X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • Kaassiia Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:
    Kasia ja u swojego nie zauważyłam takiej zmiany po witaminkach :/ A mój bierze fertilman plus i mace
    To ja daje to samo tyle że bez macy, bierze już pełne 3 miesiące, i ostatnio tak się dzieje

22 cykle walki- strata w 10 tc (02.03.18)
    Nasz skarb jest z Aniołkami

KRUSZYNKO ROŚNIJ CZEKAMY NA CIEBIE :*
    21 wrzesień 2019
  • Butterfly92 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miss no no extra to działajcie dzisiaj! :)

Byłam u ginekologa, strasznie niemiły, powiedział mi wprost po co do niego przyszłam skoro dostałam miesiączki, odpowiedziałam że ściągnąć szwy to lekarz do mnie z tekstem że mam pójść tam gdzie mnie operowali, oczywiście chamsko mu odpowiedziałam to powiedział położnej żeby mi je zdjela, do 6 grudnia mam L4 i powiedział że mam tego dnia pojawić się u niego to mi je przedłuży bo powiedział że przy pracy fizycznej powinnam jeszcze się oszczędzać.

Już nigdy do niego nie pójdę, jedynie po te L4 co by mieć to załatwione..

Gbur i prostak ale co się dziwić jak facet na moje około jest przed 70tką...

Taki to już powinien na emeryturze siedzieć.

4 CS - ciąża pozamaciczna

Walka z endometriozą.
    21.02.2019 - rozpoczenie leczenie endometriozy.
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puchatkowa, Terka- troszkę już namieszalam ale w porę się kapnelam że źle i już poprawiłam :D

Kasia to mój bierze 2 miesiące, zaczyna 3 więc może jeszcze nie zaczęło działać :P

terka lubi tę wiadomość

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • Kaassiia Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystko możliwe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2018, 14:20

22 cykle walki- strata w 10 tc (02.03.18)
    Nasz skarb jest z Aniołkami

KRUSZYNKO ROŚNIJ CZEKAMY NA CIEBIE :*
    21 wrzesień 2019
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly92 wrote:
    Miss no no extra to działajcie dzisiaj! :)

Byłam u ginekologa, strasznie niemiły, powiedział mi wprost po co do niego przyszłam skoro dostałam miesiączki, odpowiedziałam że ściągnąć szwy to lekarz do mnie z tekstem że mam pójść tam gdzie mnie operowali, oczywiście chamsko mu odpowiedziałam to powiedział położnej żeby mi je zdjela, do 6 grudnia mam L4 i powiedział że mam tego dnia pojawić się u niego to mi je przedłuży bo powiedział że przy pracy fizycznej powinnam jeszcze się oszczędzać.

Już nigdy do niego nie pójdę, jedynie po te L4 co by mieć to załatwione..

Gbur i prostak ale co się dziwić jak facet na moje około jest przed 70tką...

Taki to już powinien na emeryturze siedzieć.
    Ojej jaki cham... kuźwa jak ja nie lubię takich lekarzy :/ jeśli ktoś chce być lekarzem to powinien mieć choć trochę empatii a nie jakiś gburowate odzywki stosować... idź po te l4 jak Ci się skończy i więcej nie wracaj :/ ja też przerobilam kilku ginow dopóki na takiego spoko trafiłam :) A Ty prywatnie byłaś czy na nfz?

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly wspolczuje wizyty..

3i49krhm19wid3ce.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly współczuję...
    Ale nie każdy starszy lekarz jest zły.
    Moj prowadzący ciąże też po 60 jest jak nie pod 70. A naprawdę fajny człowiek.

W sumie to idź tylko po te L4 i chrzan go :) grunt żebyś dostała to co potrzebujesz ;)

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)

Wysłany: 27 listopada 2018, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski robię pizzę. Której zostawić kawałek? :D

Magdaa21 lubi tę wiadomość

3i49krhm19wid3ce.png
  • Paulins Przyjaciółka

Wysłany: 27 listopada 2018, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:
    Faktycznie nasmarowalyscie postów że hej :P zostawić Was na chwilę... Ale pokrotce przeczytałam bo pracy mam dużo :/

Mała sliczny maluszek <3

Lelek biedulo nie dość że wymioty to jeszcze krew z nosa :( masakra

Butterfly chyba rozumiem co masz na myśli z tą agresją :/ mi też się czasami zdarzało tak wybuchnąć i później odczuwałam ulge... Ale to że Ty nie jestes tez święta nie usprawiedliwia chłopaka i nie zezwala na używanie takich słów wobec Ciebie... my z mężem też mieliśmy takie kryzysy że się darlismy na siebie i wtedy też padały źle słowa i latały przedmioty (oczywiście z mojej strony) ale znaleźliśmy na to sposób :) teraz gdy dochodzi do spiecia to ja po prostu ukrywam temat i się nie odzywam a jak już wpadnę w szał to mąż mnie przytula i też się nie odzywamy żeby nie powiedzieć za dużo :) pomaga naprawdę... A uwierz mi że ja mam naprawdę ciężki charakter- zmienny jak chorągiewka na wietrze :/ i pewnie żebym nie miała takiego męża jakiego mam to już bym dawno była sama, bo wiele razy chciałam wyjść z domu, trzasnac drzwiami i nigdy nie wrócić ale maż mnie powstrzymywał i wiem że robił to z miłości a ja pod wpływem emocji chciałam uciec :(
    Kochana jak bym czytałam o sobie haha poczułam się jak byś opisywała moje małżeństwo :-D

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje też;) ostatnio właśnie prawie talerze latały a 15 minut później się przytulalismy. Albo zamiast wyć do księżyca z bezsilności mogę po prostu z mężem pogadać i wylać swoje smutki ;) to jest cudowne ;)

Paulins, terka lubią tę wiadomość

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panipuchatkowa wrote:
    Miiiii!!!!! ♥️

panipuchatkowa lubi tę wiadomość

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • Paulins Przyjaciółka

Wysłany: 27 listopada 2018, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panipuchatkowa wrote:
    Ja właśnie w termomixie zrobiłam zupę pomidorowa ale na boczku ... Mmm. W prawdzie nie ma się czym chwalić, bo to urządzenie gotowało nie ja ;-)

Butterfly92 skarbie tak mi przykro, że taki dziad Ci się trafił. Nie cierpię takich bezdusznych lekarzy.
    Co do twojego niepanowznia nad agresją. Ja też tak miałam kiedy mie teść wykańczał. Prawie zniszczylam małżeństwo nasze. Wiesz co mi pomogło? Postawiłam się na pozycji wygranej nie ofiary. Powiedziałam sobie, że teraz koniec. Jestem silna i niezależna babka i nikt nie będzie wpływał na mnie. Powiedz sama sobie, że nie może wpływać na Ciebie twoja przeszłość. Jesteś dorosła i masz rozum. Sama dobrze wiesz że to było i minęło. Dopóki nie zamkniesz tego rozdziału nigdy nie zrobisz kroku na przód. Zaufaj mi. Przeszłam piekło z moimi teściami. Nie chciało mi się żyć ... Wszystko wyzywalam na mężu i miałam do niego pretensje o to co było mimo że stał murem za mną a nie za teściami, mimo że było po wszystkim i udowodnił sto razy że jestem jego całym światem. Miałam pretensje że w ogóle cokolwiek się wydarzyło. A on nie był winny ... To moja złość i żal o przeszłość niszczyło wszystko. Wiem łatwo się mówi...
    Uwierz, uwierz w siebie ! To jakie miałaś dzieciństwo to było, minęło. Jesteś dorosła bądź taka jaką mamę sama chciałabyś mieć. Stwórz dom taki jaki sama chciałabyś mieć. Staraj się być lepsza sama dla siebie i dla twojego przyszłego maluszka ... Przecież nie chcesz żeby przeszłość rzutowała na to jaki dom stworzysz sama dla swoich dzieci ?

MissKathy92 lubi tę wiadomość

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh też bym zjadła pizzę ;( może w weekend zrobię bezglutenową ;) albo jakaś zapiekankę w piekarniku z cukinią czy coś.

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulins wrote:
    Kochana jak bym czytałam o sobie haha poczułam się jak byś opisywała moje małżeństwo :-D
    Haha czyli nie jesteśmy jedyni :)

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę dziewczyny ja też bym pizzunie zjadła :( ale nie można...
    Właśnie wróciłam do domu i zaraz będę szukać w przepisach co na obiad zrobić bo dziś w rozpisce mam brokuła do obiadu a że wyszło w testach że nie mogę go jeść to nie będę :) także coś innego ugotuje :)
    Najgorzej że posmakowalo mi risotto z curry a curry też nie mogę :( ech takie życie... zobaczymy jaką dietę mi teraz dietetyczka ułoży :) mam nadzieję że smaczną :)
    Po pracy zaszłam do pepco i kupiłam sobie majteczki na wieczór haha

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panipuchatkowa wrote:

A z czym? :D bo wiesz jako matka karmiąca... Haha bla bla bla pewnie ze mi! :D

Magdaa21, panipuchatkowa lubią tę wiadomość

• terka Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:
    Kurczę dziewczyny ja też bym pizzunie zjadła :( ale nie można...
    Właśnie wróciłam do domu i zaraz będę szukać w przepisach co na obiad zrobić bo dziś w rozpisce mam brokuła do obiadu a że wyszło w testach że nie mogę go jeść to nie będę :) także coś innego ugotuje :)
    Najgorzej że posmakowalo mi risotto z curry a curry też nie mogę :( ech takie życie... zobaczymy jaką dietę mi teraz dietetyczka ułoży :) mam nadzieję że smaczną :)
    Po pracy zaszłam do pepco i kupiłam sobie majteczki na wieczór haha

Będzie, będzie się działo... I wieczoru będzie mało! :D
    Bawcie się dobrze ;D

• Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miss, działaj działaj :D

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • Paulins Przyjaciółka

Wysłany: 27 listopada 2018, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miss miłego wieczorku hihi
    Ja to w ogóle nie mam ochoty na jakiekolwiek formy rozrywki z mężem :-) haha

Wysłany: 27 listopada 2018, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miss pepco rządzi! Dziewczynki leci do Was pizzunia!

terka, Paulins, Magdaa21, MissKathy92 lubią tę wiadomość

3i49krhm19wid3ce.png
‹‹ 1892 1893 1894 1895 1896 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ