Rodzinka.pl - starania o 3, 4, 5... szczęście 😀
-
WIADOMOŚĆ
-
sallvie wrote:My wracamy do domu 😍
Lekarka dwa razy mierzyła mała wyszło jej 1522g. Nie jest ogromna ale na 25 centylu sie znajduje, roznica wzgledem om to jakies 4 dni a nie jak to u mojego lekarza wyszlo 19 dni 🙊
Polozenie miednicowe wiec czekamy do 36 tygodnia czy sie obroci jak nie to mowila zeby sie do nich zglosic sprobuja recznie ja obrocic.
Szyjka z zewnatrz rozwarcie na 1cm ale ujscie wewnetrzne zamkniete
Co sie nasiedzialam dzisiaj na tej izbie przyjec to moje 🙄sallvie lubi tę wiadomość
-
A u mnie dziś dzień narkomana lekomana😂
Za dużo cholera tych tabsów, dnia mało na łykanie
Clo (biorę 2 tab od razu), witaminy ciążowe z dha (3 tab.), piję Miositogyn z inozytolem i kurde nac ale że nie zdążyłam zamówić a na osiedlu takich cudów w aptece nie mają to wzięłam acc (to to samo tylko musujące). I muszę aż 6 tab. wypić...piję po 2 na raz i tak 3 razy dziennie.
Wcinam orzechy i migdały na endo i czekam na koniec @. -
futuremama wrote:Snowflake ja sobie dziś taką włączyłam że szybko się okazało że na tym etapie to już nie wchodzi w grę🙈 plus jeszcze wczoraj intensywny dzień i dziś też mnie wzięło na ogarnianie spraw i wszystkiego... Także jak rano mówiłam że się nigdy nie urodzi tak po południu się zastanawiam czy co wieczora przypadkiem nie ruszy🙈
Ale nie oszukujmy się to już taki czas że na straszaki muszę być gotowa.
Betti swojemu to acc też możesz dawać😁 chociaż jakby mój miał 6 tabletek wypić to by nie było opcji. Miałam NAC w kapsułkach ale też jakąś małą dawkę i marudził że go faszeruję tyloma tabletkami. Za to efekt jest😁
Nic nie musi wiedzieć, łykać tylko bzykać 😂
edka85 lubi tę wiadomość
-
futuremama wrote:Sallvie a jak to plamienie, ustało?
Wiesz co lekarka na oddziale powiedziała mi, ze moze byc po wysilku, po stosunku itp to plamienie i w sumie tak mysle ze moze faktycznie racja. Od wizyty w szpitalu staram sie oszczedzac na maksa, odpoczywac ile moge a dzieci przekazywac mezowi i faktycznie plamien brakfuturemama, Eve, Snowflake lubią tę wiadomość
Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs
Witam się w Wami dziewczyny
Już pisałam kilka słów o sobie ale nie wiem czy mnie kojarzycie. Mało się udzielam, więcej czytam. I czuję się przez to dziwnie 🙈 Bo ja wiem co u Was, zaś Wy mnie wcale nie znacie. Czas to nadrobić
Właśnie zaczęliśmy 2 cs o rodzeństwo. Tylko dziewczyny, tak mnie naszła myśl, chyba to strach przed nieznanym. Czy dobrze robimy starając się o kolejnego 👶🏻? Jak ja sobie dam radę? Przecież w domu mam 4 latkę i 2,5 rocznego syna (tak wiem, w 2022 będą o rok starsi ). Syn jest bardzo wymagający - wszędzie go pełno. Córka trochę spokojniejsza ale też ma swoje humorki - jak to kobieta Chciałabym dla nich rodzeństwo z niedużą różnico wieku ale.. jakoś mam taki dziwny strach, że nie dam rady (nawet nie wiem jak to opisać). Wiem, wiem.. Na to pytanie muszę sobie sama odpowiedź. Powiem Wam, że chyba łatwiej by było jak by 3 ciąża była wpadką a nie taka planowa 🤦♀️
Chciałabym, żebyście podzieliły się swoimi doświadczeniami odnośnie kolejnych starań o bobaski?
Przepraszam, że tu piszę a nie mam z kim o tym pogadać. Mąż się cieszy, że planujemy kolejnego bobaska. Ja też.. Tylko chyba bardziej to emocjonalnie przeżywam niż mój P i za dużo myślę. Powinnam zdać się na los
-
futuremama wrote:No to super. Jeszcze 6 tygodni😊
Tak jest jeszcze tylko 6 tygodni 🙈
Jestem ciekawa czy zdazy sie mala przekrecic. Tak bardzo bym nie chciala zeby sie cc skonczylo. Mam takie fajne te porody sn. A po operacji jak mi torbiel usuwali ( operacja podobna do cc ) ciezko mi bylo wrocic do formy, a gdzie tu jeszcze noworodek w gratisie 🙈
Dlatego w razie w chyba sie zdecyduje na ten obrot reczny po 36 tygodniuKornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
Milixx wrote:Witam się w Wami dziewczyny
Już pisałam kilka słów o sobie ale nie wiem czy mnie kojarzycie. Mało się udzielam, więcej czytam. I czuję się przez to dziwnie 🙈 Bo ja wiem co u Was, zaś Wy mnie wcale nie znacie. Czas to nadrobić
Właśnie zaczęliśmy 2 cs o rodzeństwo. Tylko dziewczyny, tak mnie naszła myśl, chyba to strach przed nieznanym. Czy dobrze robimy starając się o kolejnego 👶🏻? Jak ja sobie dam radę? Przecież w domu mam 4 latkę i 2,5 rocznego syna (tak wiem, w 2022 będą o rok starsi ). Syn jest bardzo wymagający - wszędzie go pełno. Córka trochę spokojniejsza ale też ma swoje humorki - jak to kobieta Chciałabym dla nich rodzeństwo z niedużą różnico wieku ale.. jakoś mam taki dziwny strach, że nie dam rady (nawet nie wiem jak to opisać). Wiem, wiem.. Na to pytanie muszę sobie sama odpowiedź. Powiem Wam, że chyba łatwiej by było jak by 3 ciąża była wpadką a nie taka planowa 🤦♀️
Chciałabym, żebyście podzieliły się swoimi doświadczeniami odnośnie kolejnych starań o bobaski?
Przepraszam, że tu piszę a nie mam z kim o tym pogadać. Mąż się cieszy, że planujemy kolejnego bobaska. Ja też.. Tylko chyba bardziej to emocjonalnie przeżywam niż mój P i za dużo myślę. Powinnam zdać się na los
No ja mam taki sam wiek dzieci jak Twoje cora w kwietniu skonczyla 4 latka synek w styczniu 2.
Tak na prawdę za miesiac urodzi im sie siostra.
Ja jutro koncze 24 lata i tez myslalam, ze moze warto odczekac chwile z trzecim a potem przeanalizowalam wszystkie za i przeciw nasze i stwierdzilismy ze albo teraz albo chyba nigdy 🙈Milixx lubi tę wiadomość
Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs