Rocznik 92- starania
-
WIADOMOŚĆ
-
alex0806 wrote:Terka super, mi brakuje takich spotkań ze znajomymi na co dzień. Tu w Opolu to tylko kilka osób, z którymi się widujemy raz na ruski rok. A jak jedziemy do miasta rodzinnego to udaje się spotkać o wiele częściej, ale znajomi już dzieciaci to też długo nie posiedzimy
Pismo pewnie nie wniesie nic, ale przynajmniej wieśniara będzie wiedziała, że mamy juz jej "rządów" po kokardkę. I działamy razem, to też w grupie siła
Powiem wam, że nawet nie czuję jakoś tego, że w poniedziałek idę do szpitala. Jakoś tak... odległe to dla mnie Oby tym razem się udało i mnie przyjmą. Brałam te leki, a że wcześniej infekcji nie czułam to teraz nie wiem, czy podziałały ;/
Nam tez brakuje spotkań, a w tym tygodniu, ba w jeden weekend nagle 3 osoby plus nasze rodzinki każdy na jakiś dzień
Alex no kurczę musi byc teraz dobrze, nie moze byc wiecznie cos nagle! Musisz w to wierzyc!https://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek 21.07.2018 3360g, 55cm
21.01 69cm -
A my wracamy ze spontanicznych zakupów kupiliśmy szafę i komorę do sypialni w planach jeszcze malowanie a później łóżeczko i będzie miód malina25 cykl starań- nasz Aniołek czuwa nad nami z góry 9tc
Będziemy starać się od nowa.
Nic nie dzieje się bez przyczyny. -
Alex, fajnie, że się zebraliście i daliście jej to pismo wspólnie. Przynajmniej będzie wiedziała, że nie może sobie pogrywać jak chce, a nawet jak będzie tak dalej robiło to każdy ją kopnie w d... i zostanie na lodzie. Trzymam kciuki żeby się szybko odezwali z drugiego żłobka!
Terka, spotkania ze znajomymi i rodzinką fajna sprawa. Jak przeczytałam, że od jutra do soboty popołudnia wybywacie to się zastanowiłam ile dni Was nie będzie, a potem do mnie doszło, że przecież jutro już piąteczek! Także miłego spędzenia czasu i uważaj na siebie.1cs z CLO
dostinex, Prenatal Uno, kwas foliowy
12cs - ciąża biochemiczna
-
Sylwiaa992 wrote:A my wracamy ze spontanicznych zakupów kupiliśmy szafę i komorę do sypialni w planach jeszcze malowanie a później łóżeczko i będzie miód malina
Spontaniczne zakupy: komoda i szafa No to naprawdę spontaniczne1cs z CLO
-
Słuchajcie, mam jeszcze pytanie bo wymyśliłam sobie co dalej...
Chcę zrobić podstawę w 3dc :
LH
FSH
estriadol
PRL
no i powtórzyć TSH
ACTH, DHEA, Testosteron, androstendion, aldostreon i kortylzol - też można w trzecim czy tym późniejszym?
Chcę zrobić też posiew z kanału szyjki macicy na bakterię - mam jakieś przeczucia, że coś mogło się przypałętać.
Zapisałam się do lekarza... Na razie na 23.03 ;/ bo wtedy miałby wizytę, ale może uda mi się jakoś wcześniej wcisnąć do niego... -
alegzi wrote:Spontaniczne zakupy: komoda i szafa No to naprawdę spontaniczne
alegzi, terka lubią tę wiadomość
25 cykl starań- nasz Aniołek czuwa nad nami z góry 9tc
Będziemy starać się od nowa.
Nic nie dzieje się bez przyczyny. -
Piąteczek będzie cudowny, to prawda Ale tylko dla mnie, bo mąż w sobotę musi iść do pracy Za tydzień też. Ale musimy pojechać w sobotę po południu do rodziców, bo mamy kilka spraw do ogarnięcia. Moja mama jedzie na 2 tygodnie do taty do Belgii, więc jadę się pożegnać i po wałówkę oczywiście! Teść z Holandii też w niedzielę przyjeżdża, przywiózł nam sporo rzeczy to też jedziemy się wyposażyć Później znowu auto załadowane po sam dach
Kurcze, dobry humor się mnie dzisiaj trzyma Lubię takie dni
Sylwia, rzeczywiście spontanicznie Ale zakupy udaneLaura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Seli wrote:Słuchajcie, mam jeszcze pytanie bo wymyśliłam sobie co dalej...
Chcę zrobić podstawę w 3dc :
LH
FSH
estriadol
PRL
no i powtórzyć TSH
ACTH, DHEA, Testosteron, androstendion, aldostreon i kortylzol - też można w trzecim czy tym późniejszym?
Chcę zrobić też posiew z kanału szyjki macicy na bakterię - mam jakieś przeczucia, że coś mogło się przypałętać.
Zapisałam się do lekarza... Na razie na 23.03 ;/ bo wtedy miałby wizytę, ale może uda mi się jakoś wcześniej wcisnąć do niego...
Ja miałam taki pakiet w 2 dc w szpitalu wtedy, więc pewnie w 3 też na spokojnie można Do tego TSH zrób jeszcze FT3 i 4.Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Sylwia i bardzo dobrze ze patrzycie i wydatki rozkładacie Bo tak to człowiek oszalałby chyba my jesteśmy na etapie oglądania wózków -glowa mała, ostrzegam chyba ze podobają Ci sie te które teraz wychodzą -to bajka, nam sie mało które z nich podobają wiec mamy co robić a że upatrzony okazał sie kurdupelkiem na max 3 miesiące to szukania mamy od nowa ale mamy jakieś typy juz tylko trzeba je zobaczyć czy znów cos nie wyjdzie dziwnego
https://www.maluchy.pl/li-73421.png
21.01 69cm -
alex0806 wrote:Ja miałam taki pakiet w 2 dc w szpitalu wtedy, więc pewnie w 3 też na spokojnie można Do tego TSH zrób jeszcze FT3 i 4.
nie potrzeba, ja biorę już leki itp. mam sprawdzone i anty tpo, tylko muszę sprawdzać poziom tsh co jakiś czas
-
terka wrote:
Seli-wydaje mi sie ze wszystkie te badania możesz zrobić w jednym terminie
to lepiej, bo poszłaby za jednym razem, bo chcę poza diagnostyką robić... -
alegzi wrote:Alex, fajnie, że się zebraliście i daliście jej to pismo wspólnie. Przynajmniej będzie wiedziała, że nie może sobie pogrywać jak chce, a nawet jak będzie tak dalej robiło to każdy ją kopnie w d... i zostanie na lodzie. Trzymam kciuki żeby się szybko odezwali z drugiego żłobka!
Terka, spotkania ze znajomymi i rodzinką fajna sprawa. Jak przeczytałam, że od jutra do soboty popołudnia wybywacie to się zastanowiłam ile dni Was nie będzie, a potem do mnie doszło, że przecież jutro już piąteczek! Także miłego spędzenia czasu i uważaj na siebie.
Haha no widzisz piątek! Leci czas leci
Ostatnio wzięłam do swojego laboratorium męża sprawdzić jego morfologie jak ten antybiotyk wpłynął na niego to babeczka co tam prawie zawsze pobiera próbki do mnie ze po kobietach w ciąży to dopiero ten upływ czasu widać bo dopiero co sprawdzałam czy jestem w ciąży a to juz polowa za namihttps://www.maluchy.pl/li-73421.png
21.01 69cm -
terka wrote:Haha no widzisz piątek! Leci czas leci
Ostatnio wzięłam do swojego laboratorium męża sprawdzić jego morfologie jak ten antybiotyk wpłynął na niego to babeczka co tam prawie zawsze pobiera próbki do mnie ze po kobietach w ciąży to dopiero ten upływ czasu widać bo dopiero co sprawdzałam czy jestem w ciąży a to juz polowa za nami
No ja jak patrzę na Wasze suwaczki to czasem sama się zastanawiam kiedy to było jak się wszystkie starałyśmy Bardzo fajnie, że już tylu kobietko się udało. Im człowiek starszy tym ten czas szybciej leci. Wiadomo praca, dom, obowiązki.1cs z CLO
-
Dobra, to jakiś plan działania mam, teraz czekam na okres... Jeśli jutro przejdzie to przynajmniej regularne mam ale jeśli nie to nie wiem
Alex - zmieniaj pracę, mnie dziś wkurzył gówniarz bo chamstwa nie toleruje, mam dosyć. Po prostu takich rzeczy...
Puchatkowa - czas w mieszkanku najfajniejszy ta początkowa ekscytacja najfajniejsza. -
A my z mężem postanowiliśmy że skoro lekarz nie zakazał starań to od razu przejdziemy do rzeczy dziś mam 14 dzień cyklu więc pewnie nic z tego ale miło próbować kupiłam już leki i dziś wezmę pierwszą tabletkę A poza tym wspominałam wam że w jednym tygodniu tsh z prawie 5 obniżylo mi się do prawie 3, zapytałam lekarza co to znaczy to powiedział że te drugie laboratorium (co było te 3) ma dużo błędów nie wiem czy w to wierzyć bo taka różnica to chyba jest dość spora a ft4 było praktycznie takie samo w obu labach...
-
Seli wrote:Dobra, to jakiś plan działania mam, teraz czekam na okres... Jeśli jutro przejdzie to przynajmniej regularne mam ale jeśli nie to nie wiem
Alex - zmieniaj pracę, mnie dziś wkurzył gówniarz bo chamstwa nie toleruje, mam dosyć. Po prostu takich rzeczy...
Puchatkowa - czas w mieszkanku najfajniejszy ta początkowa ekscytacja najfajniejsza.
A co się stało Seli? Czasem z dziećmi tak jest. Mi dzisiaj ręce opadły, bo mam 3 takich chłopców, którzy zamiast siedzieć na kręgu i słuchać to biegają i wrzeszczą. A dzisiaj cała grupa do nich dołączyła i wszystko się rozwaliło ;/Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵