tylko, że wnuka nie jesteśmy w stanie jej teraz dać
Natomiast moja mama miała 27lat jak mnie urodziła, byłam jej trzecim dzieckiem a tu już ja zbliżam się do tego roku i kicha...
Starania o drugie dziecko -
Moja mama miała 23 jak mnie urodziła i 27 jak urodziła moja siostrę. Przede mną była w ciąży identycznie jak ja, w maju porobiło a we wrześniu/pazdzierniku zaszła w ciążę że mną. Miałam nadzieję że u mnie też tak to się skończy ale chyba muszę jeszcze poczekać. Ale powiem wam że zbieram siły znowu do tej walki. Nie minął nawet tydzień a ja miałam siłę iść do pracy, ogarnąć wszystko i planować dalsze starania i nie tylko. To chyba dobrze. Im szybciej tym lepiej. Ostatnio miałam doła kilka tygodni przecież.Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Alex wspaniale że macie plan
I fajnie się rozerwiecie tego 30 grudnia
Jackie zapraszam do dietkowania ze mną
A teraz opowiem o wizycie u Pani dietetyk: jejku jak ja się cieszę że do niej poszłamdostalam dziś dietę na 3 tygodnie, całą książeczkę o mnie napisała :p przegladnelam jadłospis i całkiem fajnie się zapowiada- ruszamy od soboty
w 4.5 miesiąca mam schudnąć 10kg- z uwagi na io oczywiście zero słodyczy, alkoholu i dużo ruchu
w piątek mam zrobić te krzywe i testy na nietolerancje pokarmowe, wtedy się dowiemy czy potrzebnie biorę Metformax i czy może coś z jedzenia powoduje u mnie biegunki
pani dietetyk mówiła że miała pacjentke ktora się starała o dziecko 3 lata, jeździła do jakiegoś lekarza w Białymstoku i po 3 tygodniach diety zaszła w ciąże
oczywiście wiadomo że to nie zasługa tylko diety ale wielu czynników ale dostanę namiar na tego lekarza który się przyczynił do tego cudu
no i oczywiście dieta może mi tylko pomóc w staraniach, tak jak powiedziałam pani dietetyk- nie pcham się narazie do żadnej kliniki bo mamy jeszcze czas i najpierw chcemy się zmienić, w sensie schudnąć i zdrowo żyć, a później pomyślimy jak się nie będzie udawało (wy wiecie że dajemy sobie czas na naturalne starania do końca przyszłego roku)... Jejku dziewczyny dostalam takich skrzydeł że hej
mam nadzieję że uda mi się wytrwać w moich postanowieniach
już się cieszę na myśl o przyszlosci- będę zdrowsza, chudsza i może te dzieciątko w końcu sie u nas pojawi kiedy rodzice pomyślą i zrobią coś dla siebie
puszek369, Magdaa21, Lelek, terka lubią tę wiadomość