X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • Seli Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmm... Ja mojemu albo kurczaczka po chinsku, albo w sosie jogurtowo ziolowym, albo z pieczarkami, chili con carne, kremy, jakies zupy. Roznie. Moj to dopiero mis... ;) ale mniej do pracy dostaje ;p na pewno deseru nie daje ;D

My tez mielismy tam rabat, przydal sie ;) mamy super wanne z prysznicem ;D zwykla w litere L z drzwiami ;)

Ide spac. Ehhh zaraz koniec ferii ;p

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Mari92 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem też dzisiaj taka senna. Dobranoc :-)

<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marek💙
    <a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marta 💓
  • terka Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 05:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alegzi wrote:
    Jakieś propozycje? Ja robię gołąbki w sosie + na deser pierogi z truskawkami i twarogiem polane śmietaną.
    Muszę uważać co robię, bo jego kolegą jest Amerykanin, a oni są hmmm dziwni jeśli chodzi o jedzenie ;) Oby mu zasmakował Polski gołąbek :D

Na pewno gołąbki mu podpasują! Komu by nie smakowały? :D

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • Maleńka1592 Przyjaciółka

Wysłany: 24 stycznia 2018, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej dziewczynki.. Jak tam samopoczucie dzisiaj? Ja nie wyspana .. Mała nie sala spać budziła się kilka razu
    Y w nocy na mleko i wodę..i już po 6 wstała A ja ledwo żyje czuje się spuchnieta i wgl jakbym się spila wczoraj :( brzuch pobolewa A @ jeszcze nie ma

=https://ovufriend.pl/graph/c575edf8f6114927b4698996d389dfc8]c575edf8f6114927b4698996d389dfc8.png[/url]

aw0o4pn.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Ja nawet dziś wyspana i w takim dobrym nastroju :)
    Choć wczoraj przypomniało mi się o tym co zapomniałam.... A jest tego dłuuuuga lista ;( masakra. Nawet zapomniałam by do Taty oddzwonić... Nie wiem co jest ze mną.

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• alegzi Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Kobitki! :)

Ja już na nogach. Położyłam się po 22, a zasnęłam chyba koło 24 jak nie 1. Ostatnio nie mogę od razu zasnąć.

Maleńka, mam nadzieję, że dasz radę wytrzymać cały dzień i że dzisiejszą noc będziesz mogła przespać.

Seli, może jesteś przemęczona?

Miłego dnia :)

1cs z CLO
    dostinex, Prenatal Uno, kwas foliowy
    12cs - ciąża biochemiczna
  • Seli Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie... Ja od tygodnia ponad mam urlop :p Teraz w poniedziałek wracam do pracy :P ja po prostu... Jakaś nieogarnięta jestem :P Taka rozmemłana...

dZhdp1.png

Wysłany: 24 stycznia 2018, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alegzi wrote:
    Cześć Kobitki! :)

Ja już na nogach. Położyłam się po 22, a zasnęłam chyba koło 24 jak nie 1. Ostatnio nie mogę od razu zasnąć.

Maleńka, mam nadzieję, że dasz radę wytrzymać cały dzień i że dzisiejszą noc będziesz mogła przespać.

Seli, może jesteś przemęczona?

Miłego dnia :)
    Ja tak mam od nad pamiętam kładę się wcześniej A mimo zmęczenia nie mogę zasnąć dopiero 1-2 a i 7 już wstajemy
    Wątpię że się wyspie mała od czasu choroby co nic się tak budzi i wstaje wcześniej :( chodzę jak zombie ale już się chyba przyzwyczaiłam .. Niepokoi mnie ból brzucha jeszcze
    Dziś mam wizytę i lekarza ..ciekawe co mi powie na to wszystkie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2018, 08:36

=https://ovufriend.pl/graph/c575edf8f6114927b4698996d389dfc8]c575edf8f6114927b4698996d389dfc8.png[/url]

aw0o4pn.png
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Nie... Ja od tygodnia ponad mam urlop :p Teraz w poniedziałek wracam do pracy :P ja po prostu... Jakaś nieogarnięta jestem :P Taka rozmemłana...

Zazdroszczę urlopu ;p
    Jak człowiek musi być na obrotach to nawet jak ma 10 zdań do wykonania to przeważnie o wszystkim pamięta, ale jak przychodzi np. urlop albo jakieś wolne to wszystko się wyłącza, człowiek się rozleniwia. Nie martw się, każdemu się należy czas zapomnienia od czasu do czasu :D

1cs z CLO
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maleńka1592 wrote:
    Ja tak mam od nad pamiętam kładę się wcześniej A mimo zmęczenia nie mogę zasnąć dopiero 1-2 a i 7 już wstajemy
    Wątpię że się wyspie mała od czasu choroby co nic się tak budzi i wstaje wcześniej :( chodzę jak zombie ale już się chyba przyzwyczaiłam .. Niepokoi mnie ból brzucha jeszcze
    Dziś mam wizytę i lekarza ..ciekawe co mi powie na to wszystkie

I niby kobieta, która jest w domu z dzieckiem nic nie robi... Ten kto tak mówi powinien przez tydzień zajmować się małym dzieckiem. Od razu zmieni zdanie.
    Który to Twój dc?

1cs z CLO
  • Seli Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alegzi wrote:
    Zazdroszczę urlopu ;p
    Jak człowiek musi być na obrotach to nawet jak ma 10 zdań do wykonania to przeważnie o wszystkim pamięta, ale jak przychodzi np. urlop albo jakieś wolne to wszystko się wyłącza, człowiek się rozleniwia. Nie martw się, każdemu się należy czas zapomnienia od czasu do czasu :D

Może masz rację :P idę szaleć na zakupach to zapiszę sobie co mam kupić :P Mój chciał książkę to mu zafunduje :) będzie miał miły prezent, tylko muszę o niej pamiętać :D

dZhdp1.png

Wysłany: 24 stycznia 2018, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alegzi wrote:
    I niby kobieta, która jest w domu z dzieckiem nic nie robi... Ten kto tak mówi powinien przez tydzień zajmować się małym dzieckiem. Od razu zmieni zdanie.
    Który to Twój dc?
    Mój mąż już się że wychowywanie dziecka jest ciezsza praca niż wiele innych noo i na 3 etatu bo 24 h na dobe to 31 dc ale martwi mnie ta beta

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2018, 08:43

aw0o4pn.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alegzi wrote:
    Który to Twój dc?

Alegzi-święte słowa! Myślę ze weekend by wystarczyl ale taki ze naprawdę sam zostaje z maluchem ;) Moj to sie juz przekonał ze zostać w domu to nie znaczy lenic sie. Nawet bez dziecka. Bo zawsze ogarniałam dom. A potem zaszłam w ciąże i jak na początku przesypiałam pol dnia (czyli prawie tyle co on był w pracy) okazało sie ze tyle niezrobione... I okazało sie ze jednak cos robiłam :P oduczył sie w mig! :D

• Seli Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maleńka1592 wrote:
    Mój mąż już się że wychowywanie dziecka jest ciezsza praca niż wiele innych noo i na 3 etatu bo 24 h na dobe to 31 dc ale martwi mnie ta beta

Może przesunęła Ci się owulacja? I beta wzrośnie? :)

Oj tak, z dziećmi to 24/7 praca :)

Maleńka1592 lubi tę wiadomość

dZhdp1.png

• terka Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Może masz rację :P idę szaleć na zakupach to zapiszę sobie co mam kupić :P Mój chciał książkę to mu zafunduje :) będzie miał miły prezent, tylko muszę o niej pamiętać :D

Hahaha zapisz sobie gdzieś w telefonie przypomnienie :D propo przypominania i zapominania to mam podobnie. Ale zwalam to na ciążę bo jeszcze bardziej mam tak ze karteczki albo właśnie w telefonie zapisuje :D :P

• Seli Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Hahaha zapisz sobie gdzieś w telefonie przypomnienie :D propo przypominania i zapominania to mam podobnie. Ale zwalam to na ciążę bo jeszcze bardziej mam tak ze karteczki albo właśnie w telefonie zapisuje :D :P

ja na karteczce :P

dZhdp1.png

• terka Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maleńka1592 wrote:

Spokojnie (wiem łatwo mówić) ale nerwy Ci dużo nie dadzą... Masz sporo na głowie ostatnio nerwów stresów problemów... Jeśli dzisiaj idziesz do lekarza to on zobaczy czy masz czekać na @ czy robić powtórkę bety ;)

• terka Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:

Ale to potem trzeba pamiętać żeby karteczkę wziąć XD

• alegzi Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:

Też sobie przed zakupami muszę napisać po co dokładnie idę, bo potem kupuję mnóstwo niepotrzebnych rzeczy :) Mówię o zakupach spożywczych.

1cs z CLO
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maleńka1592 wrote:

I bravo dla niego! :) A jak długie masz cykle? Kochana, pamiętaj, że dużo naszych problemów siedzi w głowie. Wiem, że ciężko się od tego odciąć, ale im mniej będziesz myślała o @ tym lepiej. No chyba, że faktycznie nie przyjdzie w ciągu 10 dni, a ciąży też nie będzie.

1cs z CLO
‹‹ 380 381 382 383 384 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ