X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2018, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex super ze daliscie jej to pismo.. Powodzenia w zdobywaniu nowej pracy!

3i49krhm19wid3ce.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2018, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    Terka super, mi brakuje takich spotkań ze znajomymi na co dzień. Tu w Opolu to tylko kilka osób, z którymi się widujemy raz na ruski rok. A jak jedziemy do miasta rodzinnego to udaje się spotkać o wiele częściej, ale znajomi już dzieciaci to też długo nie posiedzimy :)
    Pismo pewnie nie wniesie nic, ale przynajmniej wieśniara będzie wiedziała, że mamy juz jej "rządów" po kokardkę. I działamy razem, to też w grupie siła :)
    Powiem wam, że nawet nie czuję jakoś tego, że w poniedziałek idę do szpitala. Jakoś tak... odległe to dla mnie :) Oby tym razem się udało i mnie przyjmą. Brałam te leki, a że wcześniej infekcji nie czułam to teraz nie wiem, czy podziałały ;/

Nam tez brakuje spotkań, a w tym tygodniu, ba w jeden weekend nagle 3 osoby plus nasze rodzinki ;) każdy na jakiś dzień :D

Alex no kurczę musi byc teraz dobrze, nie moze byc wiecznie cos nagle! Musisz w to wierzyc! :D

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • Sylwiaa992 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2018, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my wracamy ze spontanicznych zakupów :) kupiliśmy szafę i komorę do sypialni ;) w planach jeszcze malowanie a później łóżeczko i będzie miód malina :D

25 cykl starań- nasz Aniołek czuwa nad nami z góry 9tc
    Będziemy starać się od nowa.
    Nic nie dzieje się bez przyczyny.
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2018, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex, fajnie, że się zebraliście i daliście jej to pismo wspólnie. Przynajmniej będzie wiedziała, że nie może sobie pogrywać jak chce, a nawet jak będzie tak dalej robiło to każdy ją kopnie w d... i zostanie na lodzie. Trzymam kciuki żeby się szybko odezwali z drugiego żłobka!

Terka, spotkania ze znajomymi i rodzinką fajna sprawa. Jak przeczytałam, że od jutra do soboty popołudnia wybywacie to się zastanowiłam ile dni Was nie będzie, a potem do mnie doszło, że przecież jutro już piąteczek! :) Także miłego spędzenia czasu i uważaj na siebie.

1cs z CLO
    dostinex, Prenatal Uno, kwas foliowy
    12cs - ciąża biochemiczna
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2018, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwiaa992 wrote:
    A my wracamy ze spontanicznych zakupów :) kupiliśmy szafę i komorę do sypialni ;) w planach jeszcze malowanie a później łóżeczko i będzie miód malina :D

Spontaniczne zakupy: komoda i szafa :D No to naprawdę spontaniczne :D

1cs z CLO
  • Seli Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2018, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słuchajcie, mam jeszcze pytanie bo wymyśliłam sobie co dalej...
    Chcę zrobić podstawę w 3dc :

LH
    FSH
    estriadol
    PRL
    no i powtórzyć TSH

ACTH, DHEA, Testosteron, androstendion, aldostreon i kortylzol - też można w trzecim czy tym późniejszym?

Chcę zrobić też posiew z kanału szyjki macicy na bakterię - mam jakieś przeczucia, że coś mogło się przypałętać.

Zapisałam się do lekarza... Na razie na 23.03 ;/ bo wtedy miałby wizytę, ale może uda mi się jakoś wcześniej wcisnąć do niego...

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Sylwiaa992 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2018, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alegzi wrote:
    Spontaniczne zakupy: komoda i szafa :D No to naprawdę spontaniczne :D
    Planowalismy cos kupic, bo wiadomo że trzeba bedzie coś na ubranka, a że było natchnienie to pojechslismy :D

alegzi, terka lubią tę wiadomość

25 cykl starań- nasz Aniołek czuwa nad nami z góry 9tc
    Będziemy starać się od nowa.
    Nic nie dzieje się bez przyczyny.
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2018, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piąteczek będzie cudowny, to prawda :) Ale tylko dla mnie, bo mąż w sobotę musi iść do pracy :/ Za tydzień też. Ale musimy pojechać w sobotę po południu do rodziców, bo mamy kilka spraw do ogarnięcia. Moja mama jedzie na 2 tygodnie do taty do Belgii, więc jadę się pożegnać i po wałówkę oczywiście! :D Teść z Holandii też w niedzielę przyjeżdża, przywiózł nam sporo rzeczy to też jedziemy się wyposażyć :D Później znowu auto załadowane po sam dach :D
    Kurcze, dobry humor się mnie dzisiaj trzyma :) Lubię takie dni :)
    Sylwia, rzeczywiście spontanicznie :) Ale zakupy udane :)

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2018, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Słuchajcie, mam jeszcze pytanie bo wymyśliłam sobie co dalej...
    Chcę zrobić podstawę w 3dc :

LH
    FSH
    estriadol
    PRL
    no i powtórzyć TSH

ACTH, DHEA, Testosteron, androstendion, aldostreon i kortylzol - też można w trzecim czy tym późniejszym?

Chcę zrobić też posiew z kanału szyjki macicy na bakterię - mam jakieś przeczucia, że coś mogło się przypałętać.

Zapisałam się do lekarza... Na razie na 23.03 ;/ bo wtedy miałby wizytę, ale może uda mi się jakoś wcześniej wcisnąć do niego...

Ja miałam taki pakiet w 2 dc w szpitalu wtedy, więc pewnie w 3 też na spokojnie można :) Do tego TSH zrób jeszcze FT3 i 4.

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • terka Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2018, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia i bardzo dobrze ze patrzycie i wydatki rozkładacie Bo tak to człowiek oszalałby chyba ;) my jesteśmy na etapie oglądania wózków -glowa mała, ostrzegam :D chyba ze podobają Ci sie te które teraz wychodzą -to bajka, nam sie mało które z nich podobają wiec mamy co robić :D a że upatrzony okazał sie kurdupelkiem na max 3 miesiące to szukania mamy od nowa ;) ale mamy jakieś typy juz tylko trzeba je zobaczyć czy znów cos nie wyjdzie dziwnego ;)

• terka Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2018, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex i bardzo dobrze ze masz humor, niech sie trzyma łapami długo :D

Seli-wydaje mi sie ze wszystkie te badania możesz zrobić w jednym terminie ;)

• Seli Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2018, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    Ja miałam taki pakiet w 2 dc w szpitalu wtedy, więc pewnie w 3 też na spokojnie można :) Do tego TSH zrób jeszcze FT3 i 4.

nie potrzeba, ja biorę już leki itp. mam sprawdzone i anty tpo, tylko muszę sprawdzać poziom tsh co jakiś czas ;)

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• Seli Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2018, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:

Seli-wydaje mi sie ze wszystkie te badania możesz zrobić w jednym terminie ;)

to lepiej, bo poszłaby za jednym razem, bo chcę poza diagnostyką robić...

dZhdp1.png

• terka Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2018, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    to lepiej, bo poszłaby za jednym razem, bo chcę poza diagnostyką robić...

Nie dziwie Ci sie ;)

• terka Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2018, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alegzi wrote:
    Alex, fajnie, że się zebraliście i daliście jej to pismo wspólnie. Przynajmniej będzie wiedziała, że nie może sobie pogrywać jak chce, a nawet jak będzie tak dalej robiło to każdy ją kopnie w d... i zostanie na lodzie. Trzymam kciuki żeby się szybko odezwali z drugiego żłobka!

Terka, spotkania ze znajomymi i rodzinką fajna sprawa. Jak przeczytałam, że od jutra do soboty popołudnia wybywacie to się zastanowiłam ile dni Was nie będzie, a potem do mnie doszło, że przecież jutro już piąteczek! :) Także miłego spędzenia czasu i uważaj na siebie.

Haha no widzisz piątek! Leci czas leci :D
    Ostatnio wzięłam do swojego laboratorium męża sprawdzić jego morfologie jak ten antybiotyk wpłynął na niego to babeczka co tam prawie zawsze pobiera próbki do mnie ze po kobietach w ciąży to dopiero ten upływ czasu widać bo dopiero co sprawdzałam czy jestem w ciąży a to juz polowa za nami ;)

• alegzi Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2018, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Haha no widzisz piątek! Leci czas leci :D
    Ostatnio wzięłam do swojego laboratorium męża sprawdzić jego morfologie jak ten antybiotyk wpłynął na niego to babeczka co tam prawie zawsze pobiera próbki do mnie ze po kobietach w ciąży to dopiero ten upływ czasu widać bo dopiero co sprawdzałam czy jestem w ciąży a to juz polowa za nami ;)

No ja jak patrzę na Wasze suwaczki to czasem sama się zastanawiam kiedy to było jak się wszystkie starałyśmy :D Bardzo fajnie, że już tylu kobietko się udało. Im człowiek starszy tym ten czas szybciej leci. Wiadomo praca, dom, obowiązki.

1cs z CLO
  • Seli Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2018, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra, to jakiś plan działania mam, teraz czekam na okres... Jeśli jutro przejdzie to przynajmniej regularne mam :P ale jeśli nie to nie wiem :)

Alex - zmieniaj pracę, mnie dziś wkurzył gówniarz bo chamstwa nie toleruje, mam dosyć. Po prostu takich rzeczy...

Puchatkowa - czas w mieszkanku najfajniejszy <3 ta początkowa ekscytacja najfajniejsza.

dZhdp1.png

• MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2018, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my z mężem postanowiliśmy że skoro lekarz nie zakazał starań to od razu przejdziemy do rzeczy :) dziś mam 14 dzień cyklu więc pewnie nic z tego ale miło próbować :) kupiłam już leki i dziś wezmę pierwszą tabletkę :) A poza tym wspominałam wam że w jednym tygodniu tsh z prawie 5 obniżylo mi się do prawie 3, zapytałam lekarza co to znaczy to powiedział że te drugie laboratorium (co było te 3) ma dużo błędów :/ nie wiem czy w to wierzyć bo taka różnica to chyba jest dość spora a ft4 było praktycznie takie samo w obu labach...

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • klitra Przyjaciółka

Wysłany: 15 lutego 2018, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwiaa992 wrote:

Super :)

20111119580114.png

iv09e6yd1yzy4wvd.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2018, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Dobra, to jakiś plan działania mam, teraz czekam na okres... Jeśli jutro przejdzie to przynajmniej regularne mam :P ale jeśli nie to nie wiem :)

Alex - zmieniaj pracę, mnie dziś wkurzył gówniarz bo chamstwa nie toleruje, mam dosyć. Po prostu takich rzeczy...

Puchatkowa - czas w mieszkanku najfajniejszy <3 ta początkowa ekscytacja najfajniejsza.

A co się stało Seli? Czasem z dziećmi tak jest. Mi dzisiaj ręce opadły, bo mam 3 takich chłopców, którzy zamiast siedzieć na kręgu i słuchać to biegają i wrzeszczą. A dzisiaj cała grupa do nich dołączyła i wszystko się rozwaliło ;/

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
‹‹ 546 547 548 549 550 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ