Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • Seli Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dwa tygodnie wolne a potem dopiero święta :P :)

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • klitra Przyjaciółka

Wysłany: 4 stycznia 2018, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    seli jesteś nauczycielką klas 1-3? Dobrze wywnioskowałam z Twoich wypowiedzi? :) :)

20111119580114.png

iv09e6yd1yzy4wvd.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klitra wrote:
    seli jesteś nauczycielką klas 1-3? Dobrze wywnioskowałam z Twoich wypowiedzi? :) :)

Nie :) Jestem pedagogiem specjalnym, mam 5 klasę :) integracyjną

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• czajka Koleżanka

Wysłany: 4 stycznia 2018, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli to musi być ciekawa praca. Dzieci są bardziej wyrozumiałe niż dorośli? :-)

• klitra Przyjaciółka

Wysłany: 4 stycznia 2018, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Nie :) Jestem pedagogiem specjalnym, mam 5 klasę :) integracyjną

Blisko byłam :D :D

20111119580114.png

iv09e6yd1yzy4wvd.png
  • czajka Koleżanka

Wysłany: 4 stycznia 2018, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia i kiltra mam nadzieję że przetrwacie tą inwentaryzacje :-D

• Seli Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex ma jakies maluchy chyba ;)

dZhdp1.png

• terka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli trzymaj sie i nie daj chorobie! Ponarzekać można ;)

Sylwia-czekamy na wieści po wizycie

Kiltra-tak można mieć dobry kontakt oczywiście ale jest on inny niż z 2-3 letnia przerwa. Nie da sie ukryć ;) ogólnie mam dobry kontakt z wszystkimi siostrami ale mimo wszystko 12 lat różnicy czuć nawet w dorosłym życiu (no popatrz ja mam 25 lat, moja siostra 37-no jest ta różnica dalej jakby nie patrzeć jesli chodzi o spojrzenie itd ;) ) ale mnie to nie przeszkadza przecież ;) najśmieszniejsze jest to ze wlasnie ta najstarsza siostra urodziła w lipcu synka (jej 4 dziecko), a ja mam termin na lipiec teraz :D czyli 12 lat różnicy a miedzy dziećmi naszymi rok będzie :D :D i to nas jeszcze bardziej zgrało niz wczesniej było bo gdzieś ten wspólny wątek jest ;)

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • terka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O dziewczyny widzę juz marzenia o feriach macie :D jakieś plany na te dłuższe wolne? ;) dla mnie dziwne zawsze bylo czemu w tak różnych terminach są...

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • Seli Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O ale fajnie macie ;) lipcowe bobasiatka ;)
    Musze wypic jakas herbatke z miodkiem i cytrynka. Ale jestem jakas polamana i ciezko mi sie zebrac dzis. Takie te dwa dni nijakie.

dZhdp1.png

• Mari92 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, ja też już w robocie. :-)
    Ja mam starszego brata o rok. A mój mąż młodszego o 5 lat i prawie wogóle nie mają kontaktu. Bo jako dzieci wychowywali się osobno (jeden u mamy, drugi u taty). Próbowałam polepszyć ich relacje, ale ten młody jest taki uparty i narazie nic z tego nie będzie. Ale będe próbować.

<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marek💙
    <a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marta 💓
  • Ewelina92 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Wszystkie Dziewczyny!

Czy któraś z Was brała CLO? Czy cykl po tym leku trwa równo 28 dni?
    Brałam od 3-8 dnia, był to cykl monitorowany(owulacja w 14 dniu). Wczoraj miałam delikatne plamienia i dzisiaj dużo śluzu delikatnie różowego. Piersi bolały mnie przez tydzień a teraz cisza i brak jakichkolwiek objawów wskazujących na @. Nie sądzę, żeby udało się zajść w ciążę, bo temperaturę mam obecnie między 36,1-36,3.
    Ktoś, coś? :)

Synek ❤️

ex2b3e5e83c3bu23.png

11.03.19: hcg 59.5 :)
    13.03.19: hcg 147,1 <3
    27.03 jest serduszko ❤️
  • Seli Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam jako tako planow. Mam duzo oplat teraz. Mamy gore oszczednosci ale wszystko pojdzie na studia i wyrownanie ;)

dZhdp1.png

• klitra Przyjaciółka

Wysłany: 4 stycznia 2018, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka moja siostra starsza a ma młodszą córkę więc może to nas zbliżyło, u mnie nie czuć różnicy wieku no może te 7lat nie jest tak dużo jak 12lat :)
    Co do ferii w róznych terminach: miejscowosci zyjace z turystyki nie sa w stanie przyjac takiej ilosci jednorazowo....podzielenie feri dają im dodatkowy zarobek przez wiekszy przeplyw turystow. Wakacje trwaja dwa miesiące i ludzie wyjeźdżaja w różnych terminach na urlop i nie ma wielkich problemów ze znalezieniem noclegów , a kiedy ferie trwające tylko dwa tygodnie w tym samum czasie to znalezienie wolnych pokoi zwłaszcza w górach graniczyło by z cudem. :)

20111119580114.png

iv09e6yd1yzy4wvd.png
  • panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wszystkim. Ja też wpracy. U nas ferie sa ostatni tydzień stycznia i pierwszy lutego. Ja mam dwóch braci starszych jeden o 10 a drugi 12 lat w porozumieniu się między nami raczej nie ma.problemu.☺

3i49krhm19wid3ce.png
  • czajka Koleżanka

Wysłany: 4 stycznia 2018, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam brata 7 lat starszego ale nie za bardzo mam z nim kontakt. Generalnie to więcej pretensji niż dobrych uczuć. Nasi rodzice są niesłyszący i sporo spraw trzeba załatwiać z nimi lub za nich. W końcu nigdzie nie zadzwonią i do lekarza innego niż rodzinny trzeba z nimi chodzić bo jest bariera językowa że tak powiem. Nie dogadają się po prostu a pisać na kartkach nie każdy lekarz chce bo to bardzo przedłuża wizytę. Tak więc ja latam. Zawsze muszę wykombinować co z pracą jakieś wolne brata nie obchodzi nic. U rodziców jest może ze trzy razy w roku a ma do nich 50 km. Całe szczęście że na męża zawsze mogę liczyć i dajemy radę.

• panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow czajka to naprawdę dajesz radę. Dobrze że mąż Cię wspiera.

3i49krhm19wid3ce.png
  • klitra Przyjaciółka

Wysłany: 4 stycznia 2018, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czajka szacun dla Ciebie :)

20111119580114.png

iv09e6yd1yzy4wvd.png
  • czajka Koleżanka

Wysłany: 4 stycznia 2018, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    E tam każdy myślę dla rodziców by to zrobił oprócz mojego brata oczywiście. Ale wiecie to normalne że się jeździ no czasem wkurza jak jest full roboty.

• klitra Przyjaciółka

Wysłany: 4 stycznia 2018, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niby normalne a jednak nie każdy by to zrobił.

Dzisiaj mam 21dc jakoś tak wyjątkowo dłuży mi się oczekiwanie na miesiączkę

20111119580114.png

iv09e6yd1yzy4wvd.png
‹‹ 260 261 262 263 264 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ