X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 31 października 2018, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem po kontroli u gina. Ładnie się oczyscilo, już dzisiaj tylko 4 mm endometrium. Mówił że dobrze zrobiłam że się na zabieg nie zgodziłam przy tak wczesnej ciazy. Wzięłam skierowanie do tej poradni patologii ciąży, skierowanie na kilka badań ale takich podstawowych które kontroluję. I 14 listopada idę znowu do niego na kontrolę, zobaczy jak to wygląda i od grudnia startujemy z letrozolem. Teraz kazał używać gumek żebym infekcji czy coś nie złapała. I tego 14 zrobimy cytologię.

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 31 października 2018, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex czyli plan jest. To najważniejsze. :)

3i49krhm19wid3ce.png
  • Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 31 października 2018, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex, brzmi to wszystko dobrze :)

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 31 października 2018, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też tak myślę, dziewczyny. Wizyty poplanowane, na dodatek Accantus w Opolu na Sylwestra więc czego chcieć więcej :) Muszę z mężem pogadać i bilety zamówić. Czekałam na takie info.

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵

Wysłany: 31 października 2018, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oo to super! Będziecie mieć super Sylwestra.:)

3i49krhm19wid3ce.png
  • Jackie Daniels Przyjaciółka

Wysłany: 31 października 2018, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panipuchatkowa wrote:
    Jackie ja z chęcią bym Was zobaczyła.:) moi rodzice w tym roku 38 rocznica ślubu. Alex daj znać po wizycie!

Ja tez Was :)!

panipuchatkowa lubi tę wiadomość

Kinga26

Wysłany: 31 października 2018, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    Ja jestem po kontroli u gina. Ładnie się oczyscilo, już dzisiaj tylko 4 mm endometrium. Mówił że dobrze zrobiłam że się na zabieg nie zgodziłam przy tak wczesnej ciazy. Wzięłam skierowanie do tej poradni patologii ciąży, skierowanie na kilka badań ale takich podstawowych które kontroluję. I 14 listopada idę znowu do niego na kontrolę, zobaczy jak to wygląda i od grudnia startujemy z letrozolem. Teraz kazał używać gumek żebym infekcji czy coś nie złapała. I tego 14 zrobimy cytologię.

Przy tym wszystkim co przeszliście ważne, że są jakieś dobre wieści <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2018, 17:59

Kinga26

Wysłany: 31 października 2018, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:
    Witam się w ten piękny dzień :)
    Nie dość że ładna pogoda to jeszcze jutro wolne :D i dziś idę po dietke :D
    O 8 znowu jadę z szefem w teren- wzięłam spodnie na zmianę bo wczoraj wróciłam z nogawkami w błocie :P
    Po dietetyku pójdziemy na zakupy a później mamy czas dla siebie :) jutro pewnie na 7 do kościółka a później na cmentarze :)
    Życzę Wam udanego dnia kochane :*

Dołączę z dieta bo sobie poszalalam ostatnio:)

MissKathy92 lubi tę wiadomość

Kinga26

Wysłany: 31 października 2018, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj ja też ostatnio szaleje a przede mną krzywa cukrowa :(

3i49krhm19wid3ce.png
  • Mari92 Autorytet

Wysłany: 31 października 2018, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex ważne, że masz plan od lekarza :-)

<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marek💙
    <a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marta 💓

Wysłany: 31 października 2018, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a miała któraś z Was sono hsg z pianką? Jak wy zniosłyście ogólnie hsg? To dla mnie trauma a muszę zrobić ale tym razem idę prywatnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2018, 18:12

Kinga26
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 31 października 2018, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam złe wspomnienia po HSG. Możesz poczytać u mnie w pamiętniku. Co do sono, koleżanka miała i sobie chwali. Ma porównanie ze zwykłym HSG bo robiła oba, sono bolało trochę jak na okres.

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵

Wysłany: 31 października 2018, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    Ja mam złe wspomnienia po HSG. Możesz poczytać u mnie w pamiętniku. Co do sono, koleżanka miała i sobie chwali. Ma porównanie ze zwykłym HSG bo robiła oba, sono bolało trochę jak na okres.

Mnie boli wszystko dosłownie przy biopsji endonetrium myślałam, że ucieknę dlatego zapłacę za to i może będzie lepiej. M super lekarza i ufam mu

Kinga26

Wysłany: 31 października 2018, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jackie jak masz fajnego lekarza to pewnie.. Ja tez bym wolala zapłacić a mieć lepszy komfort przy takim badaniu.

3i49krhm19wid3ce.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 31 października 2018, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam bilety na Accantusa :) Ale sobie humor poprawiłam. Na 30 grudnia :) w pierwszym rzędzie! Będzie na co czekać :)

panipuchatkowa, MissKathy92, terka, Mari92 lubią tę wiadomość

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 31 października 2018, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, Alex, musiałam wygooglowac co to jest :D

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 31 października 2018, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pff :D Z naszych wątkowych staraczek wiem że Seli lubiła, a tak to pewnie większość nie wie :) Ja ich uwielbiam :)
    Cieszę się, że ten czas grudniowo/styczniowy będzie trochę rozweselony. Bo pierwszy termin miałam na 1 stycznia, teraz czerwiec. Ehh... Może będzie mi dane urodzić w przyszłym roku jeszcze.

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Andii Autorytet

Wysłany: 31 października 2018, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mari92 wrote:
    Dziewczyny teściowa ma urodziny i nie wiem co jej kupić. Nie mam pomysłu. Może coś doradzicie. Ma 45 lat :-)

Masz młodą teściową,jak moja :) Moja teściowa lubi biżuterię, perfumy, książki, ciuchy ale z tym to ostrożnie bo zawsze się boję że nie trafie w gust i jakoś najbezpieczniej to książkę kupić.
    Z ciekawostek to napiszę, że moja teściowa została babcią w wieku 37lat, tak ją ładnie z mężem urządziłam :D Szkoda tylko, że wnuka nie jesteśmy w stanie jej teraz dać :( Natomiast moja mama miała 27lat jak mnie urodziła, byłam jej trzecim dzieckiem a tu już ja zbliżam się do tego roku i kicha... :(

Starania o drugie dziecko
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 31 października 2018, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mama miała 23 jak mnie urodziła i 27 jak urodziła moja siostrę. Przede mną była w ciąży identycznie jak ja, w maju porobiło a we wrześniu/pazdzierniku zaszła w ciążę że mną. Miałam nadzieję że u mnie też tak to się skończy ale chyba muszę jeszcze poczekać. Ale powiem wam że zbieram siły znowu do tej walki. Nie minął nawet tydzień a ja miałam siłę iść do pracy, ogarnąć wszystko i planować dalsze starania i nie tylko. To chyba dobrze. Im szybciej tym lepiej. Ostatnio miałam doła kilka tygodni przecież.

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 31 października 2018, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex wspaniale że macie plan :) I fajnie się rozerwiecie tego 30 grudnia :D

Jackie zapraszam do dietkowania ze mną :D

A teraz opowiem o wizycie u Pani dietetyk: jejku jak ja się cieszę że do niej poszłam :) dostalam dziś dietę na 3 tygodnie, całą książeczkę o mnie napisała :p przegladnelam jadłospis i całkiem fajnie się zapowiada- ruszamy od soboty :) w 4.5 miesiąca mam schudnąć 10kg- z uwagi na io oczywiście zero słodyczy, alkoholu i dużo ruchu :) w piątek mam zrobić te krzywe i testy na nietolerancje pokarmowe, wtedy się dowiemy czy potrzebnie biorę Metformax i czy może coś z jedzenia powoduje u mnie biegunki :/ pani dietetyk mówiła że miała pacjentke ktora się starała o dziecko 3 lata, jeździła do jakiegoś lekarza w Białymstoku i po 3 tygodniach diety zaszła w ciąże :) oczywiście wiadomo że to nie zasługa tylko diety ale wielu czynników ale dostanę namiar na tego lekarza który się przyczynił do tego cudu <3 no i oczywiście dieta może mi tylko pomóc w staraniach, tak jak powiedziałam pani dietetyk- nie pcham się narazie do żadnej kliniki bo mamy jeszcze czas i najpierw chcemy się zmienić, w sensie schudnąć i zdrowo żyć, a później pomyślimy jak się nie będzie udawało (wy wiecie że dajemy sobie czas na naturalne starania do końca przyszłego roku)... Jejku dziewczyny dostalam takich skrzydeł że hej :D mam nadzieję że uda mi się wytrwać w moich postanowieniach :) już się cieszę na myśl o przyszlosci- będę zdrowsza, chudsza i może te dzieciątko w końcu sie u nas pojawi kiedy rodzice pomyślą i zrobią coś dla siebie :)

puszek369, Magdaa21, Lelek, terka lubią tę wiadomość

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
‹‹ 1760 1761 1762 1763 1764 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ