X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • Seli Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się na tym nie znam :) Totalnie, ale patrząc tak na wykresy jak rosną hormony (przynajmniej prawidłowo) :P to powinien być spory koło owulacji do tych 7-8 dni :P tak na logikę :)

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • klitra Przyjaciółka

Wysłany: 18 stycznia 2018, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli no tak :)

20111119580114.png

iv09e6yd1yzy4wvd.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klitra wrote:
    Seli no tak :)

Czekam :)

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• Kaassiia Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klitra wrote:
    Wiedzą juz o Twojej ciąży? :)
    Jedynie mąż i siostra resztę trochę później poinformuję

22 cykle walki- strata w 10 tc (02.03.18)
    Nasz skarb jest z Aniołkami

KRUSZYNKO ROŚNIJ CZEKAMY NA CIEBIE :*
    21 wrzesień 2019
  • Mari92 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mama też w lutym ma 50-tkę. Tata w marcu 55. I wnuków jeszcze nie mają. I czekają na nie z niecierpliwością. Może się niedługo doczekają :-). Teściową mam młodszą 44 lata i ona nie naciska. Ale na pewno by się cieszyła.

<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marek💙
    <a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marta 💓
  • Seli Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mari92 wrote:
    Moja mama też w lutym ma 50-tkę. Tata w marcu 55. I wnuków jeszcze nie mają. I czekają na nie z niecierpliwością. Może się niedługo doczekają :-). Teściową mam młodszą 44 lata i ona nie naciska. Ale na pewno by się cieszyła.

Heh :) u mnie rozpieścili by bąbla... :)

dZhdp1.png

• Mari92 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na pewno Seli :-)

<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marek💙
    <a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marta 💓
  • Seli Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mari92 wrote:
    Na pewno Seli :-)

Eh, ale nie sądze by odwiedzali, raczej... Przysyłanie kasy i tylko odwiedziny jedne i zachwyt :P ciężka sprawa :P

dZhdp1.png

• Mari92 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O to przykre co piszesz

Marek💙
    Marta 💓
  • Seli Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mari92 wrote:
    O to przykre co piszesz

Liczę się z tym... Teściowie... Są specyficzni, nie chce tutaj za bardzo o tym pisać :P ale nie pojadę nigdy do nich z dzieckiem :P Mąż też, ew. tutaj mogą do nas przyjść.
    A moi rodzice... Choć tata szaleje, mama pewnie też to mieszkają 500 km od nas i nie będziemy jeździć z dzieckiem i kotem :P chyba, że podrośnie... Sami nie wiem czy przyjadą, ostatnio zrobiła mi przykrą akcję i przyjechała na 3 dni po czym z fochem odjechała... Była pierwszy raz na naszym mieszkaniu. Przykro mi się zrobiło. Więc nie liczę na nic :P

dZhdp1.png

• klitra Przyjaciółka

Wysłany: 18 stycznia 2018, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mari mamy w tym samym wieku teściową :) Moja teściowa ma już dwoje wnuków, ma również 44lata, teściu 46lat także są w dobrej sytuacji :)
    Moi rodzice po 50tce i troje wnuków :) Nie mają co narzekac :D

Mam nadzieję, że uda się jeszcze powiększyć im grono wnuków niebawem z naszej strony

20111119580114.png

iv09e6yd1yzy4wvd.png
  • klitra Przyjaciółka

Wysłany: 18 stycznia 2018, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Liczę się z tym... Teściowie... Są specyficzni, nie chce tutaj za bardzo o tym pisać :P ale nie pojadę nigdy do nich z dzieckiem :P Mąż też, ew. tutaj mogą do nas przyjść.
    A moi rodzice... Choć tata szaleje, mama pewnie też to mieszkają 500 km od nas i nie będziemy jeździć z dzieckiem i kotem :P chyba, że podrośnie... Sami nie wiem czy przyjadą, ostatnio zrobiła mi przykrą akcję i przyjechała na 3 dni po czym z fochem odjechała... Była pierwszy raz na naszym mieszkaniu. Przykro mi się zrobiło. Więc nie liczę na nic :P

ojej :(

20111119580114.png

iv09e6yd1yzy4wvd.png
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Eh, ale nie sądze by odwiedzali, raczej... Przysyłanie kasy i tylko odwiedziny jedne i zachwyt :P ciężka sprawa :P
    Ja za to się boję że teściowa zechce z nami zamieszkać albo będzie nas bez przerwy odwiedzać :P bo przecież ja sobie sama nie poradzę z malutkim dzieckiem a ona wszystko zrobi najlepiej... I tak i tak nie dobrze...

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli to faktycznie sytuacja taka sobie. Najważniejsze żebyście byli szczęśliwi.☺

3i49krhm19wid3ce.png
  • Mari92 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli współczuje Ci naprawdę. Ale pamiętaj najważniejsze, abyś Ty była szczęśliwa ze swoim mężem i dzieckiem, na które tak czekacie :-)
    Klitra niezłą gromadkę wnuków już mają. I pewnie czekają na więcej :-)

Marek💙
    Marta 💓
  • Seli Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja dziecka nie będę miała z kim zostawić ani kto go odwiedzać :P nie mamy ciotek ani nikogo :P

Przykra sytuacja, ale nie pozwoliłabym teściowej się wprowadzić i wtrącać, mąż też by to zaraz ukrócił :)

dZhdp1.png

• panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miss masakra. Wtedy Twój mąż musi wkroczyć do akcji i ją brzydko mówiąc 'usadzić'.

Seli lubi tę wiadomość

3i49krhm19wid3ce.png
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwierzcie dziewczyny - mojej teściowej nie da się usadzic, wyprosisz ją drzwiami to wróci oknem ;) ale tak naprawdę to dobra kobieta tylko ma ciężki charakter i nie moze zrozumieć że chcemy żyć po swojemu, lubi się wtrącać i o wszystkim wiedzieć... dlatego boję się co będzie jak dzidzia się pojawi to ona zwariuje kompletnie :/

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzeba postawić jasno granicę, na wszystkich jest sposób. A jak bedzie się tak Wam wtrącać to życia nie będziecie mieć. Zniszczy Was...
    Moja babka tak robiła z moją mamą... Przychodziła niemal codziennie, chciała wiedzieć co i jak, komentowała nawet jak pozwala nam się ubierać do szkoły.

dZhdp1.png

• MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Trzeba postawić jasno granicę, na wszystkich jest sposób. A jak bedzie się tak Wam wtrącać to życia nie będziecie mieć. Zniszczy Was...
    Moja babka tak robiła z moją mamą... Przychodziła niemal codziennie, chciała wiedzieć co i jak, komentowała nawet jak pozwala nam się ubierać do szkoły.
    Dokładnie tak samo miała moja mama z moją babcią, też życia nie mieliśmy, nawet potrafiła ochrzanic za za duże zakupy zrobione... Ja ze swoją teściową zaczęłam "walkę" jak chciała nam wesele ustawiać :) nie dałam się, wszystko było tak jak my chcieliśmy a nie jak ona sobie wymyśliła :) na szczęście mój mąż po ślubie się trochę zmienił, przedtem się wahał pomiędzy mną a mamą a teraz zawsze jest po mojej stronie więc może nie będzie tak źle :) jak coś to będę wojowac bo nie dam sobie na głowę wejść :) przecież to nasze życie, ona miała dwoje 5 minut w wychowywaniu dzieci, teraz kolej na mnie :)

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
‹‹ 305 306 307 308 309 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ