X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • Seli Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2018, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Progesteron rośnie zaraz po owulacji (a nie wiem nawet czy nie zaczyna na chwilkę przed) i rośnie rośnie rośnie do 7-8dpo. Potem albo powoli spada i przychodzi @ albo rośnie dalej i jest dzidzia :D jeśli 2-3dpo miałaś 10, to dobry znak ;) u mnie 7 lub 8dpo było 24 i to okazało sie być to ;) jeśli będziesz miała chęć czas i kasę możesz powtórzyć za kilka dni proga i cos więcej się dowiedzieć ;)

Zamierzam... Bo nie wiem o co chodzi :P Niby dupek miał mi wywołać okres i skoro nie mam problemów to jutro powinien być, nie? A na pewno nie będzie :P to 6 dzień po odstawieniu :P W poniedziałek... Zobaczę jak temperatura itp. To zrobię proga,betę i tsh w tym innym labku.

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2018, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na innym forum pare miesiecy temu dziewczyna w naszym wieku tez brala dupka na wywołanie. Okres nie przyszedl a okazalo się że jest w ciąży.☺

Seli lubi tę wiadomość

3i49krhm19wid3ce.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2018, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia-kciuki i daj znać po badaniu :D

Sylwiaa992 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • terka Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2018, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Zamierzam... Bo nie wiem o co chodzi :P Niby dupek miał mi wywołać okres i skoro nie mam problemów to jutro powinien być, nie? A na pewno nie będzie :P to 6 dzień po odstawieniu :P W poniedziałek... Zobaczę jak temperatura itp. To zrobię proga,betę i tsh w tym innym labku.

I się cos wyjaśni (chyba :P ) :D

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2018, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też sie zbieram i jadę się umawiać na HSG. Ponoć się normalnie na wizytę do lekarza wchodzi i przechodzi jakaś procedurę zanim termin wyznaczy. Cuda na ten NFZ. Mam nadzieję ze mnie po drodze jelitowka nie złapie. A nie chce stracić tego dnia na leżenie w łóżku bo i tak muszę sie osobiście umówić i rano przyjmują...

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Seli Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2018, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba :P Choć jeśli rzeczywiście to owulka... :P to beta za wcześnie. Ale kurdę, nie możliwe aby mi się tak poprzesuwało?

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Wysłany: 19 stycznia 2018, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wszystko jest możliwe! Alex umawiaj się pewnie! Mam nadzieję że żadna jelitówka nie pokrzyzuje Ci dzisiejszych planów.☺

3i49krhm19wid3ce.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2018, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex, trzymam kciukasy :)

Wszystko jest możliwe... Padłabym ze szczęścia, już jestem nakręcona i będę ryczeć i nie wiem jak przeżyję okres :P

dZhdp1.png

• Sylwiaa992 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2018, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    Ja też sie zbieram i jadę się umawiać na HSG. Ponoć się normalnie na wizytę do lekarza wchodzi i przechodzi jakaś procedurę zanim termin wyznaczy. Cuda na ten NFZ. Mam nadzieję ze mnie po drodze jelitowka nie złapie. A nie chce stracić tego dnia na leżenie w łóżku bo i tak muszę sie osobiście umówić i rano przyjmują...
    Daj znac na kiedy masz termin :) tez miałam isc na NFZ ale zależy mi na czasie a w naszym szpitalu nie robia juz u musiałabym szukac gdzie robia a wszedzie czlowieka zbywaja

25 cykl starań- nasz Aniołek czuwa nad nami z góry 9tc
    Będziemy starać się od nowa.
    Nic nie dzieje się bez przyczyny.

Wysłany: 19 stycznia 2018, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam przeczucie że ja też pójdę na hsg.

3i49krhm19wid3ce.png
  • Mari92 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2018, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex powodzenia :-)
    Seli tylko spokojnie.

<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marek💙
    <a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marta 💓
  • Sylwiaa992 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2018, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panipuchatkowa wrote:
    Mam przeczucie że ja też pójdę na hsg.
    Ja sie nawet ciesze ze robie tyle badan, bo chociaż wiem na czyms stoimy. Co jest w porzadku a co trzeba podleczyc :)

25 cykl starań- nasz Aniołek czuwa nad nami z góry 9tc
    Będziemy starać się od nowa.
    Nic nie dzieje się bez przyczyny.
  • Seli Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2018, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mari92 wrote:
    Alex powodzenia :-)
    Seli tylko spokojnie.

Muszę wydać szybko pieniądze bo jak okaże się, że jestem w ciąży to wydam na rzeczy niemowlęce :P Nie ma spokojnie :D hehehe a tak na serio... To jakoś tak... Jestem jakaś taka zadowolona w środku, bo ta tempka i progesteron spoko, nie spodziewałam się... Ale tak trudno mi uwierzyć by to była ciąża, przynajmniej na tym etapie. W końcu nie mam w ogóle niczego objawów, ani owulacji, ani okresu, ani ciąży :P takie totalne nic :P

Mari92 lubi tę wiadomość

dZhdp1.png

Wysłany: 19 stycznia 2018, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wydaje mi sie ze nie musisz miec od razy objawów. Niektore dzuewczyny mówią ze w ogole nic im nie bylo także wiesz.. Każdy organizm inny.☺

3i49krhm19wid3ce.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2018, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panipuchatkowa wrote:
    Seli wydaje mi sie ze nie musisz miec od razy objawów. Niektore dzuewczyny mówią ze w ogole nic im nie bylo także wiesz.. Każdy organizm inny.☺

Niby tak... A może po prostu miałam to owulację prawdziwą i nic?
    Nie wiem :)

dZhdp1.png

• terka Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2018, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex powodzenia-dasz rade nawet z dziwactwami NFZ! :D daj znać co ustaliłaś ;)

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2018, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli nie nakręcaj sie :) co będzie to będzie. Wielki plus jest taki że ta owulaja na 100% była w tym cyklu u Ciebie. I teraz tylko czekaj co Ci te dni przyniosą.
    Ja czekam przed gabinetem, akurat udało sie ze pierwsza jestem: ) to szybko pójdzie. Ale jestem tak słaba po nocy ze aż mi sie ręce trzęsą i głowa boli po biegunce. Byleby jakoś dotrwać. Jeszcze po południu z psem do weta musimy jechać bo on ma też nadal biegunkę i to z krwią; (

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Seli Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2018, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    Seli nie nakręcaj sie :) co będzie to będzie. Wielki plus jest taki że ta owulaja na 100% była w tym cyklu u Ciebie. I teraz tylko czekaj co Ci te dni przyniosą.
    Ja czekam przed gabinetem, akurat udało sie ze pierwsza jestem: ) to szybko pójdzie. Ale jestem tak słaba po nocy ze aż mi sie ręce trzęsą i głowa boli po biegunce. Byleby jakoś dotrwać. Jeszcze po południu z psem do weta musimy jechać bo on ma też nadal biegunkę i to z krwią; (

Staram się... :)

Trzym się, może jakieś... Na wzmocnienie coś? Probiotyk jakiś? Jak wrócisz to odleż odpowiednio.

dZhdp1.png

• terka Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2018, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli! Przywołuje Cię do porządku! :P :D :D wdech wyyyydech :D :D :D
    Miałaś owulacje to już jest pewniak-wiec jej czuć nie będziesz :P na objawy i @ i dzidzi jeszcze za wcześnie żeby cokolwiek czuć ;) czuć będziesz jak sie zamelduje osobnik na dobre (po implantacji ;) ) i wtedy tak naprawdę wychodzi dopiero beta-najprędzej w labie oczywiście i najpewniejsze ale nie wcześniej niż 10-11dpo. A najlepiej później, bo implantacja moze byc miedzy 4-12dpo (najczęściej ok 6-7 ale różnie bywa) i tak z 24h po dopiero cokolwiek jest wykrywalne ;) chyba ze będziesz widziała taki odpał temperatur jak ja miałam to można myśleć ale od 10dpo najwcześniej ;)
    Co do kasy-nie wydawaj wszystkiego teraz bo będziesz żałować ze nie masz potem kasy na wydawanie na maluszka :P

• terka Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2018, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:

Biedni... Dobrze ze nie musisz czekać w kolejce to to Cię uratuje przed katastrofa...

‹‹ 311 312 313 314 315 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ