Rocznik 92- starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Seli wrote:Może urośnie, może stres, zmęczenie... Zobacz, akurat nic nie robiłaś z wykresem, mogło się coś przesunąć i tyle. A jeśli się nie udało... To mogło z tego samego powodu, stres, zmęczenie. Mała jest chora to i na Ciebie zarazki przechodzą, osłabiają organizm choć może tego nie czujesz. Głowa do góry
terka lubi tę wiadomość
-
terka wrote:Jeśli tak faktycznie jest (a tak naprawdę nie wiesz czy Ci rośnie beta czy spada) to sprawdź sobie poziom progesteronu następnym razem bo mały jego poziom zatrzymuje bardzo często zagnieżdżenie
Mała_Mii lubi tę wiadomość
-
terka wrote:I to wszystko w jednym czasie u jednego malucha? Biedna... dobrze ze juz lepiej chociaż trochę jest... Faktycznie musiałyście sie namęczyć obie...
-
Maleńka1592 wrote:W którym dc robić progesteron
7-8dpo mniej więcej wtedy kiedy przypuszczasz ze była. Wtedy jest największe jego stężenie i potem albo rośnie (jak jest ciąża) albo spada i jest @. Albo jest cały czas niski o wtedy jest bezowulacyjny albo owu sie przesunęła i jesteś jednak przed jeszczeWiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2018, 09:22
https://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek 21.07.2018 3360g, 55cm
21.01 69cm -
terka wrote:7-8dpo mniej więcej wtedy kiedy przypuszczasz ze była. Wtedy jest największe jego stężenie i potem albo rośnie (jak jest ciąża) albo spada i jest @. Albo jest cały czas niski o wtedy jest bezowulacyjny albo owu sie przesunęła i jesteś jednak przed jeszcze
-
Maleńka1592 wrote:A przy ciąży jakie jest? Jakie jest najwyższe w ciąży? Jak bym teraz zbadala to by wyszło mi z wyniku czy mogła być ciąża? Bo w sumie powinnam okresu dostac
Jasne ze wyjdzie czy może to byś ciąża czy nie nie jest to jej wyznacznik ale ja na tym sie bazowałam przed beta
Najwyższe w ciąży jest w 12tc wiec tego Ci nie powiem jaka wartość
Ale wyznacznikiem tego czy jest czy nie ma i czy była jest tylko betaWiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2018, 09:27
https://www.maluchy.pl/li-73421.png
21.01 69cm -
panipuchatkowa wrote:Matko taka mala a juz sie tak nacierpiala. Masakra..
Czasami w najgorszych momentach zastanawiałam się czy to Bóg nie testuje mojej cierpliwości zeby sprawdzić czy zasługuje na drugie dziecko... -
Maleńka1592 wrote:Niestety
Czasami w najgorszych momentach zastanawiałam się czy to Bóg nie testuje mojej cierpliwości zeby sprawdzić czy zasługuje na drugie dziecko...
Haha ciekawe podejściehttps://www.maluchy.pl/li-73421.png
21.01 69cm -
Maleńka1592 wrote:Od stresu raczej beta nie rośnie
Od stresu nie... -
Maleńka, chyba za bardzo się nakręcasz ;p Idziesz dziś do gin., więc na pewno Ci pomoże jak się dowie o Twoim przypadku. Zastanawianie się i dręczenie czy może zrobić progesteron czy betę tylko wpływa na Twoje samopoczucie gorzej. Ps. masz już jedną dziecinkę, więc myślę, że Bóg Cię nie sprawdza. Powinnaś być wdzięczna za córeczkę Ciesz się tym co masz. Często nie zdajemy sobie sprawy, że mamy tak dobrze.
Seli lubi tę wiadomość
1cs z CLO
dostinex, Prenatal Uno, kwas foliowy
12cs - ciąża biochemiczna
-
Maleńka1592 wrote:W którym dc robić progesteron[/url]
[/url]
18.12.2017 -14t6d [*] Gabrys;*
26.10.2018 Nathan ❤️ 47cm , 3080gram 12:33 ❤️❤️
20.11.2018 51cm 3520g ❤️
18.12.2018 54cm 4530g❤️
25.01.2019 59cm 6020g ❤️ -
Mała_Mii wrote:Witajcie dziewczyny ja również z tego rocznika i czekam na dwie kreseczki ze szczęśliwym rozwiązaniem ❤️ A co do progesteronu to mi gin mowila ze najlepiej robić w 21 dc ( czyli po 6 dniach od owulki ale widzę ze każdy gin ma jakieś swoje inne racje tak samo jak jaka przerwa po utracie ciąży czy inne rzeczy . Jestem zdania żeby słuchać się poporotu swojego ginekologa jeśli jest zaufany
Witaj Mała Mi
Trzymamy kciuki, aby spełniło się Twoje marzenie.
Masz rację co do gin. Szkoda tylko, że czasem ciężko znaleźć takiego, który faktycznie podejdzie do sprawy odpowiedzialnie.1cs z CLO
-
Mała_Mii wrote:Witajcie dziewczyny ja również z tego rocznika i czekam na dwie kreseczki ze szczęśliwym rozwiązaniem ❤️ A co do progesteronu to mi gin mowila ze najlepiej robić w 21 dc ( czyli po 6 dniach od owulki ale widzę ze każdy gin ma jakieś swoje inne racje tak samo jak jaka przerwa po utracie ciąży czy inne rzeczy . Jestem zdania żeby słuchać się poporotu swojego ginekologa jeśli jest zaufany
Czesc!
Tak 21dc to dla standardowych cykli gdzie owu jest 14dc. U mnie nic by nie wykazał bo mam owu 18-19dc co by oznaczało badanie 2-3dpo. I tak mam co miesiąc wiec takie podejście ogólne do sprawy jest bez sensu moim zdaniem bo nie kazda kobieta ma 28dniowe cykle...https://www.maluchy.pl/li-73421.png
21.01 69cm -
terka wrote:Czesc!
Tak 21dc to dla standardowych cykli gdzie owu jest 14dc. U mnie nic by nie wykazał bo mam owu 18-19dc co by oznaczało badanie 2-3dpo. I tak mam co miesiąc wiec takie podejście ogólne do sprawy jest bez sensu moim zdaniem bo nie kazda kobieta ma 28dniowe cykle...
Dokładnie, ale Mała Mi napisała w nawiasie, że najlepiej 6 dpo A więc powinno się wszystko zgadzać1cs z CLO