SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • Seli Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2018, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Progesteron rośnie zaraz po owulacji (a nie wiem nawet czy nie zaczyna na chwilkę przed) i rośnie rośnie rośnie do 7-8dpo. Potem albo powoli spada i przychodzi @ albo rośnie dalej i jest dzidzia :D jeśli 2-3dpo miałaś 10, to dobry znak ;) u mnie 7 lub 8dpo było 24 i to okazało sie być to ;) jeśli będziesz miała chęć czas i kasę możesz powtórzyć za kilka dni proga i cos więcej się dowiedzieć ;)

Zamierzam... Bo nie wiem o co chodzi :P Niby dupek miał mi wywołać okres i skoro nie mam problemów to jutro powinien być, nie? A na pewno nie będzie :P to 6 dzień po odstawieniu :P W poniedziałek... Zobaczę jak temperatura itp. To zrobię proga,betę i tsh w tym innym labku.

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2018, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na innym forum pare miesiecy temu dziewczyna w naszym wieku tez brala dupka na wywołanie. Okres nie przyszedl a okazalo się że jest w ciąży.☺

Seli lubi tę wiadomość

3i49krhm19wid3ce.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2018, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia-kciuki i daj znać po badaniu :D

Sylwiaa992 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • terka Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2018, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Zamierzam... Bo nie wiem o co chodzi :P Niby dupek miał mi wywołać okres i skoro nie mam problemów to jutro powinien być, nie? A na pewno nie będzie :P to 6 dzień po odstawieniu :P W poniedziałek... Zobaczę jak temperatura itp. To zrobię proga,betę i tsh w tym innym labku.

I się cos wyjaśni (chyba :P ) :D

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2018, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też sie zbieram i jadę się umawiać na HSG. Ponoć się normalnie na wizytę do lekarza wchodzi i przechodzi jakaś procedurę zanim termin wyznaczy. Cuda na ten NFZ. Mam nadzieję ze mnie po drodze jelitowka nie złapie. A nie chce stracić tego dnia na leżenie w łóżku bo i tak muszę sie osobiście umówić i rano przyjmują...

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Seli Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2018, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba :P Choć jeśli rzeczywiście to owulka... :P to beta za wcześnie. Ale kurdę, nie możliwe aby mi się tak poprzesuwało?

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Wysłany: 19 stycznia 2018, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wszystko jest możliwe! Alex umawiaj się pewnie! Mam nadzieję że żadna jelitówka nie pokrzyzuje Ci dzisiejszych planów.☺

3i49krhm19wid3ce.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2018, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex, trzymam kciukasy :)

Wszystko jest możliwe... Padłabym ze szczęścia, już jestem nakręcona i będę ryczeć i nie wiem jak przeżyję okres :P

dZhdp1.png

• Sylwiaa992 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2018, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    Ja też sie zbieram i jadę się umawiać na HSG. Ponoć się normalnie na wizytę do lekarza wchodzi i przechodzi jakaś procedurę zanim termin wyznaczy. Cuda na ten NFZ. Mam nadzieję ze mnie po drodze jelitowka nie złapie. A nie chce stracić tego dnia na leżenie w łóżku bo i tak muszę sie osobiście umówić i rano przyjmują...
    Daj znac na kiedy masz termin :) tez miałam isc na NFZ ale zależy mi na czasie a w naszym szpitalu nie robia juz u musiałabym szukac gdzie robia a wszedzie czlowieka zbywaja

25 cykl starań- nasz Aniołek czuwa nad nami z góry 9tc
    Będziemy starać się od nowa.
    Nic nie dzieje się bez przyczyny.

Wysłany: 19 stycznia 2018, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam przeczucie że ja też pójdę na hsg.

3i49krhm19wid3ce.png
  • Mari92 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2018, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex powodzenia :-)
    Seli tylko spokojnie.

<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marek💙
    <a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marta 💓
  • Sylwiaa992 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2018, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panipuchatkowa wrote:
    Mam przeczucie że ja też pójdę na hsg.
    Ja sie nawet ciesze ze robie tyle badan, bo chociaż wiem na czyms stoimy. Co jest w porzadku a co trzeba podleczyc :)

25 cykl starań- nasz Aniołek czuwa nad nami z góry 9tc
    Będziemy starać się od nowa.
    Nic nie dzieje się bez przyczyny.
  • Seli Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2018, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mari92 wrote:
    Alex powodzenia :-)
    Seli tylko spokojnie.

Muszę wydać szybko pieniądze bo jak okaże się, że jestem w ciąży to wydam na rzeczy niemowlęce :P Nie ma spokojnie :D hehehe a tak na serio... To jakoś tak... Jestem jakaś taka zadowolona w środku, bo ta tempka i progesteron spoko, nie spodziewałam się... Ale tak trudno mi uwierzyć by to była ciąża, przynajmniej na tym etapie. W końcu nie mam w ogóle niczego objawów, ani owulacji, ani okresu, ani ciąży :P takie totalne nic :P

Mari92 lubi tę wiadomość

dZhdp1.png

Wysłany: 19 stycznia 2018, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wydaje mi sie ze nie musisz miec od razy objawów. Niektore dzuewczyny mówią ze w ogole nic im nie bylo także wiesz.. Każdy organizm inny.☺

3i49krhm19wid3ce.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2018, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panipuchatkowa wrote:
    Seli wydaje mi sie ze nie musisz miec od razy objawów. Niektore dzuewczyny mówią ze w ogole nic im nie bylo także wiesz.. Każdy organizm inny.☺

Niby tak... A może po prostu miałam to owulację prawdziwą i nic?
    Nie wiem :)

dZhdp1.png

• terka Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2018, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex powodzenia-dasz rade nawet z dziwactwami NFZ! :D daj znać co ustaliłaś ;)

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2018, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli nie nakręcaj sie :) co będzie to będzie. Wielki plus jest taki że ta owulaja na 100% była w tym cyklu u Ciebie. I teraz tylko czekaj co Ci te dni przyniosą.
    Ja czekam przed gabinetem, akurat udało sie ze pierwsza jestem: ) to szybko pójdzie. Ale jestem tak słaba po nocy ze aż mi sie ręce trzęsą i głowa boli po biegunce. Byleby jakoś dotrwać. Jeszcze po południu z psem do weta musimy jechać bo on ma też nadal biegunkę i to z krwią; (

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Seli Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2018, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    Seli nie nakręcaj sie :) co będzie to będzie. Wielki plus jest taki że ta owulaja na 100% była w tym cyklu u Ciebie. I teraz tylko czekaj co Ci te dni przyniosą.
    Ja czekam przed gabinetem, akurat udało sie ze pierwsza jestem: ) to szybko pójdzie. Ale jestem tak słaba po nocy ze aż mi sie ręce trzęsą i głowa boli po biegunce. Byleby jakoś dotrwać. Jeszcze po południu z psem do weta musimy jechać bo on ma też nadal biegunkę i to z krwią; (

Staram się... :)

Trzym się, może jakieś... Na wzmocnienie coś? Probiotyk jakiś? Jak wrócisz to odleż odpowiednio.

dZhdp1.png

• terka Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2018, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli! Przywołuje Cię do porządku! :P :D :D wdech wyyyydech :D :D :D
    Miałaś owulacje to już jest pewniak-wiec jej czuć nie będziesz :P na objawy i @ i dzidzi jeszcze za wcześnie żeby cokolwiek czuć ;) czuć będziesz jak sie zamelduje osobnik na dobre (po implantacji ;) ) i wtedy tak naprawdę wychodzi dopiero beta-najprędzej w labie oczywiście i najpewniejsze ale nie wcześniej niż 10-11dpo. A najlepiej później, bo implantacja moze byc miedzy 4-12dpo (najczęściej ok 6-7 ale różnie bywa) i tak z 24h po dopiero cokolwiek jest wykrywalne ;) chyba ze będziesz widziała taki odpał temperatur jak ja miałam to można myśleć ale od 10dpo najwcześniej ;)
    Co do kasy-nie wydawaj wszystkiego teraz bo będziesz żałować ze nie masz potem kasy na wydawanie na maluszka :P

• terka Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2018, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:

Biedni... Dobrze ze nie musisz czekać w kolejce to to Cię uratuje przed katastrofa...

‹‹ 311 312 313 314 315 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ